Skilliopas
Construction

Johdanto:
Kuva

SisällysluetteloKuva


Constructionilla, eli rakennustaidolla voit ostaa oman maa-alueen ja rakentaa sinne oman kotitalosi.

Constructionilla voit rakentaa mieleisesi kodin haluamaasi kaupunkiin ja sisustaa sen niin kuin haluat. Tasojen karttuessa voit rakentaa taloosi mitä erilaisimpia huoneita, aina suurista tyrmistä keittiöihin ja makuuhuoneisiin! Vai onko kenties juhlien pitäminen ja pienpelien pelaaminen enemmän sinun juttusi? Tai ehkäpä haluat luksuslukaalin sijaan rakentaa näyttelyn saamistasi palkinnoista, joita on kertynyt seikkailujesi varrella? Kotisi voi myös tietenkin olla kaikkien näiden yhdistelmä.

Kyseessä on kuitenkin hyvin kallis taito, joten sinulla kannattaa olla paljon rahaa, ennen kuin alat tosissasi rakentamaan kuninkaallista palatsiasi.Skillin opas:

Miten voin aloittaa Constructionin harjoittamisen?

Ensiksi sinun täytyy ostaa Estate Agentilta maa-alueesi 1000gp:llä. Estate agentteja on neljässä eri kaupungissa: Seer's, Varrock, East Ardougne ja Falador. Käy rohkeasti valitsemasi agentin juttusille ja tee kaupat.

Kuva

Kun olet ostoksesi tehnyt, mene Rimmingtoniin jossa ostamasi maa-alue sijaitsee (sijaintia voi vaihtaa myöhemmin). Sieltä löydät portaalin, joka toimii ovena taloosi. Päästäksesi ostamallesi maa-alueellesi, klikkaa portaalia. Seuraavanlainen valikko aukeaa ruutuun:

Kuva

Tästä valikosta voit valita, että haluatko mennä omaasi/kaverisi taloon. Huomaa että mikäli et pääse kaverisi taloon, se voi johtua seuraavista syistä:Omaan taloosi pääset myös kätevästi 40lvl Magicin vaativalla Home Teleport -loitsulla, johon tarvitsee 1 Law runen 1 Air runen ja 1 Earth runen.

Perusteet

Ennen kuin alat rakentelemaan yhtään mitään, on hyvä tietää muutama keskeinen asia Constructionista.

Building Mode

Kun ensimmäisen kerran saavut taloosi, siellä on vain yksi huone, olohuone (parlour). Huone on aluksi tietysti tyhjä. Talon laajentaminen/muokkaaminen/koristelu jne. on mahdollista vain building modessa. Huomaa, että jos sinulla on käytössä bank pin, on sinun syötettävä se ennen kuin pääset etenemään (et pääse myöskään portaalista taloosi building modessa, mikäli sinulla on bank pin). Et voi myöskään kutsua kavereitasi kylään, jos building mode on päällä.

Kuva

Laita building mode päälle (Options > House settings) ja huoneen pohjapiirrokset (hotspots) ilmestyvät näkyviin. Läpinäkyviin kohteisiin voit rakentaa tiettyjä esineitä, mikäli sinulla on tarvittavat esineet mukanasi (tarkat listat oppaan lopussa) ja tietysti tarpeeksi korkea lvl. Aina ostaessasi uuden huoneen, siitä on vain pohjapiirrokset.

Tarvikkeet

Aloittaakseni rakentamisen, tarvitset muutamia tarvikkeita sitä varten. Aina kun rakennat jotain, tarvitset sahan ja vasaran. Molemmat saat Sawmill operaattorilta.

Hommaa pankkiin näitä tavaroita niin paljon, kuin aiot tuhlata, jottei sinun tarvitse keskeyttää urakkaasi materiaalihukan takia.

Kuva Nimi Käyttötarkoitus Mistä saa Hinta
Kuva Planks Lankkuja on neljää eri laatua ja ne ovat tärkein materiaali rakentamisessa. Teetätä itse tai osta muilta pelaajilta. 100gp - 1500gp
Kuva Naulat Tarvitsee peruslankuilla rakennettaessa. Voi tehdä itse tai ostaa Sawmill operaattorilta. 1-5gp
Kuva Bolt of cloth Tarvitsee mattojen, verhojen yms. tekoon. Sawmill operaattorilta. 650gp
Kuva Soft Clay Tarvitsee savitakkojen, kaivojen, yms. tekoon. Käytä vettä saveen (clay). Valmista itse tai osta muilta pelaajilta.
Kuva Steel bar Metallisten esineiden valmistuksessa tarvittava materiaali. Valmista itse smithingin avulla tai osta muilta pelaajilta. 500gp - 600gp
Kuva Molten glass Lasiesineiden valmistuksessa tarvittava materiaali. Valmistaa itse hiekasta tai ostaa toisilta pelaajilta. Vaihtelee
Kuva Limestone brick Limestone-esineiden valmistukseen tarvittava materiaali. valmista itse limestonesta chiselillä tai osta muilta pelaajilta. 45gp


Näitä tavaroita tarvitset vain joihinkin huonekaluihin, joten niitä et tarvitse suuria määriä (jos lainkaan).

Kuva Nimi Käyttötarkoitus Mistä saa Hinta
Kuva Bagged plant, tree & hedge Voit istuttaa puutarhaasi. Osta Garderenilta Faladorissa. Vaihtelee.
Kuva Marble block Marble-esineiden valmistuksessa käytettävä materiaali. Osta Stonemasonilta Keldagrimissä. 325k
Kuva Gold leaf Esineiden kultaukseen tarvittava materiaali. Osta Stonemasonilta Keldagrimissä. 130k
Kuva Magic stone Käytetään vain korkeatasoisimpien huonekalujen ja esineiden valmistukseen. Osta Stonemasonilta Keldagrimissä. 975k


Erikoistarvikkeet, joista on hyötyä rakentamisessa.

Kuva Nimi Käyttötarkoitus Mistä saa Hinta
Kuva Crystal saw Sama käyttötarkoitus kuin normaalilla sahalla, mutta kristalliversio antaa 3 tasoa korotusta. Palkinto Eyes of Glouphrie-questistä. Ei myynnissä.
Kuva Sacred clay hammer Saat experienceä normaaliin verrattuna kaksinkertaisesti Stealing Creation -minipelistä 20 Stealing Creation Pointsia, ei voi vaihtaa.


Portaali
Kuva portaalista
Portaalia käytetään ns. talosi ovena, sillä sitä kautta pääset taloosi. Portaalin voi lukita, tällöin muut pelaajat eivät pääse taloosi, vaikka et olisikaan building modessa. Private Chat myöskin vaikuttaa portaalin toimintaa. Mikäli se on asetettu On, kaikki voivat tulla taloosi, jos se on asetettu Friends, niin vain ystäväsi voivat vierailla talossasi. Off-asento on verrannainen portaalin lukitukseen.

Rakentaminen

Huoneet
Nimi Vaadittava taso Hinta Pieni selostus huoneesta
Garden 1 1k Puutarhalla on lähinnä koristeellinen tarkoitus, mutta sinne voi rakentaa portaalin sekä istuttaa puita.
Parlour 1 1k Olohuone takalla ja kolmella tuolilla.
Kitchen 5 5k Keittiössä voit valmistaa ruokaa, ja rakentaa kissallesi nukkumapaikan. Saat myös keittiöstä muutamia perusruokia ja juomia, kuten teetä.
Dining Room 10 5k Kahdeksan ihmistä voi ruokailla pöydän ääressä. Kellolla voit kutsua palvelijasi paikalle.
Workshop 15 10k Työhuoneessa voit treenata Constructionia ilman, että rakennat huokaluja hotspotteihin. Kypärien ja kilpien maalaus tapahtuu täällä, kuten myös lippujen valmistus. Täällä voit myös korjata Barrows panssarisi halvempaan hintaan, kuin Lumbridgessä.
Bedroom 20 10k Palvelijan palkkaamiseksi talossa pitää olla kaksi makuuhuonetta. Täällä voit vaihtaa hius- ja vaatetyyliäsi.
Skill Hall 25 15k Voit laittaa muiden taitojen saavutuksia näkyville.
Games Room 30 25k Pelaa erilaisia minipelejä yksin, tai kavereiden kanssa.
Combat Room 32 25k Taisteluhuoneessa voit haastaa ystäväsi taisteluun. Kuollessasi et menetä tavaroitasi. Voit taistella nyrkkeilyhanskat kädessä.
Quest Hall 35 25k Voit laittaa saavutuksesi eri tehtävistä näkyville.
Menagerie 37 30k Voit laittaa lemmikkejäsi tänne.
Study 40 50k Tässä huoneessa voit valmistaa paljon puhuttuja "telelaattoja" eli Teleport tableteja. Niihin voit "ladata" jonkin taian, ja laattaa klikkaamalla hahmo heittää laatan maahan ja taika purkautuu ja teleporttaudut sinne minne laatta oli ladattu. Esim. Ardougeen.
Costume Room 42 50k Täällä voit laittaa varusteesi säilöön, säästääksesi pankkitilaa. Huom. Et voi laittaa yksittäisiä esineitä talteen (paitsi Treasure Trail -tavarat), vaan tarvitset koko setin (esim. full mystic robes)
Chapel 45 50k Voit uhrata luita jumalille ja samalla saada todella hyvin Prayer experienceä! Mikäli omistat Gilded altarin ja Marble burnerit, saat yhdestä luusta 3,5 kertaa enemmän xp:tä kuin normaalihautauksella.
Portal chamber 50 50k Rakentamalla portaaleja, voit ohjata ne teleporttaamaan sinut ympäri maailmaa.
Formal Graden 55 100k Koristaa tonttiasi. Tänne voit myös istuttaa kasveja.
Throne Room 60 150k Huoneeseen mahtuu paljon porukkaa istumaan, ja täällä voit kääntää challenge moden päälle.
Aquarium 63 200k Kalastaessasi saat fishing taitoon liittyviä tavaroita, joita voit sijoitella tähän huoneeseen. Tarkemmat tiedot löydät
Oubliette 65 150k Throne Roomin alapuolelle voit rakentaa häkin, johon voit tiputtaa muita pelaajia, vetämällä valtaistuimen viereisestä vivusta.
Dungeon 70 7,5k Rakenna talosi alle oma luolasto omine ansoineen ja hirviöineen.
Dungeon pit 70 10k Tämän erikois luolan voit rakentaa Love story questin jälkeen.
Treasure Room 75 250k Aseta arkkuun palkinto, jonka luo muut pelaajat yrittävät päästä dungeonin läpäisemällä.
Talon ulkomuoto

Tehdessäsi ensimmäisen huoneesi, talollasi on tavallinen puuseinä ulkomuotona. Estate Agent voi vaihtaa ulkoasun, jos sinulla on tarpeeksi iso Construction taso ja tarvittava määrä rahaa.

