Taisteluopas
Waterfiends


Tämä opas sisältää kaiken tarvitseman Waterfiendien tappamisesta, pieninpiin nippelitietoihin asti. Waterfiendit ovat taloudellisesti pelin paras crimson charmien keräys metodi. Huomaathan, että opas on suunnattu vain membereille ( P2P ).
NPC:n yleistiedot:

Waterfiendit ovat kova tasoisia npc monstereita joita löytyy Ancient cavernsista, Chaos tunneleista ja Ghorrock fortressista. Waterfiendeillä on todella korkea charmien drop rate, crimson charmeilla lähemmäs 80%. Waterfiendit ovatkin taloudellisesti pelin paras crimson charm keräys metodi. Saat crimsoneita saat noin 100 tuntiin ja samalla tiennat noin 250k riippuen tavaroiden hinnoista ja mitä keräät. Waterfiendit käyttävät kahta eri hyökkäystyyliä, magic ja magic pohjainen ranged. Mage hyökkäys näyttää vesi pallolta ja ranged vesi nuolelta, kuva niistä alempana.

Waterfiendit ovat agressiivisia joka tarkoittaa sitä että vaikka et itse hyökkää niihin, niin he hyökkäävät sinuun. Waterfiendit ovat agressiivisia noin 10 minuuttia jonka jälkeen rauhoittuvat ja eivät hyökkää sinuun automaattisesti. Tätä kannattaa hyödyntää menemällä Chaos tunneleihin agressiivisen familiarin kanssa joka hyökkää waterfiendeihin kuten Steel titan, iron titan tai joku muu high level summoning familiar.

Waterfiendit tiputtavat paljon raakaa kalaa joka kannattaa hyödyntää Bunyip:in scrolleilla jolloin voit syödä raakaa kalaa. Kala healaa saman verran kuin sama kala kokattuna. Muista että tarvitset saman verran Cooking kuin sen kalan paistaminen tarvitsee. Eli kun castaat scrollin lobsteriin, tarvitset 40 cookingin syödäksesi raa'an kalan scrollin avulla. Sharkissa taas tarvitset 80 cooking jne.

Aseet joissa on hyvät ranged - bonukset käyvät tänne, plussana joissan on myös prayer bonusta josta on hyötyä.


Kuva

Waterfiend
Combat: 107Xp: 934.2
77 77 8000
77 77 0
Aggressiivinen
A fiendish embodiment of water.


Alue:
Kuva

Laiturille pääsee kahta eri reittiä:


1. Teleeminen: Valitse Games necklacesta "Barbarian assault" jolloin teleydyt sinne. Pankita Games necklace mini-game:ssa olevaan Bank-deposit boksiin tai droppaa ja palaa kohtaan johon teleydyit. Jatka etelään kunnes saavut laiturin luo. Pääset Barbian assaultin eteen myös Lunar spell- teleportilla.

2. Juoksu: Ensiksi itse Spirit tree:lle pääsy. Pääset Spirit tree:lle kaikista nopeiten Varrock:in Spirit treeltä tai Mobilising Armies Spirit tree:ltä. Juokse Grand Tree:n ohi koiliseen jossa on Agility shortcut, laskeudu kiveikkö. Juokse jälleen hieman koiliseen ja sitten jyrkästi etelään ja pääset laiturin luo.


Otto Godblessed

Jos et ole suorittanut Otto Godblessedin mini-gamea "Barbarian training" katso ohjeet sen tekemiseen spoilerista.
Lisätietoa:
Kuva


[spoiler]Muista että joudut suorittamaan Otto Godblessedin Barbarian training mini-questin minkä tahansa taskin jotta pääset Ancient Cavern:siin. Firemaking on näistä helpoin & nopein. Sen aloittamiseen tarvitset 35 Firemakingin ja minkä tahansa bowin ja mitkä vaan logsit. Ennen kun sytytät logsit sinun täytyy jutella Otto Godblessedin kanssa barbarian tekniikasta sytyttää tuli ilman tinderboxia. Käytä bowia logseihin ja hahmosi sytyttää bowin "stringiä" käyttäen logsit palamaan. Jos haluat niin voit tehdä koko minigamen loppuun asti tai vain jonkun muun osan, tämä ei vaikuta lopputulokseen. Puhu Otto Godblessedille uudestaan ja nyt pääset Ancient Cavern:siin.


