Skilliopas
Invention

Johdanto:
Kuva


Kuudes aikakausi tunnetaan jumalien aikakautena. Aikakausi toi mukanaan myös uuden energianlähteen: divine energy. Tällä energialla on paljon potentiaalia, mutta melkein kukaan ei ole saanut sen voimia valjastettua. Tässä sinä tulet mukaan: olet seikkailujesi aikana oppinut niin kädentaitoja kuin divine energyn käsittelyäkin, joten sinä olet paras henkilö johtamaan tätä teknologian vallankumousta.

Inventionissa pääset yhdistelemään erilaisia teknologioita ja tekemään niiden avulla erilaisia laitteita sekä hyödyllisiä parannuksia varusteisiisi. Invention on RuneScapen ensimmäinen eliittitaito, minkä takia se poikkeaa hieman muista. Sen aloittaminen vaatii vähintään 80 Divinationin, Craftingin ja Smithingin. Taitotasot ovat välillä 1-120 kuten Dungeoneeringissa, mutta xp-jakauma on poikkeava. Inventionin kehitys alkuvaiheessa on hieman muita taitoja hitaampaa, mutta loppupuolella nopeampaa. Taso 99 vaatii 36M xp ja taso 120 80,6M xp.

Inventionin kehitykseen annetaan tarkempia vinkkejä Inventionin kehitysoppaassa.

SisällysluetteloSkillin opas:

Jotta voit aloittaa Inventionin kehittämisen, tarvitset vähintään 80 Divinationin, Craftingin ja Smithgin. Aloita puhumalla Docille Invention Guildissa, joka on pohjoiseen Faladorin lodestonesta.

Kuva

Puhuttuasi Docille seuraa ruudulla olevia ohjeita. Tämän tutoriaalin aikana sinulle kerrotaan inventionin perusteet ja saat tool beltiisi välineet, jotka ovat inventionin kehittämiselle välttämättömiä. Saat samalla kehitettyä inventionin tasolle 4. Tutoriaalin jälkeen voit vapaasti alkaa kehittämään inventionia.

Inventionin kehitys

Inventionin kehityksessä on viisi päätapaa/välivaihetta: esineiden hajotus (disassembly), keksintösuunnitelmien keksiminen (discovery), laitteiden valmistus (devices), parannuksien teko (augmenting) ja välineiden kehitys (item levelling).

Esineiden hajotus on edellytys kaikille muille tavoille, sillä siitä saadaan tarvittavat raaka-aineet. Siitä saatu xp on kuitenkin melko matala. Discovery taas on edellytys uusien laitteiden valmistukselle ja tiettyjen komponenttien käytölle. Parannuksien (perk) teko voi olla nopeaa xp:tä, mutta vain jos hankkii kalliita komponentteja. Tällä hetkellä yksi nopeimmista ja kannattavimmista menetelmistä on välineiden kehitys.

Toisin kuin monissa muissa taidoissa, melkein kaikki inventionin kehitysmenetelmät ovat avoinna alusta lähtien. Taitoa kehittäessäsi saat kykyjä, jotka nopeuttavat kehittämistä hieman, mutta muuten lähes kaikki on avoinna.

Inventionissa on useita teknologiapuita, jotka tarjoavat hieman erilaisia teknologioita. Tällä hetkellä niitä on kolme: Human, dwarf ja cave goblin. Human on ensimmäinen, ja kaikki peruskeksinnöt pohjautuvat siihen. Kun saavutat tason 40, voit käyttää dwarf ja cave goblin tech treetä. Dwarf erikoistuu höyryvoimaan Cave goblin erikoistuu sähkövoimaan. Näistä tarkemmin Tech tree -osiossa.

Disassembly

Disassemblyssa hajotat esineitä saadaksesi inventionissa käytettäviä komponentteja. Esineiden hajotus tapahtuu joko vetämällä hajotettava esine inventoryssa olevaan lamppukuvakkeeseen tai käyttämällä loitsukirjassa olevaa "Disassembly"-toimintoa. Tämän voi siirtää action bariin, jos haluaa. Jos esineitä on useita, ne kaikki hajotetaan yksi kerrallaan (myös notet toimivat). Lähes kaikkia tradeable esineitä voi hajottaa (poikkeuksena mm. raret ja elävät oliot) ja joitain untradeable esineitä.

Jokaisella esineellä on useita mahdollisia komponentteja, joita voi saada. Jokaisessa esineessä on mahdollisuus saada romua, jolle ei ole paljoa käyttöä (junk chance). Mitä korkeatasoisempi esine, sitä todennäköisemmin siitä saa hyödyllisiä komponentteja. Magic spellbookista löytyvällä "Analyse"-toiminnolla pystyt näkemään mitä komponentteja esine voi antaa ja mikä sen junk chance on. Saman kategorian esineet antavat useimmiten samoja komponentteja.

Esineen komponenttien laatu ja junk chance eivät kuitenkaan ole ainoat muuttuvat tekijät: lisäksi eri esineet antavat eri määriä komponentteja. Isot/kalliit lopputuotteet antavat yleensä enemmän komponentteja kuin raaka-aineet.

Komponenttien saanti tapahtuu seuraavasti:
1. Katsotaan jokaisen komponenttimahdollisuuden osalta junk chancen avulla saadaanko junk vai muu komponentti.
2. Jos saadaan muu komponentti, määritellään saatu komponentti eri mahdollisuuksien todennäköisyyksien avulla.

Komponentit luokitellaan kolmeen harvinaisuuskategoriaan: common, uncommon ja rare. Rare-luokan komponentteja saa yleensä vain joiltain tietyiltä esineiltä, mutta suhteessa suuremmalla todennäköisyydellä ("special"). Kullekin harvinaisuuskategorialle on tietyt todennäköisyysrajat, ja saman harvinaisuuskategorian esineillä on suurin piirtein samankaltaiset todennäköisyydet. Jos vaikkapa "Rarely" on 4 % ja voi saada 2 eri rare-komponenttia, tietyn rare-komponentin saamismahdollisuus voisi olla 2 % saaduista komponenteista.