Vaadittu level Ulkomuoto Hinta Kuva
1 Basic wood 5k Kuva
10 Basic stone 5k Kuva
20 White washed stone 7,5k Kuva
30 Fremennik wood 10k Kuva
40 Decent wood 15k Kuva
50 Poshstone 25k Kuva
68 Zenevivia's dark stone Ilmainen* Kuva

* = Saat auki vasta tehtyäsi Love Story questin.

Talon sijainnin vaihtaminen

Jos olet kyllästynyt talosi sijainnin samaan maisemaan, voit vaihtaa sijaintia Estate Agentin avulla. Tässäkin vaaditaan tiettyä tasoa ja rahaa. Aluksi talosi sijaitsee Rimmingtonissa. Talon sijaintia kannattaa myös vaihtaa esimerkiksi hyötyjen vuoksi esimerkiksi Rellekaan, koska Rellekaan ei voi muuten teleportata.
Vaadittu taso Sijainti Hinta
1 Rimmington 5k
10 Taverley 5k
20 Pollnivneach 7,5k
30 Rellekka 10k
40 Brimhaven 15k
50 Yanille 25k


Hotspots

Oppaan alussa kerrottiin näistä läpinäkyvistä pohjapiirroksista, joihin voit rakentaa tiettyjä huonekaluja. Valitse hiirellä "Build X space", ja eteesi aukeaa ikkuna. Ikkunassa näkyvät vihreällä ne, jotka voit sillä hetkellä rakentaa (riippuu myös siitä, mitä materiaaleja sinulla repussasi ja siitä, riittääkö tasosi rakentamiseen). Valitse haluamasi huonekalu, ja hahmosi rakentaa sen.

Kuva Kuva

Constructioniin liityvät henkilöt ja kaupat

Sawmill Operator

Olet saattanut joskus ihmetellä, että miten voit tehdä itse lautoja. Jos haluat tehdä lautoja, mene Varrockista koilliseen olevaan Lumber Yardiin. Sen eteläaidalla on Sawmill operator ja hänen pieni työpajansa. Hän tekee sinulle lautoja pientä maksua vastaan (alla taulukko hinnoista). Hän myy myös perustarvikkeita Constructionin aloittamiseen: sahoja (saw), nauloja (nails) pronssista (bronze) teräkseen (steel) ja kangasta (bolt of cloth).

Kuva

Tässä näet taulukon, jossa on merkitty hinnat jokaista lautaa vastaan.

Nimi Hinta yhtä lankkua vastaan
Plank 100gp
Oak plank 250gp
Teak plank 500gp
Mahogany 1500gp


Huomaa, että laudoilla voit tehdä myös rahaa. Oak plankeja tekemällä tienaat yhdeltä keikalta Sawmill Operatorin luona 4000gp:tä.

Stonemason

Stonemasonin löydät Keldagrimista. Hänen on kaupungin läntisessä osassa lähellä baaria. Stonemason myy sinulle erilaisia kiviä. Kyseiset kivet ovat tosin todella kalliita. Näistä esineistä ei tarvitse välittää aluksi, niitä tarvitsevat lähinnä vain todella korkean Constructionin omaavat pelaajat sekä rikkaat.

Kuva

Puutarhuri

Jos haluat talosi pihaan hiukan piristystä, poikkeapa Faladorin puutarhurilla. Hän myy sinulle kukkia, puiden taimia, ja puskia. Huomaa, että tarvitset kastekannun istuttaessasi jotain puutarhaasi.

Kuva


Sir Renitee

Sir Renitee on White Knight Castlen yläkerrassa. Hän myy sinulle maalauksia, ja kaupunkien karttoja. Hän myös kertoo sinun "perhevaakunan". Jos et pidä hänen valitsemastaan vaakunasta, voit vaihtaa sen haluamaasi maksamalla hänelle 5k rahaa. Voit maalata steel helmin ja kiteshieldin, tai rune helmin ja kiteshieldin vaakunasi näköiseksi.

Kuva

Seuraavat vaakunat voit valita omaksesi:
Nimi Vaatimukset Kuva lipussa
Arrav Ei Kuva
Asgarnia Ei Kuva
Dorgeshuun Death to the Dorgeshuun-questi Kuva
Dragon Dragon Slayer-questi Kuva
Fairy Lost City-questi Kuva
Guthix 70+ prayer Kuva
H.A.M ei Kuva
Horse Toy Horse repussa, kun puhut Heraldille Kuva
Jogre Ei Kuva
Kandarin Ei Kuva
Misthalin Ei Kuva
Money Maksaa 500k Kuva
Saradomin 70+ prayer Kuva
Skull Sinun täytyy olla skulled, kun puhut Heraldille Kuva
Varrock Ei Kuva
Zamorak 70+ Prayer Kuva


Taxidermist

Mikäli sinua onnistaa, voit joskus kalastellessasi napata tavallista isomman kalan! Tai voit huomata tappamasi monsterin pään maassa. Näissä harvinaisissa tapauksissa mene tapaamaan Taxidermisiä Canifikseen. Hän täyttää pään/kalan pientä rahasummaa vastaan. Täytetyn pään/kalan voit laittaa Skill Halliin näytille. Huom. Jos paistat "ison" kalan, niistä tulee normaaleja kaloja! Tällöin ne eivät kelpaa täytetyksi!

Kuva

Kuva Nimi Hinta Vaadittu taso kiinnitykseen
Kuva Bass 1k 36
Kuva Crawling hand 1k 38
Kuva Cocktarine 2k 38
Kuva Basilisk 4k 38
Kuva Swordfish 2,5k 56
Kuva Kurask 6k 58
Kuva Abyssal Demon 12k 58
Kuva Shark 5k 76
Kuva King Black Dragon 50k 78
Kuva Kalphite Queen 50k 78


Palvelijat

Voit palkata itsellesi palvelijan, jos sinulla on tarpeeksi korkea taso ja kaksi makuuhuonetta. Suuntaa siis Servant's Guildiin, East Ardougnen torilta pohjoiseen, ja palkkaa mieleisesi. Mitä paremman palvelijan valitset, sitä enemmän palkkaa hän pyytää tietyin väliajoin.

Nimi Vaadittu taso Maksettava palkka Palkka -25% * Mitä voi tehdä
Rick 20 500gp 375gp Tarjoaa katkarapuja (shrimps)
vie esineitä pankkiin ja tuo esineitä pankista
toivottaa vierailijat tervetulleiksi.
Maid 25 1k 750gp Tarjoaa muhennosta (stew) ja teetä
vie esineitä pankkiin ja tuo esineitä pankista nopeammin kuin Rick
toivottaa vierailijat tervetulleiksi.
Cook 30 3k 2,250gp Tarjoaa ananspizzoja
vie esineitä pankkiin ja tuo esineitä pankista nopeammin kuin Maid
toivottaa vierailijat tervetulleiksi
vie halkoja Sawmillille ja tuo lankut.
Butler 40 5k 3,750gp Tarjoaa suklaakakkuja
vie esineitä pankkiin ja tuo esineitä pankista nopeammin kuin Cook
toivottaa vierailijat tervetulleiksi
vie halkoja Sawmillille ja tuo lankut.
Demon Butler 50 10k 7,500gp Tarjoaa currya
vie esineitä pankkiin ja tuo esineitä pankista nopeammin kuin Butler
toivottaa vierailijat tervetulleiksi
vie halkoja Sawmillille ja tuo lankut.


* = Palkat laskevat 25% kun olet tehnyt Love Story questin.

Skillcape of Construction


KuvaKuvaKuva Estate Agent Faladorissa, Varrockissa, Seer's Villagessa & East Ardougnessa myy kaikille 99 constructionin omaaville pelaajille skillcape of constructionin 99k hintaan.
Kehityspaikat:

Kehitysstrategia

1 - 19

Kuva Kuva

Rakenna crude wooden chaireja hotspotteihin. Kun saavutat 19lvl, osta taloosi Workshop, ja rakenna sinne wooden workbench.

19 - 33

Kuva

Rakenna workbenchissäsi oak chaireja (flatpacks). Kun saavutat tason 20, osta taloosi kaksi Bedroomia, joihin rakennat sängyt, jotta saat palvelijan käyttöösi. Käy palkkaamassa Rick, ja palaa treenaamaan. Käskemällä palvelijaa hakemaan lankut pankista, säästät hermojasi ja rutosti aikaa. Kun saavutat tason 33, osta taloosi Kitchen.

33 - 74

Kuva

Rakenna Kitchenissä oak lardereita. Kun saavutat tason 74, osta taloosi Dungeon.

52-99

Kuva

Rakenna Dining Roomissa Mahogany tableja istuessasi tuolilla. Tällöin palvelija tulee aina viereesi.
Erittäin kallista, mutta nopeaa expaa.