Kuva


Kun saavut Whirlpoolin kohdalle joka on laiturin päässä, paina optionia "Dive in" josta hahmosi ottaa hieman vauhtia ja sukeltaa sisään Ancient Cavern:siin komean emoten kera. Ennen kuin pääset itse luolaan pääset ensin pienelle tasanteelle jossa pitää laittaa magic protect päälle ja sitten vasta portaat alas.

KuvaVoit myös käyttää nopeampaa oikoreittiä jossa hyödynnetään Fairy Ringiä, koodilla "BJQ" pääset aivan waterfiend kakkos spotin viereen. Jos olet tehnyt Fairy tail part sarjan uusimman questin Fairy tale part 3:sen niin pääset Fairy teleistä ilman lunar/dramen staffia jolloin säästät inventory tilaa. Joten et tarvitse kuin koodin joka on "BJQ". Jos käytät spottia 1. ja tulet luolaan Fairy Ringillä, niin juokse Brutal green dragonien ohi kuvan näyttämään suuntaan.

Kuva


Kartasta näet missä mitäkin on. Waterfiendit ovat siniset täplät ja spotit 1 ja 2 on merkitty karttaan. Muista käyttää magic protectia kun juokset dragonien ohi. Spotilla 2 on enemmän waterfiendejä ja ovat hieman kauempana dragoneista ja on siksi turvallisempi spotti.

Kuva


Muista laittaa magic protect/deflect päälle sillä nämä dragonit voivat iskeä todella kovaa! Joten varmista aina että magic protect/deflect on päällä ennen luolaan menoa tasanteelta. Muista myös juoda boost potionit ennen luolaan menoa tai valitsemallasi spotilla.

Kuva


Jos LP:esi tippuu liian alas tai olet unohtanut teleport laattasi niin voit käyttää tukkeja päästäksesi pois luolasta. Tämä on hyvä ja kätevä tapa päästä pois Ancient Cavernista ja säästät myös yhden inventory tilan. Tukki päätyy joen alajuoksulle jonne hahmosi ilmestyy. Näitä tukkeja on muutama kipale koko tunnelissa. Jos painat optionia Examine, chat boksiisi tulee teksti: 'A log jammed by the current, perhaps rideable'.


Suositukset:Kuva Ranged suositukset:

 • 90+ Ranged
 • 90+ Constitution
 • 80+ Defence


Kuva Muut suositukset:

 • 40+ Prayer > ( Jos käytät prayeriä Protect from ranged. )
 • 68+ Summoning > ( Bunyip & 88+ Jos käytät unicorn stallionia. )
 • 55+ Magic > ( Jos otat alchi runet mukaan. )
 • 80+ Cooking > ( Pärjäät myös 40 cookingilla jolla voit kokata lobstereita mutta 80 cooking on todella suositeltavaa. )
Range gear: Sw cape ava's accumulatorin edelle jos käytät prayer, sillä broadit eivät maksa juuri mitään.
Verac's helm menee archer/arma helmin yli jos käytät prayer.
Slayer helm vain slayer taskeissa.


Kuva
Helmet: Sirenic mask > Death Lotus Hood > Pernix cowl > Armadyl Helm > Torag > karil's coif
Amulet: Fury > Saradomin's murmur> Fury > Amulet of Ranging > Glory
Bolts: Acension bolts > Royal bolts > Diamond(e) > Ruby(e) > Adamant bolts
Body: Sirenic hauberk > Death Lotus Chest > Pernix body > Armadyl chestplate > Karils Top > Royal d'hide body
Chaps: Sirenic chaps > Death Lotus Chaps > Pernix chaps > Armadyl chainskirt > Karils skirt > Royal d'hide chaps
1H Weapon: Ascension crossbow > Death lotus dart > Chaotic crossbow > Armadyl crossbow
2H Weapon Noxious bow > Royal crossbow/ Zaryte bow > Karil's crossbow
Shield: Vengeful kiteshield > Eagle-eye kiteshield > Elysian spirit shield
Off-hand Ascension crossbow > Death lotus dart > Chaotic crossbow > Rune crossbow
Boots: Glaiven boots > Pernix boots > Armadyl boots > Ranger boots
Gloves: Tracking gloves > Swift gloves > Pernix gloves > Armadyl gloves > Culinaromancer Gloves > Royal vambraces
Ring: Asylum surgeon's ring > Archer Ring (i) > Onyx ring (i)> Sixth-Age circuit > Ring of wealth
Cape: Completionist cape > Ava's alerter (tai muu versio) > Trimmed Skill cape
Aura: Vampyrism/Reverence/Penance
Scrimshaw: scrimshaw of ranged/cruelty