Alla on harvinaisuuskategorioiden todennäköisyyksien vaihteluvälit, kun junk chancea ei huomioida:
  • Rarely (uncommon): 0-5 %
  • Sometimes (common-uncommon): 5-15 % (usein ei ole ollenkaan)
  • Often (common): 100 % - sometimes - rarely (Jos jokin luokka, kuten sometimes, puuttuu, sen arvo on 0 %)
  • Special (rare): Yleensä 100 %, joissain tapauksissa jotain muuta. Annetaan ylimääräisenä komponenttina, 1/esine, junk chance ei vaikuta
Komponentit:
Common-komponentit

KomponenttiLähteetMahdolliset perkit
Base partsBolts, kahvalliset aseet, shieldit. Inaccurate (Weapon gizmo), Antitheism, Talking, Dragon Slayer, Turtling (Armour gizmo)
Blade partsStab, Slash, heittettävät aseet. Junk Food, Antitheism, Biting
Clear partsLasi, mikä tahansa uncut tai cut jalokivi Glow Worm, Profane (Armour gizmo), Hallucinogenic, Cautious, Demon Slayer
Connector partsClaws, whips, crossbows, hatchets, jewelry. Scavenging, Undead Bait, Dragon Bait, Mobile, Precise (Weapon gizmo)
Cover partsArmour, shields, clothing Bulwark (Armour gizmo), Profane (Armour gizmo), Shield Bashing
Crafted partsSummoning scrolls & pouches, keihäät, nuolet, two-handed crossbows, potions, bars, planks, nahka, divine box traps (sometimes), flatpacked furniture Mediocrity (Weapon gizmo), Fatiguing, Hallucinogenic, Preparation (Armour gizmo)
Crystal parts100 x Harmonic dust, non-attuned crystal items Turtling (Armour gizmo), Profane (Armour gizmo), Demon Bait, Trophy-taker's, Undead Slayer, Efficient
Deflecting partsHybrid/melee/magic armour, shields, defenders, halberds. Shield Bashing, Inaccurate (Weapon gizmo), Mediocrity (Weapon gizmo), Venomblood (Armour gizmo)
Delicate partsOrbs, books, jewellery, potions, lasiesineet, jalokivet. Junk Food, Demon Bait, Equilibrium (Weapon gizmo), Lucky (Armour gizmo)
Flexible partsWhips, crossbows (strung/unstrung), summoning pouches. Wise, Profane (Armour gizmo), Dragon Bait, Mobile, Cautious, Clear Headed
Head partsHatchets, battleaxes, tylpät aseet, pickaxes, wands, ammunition. Inaccurate (Weapon gizmo), Mediocrity (Weapon gizmo), Talking, Clear Headed
Magic partsRiimut, signs, portents, magic weapons, magic armour. Crackling, Undead Bait, Antitheism, Energising, Ultimatums, Spendthrift (Weapon gizmo)
Metallic partsMiekat, veitset. Mediocrity (Weapon gizmo), Bulwark (Armour gizmo), Antitheism, Preparation (Armour gizmo)
Organic partsSiemenet, luut, tuhkat, ruoka, herbs, potions. Inaccurate (Weapon gizmo), Mediocrity (Weapon gizmo), Talking, Brief Respite (Armour gizmo), Invigorating
Padded partsRanged armour, clothing, staves. Profane (Armour gizmo), Demon Bait, Absorbative (Armour gizmo)
Plated partsMauls, heittokirveet, melee armour. Committed, Absorbative (Armour gizmo), Blunted (Weapon gizmo)
Simple partsOres, logs, hides, bars, planks, leather, perusaseet, clothing. Profane (Armour gizmo), Antitheism, Hallucinogenic, Talking, Looting
Smooth partsLasiesineet, jalokivet, jewellery, orbs, books, warhammers, maces, battleaxes. Scavenging, Undead Bait, Blunted (Weapon gizmo), Energising, Equilibrium (Weapon gizmo), Reflexes (Armour gizmo)
Spiked partsPuukot, claws, one-handed crossbows, heitettävät aseet, bolts. Junk Food, Fatiguing, Committed, Trophy-taker's, Taunting, Genocidal
Spiritual partsSummoning charms, kääröt, pouches. Wise, Inaccurate (Weapon gizmo), Antitheism, Cautious, Hoarding, Enlightened
Stave partsArrows, staves, spears, halberds, bows. Undead Bait, Fatiguing, Committed, Energising, Glow Worm
Tensile partsJousipyssyt, varsijouset, ranged armour. Mysterious, Blunted (Weapon gizmo), Profane (Armour gizmo), Hoarding


Uncommon-komponentit

KomponenttiTasoLähteetMahdolliset perkit
Dextrous components1Swords, longswords, maces, bows, crossbows. Dragon Bait, Mobile, Reflexes (Armour gizmo), Demon Slayer
Direct components1Keihäät, taistelukirveet, hakut. Blunted (Weapon gizmo), Cautious, Biting
Enhancing components1Orbs, kirjat, potions, foods, herbs, jewellery. Inaccurate (Weapon gizmo), Energising, Dragon Slayer, Invigorating
Ethereal components1Signs, portents, tuhkat, orbs, kirjat. Antitheism, Wise, Brief Respite (Armour gizmo)
Evasive components1Ranged armour, hybrid armour. Blunted (Weapon gizmo), Cautious, Turtling (Armour gizmo), Venomblood (Armour gizmo)
Healthy components1Herbs, potions, food. Inaccurate (Weapon gizmo), Committed, Venomblood (Armour gizmo), Efficient
Heavy components1Mauls, warhammers, maces, pickaxes. Demon Bait, Committed, Bulwark (Armour gizmo), Preparation (Armour gizmo)
Imbued components1Wands, staves. Junk Food, Energising, Crackling, Ultimatums
Light components1Jalokivet, puukot. Inaccurate (Weapon gizmo), Hallucinogenic, Glow Worm, Lucky (Armour gizmo)
Living components1Food, herbs, siemenet, logs, hides. Profane (Armour gizmo), Talking, Undead Slayer
Pious components1Luut, tuhkat. Dragon Bait, Mediocrity (Weapon gizmo), Wise, Hoarding, Enlightened
Powerful components1Staves, hybrid/magic armour, summoning pouches, summoning scrolls, riimut. Blunted (Weapon gizmo), Trophy-taker's, Bulwark (Armour gizmo), Genocidal
Precious components1Jewellery, jalokivet. Antitheism, Scavenging, Looting, Spendthrift (Weapon gizmo)
Precise components1Bows, arrows, wands, stab weapons. Blunted (Weapon gizmo), Cautious, Equilibrium (Weapon gizmo), Precise (Weapon gizmo)
Protective components1Armour, kilvet. Demon Bait, Shield Bashing, Hoarding
Refined components1100 junk. (Vaatii Junk refiner) Energising, Inaccurate (Weapon gizmo), Brief Respite (Armour gizmo), Committed, Dragon Bait, Hoarding, Cautious, Demon Bait
Sharp components1Slashing weapons, heittoaseet. Dragon Bait, Taunting
Strong components1Melee armour, shields, hatchets, pickaxes, two-handed swords, sotavasarat, mauls, shieldbows. Fatiguing, Committed, Absorbative (Armour gizmo)
Stunning components1Crossbows, bolts, halberds. Fatiguing, Mediocrity (Weapon gizmo), Mysterious, Clear Headed
Subtle components1Defenders, whips, scimitars. Demon Bait, Mobile, Looting
Swift components1Claws, veitset, heitettävät aseet. Blunted (Weapon gizmo), Shield Bashing, Invigorating
Variable components1Satunnaisesti mistä tahansa. Demon Bait, Trophy-taker's, Clear Headed