69-99

Kuva

Rakenna Carved teak wardrobea Costume roomissa. Nopeampaa expaa kuin oak doors ja hitaampaa sekä halvempaa kuin Mahogany tablet.

74 - 99

Kuva

Dungeonissa rakenna Oak dungeon dooreja, jotka ovat halpaa sekä nopeaa experienceä. Yhdestä repullisesta (20 oak plankkia, 2 dooria) saat 1200 xp.

Vinkki: Kannattaa palkata sellainen palvelija, kuin kukkaro antaa myöten. Esim. Demon Butler on kyllä nopea tuomaan lankkuja, mutta maksaa pidemmän huomattavasti enemmän Butleriin verrattuna. Mutta ota huomioon että joskus myös normaali Butler riittää vallanmainiosti.

Lauta Exp Mitä kannattaa tehdä?
Plank 29 -
Oak plank 60 Oak laders, Oak doors
Teak plank 90 Carved teak wardrobe
Mahogany plank 140 Mahogany tableExperience taulukot:


Garden


Puutarhalla on lähinnä koristeellinen tarkoitus, mutta sinne voi rakentaa portaalin sekä istuttaa Bagged puita.

 • Huoneella ei kuin ulkonäöllinen tarkoitus.
 • Loppujenlopulta ei kannata tuhlata koko pankkia tähän huoneeseen
 • Portaalin vierästä on hyvä löytyä altar sekä teleportit
 • Saat kasvien istuttamisesta myös yhtäpaljon Farming expaa kuin Construction


Lisätietoa:
Keskiosa

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Portal 1 10 iron bar 100
Kuva Decorative rock 5 5 limestone brick 100
Kuva Pond 10 10 soft clay 100
Kuva Imp Statue 15 5 limestone brick, 5 soft clay 150
Kuva Dungeon entrance 70 Yksi marble block 500


Big Tree

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Tree 5 Bagged tree, watering can 31
Kuva Nice tree 10 Bagged nice tree, watering can 44
Kuva Oak tree 15 Bagged oak tree, watering can 70
Kuva Willow tree 30 Bagged willow tree, watering can 100
Kuva Maple tree 45 Bagged maple tree, watering can 122
Kuva Yew tree 60 Bagged yew tree, watering can 141
Kuva Magic tree 75 Bagged magic tree, watering can 223


Small plant 1

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Plant 1 Bagged plant 1, watering can 31
Kuva Small fern 6 Bagged plant 2, watering can 70
Kuva Fern 12 Bagged plant 3, watering can 70


Small plant 2

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Dock leaf 1 Bagged plant 1, watering can 31
Kuva Thistle 6 Bagged plant 2, watering can 70
Kuva Reeds 12 Bagged plant 3, watering can 100


Big Plant 1

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Fern 1 Bagged plant 1, watering can 31
Kuva Bush 6 Bagged plant 2, watering can 70
Kuva Tall plant 12 Bagged plant 3, watering can 100


Big Plant 2

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Short plant 1 Bagged plant 1, watering can 31
Kuva Large leaf bush 6 Bagged plant 2, watering can 70
Kuva Huge plant 12 Bagged plant 3, watering can 100

Parlour


Olohuone kolmella tuolilla ja takalla.
 • Huoneella ei loppujen lopulta kuin ulkonäöllinen tarkoitus.
 • Loppujenlopulta ei kannata tuhlata koko pankkia tähän huoneeseen
 • Huoneesta löytyy kirjahylly josta saa kaikenlaista kirjallisuutta jota sinulle on tullut vastaan seikailujesi aikana


Lisätietoa:
Tuolit

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Crude wooden chair 1 2 plank, 2 nails 58
Kuva Wooden chair 8 3 plank, 3 nails 87
Kuva Rocking chair 14 3 plank, 3 nails 87
Kuva Oak chair 19 2 oak plank 120
Kuva Oak armchair 26 3 oak plank 180
Kuva Teak armchair 35 3 teak plank 180
Kuva Mahogany armchair 50 3 mahogany plank 280


Rugs

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Brown rug 2 2 cloth 30
Kuva Rug 13 4 cloth 60
Kuva Opulent rug 65 4 cloth, gold leaf 360


Fireplace

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Clay fireplace 3 3 soft clay 30
Kuva Stone fireplace 33 2 limestone brick 40
Kuva Marble fireplace 63 Marble block 500


Curtains

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Torn curtains 4 3 plank, 3 cloth, 3 nails 132
Kuva Curtains 29 3 oak plank, 3 cloth 225
Kuva Opulent curtains 40 3 teak plank, 3 cloth 315


Bookcases

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Wooden boockcase 4 4 plank, 4 nails 115
Kuva Oak bookcase 29 3 oak plank 180
Kuva Mahogany bookcase 40 3 mahogany plank 420

Kitchen


Keittiössä voit valmistaa ruokaa, ja rakentaa kissallesi nukkumapaikan. Saat myös keittiöstä muutamia perusruokia ja juomia, kuten teetä.
 • Ihan hyödyllinen huone rakentaa
 • Palvelijasi pystyy valmistamaan täällä teetä, joka boostaa construction levuasi 1-3 leveliä riippuen astiastosi tasosta
 • Huoneeseen voi myös rakentaa Oak lardereita joilla voi expaa ennen oviin siirtymistä
 • Huoneesta löytyy myös makuualusta kissallesi


Lisätietoa:
Table
Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Wood table 12 3 plank, 3 nails 87
Kuva Oak table 32 3 oak plank 180
Kuva Teak table 52 3 teak plank 270


Larder

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Sisältää Experience
Kuva Wooden larder 9 8 plank, 8 nails tea, milk 228
Kuva Oak larder 33 8 oak plank tea, milk, egg, flour 480
Kuva Teak larder 43 8 teak plank, 2 cloth tea, milk, egg, flour, potato, garlic, onion, cheese 750


Sink

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Pump and drain 7 5 steel bar 100
Kuva Pump and tub 27 10 steel bar 200
Kuva Sink 47 15 steel bar 300


Shelf
Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Sisältää Experience
Kuva Wooden shelves 1 6 3 plank, 3 nails kettle, teapot, cup 87
Kuva Wooden shelves 2 12 3 plank, 3 nails, 6 soft clay kettle, teapot, cup, beer glass 147
Kuva Wooden shelves 3 23 3 plank, 3 nails, 6 soft clay kettle, teapot, cup, beer glass, cake tin 147
Kuva Oak shelves 1 34 3 oak plank, 6 soft clay kettle, teapot, cup, beer glass, cake tin, bowl 240
Kuva Oak shelves 2 45 3 oak plank, 6 soft clay kettle, teapot, cup, beer glass, cake tin, bowl, pie dish 240
Kuva Teak shelves 1 56 3 teak planks, 6 soft clay kettle, teapot, cup, beer glass, cake tin, bowl, pie dish, pot 330
Kuva Teak shelves 2 67 3 teak planks, 6 soft clay, 2 golden leaves kettle, teapot, cup, beer glass, cake tin, bowl, pie dish, pot, chef's hat 930


Stove

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Firepit 5 Steel bar, 2 soft clay 40
Kuva Firepit with hook 11 2 steel bar, 2 soft clay 60
Kuva Firepit with pot 17 3 steel bar, 2 soft clay 80
Kuva Small oven 24 4 steel bar 80
Kuva Large oven 29 5 steel bar 100
Kuva Steel range 34 6 steel bar 120
Kuva Fancy range 42 8 steel bar 160


Barrel

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Beer barrel 7 3 plank, 3 nails 87
Kuva Cider barrel 12 3 plank, 3 nails, 8 cider 91
Kuva Asgarnian ale 18 3 oak plank, 8 asgarnian ale 184
Kuva Greenman's ale 26 3 oak plank, 8 greenman's ale 184
Kuva Dragon bitter 36 3 oak plank, 8 dragon bitter, 2 steel bar 224
Kuva Chef's delight 48 3 oak plank, 8 chef's delight, 2 steel bar 224


Cat Basket

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Cat blanket 5 Cloth 15
Kuva Cat basket 19 2 plank, 2 nails 58
Kuva Cushioned basket 33 2 plank, 2 nails 2 wool 58

Dining Room


Kahdeksan ihmistä voi ruokailla pöydän ääressä. Kellolla voit kutsua palvelijasi paikalle.
 • Ei loppujenlopulta kovinkaan tarpeellinen huone.
 • Mahogany pöytiä voi tehdä tässä huoneessa joten sen kannalta hyvä ja kannatta olla


Lisätietoa:
Table

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Wooden dining table 10 4 plank, 4 nails 115
Kuva Oak table 22 4 oak plank 240
Kuva Carved oak table 31 6 oak plank 360
Kuva Teak table 38 4 teak plank 360
Kuva Carved teak table 45 6 teak plank, 4 cloth 600
Kuva Mahogany table 52 6 mahogany plank 840
Kuva Opulent table 72 6 mahogany plank, 4 cloth, 4 gold leaf, 2 marble block 3100


Fireplace

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Clay fireplace 3 3 soft clay 30
Kuva Stone fireplace 33 2 limestone brick 40
Kuva Marble fireplace 63 Marble block 500


Seating

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Wooden bench 10 4 plank, 4 nails 115
Kuva Oak bench 22 4 oak plank 224
Kuva Carved oak bench 31 4 oak plank 224
Kuva Teak bench 38 4 teak plank 360
Kuva Carved teak bench 44 4 plank 360
Kuva Mahogany bench 52 4 mahogany plank 560
Kuva Gilded bench 61 4 mahogany plank, 4 gold leaf 1760


Decoration

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Oak decoration 16 2 oak plank 120
Kuva Teak decoration 36 2 teak plank 180
Kuva Gilded decoration 56 3 mahogany plank, 2 gold leaf 1020