Unicorn inventory:

Kuva
 • 2 Super/extreme settiä tai 4 Overloadia
 • Summoning familiarin scrolleja ( Healing aura )
 • Super restore tai summoning potion
 • Games necklace
 • 4 Unicorn pouchia
 • 1-4 rocktail tai muuta hyvää ruokaa
 • Loppu inva looteille
 • Teleport to home- laatat hätävaruiksi


Bunyip inventory:

Kuva
 • 2 Super/extreme settiä tai 4 Overloadia
 • Summoning familiarin scrolleja ( Swallow whole )
 • Super restore tai summoning potion
 • Games necklace
 • 4 Bunyip pouchia
 • 1-4 rocktail tai muuta hyvää ruokaa
 • Loppu inva looteille
 • Teleport to home- laatat hätävaruiksi


Voit korvata Unicornin Esim. Ice / Fire / Moss titaanilla. 1 Titaannin scrolli healaa ja nostaa defenceä. Jos et omista Unicornia tai titaania niin kannattaa käyttää Bunyip:iä. Void spinneriä en niinkään suosittele koska se healaa niin vähän ja ei siksi ole kannattava.


Strategia:


Bunyip Strategia:


Kun invassa ei ole yhtään ruokaa niin käytä Ranged protectia kunnes saat raakoja kaloja droppeina. Ota protecti pois ja kerää inventory täyteen kalaa. Tapa waterfiendejä ja syö raa'at kalat scrollien avulla kunnes ne loppuvat ja ala sitten taas käyttämään Ranged protectia. Näin saat tripistäsi mahdollisimman pitkän. Jos kaikki kalat eivät mahdu inventoryyn niin droppaile niitä maahan ja poimi uudestaan jotteivat ne katoa. Jos et käytä prayeriä niin pyri poimimaan mahdollisimman paljon kaloja maasta. Kannattaa käyttää niin sanottua droppi kikkaa jos kaloja tulee liikaa. Droppaat aina pari kalaa ja nostat kalat jotka ovat olleet kauiten maassa jolloin eivät katoa. Poimit taas ne invaan ku tilaa tulee lisää.

Dharok Strategia:


Jos omistat Unicornin voit käyttää myös Full Dharokkeja, Strategia menee niin että annat LP:esi laskea noin 30 % - 40 % tienoille ja mätkit waterfiendejä niin kauan että elämäpisteet laskevat noin 20% - 30 % tienoille ja silloin käytät yhden unicorn scrollin. Dharokkien käyttö on suositeltavaa vain kokeneille waterfiendien hakkaajille koska se vaatii tarkkuutta ja osaamista. Joudut olemaan valppaana kokoajan elämäpisteiden kanssa. Voit myös ottaa varuiksi pari brewiä ja prayer potioneita.

Unicorn Strategia:


Healaa unicornilla kun on LP:esi laskee alle 70 %. Unicorneilla voi kämppiä aika pitkään. Trippien pituus on enää siitä kiinni kuinka monta Unicorn pouchia tuot. Mutta jos haluat mahdollisimman tehokkaita trippejä niin kannattaa tehdä noin 2-3 tunnin trippejä että boostaavat potionit riittävät ja loppuvat suurinpiirtein tripin loppuvaiheilla. Jos omistat 96 herbloren ( Overload potion ) niin täällä voi kämppiä tällä strategialla todella pitkään ja tehokkaita trippejä.