Rare-komponentit

KomponenttiTasoLähteetMahdolliset perkit
Knightly components34White knight items, black knight items. Taunting
Corporeal components40Spirit shields. Brief respite (armour gizmo)
Pestiferous components40Void knight items. Venomblood (armour gizmo)
Culinary components45Culinaromancer's chest items armour weapons. Invigorating, brief respite (armour gizmo)
Harnessed components45Elemental items. Reflexes (armour gizmo), Preparation (armour gizmo)
Dragonfire components49Royal crossbow, dragonfire shields, flarefrost boots, emberkeen boots, hailfire boots. Dragon slayer
Explosive components49Hand cannon. Cracklings, Ultimatums
Brassican components54Kaalit. Brassican
Fortunate components54Treasure trails items. Lucky, Hoarding, Brassican, Looting
Fungal components54Ganodermic visor, ganodermic gloves, ganodermic boots, ganodermic poncho, ganodermic leggings, polypore staff. Absorbative (Armour gizmo)
Undead components54Barrows equipment, malevolent armour, malevolent kiteshield, merciless kiteshield, vengeful kiteshield. Undead slayer, Genocidal
Shifting components69Chaotic items. Ultimatums, Efficient
Armadyl components74Armadyl god items. Precise (Weapon gizmo), Devoted (Armour gizmo)
Bandos components74Bandos god items. Genocidal, Devoted (Armour gizmo)
Saradomin components74Saradomin god items. Spendthrift (weapon gizmo), Devoted (armour gizmo)
Zamorak components74Zamorak god items. Impatient, Devoted (armour gizmo)
Ancient components83Third Age gear. Demon slayer
Seren components83Crystal items. Wise, Enlightened
Zaros components83Zaros god items. Impatient
Oceanic components87Seasinger equiptment. Invigorating
Resilient components87Tetsu equipment. Bulwark (armour gizmo)
Silent components87Death lotus equipment. Lucky (armour gizmo)
Ilujankan components89Anima core of Zaros, Dragon rider lance, Zarosian essence Aftershock
Shadow components89Sliske's parody, Shadow glaive, Off-hand shadow glaive Caroming
Cywir components89Anima core of Seren, Wand of Cywir elders Planted feet
Avernic components89Anima core of Zamorak, Blade of Avaryss, Blade of Nymora Lunging
Ascended components99Ascension crossbow, ascension off-hand crossbow, ascension grips. Efficient
Augmented components99
Noxious components99Noxious weapons. Biting
Rumbling equipment99Tectonic items, raids gear, drygores. Equilibrium (weapon gizmo)

Discovery

Voidaksesi valmistaa erilaisia laitteita sinun on keksittävä miten ne valmistetaan. Tähän tarvitset inspirationia, jota saat aina kun saat Invention levelin ja satunnaisesti, kun kehität muita taitoja. Laitteiden piirustukset valmistetaan workbenchien luona.

Discoverylla voit oppia tekemään uusia laitteita, käyttämään uusia komponentteja ja tekemään asioita tehokkaammin (esim. charge packin lataukset kuluvat hitaammin, pienempi junk chance). Voit tehdä kunkin discoveryn vain kerran. Saat discoverysta aina hieman xp:tä.

Kuva

Koska inspirationia on vain rajoitettu määrä, pyri aina parhaaseen mahdolliseen yhdistelmään. Tähän pääset yksinkertaisesti kokeilemalla eli yhdistelmät läpi:
  • Laita osat ensin sattumanvaraiseen järjestykseen.
  • Siirrä ensimmäinen osa toisen paikalle - täten siirtäen toisen ensimmäisen paikalle - ja sitten takaisin ensimmäiselle paikalle. Tee tämä myös kolmannelle, neljännelle ja viidennelle paikalle. Sen jälkeen siirrä ensimmäinen sille paikalle, jossa oli alhaisin inspiration.
  • Toista tämä alkaen toisesta paikasta.
  • Inspiration-teksin ollessa valkoinen, vain kaksi osaa ovat enää väärillä paikoilla. Kun olet selvittänyt mitkä, tekstin pitäisi muutua vihreäksi.


Kuva

Tech tree

Tech treetä on kaksi human tech treen lisäksi: goblin ja dwarf, joista kumpikin sisältää erilaisia keksintöjä. Nämä keksinnöt kuitenkin vaativat pisteitä, joita saa erilaisista tehtävistä. Tehtävän voi saada vasta kun olet valinnut tech treen joko Oldakin (goblin; Dorgesh-Kaan) tai Drorkarin (dwarf; Keldagrim) luota. Saat 15 pistettä tehtävistä, jotka ovat valitun tech treen tehtäviä ja 10 pistettä valitsemattoman puun tehtävistä. Voit tarkistaa saatavilla olevat tehtävät Invention Guildin taululta valitsemalla "Tasks"-vaihtoehdon. Uusia tehtäviä tulee saataville 12 tunnin välein ja niitä voi olla kerrallaan viisi per tech tree.

Human tech tree


Devicet

Nimi Level
Charge pack 1
Gizmo 3
Gizmo dissolver 8
Equipment dissolver 16
Augmentation dissolver 16
Junk refiner 22
Fishing rod-o-matic 22
Augmented pickaxe 22
Hammer-tron 22
Pyro-matic 22
Soul-in-a-box * 24
Urn enhancer * 24
Equipment siphon 27
Fishing accumulator 60
Lab coat 69
Lightbulb hat 76
Pogo stick 91

Materiaalit

Nimi Level
Refined components 22
Knightly components 34
Harnessed components 45
Culinary components 45
Explosive components 49
Dragonfire components 49
Fortunate components 54
Fungal components 54
Undead components 54
Brassican components 54
Faceted components 55
Clockwork components 55
Shifting components 69
Bandos components 75
Zamorak components 75
Saradomin components 75
Armadyl components 75
Ancient components 83
Seren components 83
Zaros components 83
Oceanic components 87
Silent components 87
Resilient components 87
Avernic components 89
Curow components 89
Ilujankan components 89
Shadow components 89
Noxious components 99
Rumbling components 99
Ascended components 99