Bell Pull

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Rope bell-pull 26 Oak plank, rope 64
Kuva Bell-pull 37 Teak plank, 2 cloth 120
Kuva Posh bell-pull 60 Teak plank, 2 cloth, gold leaf 420


Curtains

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Torn curtains 4 3 plank, 3 cloth, 3 nails 132
Kuva Curtains 29 3 oak plank, 3 cloth 225
Kuva Opulent curtains 40 3 teak plank, 3 cloth 315

Workshop


Työhuoneessa voit treenata Constructionia ilman, että rakennat työkaluja hotspotteihin. Kypärien ja kilpien maalaus tapahtuu täällä, kuten myös lippujen valmistus. Täällä voit myös korjata Barrows panssarisi halvempaan hintaan, kuin Lumbridgessä.
 • Tässä on yksi huone joka tuo Constructionin hyödyt esiin
 • Pystyt korjaamaan barrows kamoja tässä huoneessa pienempään hintaan kun itse korjaat. Hintaan vaikuttaa smith levusi
 • Pystyt tekemään flatpackeja
 • Huoneessa pystyy myös maalaaman steel ja rune helms sekä kiteshields ja tekemään bannereita


Lisätietoa:
Workbench

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Flatpack Experience
Kuva Wooden workbench 17 5 plank, 5 nails Voit tehdä lvl 20 asti 143
Kuva Oak workbench 32 5 oak plank Voit tehdä lvl 40 asti 300
Kuva Steel framed workbench 46 6 oak plank, 4 steel bar Voit tehdä lvl 60 asti 440
Kuva Bench with vice (steel framed bench upgrade) 62 2 oak plank, steel bar Voit tehdä lvl 80 asti 140
Kuva Bench with lathe (bench with vice upgrade) 77 2 oak plank, steel bar - 140


Heraldry

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Käyttö? Experience
Kuva Pluming stand 16 2 oak plank Maalaat steel tai rune fullhelms 120
Kuva Shield easel 41 4 oak plank Maalaat steel tai rune fullhelms sekä kiteshields 240
Kuva Banner easel 68 8 oak plank, 2 cloth Voit tehdä bannerin 510


Heraldry items

Nimi Vaadittu crafting taso Materiaalit rakennukseen Experience
Steel helmets 38 Steel full helm 37
Rune helmets 38 Rune full helm 37
Steel kiteshields 43 Steel kiteshield 40
Rune kiteshields 43 Rune kiteshield 40
Banner 48 Plank, cloth 42


Repair

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Voit korjata Experience
Kuva Repair bench 15 2 oak plank Arrows ja staves 120
Kuva Whetstone 35 4 oak plank, limestone brick Arrows, staves ja rusty swords 260
Kuva Armour stand 55 8 oak plank, limestone brick Arrows, staves, rusty swords, barrow items 500


Tool

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Sisältää Experience
Kuva Tools store 1 15 2 oak plank saw, hammer, chisel, shears 120
Kuva Tools store 2 (tool store 1 upgrade) 25 2 oak plank bucket, spade, tinderbox 120
Kuva Tools store 3 (tool store 2 upgrade) 35 2 oak plank brown apron, glassblowing pipe, needle 120
Kuva Tools store 4 (tool store 3 upgrade) 45 2 oak plank moulds: amulet, necklace, ring, holy symbol, tiara 120
Kuva Tools store 5 (tool store 4 upgrade) 55 2 oak plank rake, spade, trowel, seed dibber, watering can 120


Clockmaking

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Voit tehdä Experience
Kuva Crafting table 1 16 4 oak plank toy horsies 240
Kuva Crafting table 1 (crafting table 1 upgrade) 25 Molten glass horsies, clockwork mechanisms 1
Kuva Crafting table 1 (crafting table 2 upgrade) 34 2 molten glass horsies, clockwork mechanisms, clockwork soldiers, clockwork dolls 2
Kuva Crafting table 1 (crafting table 3 upgrade) 42 2 oak plank horsies, clockwork mechanisms, clockwork soldiers, clockwork dolls, clockwork mice, clockwork cats, watches, sextants 120


Clockwork Toys

Kuva Nimi Vaadittu crafting taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Clockwork 8 Steel bar 15
KuvaKuvaKuvaKuva Toy horse 10 Plank 15
Kuva Wooden cat'1 10 Fur, Plank 15
Kuva Soldier 13 Clockwork, plank 15
Kuva Doll 18 Clockwork, plank 15
Kuva Penguin 30 Clockwork, plank, silk 15
Kuva Mouse 33 Clockwork, plank 15
Kuva Clockwork cat'2 85 Clockwork, plank 30


'1 = The Great Brain Robbery aloitettuna
'2 = Cold War aloitettuna

Bedroom


Palvelijan palkkaamiseksi talossa pitää olla kaksi makuuhuonetta. Täällä voit vaihtaa hius- ja vaatetyyliäsi.
 • Makuuhuoneita pitää olla kaksi, jotta saat palvelijan. Joten sen kannalta pakollinen rakennettava
 • Lisäksi pystyt muuttamaan hamosi ulkonäköä tässä huoneessa


Lisätietoa:
Bed

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Wooden bed 20 3 plank, 2 cloth, 3 nails 117
Kuva Oak bed 30 3 oak plank, 2 cloth 210
Kuva Large oak bed 34 5 oak plank, 2 cloth 330
Kuva Teak bed 40 3 teak plank, 2 cloth 300
Kuva Large teak bed 45 5 teak plank, 2 cloth 480
Kuva 4-poster 53 3 mahogany plank, 2 cloth 450
Kuva Gilded 4-poster 60 3 mahogany plank, 2 cloth, 2 gold leaf 1330


Wardrobe

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Voi muuttaa Experience
Kuva Shoe box 20 2 plank, 2 nails Paidan 58
Kuva Oak drawers 27 2 oak plank Paidan ja käsineet 120
Kuva Oak wardrobe 39 3 oak plank Paidan, käsineet ja hihojen tyylin 180
Kuva Teak drawers 51 2 teak plank Paidan, käsineet, hihojen ja paidan tyylin vaihto 180
Kuva Teak wardrobe 63 3 teak plank Paidan, käsineet, hihojen ja paidan tyylin vaihto
Värin vaihto paidalle
270
Kuva Mahogany wardrobe 75 3 mahogany plank Paidan, käsineet, kengät, hihojen ja paidan tyylin vaihto
Värin vaihto paidalle
420
Kuva Gilded wardrobe 87 3 mahogany plank, gold leaf Paidan, käsineet, kengät, hihojen ja paidan tyylin vaihto
Värin vaihto paidalle ja housuille
720


Dresser

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Voi muuttaa Experience
Kuva Shavin stand 21 Plank, nails, molten glass Parran ajo (miehet) 30
Kuva Oak shaving stand 29 Oak plank, molten glass Miehet: 4 parta mallia
Naiset: 5 hius tyyliä
61
Kuva Oak dresser 37 2 oak plank, molten glass Miehet: 8 parta mallia
Naiset: 7 hius tyyliä
121
Kuva Teak dresser 46 2 teak plank, molten glass Miehet: 8 parta mallia ja 4 hius tyyliä
Naiset: 9 hius tyyliä
181
Kuva Fancy teak dresser 56 2 teak plank, 2 molten glass Miehet: 8 parta mallia ja 9 hius tyyliä
Naiset: 9 hius tyyliä
182
Kuva Mahogany dresser 64 2 mahogany plank, molten glass Miehet: 8 parta mallia, 9 hius tyyliä ja 7 väriä
Naiset: 9 hius tyyliä ja 7 väriä
281
Kuva Gilded dresser 74 2 mahogany plank, 2 molten glass, gold leaf Miehet: 8 parta mallia, 9 hius tyyliä ja 12 väriä
Naiset: 9 hius tyyliä ja 12 väriä
582


Fireplace

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Clay fireplace 3 3 soft clay 30
Kuva Stone fireplace 33 2 limestone brick 40
Kuva Marble fireplace 63 Marble block 500


Curtains

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Torn curtains 4 3 plank, 3 cloth, 3 nails 132
Kuva Curtains 29 3 oak plank, 3 cloth 225
Kuva Opulent curtains 40 3 teak plank, 3 cloth 315


Rugs

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Brown rug 2 2 cloth 30
Kuva Rug 13 4 cloth 60
Kuva Opulent rug 65 4 cloth, gold leaf 360


Clocks

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Oak clock 25 2 oak planks, clockwork 142
Kuva Teak clock 55 2 teal plank, clockwork 202
Kuva Gilded clock 85 2 mahogany plank, clockwork, gold leaf 602

Skill hall


Voit laittaa muiden taitojen saavutuksia näkyville.
 • Ei niinkään tarpeellinen mutta voita laittaa näytille saamiasi esimerkiksi otuksien päitä


Lisätietoa:
Stairs/Rugs

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Rug 13 4 cloth 60
Kuva Opulent rug 65 4 cloth, gold leaf 360
Kuva Oak staircase 27 10 oak plank, 4 steel bar 680
Kuva Teak staircase 48 10 teak plank, 4 steel bar 980
Kuva Spiral staircase 67 10 teak plank, 7 limestone brick 1040
Kuva Marble staircase 82 5 mahogany plank, 5 marble block 3200
Kuva Marble spiral 97 10 teak pank,, 7 marble block 4400CW Armour

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva CW armour 1 28 2 oak plank, decorative helm, decorative body, decorative shield 135
Kuva CW armour 2 28 2 oak plank, decorative helm, decorative body, decorative shield 150
Kuva CW armour 3 28 oak plank, decorative helm, decorative body, decorative shield 165


Armour

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Mithril armor 28 construction, 70 smithing 2 oak plank, mithril plarebody, mithril full helm, mithril plateskirt 135
Kuva Adamant armour 28 construction, 88 smithing 2 oak plank, adamant platebody, adamant full helm, adamant plateskirt 150
Kuva Runite armour 28 construction, 99 smithing 2 oak plank, rune platebody, rune full helm, rune plateskirt 165