Soul Split Strategia:


Aina kun LP:esi laskee alle 70 % - 80 %, prayer beastaa soul splitillä jonka palauttaa elämäpisteitä 25% verran isketystä hitistä. Esim jos hitit 1000 niin soul split palauttaa Hp:ta 250. Jos rahaa piisaa niin tässä ohella voit prayer beastata turmoililla kun et käytä Soul Splittiä ( Tämä lyhentää trippejä mutta tehokkuus nousee ). Tämä nopeuttaa waterfiendien tappamista huomattavasti. Prayer beastaamisella tarkoitetaan sitä että prayeriä painetaan nopeasti juuri ennen iskua että prayerin voimat tulevat mukaan hittiin ja sitten otetaan prayer äkkiä pois päältä, tätä toistetaan koko ajan. Jos osaat tekniikan täydellisesti sinulta kuluu 2-3 kertaa vähemmän prayer potioneita kuin normaalisti. Mutta se vaatii harjoittelua löytää se juuri oikea kohta milloin laittaa prayerin päälle. Harjoittelu tekee mestarin.


Lisäinfo:

 • Jos omistat korkean Summoning levelin voit mennä Chaos tunneliin tappamaan Waterfiendejä Iron / Steel titanin kera ( tai muun korkea levelisen Summoning familiarin kanssa). Chaos tunnelin waterfiendit ovat vain siten erillaisia että ne hyökkäävät kaikki samaan aikaan. Mutta joudut tankkaamaan niitä vain noin 10minuuttia ja tämän jälkeen ovat un-agressiveja jolloin eivät hyökkää sinuun. Tällöin saat kaiken hyödyn irti Familiaristasi. Familiarin pitää olla agressiivinen
 • Mini-game:n Familiarisation avulla voit saada 3x Charmit noin reilu 30 minuutin ajaksi ( Riippuu tuloksesta mini-gamessa) ja tämä on täydellinen paikka mennä käyttämään tämä tilaisuus. Eli kun normaalisti saisit yhden Crimson Charmin, sen sijasta saatkin kolme. Tämä pätee kaikkiin putoaviin Charmeihin.
 • ET voi viedä Dwarf Cannonia ancient caverniin koska se ei toimi siellä. Älä siis ota cannonia mukaasi.
 • Armadyl Chestplaten ja Plateskirtin käyttö ei ole suositeltavaa vaikka ne antavat hyvät magic defence boonukset niin ne myöskin vähentävät Crush bonusta ja vaikuttavat tappo määrään tunnissa.
 • Jos käytät meleetä taistelutapana ja saat mithril arrow dropin niin poimi ne ja laita ne päälle ( Arrowien omaan slottiin ). Näin säästät yhden inventory tilan.
 • Kun menet ensimmäistä kertaa Ancient Cavern:siin, avautuu uusi musiikki kappale: "Barb Wire".
 • Whirlpoolin läpi et voi tuoda MITÄÄN valmiiksi spawnattua summoning familiareita joten ne on summonattava vasta luolaan sisällä.


Yhdessä tunnissa saat Rangella noin:


Gold
Charmeja
Green
Charmeja
Crimson
Charmeja
Blue
Charmeja
Experienceä
Rahaa
Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva

5-15


1-5


50-80


5-15


50-80k


100k-250kDropit:

Top dropit:
Shield left half, Clue scroll (Level-3), Rune med helm, Half of a key, Rune spear, Dragon spear, Effigy

Muut dropit:
Water rune (1-91) (aina), noted Vial of water (5-7), Water talisman, Nature talisman, Mist runes (3-7), Death runes (9-17), Mithril ore (1-5), Mithril Bars (2), Fishbowls, Wildbood seeds, Water staff, Water battlestaff, Water orb (3-10), Mithril warhammer, Grimy herbs, Mithril arrows (90), Raw sharks (3-6), Cooked shark, Lobster (12), Adamant chainbody, Jangerberry seed, Seaweed (1-27), Herb seeds, Strawberry seed, Watermelon seed, Blood runes (4), Steam runes (1-4), Mud runes (3-5), Raw lobster (3-8), Whiteberry seed, Mushroom spore, Rune javelin (5), Snape grass (3-20), Sapphire bolts (15), noted Uncut sapphire (2), Blue d'hide vamb, Mithril full helm.

Charm taulukko


Ei Charmia
Gold Charm
Green Charm
Crimson Charm
Blue Charm
Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva

3-5%


10-11%


4-8%


76-78%


1-3%

Tehnyt: Teesuomi, korjaillut Temetski, Täysipäivitys Mjepe. Gothim EoC:n jälkeen
Kuva

Muokattu viimeksi: 14:52 16.04.2015