Research

Nimi Level
Augmentor 2
Augmented item
maximum level 5
4
Divine charge 4
Augmented armour 19
Maximum charge
improvement 1
22
Augmented hatchet 22
Augmented item
maximum level 10
27
Charge drain reduction 1 34
Junk chance reduction 1 34
Maximum charge
improvement 2
40
Augmented leg armour 45
Charge drain reduction 2 49
Junk chance reduction 2 49
Augmented item maximum level 15 60
Charge drain reduction 3 64
Maximum charge improvement 3 64
Junk chance reduction 3 64
Junk chance reduction 4 69
Charge drain reduction 4 69
Charge drain reduction 5 78
Junk chance reduction 5 78
Charge drain reduction 6 83
Junk chance reduction 6 83
Maximum charge improvement 4 87
Charge drain reduction 7 91
Junk chance reduction 7 91
Maximum charge improvement 5 95
Charge drain reduction 8 95
Junk chance reduction 8 95
Augmented item maximum level 20 99
Charge drain reduction 9 105
Junk chance reduction 9 105


Cave goblin tech tree


Devicet

Nimi Level
Woodcutting accumulator 50
Mechanised chinchompa 50 + 75
B.A.N.K. Stander 60
Monkey mind-control helmet 60
Dungeoneering party simulator 70
Electrified box trap 70
Oldak coil 70

Materiaalit

Nimi Level
Pestiferous components 40

Research

Nimi Level


Dwarf tech tree
Devicet

Nimi Level
Sprinkler MK1 50
Mining accumulator 50
Book switcher 60
Calorie bomb 60
Auto-sanctifier 70
Kinetic cyclone 70
Dungeoneering lock melter 70

Materiaalit

Nimi Level
Corporeal components 40

Research

Nimi Level

Devices

Devicet ovat laitteita, joita voit valmistaa inventionin workbencheillä. Kunkin devicen tekeminen vaatii ensin kyseisen discoveryn tekemisen. Devicet vaativat useimmiten komponentteja, ja joissain tapauksissa muitakin raaka-aineita. Deviceja voi tehdä niin monta kuin haluaa, ja osa niistä on tradeable.

NimiTasoXpRaaka-aineetOminaisuus

Augmentor
2
495
100
225 Incandescent energy, 45 Base parts, 45 Flexible parts, 45 Tensile parts, 8 Enhancing components, 7 Powerful componentsTekee halutusta esineestä augmentoitavan, jolloin siihen voi lisätä gizmoja.

Weapon gizmo shell
3
550
50
10 Blade parts, 5 Crafted parts, 2 Strong componentsKäytetään perkien lisäämisessä aseisiin.

Divine charge
4
220
80
225 Incandescent energy, 20 Simple partsLisää 3000 latausta charge packiin.

Gizmo dissolver
8
770
Vial, 35 Clean parts, 35 Organic partsPoistaa gizmon augmentoidusta esineestä.

Armour gizmo shell
16
550
80
10 Deflecting parts, 5 Crafted parts, 2 Protective componentsKäytetään perkien lisäämisessä armoureihin.

Equipment dissolver
16
770
Vial, 35 Clean parts, 35 Organic partsPalauttaa augmentoidusta esineestä gizmon (perkeineen), mutta tuhoaa aseen.

Augmentation dissolver
16
99
Vial, 35 Delicate parts, 35 Cover partsPoistaa augmentin esineestä tuhoamatta esinettä.

Junk refiner
22
500
100
Rune bar, 200 Junk, 50 Crafted partsMuuntaa junkia Refined Componenteiksi (100:1). Tuhoutuu satunnaisesti.

Fishing rod-o-matic
22
1430
120
Fishing rod, 80 flexible parts, 60 base parts, 6 dextrous components, 4 swift componentsToimii fishing rodina ja saa item leveleitä, kuten augmentoidut esineet.

Tool gizmo shell
22
550
50
10 head parts, 5 crafted parts, 2 precise componentsKäytetään perkien lisäämisessä työkaluihin.

Hammer-tron
22
1430
120
Hammer, 80 Flexible parts, 60 Base parts, 6 Powerful components, 4 Subtle componentsTekee normaalista tai crystal hammerista augmentoitavan.

Pyro-matic
22
1430
120
Tinderbox, 80 Flexible parts, 60 Base parts, 6 Ethereal components, 4 Imbued componentsTekee normaalista tai crystal tinderboxista augmentoitavan.

Soul-in-a-box
24
550
50
500 Soul rune, 150 Tensile parts, 50 Smooth parts, 10 Subtle parts, 10 Pious componentsAuttaa pickpocketingissa.

Urn enhancer
24
550
50
500 Soul rune, 100 Tensile parts, 100 Clear parts, 10 Subtle parts, 10 Precise componentsUrnit antavat enemmän xp:tä teleportattaessa.

Equipment siphon
27
300
50 Simple parts, 5 Dextrous components, 5 Precious componentsPoistaa augmentoidun esineen xp:t ja muuttaa osan Invention xp:ksi, tuhoamatta esinettä. Equipment dissolverin piirustukset on täytynyt löytää, ennen kuin voit löytää tämän piirustukset.

Woodcutting accumulator
50
660
Strong woodcutting urn (r), 40 Base parts, 20 Spiritual parts, Sharp componentsLatautuu, kun puunhakkuu epäonnistuu. Täytenä antaa 2500 woodcutting xp.

Mechanised chinchompa
50
1430
50 Red chinchompa, 65 Plated parts, 65 Connector parts, 5 Living componentsLevel 75 ranged-ase. 50 valmistetaan kerralla.

Mining accumulator
50
660
150
Decorated mining urn (r), 40 Base parts, 20 Spiritual parts, Heavy componentsLatautuu, kun oren kaivaminen epäonnistuu. Täytenä antaa 2500 mining xp.

Sprinkler MK1
50
1880
350
Bucket of water, 200 Head parts, 200 Metallic parts, 15 Living componentsSijoitetaan flower patchiin. Kastelee Allotment patcheja jatkuvasti ja siten estää niiden sairastumisen.

Fishing accumulator
60
660
150
Decorated fishing urn (r), 40 Base parts, 20 Spiritual parts, Powerful componentsLatautuu, kun kalastus epäonnistuu. Täytenä antaa 2500 fishing xp.

Book switcher
60
71.5
Adamantite bar, 15 Magic part, 15 Spiritual partsAntaa vaihtaa spell/prayer bookien välillä, kertakäyttöinen. Voi käyttää vain pankkien läheisyydessä.

Monkey mind-control helmet
60
6050
Monkey talisman, 420 Head parts, 25 Crystal parts, 50 Living componentsPuhumalla helmet inventoryssa Invention Guildin apinalle, saat oman apinapalvelijan POHiin. Apinapalvelija on yhtä tasokas kuin Demon butler, mutta ei tarvitse palkkaa.