Fishing & Head Trophy

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Bass 36 2 oak plank, stuffed bass 151
Kuva Crawling hand 38 2 teak plank, stuffed hand 211 construction, 261 slayer
Kuva Cocktarine 38 2 teak plank, suffed cocktarine 224 construction, 294 slayer
Kuva Basilisk 38 2 teak plank, stuffed basilisk 243 construction, 342 slayer
Kuva Swordfish 56 2 teak plank, stuffed swordfish 230
Kuva Kurask 58 2 mahogany plank, stuffed kurask 357 construction, 657 slayer
Kuva Abyssal Demon 58 2 mahogany plank, stuffed abyssal demon 389 construction, 889 slayer
Kuva Shark 76 2 mahogany plank, stuffed shark 350
Kuva King Black Dragon 78 2 mahogany plank, stuffed KBD 200: Attack, Strength Defence, Ranged & Magic
Kuva Kalphite Queen 78 2 mahogany plank, stuffed KQ 200: Attack, Strength Defence, Ranged & Magic


Rune case

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Rune case 1 41 construction, 14 runecraft 2 teak plank, 2 molten glass, earth-, air, fire- & water rune 190
Kuva Rune case 2 41 construction, 44 runecrafting 2 teak plank, 2 molten glass, body-, cosmic, chaos- & nature rune 212

Games Room


Pelaa erilaisia minipelejä yksin, tai kavereiden kanssa.
 • Ihan mukava huone ajanviettoon kavereiden kesken
 • Palkintoarkkuun voi laittaa rahaa vain 5 minuutin välein

 • Attack stones: Ensimmäisenä kiven tuhonnut voittaa.
 • Hoop and stick: 10 yritystä saada isoin pistemäärä heittämällä renkaita.
 • Darts: Tikanheittoa ja isoin pistemäärä voittaa.
 • Archery target: Tarkkuusammuntaa. 10 vuoroa ja isoin pistemäärä voittaa.
 • Jester: Ensimmäisenä Jesterin emoten toistanut voittaa.
 • Treasure hunt: Fairy tulee taloosi ja etsit sen kiven avulla. Kun lämpenee keiju on lähellä ja kylmässä kauempana.
 • Hangman: Hirsipuu. Jokainen arvaa vuorotellen kirjaimen.
 • Elemental balance: Käytä elementin vastaista taikaa palloon. Eli jos pallo on red(fire) niin tee blue(water) spell siihen. Käytä logiikkasi.


Lisätietoa:
Stone

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Clay attack stone 39 10 soft clay 100
Kuva Attack stone 59 10 limestone brick 200
Kuva Marble attack stone 79 4 marble block 1000


Magic balance

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Magical balance 1 37 500 air-, earth-, water- & fire runea 176
Kuva Magical balance 2 57 1000 air-, earth-, water- & fire runea 252
Kuva Magical balance 3 77 2000 air-, earth-, water- & fire runea 356


Game

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Jester 39 4 teak plank 360
Kuva Treasure Hunt 49 8 teak plank, 4 steel bar 800
Kuva Hangman 59 12 teak plank, 6 steel bar 1200


Storage

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Rahaa mahtuu Experience
Kuva Oak prize chest 34 4 oak plank 5k 240
Kuva Teak prize chest 44 4 teak plank, gold leaf 10k 660
Kuva Gilded prize chest 54 4 mahogany plank, gold leaf 15k 860


Ranging Game

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Hoop and stick 30 2 oak plank 120
Kuva Dartboard 54 3 teak plank, 3 steel bar 290
Kuva Archery Target 81 6 teak plank, 3 steel bar 600

Combat Room


Taisteluhuoneessa voit haastaa ystäväsi taisteluun. Kuollessasi et menetä tavaroitasi. Voit taistella nyrkkeilyhanskat kädessä.
 • Taisteluhuone. Ihan mukava ajanvietto paikka.
 • Paras valinta on combat ring jolloin kaikki tyylit on sallittuja

 • Boxing ring:Nyrkkeilykehä. Vain nyrkit ja nyrkkeilyhanskat ratkaisevat voittajan.
 • Fencing ring: Sama kuin edellinen mutta nyt voi käyttää vain telineestä saatavia miekkoja.
 • Combat ring: Kaikki keinot ja tavarat on sallittuja
 • Ranging pedestals: Kahden hengen range/mage mittelö. Melee mahdoton käyttää.
 • Balance beam: Tasapainottelupeli telineestä saatavilla nuijilla


Lisätietoa:
Combat Ring

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Boxing ring 32 6 oak plank, 4 cloth 420
Kuva Fencing ring 41 8 oak plank, 6 cloth 570
Kuva Combat ring 51 8 teak plank, 6 cloth 630
Kuva Ranging pedestals 71 8 teak plank 720
Kuva Balance beam 81 10 teak plank, 10 steel bar 1000


Storage

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Sisältää Experience
Kuva Glove rack 34 2 oak plank Red & blue boxing gloves 120
Kuva Weapons rack 44 2 teak plank Red & blue boxing gloves, wooden sword & shield 180
Kuva Extra weapons rack 54 4 teak plank, 4 steel bar Red & blue boxing gloves, wooden sword & shield, pugel stick 440


Decoration

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Oak decoration 16 2 oak plank 120
Kuva Teak decoration 36 2 teak plank 180
Kuva Gilded decoration 56 3 mahogany plank, 2 gold leaf 1020

Costume Room


Täällä voit laittaa varusteesi säilöön, säästääksesi pankkitilaa. Huom. Et voi laittaa yksittäisiä esineitä talteen (paitsi Treasure Trail -tavarat), vaan tarvitset koko setin (esim. full mystic robes)
 • Ihan hyödyllinen huone, kannattaa rakentaa
 • Saat joitain itemeitä tänne talteen viemästä tilaa pankistasi. Esim skill capet.
 • Myös holiday itemit saa täältä takas


Costume Box

Lisätietoa:

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Mahtuu Experience
Kuva Oak costume box 44 2 oak plank 2 asua 120
Kuva Teak costume box 62 2 teak plank 4 asua 180
Kuva Mahogany oak box 80 2 mahogany plank Kaikki asut 280

Asut:
 • Mime costume
 • Frog prince/princess costume
 • Frog mask
 • Gravedigger zombie costume
 • Drill Demon camouflage uniform
 • Freaky Forester lederhosen costume
 • Shade robes


Armour Case

Lisätietoa:

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Mahtuu Experience
Kuva Oak armour case 46 3 oak plank 2 asua 180
Kuva Teak armour case 64 3 teak plank 4 asua 270
Kuva Mahigany armour case 82 3 mahogany plank Kaikki asut 420

Asut:
 • Castle Wars armour
 • Void Knight armour
 • Rogues' Den armour
 • broodoo mask
 • Rockshell armour
 • Spined armour
 • White armour
 • Temple Knight initiate armour
 • Temple Knight proselyte armour
 • Hunter camouflage gear
 • Lumberjack clothes
 • Mourner clothing
 • Builders' clothes
 • Bomber jacket and cap
 • H.A.M. clothes
 • Trouble Brewing clothes
 • Elite black armour


Treasure Chest

Lisätietoa:

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Treasure lvl Experience
Kuva Oak treasure chest 48 2 oak plank lvl 1 kamoja 120
Kuva Teak treasure chest 66 2 teak plank lvl 1 ja 2 kamoja 180
Kuva mahogany tresure chest 84 2 mahogany plank lvl 1, 2 ja 3 kamoja 280

Voi laittaa:
 • Straw boaters
 • Heraldic kiteshields
 • Fur-trimmed and gold-trimmed studded leather
 • Fur-trimmed and gold-trimmed dragonhide
 • Fur-trimmed and gold-trimmed blue dragonhide
 • Trimmed and gold-trimmed wizards' robes
 • Enchanted robes
 • Ranger boots
 • Wizard boots
 • Robin Hood hat
 • Trimmed and gold-trimmed black armour
 • Trimmed and gold-trimmed adamant armour
 • Trimmed and gold-trimmed rune armour
 • Highwayman mask
 • Berets
 • Cavalier hats
 • Headbands
 • Pirate hat
 • Saradomin, Guthix and Zamorak rune armour
 • Gold-plated rune armour
 • Canes
 • Animal masks
 • Spiked helmet
 • Pith helmet
 • Top hatToy Box

Lisätietoa:

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Oak toy box 50 2 oak plank 120
Kuva Teak toy box 68 2 teak plank 180
Kuva Mahogany toy box 86 2 mahogany plank 280

Säilöö kaikia Holiday kamoja.