Calorie bomb
60
770
100
Empty pot, 75 Cover parts, 25 Organic partsParantaa käyttäjää 120 %, muita pelaajia 100 % ja muita olentoja 5 % täytetyn kalan parantamasta määrästä. Parannus toimii 2 ruudun alueelle käyttäjästä. Voit ladata sen swordfisheillä, monkfisheillä, sharkeilla, cavefisheillä tai rocktaileilla.

B.A.N.K. Stander
60
1110
400
Adamant bar, 10 Refined componentsKun B.A.N.K. Stander on iventoryssasi ja seisot pankin läheisyydessä, se kerää chargeja. Kun Stander on täynnä, se hajoaa ja antaa invention materiaaleja.

Lab coat top
69
451
2 Fine cloth, 220 Padded parts, 190 Cover parts, 25 Protective components

Lab coat top
69
451
2 Fine cloth, 220 Cover parts, 190 Deflecting parts, 25 Dexterous components

Dungeoneering lock melter
70
1320
150
Lockpick, 50 Smooth parts, 30 Tensile parts, 2 Ethereal componentsVoi avata minkä tahansa dungeoneering-oven, joka ei ole avainovi. Tähän sisältyvät myös puzzle- ja guardian-ovet. Guardian-ovien tapauksissa lock melter tappaa kaikki viholliset. Voi käyttää vain yhden kerran kerrosta kohti.

Oldak coil
70
2760
250
2 Rune bar, 150 Metallic parts, 15 Heavy components, 15 Imbued componentsMagic versio dwarf multicannonista, joka iskee medium-kokoiselle alueelle.

Dungeoneering party simulator
70
1240
200
250 Dungeoneering tokens, 25 Connector parts, 25 Padded parts, Evasive componentsAntaa enemmän xp:tä dungeonista, jos ryhmässä on alle viisi jäsentä.

Kinetic cyclone
70
2760
400
2 Rune bar, 150 Plated parts, 15 Heavy components, 15 Sharp componentsMelee versio dwarf multicannonista, joka iskee melee-rangella oleviin vihollisiin.

Electrified Box Trap
70
550
150
Box trap, 30 Connector parts, 15 Stave parts, Stunning componentsBox trap, jolla on hyvin suuri pyydystystodennäköisyys ja ei tarvitse syöttiä. Voi käyttää 25 kertaa ennen hajoamista.

Auto-sanctifier
70
1760
250
10 Clean marrentill, 80 Spiritual parts, 40 Cover parts, Pious componentsAntaa luista ja tuhkista 250 % enemmän prayer xp. Toimii bonecrusherin kanssa. Hajoaa 50 käyttökerran jälkeen.

Small gizmo bag
75
600
75 Spiritual parts, 30 Padded parts, Crafted parts 75Varastoi 10 gizmo shelliä.

Mechanised siphon
77
4500
5 Equipment siphon, 200 Magic parts, 50 Precious components, 50 Dextrous components, 50 Enhancing componentsAutomaattisestia käyttää siihen laitetut siphonit. Voit valita item lvl 4 - 20 jolloin siphon aktivoituu.

Lightbulb hat
87
693
Light orb, 340 Head parts, 290 Delicate parts, 32 Light componentsToimii ehtymättömänä valonlähteenä.

Pogo stick
91
11000
2 Royal torsion spring, 500 Tensile parts, 500 Stave parts, 100 Swift componentsLevel 1 2H melee-ase.

Spirit tree re-rooter
92
250
5 Organic parts, 2 living components, 2 Fungal componentsVoit käyttää kuten spirit treetä missä tahansa (10 latausta).

Portable fairy ring
94
250
5 Organic parts, 2 Healthy components, 2 Fungal componentsVoit käyttää kuten normaalia fairy ringia missä tahansa (10 latausta).

Medium gizmo bag
95
1800
Small gizmo bag, 40 Flexible parts, 75 Crafted parts, 10 Evasive componentsVoit laittaa 15 gizmoa, päivitetään edellisestä gozmo bagista.

Herb protector
96
250
Plant cure, 30 Organic parts, 2 Healthy componentsEstää kasvia kuolemasta tai sariastumasta.

Whetstone
100
300
Hammer, 5 Base parts, 5 Deflecting partsVoit korjata varusteita kuten Bobilla tai poh:ssa.

Divine-o-matic vacuum
101
5000
180 Metallic prts, 750 Smooth parts, 120 Powerful componentsTäyttää tyhjiä divine chergeja. Right klikillä voit valita siphonin energialle tai energialle ja muistoille.

Divine charge (empty)
101
120
20 Simple partsKäytetään Divine-o-matic vacuumin kanssa, joka tekee siitä täyden divine chargen.

Miraculous treatment
104
2350
50 Magic parts, 4 Living componentsPalauttaa kaikki kuolleet kasvit henkiin poislukien puut.

Alchemical onyx
107
10000
Onyx, 50 Refined components, 50 Fortunate components, 10 Precious componentsVoit tämän ja gold barin avulla tehdä alchemical onyx ringin.

Flatpack depacker
109
2300
20 Crafted parts, 20 Head parts, 2 Sharp componentsTekee flatpackeja note muotoon tai disassemblaa ne player owned housessa (60 latausta).

Teleportation compactor
110
600
20 magic parts, Imbued components, 5 Enhancing componentsVoit käyttää teleport jeweleryjä maksimissaan 20 kpl ja saada käyttöön kyseisen teleportin.

Potion reservoir
112
150
Potion flask, 5 Simple parts, 5 Clear partsAutomaattisesti käyttää poitonin (6 dose) jossa on "timer" esim. overload.

Combat dummy MKII
113
600
15 Deflecting parts, 2 Strong componentsVoit sijoittaa tämän maahan minuutin ajaksi. Useampi pelaaja voi hyökätä ja käyttötarkoitus on lähinnä adrenaliinin kerääminen.

Ingenuity of the humans
114
10000
5000
Alchemical onyx, 10 Stunning components, 50 Direct components, 750 Smooth partsSigil, joka aktivoidessa iskee seuraavan auto-attackin tai abilityn 100 % osuma tarkkuudella. Vaikutus loppuu heti iskun osuessa ja cool down aika on 90 sekuntia. Pitää sisällään maksimissaan 1000 latausta ja fortunate komponentti antaa 25 latausta.

Equipment separator
115
9000
400 Clear parts, 35 Ethereal components, 35 Precious components, 35 Protective components, 2 Undead componentsVoi käyttää item lvl 15 ja siitä ylöspäin irrottamaan gizmon varusteesta, ilman että varuste tai gizmo tuhoutuu.