Magic wardrobe

Lisätietoa:

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Mahtuu Experience
Kuva Oak wardrobe 42 4 oak plank 1 asu 240
Kuva Carved oak wardrobe 51 6 oak plank 2 asua 360
Kuva Teak wardrobe 60 4 teak plank 3 asua 360
Kuva Carved teak wardrobe 69 6 teak plank 4 asua 500
Kuva Mahogany wardrobe 78 4 mahogany plank 5 asua 540
Kuva Gilded wardrobe 87 4 mahogany plank, gold leaf 6 asua 860
Kuva Marble wardrobe 96 Marble block Kaikki asut 500

Asut:
 • Mystic robes
 • Light mystic robes
 • Dark mystic robes
 • Skeletal armour
 • Infinity robes
 • Splitbark armour
 • Ghostly robes
 • Moonclan armour
 • Lunar armour
 • Dagon'hai robes


Cape Rack

Lisätietoa:

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Mahtuu Experience
Kuva Oak cape rack 54 4 oak plank Kaikki capet paitsi skill ja quest capet 240
Kuva Teak cape rack 63 4 teak plank -?- 360
Kuva Mahogany cape rack 72 4 mahogany plank -?- 560
Kuva Gilded cape rack 81 4 mahogany plank, gold leaf -?- 860
Kuva Marble cape rack 90 Marble block -?- 500
Kuva Magical cape rack 99 Magic stone Kaikki capet 1000

Capet:
 • Capes of Accomplishment (teakista ylöspäin)
 • Quest Point Cape
 • TzHaar obsidian cape
 • TzHaar Fire Cape
 • Any one wilderness cape
 • Any Mage Arena god cape
 • Spotted and spottier capes
 • Soul Wars cape


Quest hall


Voit laittaa saavutuksesi eri tehtävistä näkyville.
 • Kannattaa rakentaa alttari huoneen viereen ja laittaa glory seinälle jotta pääset pankittaan edgeen nopeasti
 • Muuta kunnollista käyttöä huoneelle ei ole


Lisätietoa:

Stairs/Rugs

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Rug 13 4 cloth 60
Kuva Opulent rug 65 4 cloth, gold leaf 360
Kuva Oak staircase 27 10 oak plank, 4 steel bar 680
Kuva Teak staircase 48 10 teak plank, 4 steel bar 980
Kuva Spiral staircase 67 10 teak plank, 7 limestone brick 1040
Kuva Marble staircase 82 5 mahogany plank, 5 marble block 3200
Kuva Marble spiral 97 10 teak pank,, 7 marble block 4400


Guild Trophy

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Anti-dragon shield 47 3 teak plank, anti-dragonbreath shield 280
Kuva Amulet of Glory 47 3 teak plank, amulet of glory 290
Kuva Cape of Legends 47 3 teak plank, cape of legends 300


Potrait

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva King Arthur 35 2 teak plank, Arthur potrait 211
Kuva Elena 35 2 teak plank, Elena potrait 211
Kuva Giant Dwarf 35 2 teak plank, Keldagrim potrait 211
Kuva Miscellannians 55 2 mahogany plank, Miscellania potrait 311


Landscape

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Lumbridge 44 3 teak plank, Lumbridge potrait 314
Kuva The Desert 44 3 teak plank, Desert potrait 314
Kuva Morytania 44 3 teak plank, Morytania potrait 314
Kuva Karamja 65 3 mahogany plank, Karamja potrait 464
Kuva Istafar 65 3 mahogany plank, Istafar potrait 464


Sword

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Silverlight 42 2 teak plank, silverlight 187
Kuva Excalibur 42 2 teak plank, excalibur 194
Kuva Darklight 42 2 teak plank, darklight 202


Map

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Small map 38 2 teak plank, small map 211
Kuva Medium map 58 3 mahogany plank, medium map 451
Kuva Large map 78 4 mahogany plank, large map 591


Bookcases

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Wooden boockcase 4 4 plank, 4 nails 115
Kuva Oak bookcase 29 3 oak plank 180
Kuva Mahogany bookcase 40 3 mahogany plank 420

Menagerie


Oma ulkotila lemmikeillesi, talo ja ruokintakone sekä muut mukavuudet. Huoneesta löytyy myös mini Obelisk josta voit palautta summoning pisteet.
 • Saat täysikasvuset eläimesi tänne.
 • Voit pitää useamman saman eläimen täällä, kun pankissa voi olla vain yksi samaa lajia edustava (paitsi kissat)
 • Ota huomioon että ruokalaitteesi pitää pystyä ruokkimaan kaikki talosi asukit
 • Huoneesta löytyy myös mini obelisk, josta saat summo pisteesi takaisin


Lisätietoa:
Tyyli

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Garden habitat 37 1 Bagged plant 1, 1 Bagged plant 2, Bagged plant 3 201
Kuva Jungle habitat 47 5 Bucket of water, 3 Bagged plant 3, 1 Bagged willow tree 278
Kuva Desert habitat 57 10 Bucket of sand, 5 Limestone brick, 1 Bagged cactus 238
Kuva Polar habiat 67 1000 Air rune, 1000 Water rune, 1 Bagged evergreen 373
Kuva Volcanic habitat 77 100 Lava rune, 5 Stone slab, 1 Bagged dead tree 77


Pet House

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Mahtuu lemmikkejä Experience
Kuva Oak pet house 37 4 Oak plank 3 240
Kuva Teak pet house 52 4 Teak plank 6 380
Kuva Mahogany pet house 67 4 Mahogany plank 10 580
Kuva Consecrated pet house 92 4 Mahogany plank, 1 Magic stone 15 1580
Kuva Desecrated pet house 92 4 Mahogany plank, 1 Magic stone 15 1580
Kuva Natural pet house 92 4 Mahogany plank, 1 Magic stone 15 1580


Pet feeder

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Ruokkii lemmikkejä Experience
Kuva Oak pet feeder 37 4 Oak plank 3 240
Kuva Teak pet feeder 52 4 Teak plank 6 380
Kuva Mahogany pet feeder 67 4 Mahogany plank, 1 Gold leaf 10 880


Obelisk

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Tekee Experience
Kuva Mini obelisk 41 1000 Spirit shard, 1 Marble block, 10 Gold, 10 green, 10 crimson ja 10 blue charms Palauttaa summoning pisteet 782

Study


Tässä huoneessa voit valmistaa paljon puhuttuja "telelaattoja" eli Teleport tableteja. Niihin voit "ladata" jonkin taian, ja laattaa klikkaamalla hahmo heittää laatan maahan ja taika purkautuu ja teleporttaudut sinne minne laatta oli ladattu. Esim. Ardougeen.
 • Hyödyllinen rakennettava
 • Huoneesta löytyvällä kaukoputkella voit nähdä koska tippuu seuraava shooting star
 • Lisäksi pystyt tekemään esimerkiksi teleport laattoja lecternillä
 • Huoneesta löytyy kirjahylly josta saa kaikenlaista kirjallisuutta jota sinulle on tullut vastaan seikailujesi aikana


Lisätietoa:
Globe

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Globe 41 3 oak plank 180
Kuva Ornamental globe 50 3 teak plank 270
Kuva Lunar globe 59 3 teak plank, gold leaf 570
Kuva Celestial globe 68 3 teak plank, gold leaf 570
Kuva Armillary sphere 77 2 mahogany plank, 2 gold leaf, 4 steel bar 960
Kuva Small orrery 86 3 mahogany plank, 3 gold leaf 1320
Kuva Large orrery 95 3 mahogany plank, 5 gold leaf 1420


Lectern

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Voit tehdä Experience
Kuva Oak lectern 40 Oak plank Enchant sapphire, Varrock teleport 60
Kuva Eagle lectern 47 2 oak plank Enchant sapphire, Varrock, Falador & Lumbridge teleport 120
Kuva Demon lectern 47 2 oak plank Enchant sapphire and emerald, Varrock teleport & Bones to Bananas 120
Kuva Teak eagle lectern 57 2 teak plank Enchant sapphire, Varrock, Falador, Lumbridge, Camelot & Ardougne teleport 180
Kuva Teak demon lectern 57 2 teak plank Enchant sapphire, emerald, ruby & diamond, Varrock teleport, Bones to bananas 180
Kuva Mahogany eagle lectern 67 2 mahogany plank, gold leaf Enchant sapphire, Varrock, Falador, Lumbridge, Camelot, Ardougne, Watchtower & House teleport 580
Kuva mahogany demon lectern 67 2 mahogany plank, gold leaf Enchant sapphire, emerald, ruby, diamond, dragonstone, onyx, Varrock teleport, bones to bananas & bones to peaches 580


Crystal Ball

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Staff type Experience
Kuva Crystal ball 42 3 teak plank, unpowered orb elemental staffien muutos 280
Kuva Elemental sphere 54 3 teak plank, unpowered orb, gold leaf elemental ja battlestaffien muutos 580
Kuva Crystal of power 66 2 mahogany plank, unpowered orb, 2 gold leaf elemental, battlestaffien ja mystic staffien muutos 890


Telescope

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Wooden telescope 44 2 oak plank, molten glass 121
Kuva Teak telescope 64 2 teak plank, molten glass 181
Kuva Mahogany telescope 84 2 mahogany plank, molten glass 580


Wall Chart

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Alchemical chart 43 2 cloth 30
Kuva Astronomical chart 63 3 cloth 45
Kuva Infernal chart 83 4 cloth 60


Bookcases

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Wooden boockcase 4 4 plank, 4 nails 115
Kuva Oak bookcase 29 3 oak plank 180
Kuva Mahogany bookcase 40 3 mahogany plank 420

Chapel


Voit uhrata luita jumalille ja samalla saada todella hyvin Prayer experienceä! Mikäli omistat Gilded altarin ja burnerit, saat yhdestä luusta 3,5 kertaa enemmän xp:tä kuin normaalihautauksella.
 • Kaiketi kaikista hyödyllisin huone mitä pohiin saa
 • Kannattaa rakentaa heti portalin viereen ja toiselle puolelle Quest hall ja glory seinälle
 • Alttarin kannattaa olla Gilded jotta saat täyden hyödyn irti
 • Burnersien tasolla ei ole väliä. Mutta Torchet ei ole sama asia kuin burners!