Large gizmo bag
118
3600
Medium gizmo bag, 75 Crafted parts, 10 Light components, 20 Precious componentsVoit laittaa 20 gizmoa, päivitetään edellisestä gozmo bagista.

passage of the abyss
118
10000
Alchemical onyx, 50 Magic parts, Teleportation compactorPocket slot tavara, johon voit varastoida maksimissaan 5000 "compactalbe" -teleporttia. Vaatimus on vähintään 400 teleporttia esim. 100 kpl amulet of glory (4). Alla on lista lisättävistä esineistä: Amulet of glory (c)
Combat bracelet (c)
Digsite pendant (c)
Enlightened amulet (c)
Ferocious ring (c)
Games necklace (c)
Ring of duelling (c)
Ring of respawn (c)
Ring of wealth (c)
Skills necklace (c)
Ring of slaying (c)
Traveller's necklace (c)


Generators
Näillä on kaksi tehtävää: antaa virtaa toisille koneille eli kuinka monta konetta voit rakentaa guildiin ja muuttaa divine chargeja moachine chargeiksi.

Esine Taso Xp Power allotment Raaka-aineet
Simple generator 60 4 250 100 30 connector parts.
100 smooth parts.
100 simple parts.
30 metallic parts.
Large generator 80 5 250 125 30 precious parts.
100 delicate parts.
100 clear parts.
100 base parts.
Jumbo generator 102 6 350 160 15 powerful components.
50 precious components.
50 metallic parts.
80 magic parts.


Machines
Eli koneet tekevät erilaisia töitä sillä aikaa, kun itse olet tekemässä jotain muutta esim. valmistavat nahkoja tai tekevät puoliksi valmiita potioneita (unfinished). Nämä voi rakentaa invention guildiin.

Kone Taso Xp Power vaatimus Raaka-aineet Kapasiteetti Käynnissäolo
(machine charge/h)
Tavaroita tunnissa Kuvaus
Automatic hide tanner 93 2 950 25 50 needle.
3 protective components.
100 deflecting parts.
100 padded parts.
10 000 225 45 "Tannaa" hidet ilman rahaa.
Optimised hide tanner 111 6 800 50 100 thread.
10 protective components.
10 evasive components.
100 cover parts.
30 000 840 140 "Tannaa" hidet ilman rahaa.
Partial potion producer 90 2 875 20 15 living components.
125 smooth parts.
250 clear parts.
250 organic parts.
3 750 75/ herb 13 Muuttaa herbit unfinished potioneiksi.
Partial potion producar DX 114 6 950 50 30 healthy components.
30 living components.
100 base parts.
250 clear parts.
13 000 210/ herb 40 Muuttaa herbit unfinished potioneiksi.
Plank maker 99 3 100 30 10 saw.
10 direct components.
150 crafted parts.
150 simple parts.
2 500 225 13 Muuttaa logsit plankeiksi ilman rahaa.
High capacity plank maker 117 7 100 65 20 precise components.
sharp components.
30 living components.
300 crafted parts.
7 500 600 40 Muuttaa logsit plankeiksi ilman rahaa.
Alchemiser 72 2 425 20 5 imbued components.
125 delicate parts.
250 clear parts.
250 magic parts.
1 500 45 + 5 fire rune & nature rune/ tavara. 8 Tekee high level alchemy taian.
Alchemiser mk. II 108 6 650 55 10 fire battlestaff.
10 imbued components.
10 pious components.
100 spiritual parts.
5 000 150 + nature rune/ tavara 25 Tekee high level alchemy taian.
Auto disassembler 60 4 250 30 5 direct components.
100 base parts.
100 head parts.
200 simple parts.
7 500 180 35 Tekee disassemblen halutuille tavaroille.
Auto disassembler mk. II 81 5 300 40 10 sharp components.
100 head parts.
200 tensile parts.
200 flexible parts.
13 000 230 60 Tekee disassemblen halutuille tavaroille.


Augmenting

Inventionin avulla voit parantaa välineitäsi lisäämällä niihin erikoisominaisuuksia. Tällä hetkellä on mahdollista augmentoida aseita, body armoureita ( lvl 16), shieldejä ( lvl 16), leg armoureita ( lvl 45) ja työkaluja ( lvl 22). Vain lvl 70+ varusteita voi augmentoida, muutamin poikkeuksin.


Augmentoitavat esineet:

Aseet
Abyssal vine whip
Abyssal whip
Akrisae's war mace
Armadyl godsword
Attuned crystal dagger
Attuned crystal halberd
Balmung
Bandos godsword
Blade of Avaryss
Blade of Nymorra
Chaotic claw
Chaotic longsword
Chaotic maul
Chaotic rapier
Chaotic spear
Crystal dagger
Crystal halberd
Dharok's greataxe
Dragon rider lance
Drygore longsword
Drygore mace
Drygore rapier
Enhanced excalibur
Flowers
Guthan's warspear
Jessika's sword
Korasi's sword
Lava whip
Noxious scythe
Off-hand attuned crystal dagger
Off-hand chaotic claw
Off-hand chaotic longsword
Off-hand chaotic rapier
Off-hand crystal dagger
Off-hand drygore longsword
Off-hand drygore mace
Off-hand drygore rapier
Rubber chicken
Saradomin godsword
Saradomin sword
Sunspear (melee)
Tetsu katana
Tetsu wakizashi
Torag's hammer
Verac's flail
Zamorak godsword
Zamorakian spear
Abyssal orb
Abyssal wand
Ahrim's book of magic
Ahrim's staff
Ahrim's wand
Armadyl battlestaff
Attuned crystal orb
Attuned crystal staff
Attuned crystal wand
Chaotic staff
Crystal orb
Crystal staff
Crystal wand
Noxious staff
Polypore staff
Seasinger kiba
Seasinger makigai
Seismic singularity
Seismic wand
Staff of darkness
Staff of light
Sunspear (magic)
Virtus book
Virtus wand
Wand of the Cywir elders
Armadyl crossbow
Ascension crossbow
Attuned crystal bow
Black salamander
Chaotic crossbow
Crystal bow
Dark bow
Hand cannon
Karil's crossbow
Karil's pistol crossbow
Noxious longbow
Off-hand Armadyl crossbow
Off-hand Ascension crossbow
Off-hand chaotic crossbow
Off-hand shadow glaive
Royal crossbow
Shadow glaive
Strykebow
Sunspear (ranged)
Zaryte bow


Shieldit
Attuned crystal shield
Bandos warshield
Blessed spirit shield
Chaotic kiteshield
Crystal shield
Divine spirit shield
Dragonfire shield
Merciless kiteshield
Arcane spirit shield
Attuned crystal ward
Crystal ward
Dragonfire ward
Malevolent kiteshield
Spectral spirit shield
Ward of subjugation
Armadyl buckler
Attuned crystal deflector
Crystal deflector
Dragonfire deflector
Elysian spirit shield
Vengeful kiteshield