Lisätietoa:
Kuva Alttarin nimi Ei Burnereita Yksi Burner Kaksi burneria
Kuva Oak 100% 150% 200%
Kuva Teak 110% 160% 210%
Kuva Cloth 125% 175% 225%
Kuva Mahogany 150% 200% 250%
Kuva Limestone 175% 225% 275%
Kuva Marble 200% 250% 300%
Kuva Gilded 250% 300% 350%


Altar

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Oak altar 45 4 oak plank 240
Kuva Teak altar 50 4 teak plank 360
Kuva Cloth covered altar 56 4 teak plank, 2 cloth 390
Kuva Mahogany altar 60 4 mahogany plank, 2 cloth 590
Kuva Limestone altar 64 6 mahogany plank, 2 cloth, 2 limestone brick 910
Kuva Marble altar 70 2 marble, 2 cloth 1030
Kuva Gilded altar 75 2 marble, 2 cloth, 4 gold leaf 2230


Lamps

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Steel torches 45 2 steel bar 80
Kuva Wooden torches 49 2 plank, 2 nails 58
Kuva Steel candlesticks 53 6 steel bar, 6 candle 124
Kuva Gold candlesticks 57 6 gold bar, 6 candle 46
Kuva Incense burners 61 4 oak plank, 2 steel bar 280
Kuva Mahogany burners 65 4 mahogany plank, 2 steel bar 600
Kuva Marble burners 69 2 marble block, 2 steel bar 1600


Icon

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Saradomin symbol 48 2 oak plank 120
Kuva Guthix symbol 48 2 oak plank 120
Kuva Zamorak symbol 48 2 oak plank 120
Kuva Saradomin icon 59 4 teak plank, 2 gold leaf 960
Kuva Guthix icon 59 4 teak plank, 2 gold leaf 960
Kuva Zamorak icon 59 4 teak plank, 2 gold leaf 960
Kuva Icon of Bob 71 4 mahogany plank, 2 gold leaf 1160


Musical

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Windchimes 49 4 oak plank, 4 nails, 4 steel bar 323
Kuva Bells 58 4 teak plank, 6 steel bar 480
Kuva Organs 69 4 mahogany plank, 6 steel bar 680


Statues

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Small statue 49 2 limestone brick 40
Kuva Medium statue 69 Marble block 500
Kuva Large statue 89 2 marble block 1500


Window

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Shuttered window 49 8 plank, 8 nails 228
Kuva Decorative window 69 8 molten glass 4
Kuva Stained glass 89 16 molten glass 5


Rugs

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Brown rug 2 2 cloth 30
Kuva Rug 13 4 cloth 60
Kuva Opulent rug 65 4 cloth, gold leaf 360

Portal chamber


Rakentamalla portaaleja, voit ohjata ne teleporttaamaan sinut ympäri maailmaa.
 • Myös yksi hyödyllinen huone
 • Tärkein teleport joka kannattaa tehdä on Kharyrll jotta pääset Canafikseen nopeasti
 • Focusin tasolla ei ole merkitystä mutta Scrying poolilla näet teleport paikalle


Lisätietoa:
Portaalin avaamiseen tarvittavat vaatimukset

Kohde Runet Muuta
Varrock 100 Law rune, 300 Air rune, 100 Fire rune -
Lumbridge 100 Law rune, 300 Air rune, 100 Earth rune -
Falador 100 Law rune, 300 Air rune, 100 Water rune -
Camelot 100 Law rune, 500 Air rune -
Ardougne 200 Law rune, 200 Water rune Plaque City quest
Watchtower 200 Law rune, 200 Earth rune Watchtower quest
Kharyrll 200 Law rune, 100 Blood rune Desert Treasure quest

Portal

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Teak portal 50 3 teak plank 270
Kuva Mahogany portal 65 3 mahogany plank 420
Kuva Marble portal 80 3 marble block 1500


Centrepiece

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Teleport focus 50 2 limestone brick 40
Kuva Greater focus 65 Marble block 500
Kuva Scrying pool 80 4 marble block 2000

Formal Garden


Koristaa tonttiasi. Tänne voit myös istuttaa Bagged kasveja.
 • Käytännössä turha huone. Silmän iloksi vain
 • Saat kasvien istuttamisesta myös yhtä paljon Farming expaa kuin Construction


Lisätietoa:
Centrepiece

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Exit portal 1 10 iron bar 100
Kuva Gazebo 65 8 mahogany plank, 4 steel bar 1200
Kuva Dungeon entrance 70 Marble block 500
Kuva Small fountain 71 Marble block 500
Kuva Large fountain 75 2 Marble block 1000
Kuva Posh fountain 81 3 Marble block 1500


Small plant / Big Plant

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Sunflower 66 Bagged sunflower, watering can 70
Kuva Marigold 71 Bagged marigold, watering can 100
Kuva Roses 76 Bagged roses, watering can 122


Small plant 2 / Big Plant 2

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Orange lower 66 Bagged orage flower, watering can 70
Kuva Daffodils 71 Bagged daffodils, watering can 100
Kuva Bluebells 77 Bagged bluebells, watering can 122


Hedging

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Thorny hedge 56 Bagged thorny hedge, watering can 70
Kuva Nice hedge 60 Bagged nice hedge, watering can 100
Kuva Small box hedge 64 Bagged small box hedge, watering can 122
Kuva Topiary hedge 68 Bagged topiary hedge, watering can 141
Kuva Fancy hedge 72 Bagged fancy hedge, watering can 158
Kuva Tall fancy hedge 76 Bagged tall fancy hedge, watering can 223
Kuva Tall box hedge 80 Bagged tall box hedge, watering can 316


Fencing

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Boundary stones 55 10 soft clay 100
Kuva Wooden fence 59 10 plank 280
Kuva Stone wall 63 10 limestone brick 200
Kuva Iron railings 67 10 iron bar, 6 limestone brick 220
Kuva Picket fence 71 10 oak plank, 2 steel bar 640
Kuva Garden fence 75 10 teak plank, 2 steel bar 940
Kuva Marble wall 79 8 marble block 4000

Throne Room


Asuntosi valtaistuinsali. Huoneeseen mahtuu paljon porukkaa istumaan, ja täällä voit kääntää dungeonin challenge moden päälle.
 • Oleellinen osa dungeon järjestelmää eli jos meinaat dungeonit tehdä niin tämä on lähdes pakollinen
 • Vivusta voi asettaa dungeonin tilan ja sitä vetämälle tippuu alla olevaan huoneeseen jos siellä sellainen on


Lisätietoa:
Floor

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Toiminta Experience
Kuva Floor decoration 61 5 Mahogany plank - 700
Kuva Steel cage 68 5 Mahogany plank, 20 Steel bar Vivusta vedettäessä kaikki jää häkkiin jumiin 1100
Kuva Trapdoor 74 5 Mahogany plank, 10 clockwork Vivusta vedettäessä kaikki tippuu alas 770
Kuva Lesser magic cage 82 5 Mahogany plank, 2 magic stone Vivusta vedettäessä kaikki jäävät paikalleen ja voit vapauttaa heidät tai tiputtaa alas 2700
Kuva Greater magic cage 89 5 Mahogany plank, 4 magic stone Vivusta vedettäessä kaikki jäävät paikalleen ja voit vapauttaa heidät, tiputtaa alas tai häätää talosta 4700


Throne

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Oak throne 60 5 Oak plank, 1 Marble block 800
Kuva Teak throne 67 5 Teak plank, 2 Marble block 1450
Kuva Mahogany throne 74 5 Mahogany plank, 3 Marble block 2200
Kuva Gilded throne 81 5 Mahogany plank, 2 Marble block, 2 Gold leaf 1700
Kuva Skeleton throne 88 5 Magic stone, 4 Marble block, 5 bones, 2 skull 7003
Kuva Crystal throne 95 15 Magic stone 15,000
Kuva Demonic throne 99 25 Magic stone 25 000


Seating

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Carved teak bench 44 4 Teak plank 360
Kuva Mahogany bench 52 4 Mahogany plank 560
Kuva Gilded bench 61 4 Mahogany plank, 4 Gold leaf 1760


Trapdoor

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Trapdoor 68 5 Oak plank 300
Kuva Trapdoor 78 5 Teak plank 450
Kuva Trapdoor 88 5 Mahogany plank 700


Lever

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Oak lever 68 5 Oak plank 300
Kuva Teak lever 78 5 Teak plank 450
Kuva Mahogany lever 88 5 Mahogany plank 700


Decoration

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Oak decoration 16 2 oak plank 120
Kuva Teak decoration 36 2 teak plank 180
Kuva Gilded decoration 56 3 mahogany plank, 2 gold leaf 1020
Kuva Round shield 66 2 oak plank 4
Kuva Square shield 76 4 teak plank 120
Kuva Kite shield 86 3 mahogany plank 3

AquariumAkvaarioon voit pyydystaa kaloja ja hankkia koristeita. Palkintoina löytyy mm. kalastaminen ilman syöttejä tai sulkia (bait, feathers).

 • Rakennettuasi taloon akvaarion ja sinne prawnbroker huonekalun, voit alkaa kalastamaan prawn ball/ crackereita alla olevan listan kalapaikoista.
 • Jokaista 25 000 lp vastaavasta kalan määrästä saat joko prawn ball tai prawn cracker nimisen esineen
 • Golden egg on esine, jonka voit saada listan jokaiselta kalalta niitä kalastaessa ja on harvinainen. 99 levelillä saat yhden golden eggin noin kolmessa tunnissa.
 • Rakennustarvikkeita saat prawn ball/ crackereitä avaamalla.
 • Saatuasi 14 kalaa akvaarioon, voit vetää tulpan irti ja tyhjentää säiliön, jolloin joudut keräämään 14 kalaa uudelleen. Jokaisesta palautetusta kalasta saat medium fishing lampun. Tämän kalojen keräyksen voit tehdä kaikkiaan kolme kertaa ja lopuksi saat uuden fishing emoten ja akvaarion tulpalle uuden kuvioinnin.


Lisätietoa:


Lista on optimaalisimmassa järjestyksessä mikäli tavoitteenasi on saada golden fish eggsit nopeasti. Aloitat siis listan yläpäästä ja siirryt alaspäin sitä mukaan kun saat kyseisen kalan golden eggin. Golden egg voi tulla myös prawn ball /crackeristä.

Leaping sturgeon Golden leaping sturgeon eggs
Leaping trout Golden leaping trout eggs
Leaping salmon Golden leaping salmon eggs
Monkfish Golden monkfish eggs
Swordfish/Tuna Golden swordfish/tuna eggs
Lobster Golden lobster eggs
Salmon/Trout Golden salmon/trout eggs
Shark Golden shark eggs
Lava eel Golden lava eel eggs
Rocktail Golden rocktail eggs
Cavefish Golden cavefish eggs
Rainbow fish Golden rainbow fish eggs


Centrepiece wall

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit valmistukseen Xp
Kuva Maps 66 1 message in a bottle 240
Kuva Shark jaw 71 1 sharkbone jaw 240
Kuva Figurehead 78 Ship figurehead 240


Diving suit

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit valmistukseen Xp
Kuva Oyster hunter suit 63 5 bronze bars ja fishbowl 7
Kuva Mermaid hunter suit 72 5 bronze bars, fishbowl ja boiler tank 107
Kuva Salvage hunter suit 80 5 bronze bars, fishbowl ja Telescope Lense 107


Supply

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit valmistukseen Xp
Kuva Fishing net 64 5 Wool 6
Kuva Twin anchors 69 5 Iron bars 54
Kuva Bait barrel 74 4 Mahogany planks ja 100 fishing bait 577


Fish-headl

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit valmistukseen Xp
Kuva Mounted swordfish 65 1 Mahogany plank ja 1 Raw swordfish 157,5
Kuva Mounted shark 70 1 Mahogany plank ja 1 Raw shark 157,5
Kuva Mounted great white shark 76 1 Mahogany plank ja 1 Raw great white shark 157,5


Prawnbroker

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit valmistukseen Xp
Kuva Driftwood prawnbrokers 63 8 Teak planks 720
Kuva Flotsam prawnbrokers 73 8 Mahogany planks 1120
Kuva Boutique prawnbrokers 81 8 Mahogany planks ja 1 porthole 1220


Prawn perks (palkintoja) voi aukaista aina kun saat golden fish eggin tai kun olet saanut kerättyä yhteensä 10, 20, 100 ja 200 prawn ball esinettä (yhteensä 4 prawn perksiä).

Tier 1
Parantaa prawn tavaroiden saantia.
Kalasta ilman syöttejä (bait).
Aquarium maamerkki valinta.
10 prawn pennyä.


Tier 2
Golden fish egg


Tier 3
Parantaa prawn tavaroiden saantia.
Kalasta ilman sulkia (feathers).
Prawn pennies ja prawn pounds kestää kaksi kertaa pidempään.
Kolme sukelluspuku overridea.


Tier 4
Golden fish egg


Tier 5
Parantaa prawn tavaroiden saantia.
Barbarian kalastus ilman syöttejä sulkia sulkia (bait / feathers).
Great white sharklemmikki ja great white shark Aquariumiin.
Great white sharkin voi kalastaa shark fishing spotista.


Tier 6
Voit tehdä sushia cooking taidolla.Underwater

Palkintoja antavat koristeet
Seaweed ja kelp antavat joka 12. tunti minimaalisen farming xp:tä jokaisesta koristeesta.
Oystersit voit avata joka 24. tunti, jos olet rakentanut oyster hunter puvun tai paremman.
Mermaid purset voit avata kerran viikossa ja saat 20 mahogany tai teak lankkua, jos let rakentanut mermaid hunter puvun tai paremman.
Treasure chestit voi avata kerran viikossa ja löytää elite clue scrollin, jos olet rakentanut Salvage hunter puvun.


XP koristeet
The Fishing Guild trophy nostaa mahdollisuutta löytää golden fish eggs ja nostaa xp:tä 2% Fishing Guildissa.
The Sea Troll egg nostaa mahdollisuutta löytää finding golden fish eggs ja nostaa xp:tä 2% Piscatoris Fishing Colonyssa.
The Tribal mask nostaa mahdollisuutta löytää finding golden fish eggs ja nostaa xp:tä 2% 2% in Shilo Villagessa.
The Fremennik longboat prow nostaa mahdollisuutta löytää finding golden fish eggs ja nostaa xp:tä 2% 2% in Otto's Grottossa.
The Vorago statue nostaa mahdollisuutta löytää finding golden fish eggs ja nostaa xp:tä 2% 2% in the Living Rock Cavernissa.
The White Wolf Mountain nostaa mahdollisuutta löytää finding golden fish eggs ja nostaa xp:tä 2% 2% in Catherbyssa.Dungeon Rooms


Rakenna talosi alle oma luolasto omine ansoineen ja hirviöineen.

 • Erittäin kallista tehdä ja loppujenlopulta hyöty ei ole suuri
 • Lähinnä ajanviettoa varten koska tunneleissa olevat elukat ei droppaa mitäänLisätietoa:
Ladder

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Oak ladder 68 5 oak plank 300
Kuva Teak ladder 78 5 teak plank 450
Kuva Mahogany ladder 88 5 mahogany plank 700Trap

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Spike trap 72 50k 223
Kuva Man trap 76 75k 273
Kuva Tangle vine 80 100k 316
Kuva Marble trap 84 150k 387
Kuva Teleport trap 88 200k 447


Guards

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Skeleton guard 70 50k 223
Kuva Guard dog 74 75k 273
Kuva Hobgoblin guard 78 100k 316
Kuva Baby red dragon 82 150k 387
Kuva Huge spider 86 200k 447
Kuva Troll guard 90 1Mil 1000
Kuva Hellhound 94 5Mil 2236Decoration

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Decorative blood 72 4 red dye 4
Kuva Decorative pipe 83 6 steel bar 120
Kuva Hanging skeleton 94 2 skull, 6 bones 3


Lighting

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Candles 72 4 oak plank, 4 lit candle 243
Kuva Torches 84 4 oak plank, 4 lit torch 244
Kuva Skull torches 94 4 oak plank, 4 lit torch, 4 skull 246


Door

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Oak door 74 10 oak plank 600
Kuva Steel door 84 10 oak plank, 10 steel bar 800
Kuva Marble door 94 4 marble block 2000Dungeon Pit


Huone hieman haastavammalle elukkalle tunnelin varelle.
 • Huone johon saa hieman isomman elukan tunnelin varrelle
 • Vähän kuin treasure room ilman arkkua
 • Pystyt rakentamaan tämän vasta Love Storyn jälkeenLisätietoa:
Trap

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Minor pit trap 71 45k Coins, 500 Fire rune 304
Kuva Major pit trap 83 125k Coins, 2500 Fire rune 559
Kuva Superior pit trap 96 850k Coins, 4500 Fire rune 1197


Monster

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Pit dog 70 40k Coins 200
Kuva Pit ogre 73 55k Coins 234
Kuva Pit rock protector 79 90k Coins 300
Kuva Pit scabarite 84 150k Coins 387
Kuva Pit black demon 89 300k Coins 547
Kuva Pit iron dragon 97 7.5m Coins 2738


Decoration

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Decorative blood 72 4 red dye 4
Kuva Decorative pipe 83 6 steel bar 120
Kuva Hanging skeleton 94 2 skull, 6 bones 3


Lighting

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Candles 72 4 oak plank, 4 lit candle 243
Kuva Torches 84 4 oak plank, 4 lit torch 244
Kuva Skull torches 94 4 oak plank, 4 lit torch, 4 skull 246

Treasure Room


Aseta arkkuun palkinto, jonka luo muut pelaajat yrittävät päästä dungeonin (yllä) läpäisemällä.
 • Palkintohuone Dungeonin selvittäneille.
 • Arkkuun voi laittaa pienen määrän rahaa jonka avaaja saa tapettuansa "bossin"


Lisätietoa:
Monster

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Demon (Level 82) 75 500k 707
Kuva Kalphite soldier (Level 85) 80 750k 866
Kuva Tok-xil (Level 90) 85 5Mil 2236
Kuva Dagannoth (Level 135) 90 7,5Mil 2738
Kuva Steel dragon (Level 246) 95 10Mil 3162


Treasure

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Wooden crate 75 5 plank, 5 nails 143
Kuva Oak chest 79 5 oak plank, 2 steel bar 340
Kuva Teak chest 83 5 teak plank, 4 steel bar 530
Kuva Mahogany chest 87 5 mahogany plank, gold leaf 1000
Kuva Magic chest 91 Magic stone 1000


Decoration 1

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Round shield 66 2 oak plank 4
Kuva Square shield 76 4 teak plank 120
Kuva Kite shield 86 3 mahogany plank 3


Decoration

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Decorative blood 72 4 red dye 4
Kuva Decorative pipe 83 6 steel bar 120
Kuva Hanging skeleton 94 2 skull, 6 bones 3


Lighting

Kuva Nimi Vaadittu taso Materiaalit rakennukseen Experience
Kuva Candles 72 4 oak plank, 4 lit candle 243
Kuva Torches 84 4 oak plank, 4 lit torch 244
Kuva Skull torches 94 4 oak plank, 4 lit torch, 4 skull 246

Questeista saatava experience


Questin nimi Saatava exp
Swept Away 100-9900
The Eyes of Glouphrie 250
Myths of the White Lands 500 (taikalamppu)
Perils of Ice Mountain 500
Meeting History 500-2500 (taikalamput)
Tower of Life 1000
Legacy of Seergaze 1000-8500 (taikalamput)
Cold War 1500
The Great Brain Robbery 2000 & 5000 (taikalamppu)
Darkness of Hallowvale 2000-8000 (taikalamput)
*A Fairy Tale part II - Cure a Queen 2500 (taikalamppu)
The Fremennik Isles 5000
Spirit of Summer 7500
One Small Favour 10000-20000 (taikalamput)
Troll Stronghold 10000-20000 (taikalamput)
Catapult Construction 15000
Recipe for Disaster 20000 (taikalamppu)
TokTz-Ket-Dill 20000
King's Ransom 5000 (taikalamppu)
While Guthix Sleeps 100000-400000 (taikalamput)


Tehnyt: Finwest, kuvia muokannut Infamy
Päivittäny: possu 67
Kiitokset: Jane, Jondree
Kuva
Muokattu viimeksi: 13:00 04.04.2016