Body armourit
Achto Teralith Cuirass
Anima core body of Zaros
Bandos chestplate
Dharok's platebody
Guthan's platebody
Malevolent cuirass *
Superior tetsu body
Torag's platebody
Torva platebody
Verac's brassard
Achto Primeval robe top
Ahrim's robe top
Anima core body of Seren
Ganodermic poncho
Garb of subjugation
Superior seasinger's robe top
Tectonic robe top *
Virtus robe top
Achto Tempest Body
Anima core body of Zamorak
Armadyl chestplate
Karil's top
Pernix body
Sirenic hauberk *
Superior death lotus chestplate
Akrisae's robe top
Anima core body of Sliske


Leg armourit
Achto Teralith Leggings
Anima core legs of Zaros
Bandos tassets
Dharok's platelegs
Guthan's chainskirt
Malevolent greaves *
Superior tetsu platelegs
Torag's platelegs
Torva platelegs
Verac's plateskirt
Anima core legs of Seren
Achto Primeval robe legs
Ahrim's robe skirt
Ganodermic leggings
Gown of subjugation
Tectonic robe bottom *
Virtus robe legs
Achto Tempest Chaps
Anima core legs of Zamorak
Armadyl chainskirt
Karil's skirt
Pernix chaps
Sirenic chaps *
Superior death lotus chaps
Superior seasinger's robe bottom
Akrisae's robe skirt
Anima core legs of Sliske


Työkalut
Crystal hatchet
Crystal fishing rod
Dragon hatchet

* Esineet, jotka tuhoutuvat kuluessaan, täytyy augmentoida invention workbencheillä. Niiden augmentointi vaatii augmentorin lisäksi 36 divine chargea. Varusteet käyttävät niistä saatuja omia latauksia tool beltin latauksien sijaan. Näitä esineitä ei voi enää siphonata, kun lataukset loppuvat. Kun esine saadaan tasoon 10 latauksien kulumisen jälkeen, sitä ei voi enää käyttää, ja ainoaksi vaihtoehdoksi jää hajotus.

Jotta esineeseen voitaisiin lisätä perkejä, se täytyy muuntaa augmentoitavaksi esineeksi. Tämä tehdään käyttämällä esinettä augmentoriin, jonka voi tehdä workbenchillä (ks. Devices). Tämän jälkeen esineestä tulee untradeable.

Augmentoitu esine kuluttaa uudenlaisia latauksia, joita tool beltisi charge pack säilyttää. Kaikki augmentoidut esineet käyttävät samaa energiavarastoa - jos energia loppuu, ne kaikki tulevat käyttökelvottomiksi. Voit lisätä charge packiin latauksia divine chargerilla, joita voit joko tehdä workbenchilla tai ostaa muilta pelaajilta. Discoveryilla pystyt hidastamaan latauksien kulumista ja kasvattamaan maksimilatausmäärää. Sinun ei tarvitse korjata augmentoituja esineitä ollenkaan.

Augmentoituja esineitä pystyy kehittämään - tästä lisää osiossa item levelling.

Kun esine on augmentoitu, siihen voi lisätä perkejä. Perkien tekemiseen tarvitset gizmon ja komponentteja. Gizmoja voi tehdä workbenchillä.

Kun klikkaat gizmoa, saat esille listan komponenteistasi. Näistä valitsemalla 1-5 voit saada erilaisia perk-vaihtoehtoja. Näiden joukossa on sekä positiivisia että negatiivisia perkejä - mitä parempi invention-tasosi on, sitä todennäköisemmin saat parempia perkejä. Kun olet valinnut komponentit, saat satunnaiset 1-2 perkiä ja xp:tä sen mukaan mitä komponentteja käytit. Saatu xp riippuu pääosin komponentin harvinaisuudesta. Perkejä tehdessä common-komponentteja käytetään 5 kohtaa kohden, muita yksi.

Jos haluat saada jonkin tietyn perkin, kannattaa valita useita eri komponentteja, jotka antavat sitä. Tällöin saat sen paljon todennäköisemmin. Lista komponenteista löytyy ylempää osiosta dissassembly. Joitain perkejä saa vain, jos käyttää useampia sitä antavia komponentteja. Joillain perkeillä on myös useita tasoja - mitä enemmän käytät sopivia komponentteja (ja korkeampi invention-tasosi on), sitä korkeatasoisempia voit saada.

Kun olet lisännyt perkin gizmoon, voit vapaasti käyttää gizmoa haluamaasi augmentoituun esineeseen, jolloin se saa sen perkit. Body armouriin, leg armouriin, 2h-aseisiin ja työkaluihin voi laittaa 2 gizmoa, muihin yhden. Gizmon voi poistaa käyttämällä gizmo dissolveria. Jos haluat gizmon takaisin, voit käyttää equipment dissolveria, joka tuhoaa augmentoidun esineen. Toinen tapa on kehittää välinettä tarpeeksi korkeatasoiseksi ja sitten ottaa se osiin (disassemble).

Jos jotain perkiä on useampi kappale samaan aikaan käytössä, niistä vain korkeatasoisin on voimassa.

Perkit:
Positiiviset perkit

Perk Efekti Komponentit
Absorbative 20 % mahdollisuus, että iskun damage heikkenee 5 % per taso. Padded/Plated parts, Strong/Fungal components. (Armour gizmo)
Aftershock Aina kun olet tehnyt 50 000 damagea, kohteesi lähellä olevat viholliset saavat 40-120 % weapon damagea (40 % / rank) Ilujankan components
Biting Antaa +2 % mahdollisuuden per taso tehdä kritikaalista vahinkoa. Blade parts, Direct/Noxious components.
Brassican Saat satunnaisesti kaalin reppuusi. Brassican/Fortunate components.
Breakdown Smithingissä 20 % mahdollisuus per rank 1-5 automaattisestia disassembloida tuote Padded parts, heavy/ undead component
Carooming Chain ja ricochet abilityt 1-3 ylimääräiseen viholliseen (1/rank) Shadow components.
Charitable Antaa 1 % mahdollisuuden, per rank, että muut lähellä olevat pelaajat saavat yhden ylimääräisen resurssin. Base/Delicate parts, Pious/Armadyl components. (Tool gizmo)
Clear Headed Anticipate ability kestää sekunnin pidempään per taso, muttei vähennä otetun vahingon määrää. Felixble/Head parts, Stunning/Variable components.
Crackling Iskee satunnaisesti 50 % per taso aseesi damagesta. (PVP:ssä 10 %) Magic parts, Imbued/Dragonfire components.
Crystal Shield Perkillä on kaksi vaihetta. Ensin määritetään aktivoituuko perk: 10 % mahdollisuus aktivoitua. Kun perk aktivoituu 10 sekunnin aikana saamastasi damagesta "säilötään" 5 % per rank. Kun 10 sekuntia on kulunut, saat toisen lifepoint barin, joka on säilötyn damagen suuruinen. Ylimääräinen bar kestää enintään 30 sekuntia tai kunnes se on tyhjä. Myös itse aiheutettu damage säilöytyy. Clear parts, subtle/ faceted components.
Demon Slayer Teet 7 % enemmän vahinkoa demoneita vastaan. Clear parts, Dextrous/Ancient components.
Devoted 3 % per taso mahdollisuus, että Protection prayerit toimivat osuessaan 100 % PvE tai 75 % PvP kolmen sekunnin ajan. Armadyl/Bandos/Saradomin/Zamorak components. (Armour gizmo)
Dragon Slayer Teet 7 % enemmän vahinkoa lohikäärmeitä vastaan. Base parts, Enhancing/Dragonfire components.
Efficient Esineen latauksien kulumisnopeus vähenee 6 %. Crystal parts, Healthy/Shifting components.
Energising Abilityt Slice, Piercing Shot ja Wrack tekevät 20 % vähemmän vahinkoa, mutta tuottavat 0,6 enemmän adrenaliinia per taso. Magic/Smooth/Stave parts, Enhancing/Imbued/Refined components.
Enhanced Devoted 4,5 % per taso mahdollisuus, että Protection prayerit toimivat osuessaan 100 % PvE tai 75 % PvP kolmen sekunnin ajan. Perk vie molemmat paikat gizmosta. Ei stackaa Devoted kanssa. Crystal parts, strong/ faceted/ zaros components.
Enhanced Efficient Esineen latauksien kulumisnopeus vähenee 9 %. Perk vie molemmat paikat gizmosta. Ei stackaa Efficientin kanssa. Delicate parts, ascended/ clockwork/ variacle components.
Enlightened Saat 3 % enemmän varuste-xp:tä per taso. Spiritual parts, Pious/Seren components.
Equilibrium Nostaa minimidamagea 3 % per taso ja laskee maksimidamagea 1 % per taso. Ei stackaa Equilibrium auran kanssa. Delicate/Smooth parts, Precise/Rumbling components. (Weapon gizmo)
Flanking Kun hyökkäät takaa tai sivulta, Backhand, Binding Shot ja Impact eivät stunnaa vastustajaa, mutta tekevät 40 % enemmän damagea. Samoin Forceful Backhand, Tight Bindings ja Deep Impact tekevät 15 % enemmän damagea. Jos et hyökkää edestä tai takaa, abilityt käyttäytyvät normaalisti. Spiked parts, sharp/ clockwork/ precise components.
Furnace Antaa 5 % mahdollisuuden, per rank, tuhota kerätty resurssi ja antaa 100 % enemmän xp:tä. Cover parts, Imbued/Sharp/Dragonfire components. (Tool gizmo)
Genocidal Teet 0-7 % ekstradamagea aseellasi, riippuen kuinka pitkällä olet slayer taskissasi. Spiked parts, Powerful/Undead components.
Glow Worm Antaa Bullseye lanternia vastaavan valonlähteen. Clear/Stave parts, Light components.
Hoarding Mahdollista suojata Protect Item -prayerillä kaksi tavaraa yhden sijasta, ei toimi PVP-alueilla. Spiritual/Tensile parts, Pious/Protective/Refined/Fortunate components.
Honed Antaa 2 % paremman mahdollisuuden, per rank, saada resurssi skillatessa. Blade/Magic parts, Precise/Sharp/Silent componenets (Tool gizmo)
Impatient Saat 3 % enemmän adrenaliinia basic abilityjen käytöstä 9 % todennäköisyydellä per taso. Zamorak/Zaros components.
Imp souled Antaa 3 % mahdollisuuden, per rank, lähettää juuri kerätty resurssi pankkiin 30 prayer pointin hintaan. Deflecting parts, Swift/Zamorak components (Tool gizmo)
Invigorating Saat enemmän adrenaliinia auto-attackeistä. Organic parts, Enhancing/Swift/Culinary/Oceanic components.
Looting Antaa 25 % mahdollisuuden, että useimmat viholliset tiputtavat ylimääräisen korkeatasoisen resurssin. 5 min cooldown. Simple parts, Precious/Subtle/Fortunate components.
Lucky 0,5 % mahdollisuus per taso olla ottamatta enempää kuin 1 verran vahinkoa. Tämä ei stackkaa vastaavan Warpriest-efektin kanssa. Delicate parts, Light/Fortunate/Silent components. (Armour gizmo)
Lunging Combust, Dismember ja Fragmentation shot abilityt iskevät 20-60 % enemmän damagea (20 % / rank), mutta viholliset ottavat niistä liikkuessaan vain 1,5-kertaisen damagen. Avernic components
Mobile Vähentää abilityjen Surge, Escape ja Barge cooldownia 50 %, mutta ne eivät anna adrenaliinia. Connector/Flexible parts, Dextrous/Subtle components.
Planted feet Kasvattaa Sunshine, Death's swiftness ja Berserk abilityjen kestoa 25 %, mutta laskee tehokkuutta 20 %. Cywir components
Polishing Antaa 1% mahdollisuuden, per rank, muuntaa juuri kerätyn resurssin paremmaksi. Padded parts, Dexterous/Protective/Fortunate/Oceanic components (Tool gizmo)
Precise Nostaa aseen minimidamagea 1,5 % maksidamagesta per taso. Connector parts, Precise/Armadyl components. (Weapon gizmo)
Preparation Nostaa Preparation abilityn kestoa ja cooldownia 15 % per taso. Crafted/Metallic parts, Heavy/Harnessed components. (Armour gizmo)
Prosper Mahdollisuus löytää clue skillatessa Stave parts, evasive/ ancient component
Pyromaniac Firemakingissa 0,1 % mahdollisuus per rank 1-5 polttaa kaikki logsit kerralla Organic parts, light/ direct/ explosive component,
Rapid Smithingissä tai firemakingissa 5 % mahdollisuus per rank 1-3 nopeuttaa skillausta Stave parts, enhancing/ shifting/ light components
Refined Antaa 5 % mahdollisuuden, per rank, että resurssilähde, kuten puu, ei kulu. Smooth parts, Enhancing/Refined/Resilent components
Reflexes Anticipation abilityn kesto ja cooldown alenevat 50 %. Smooth parts, Dextrous/Harnessed components. (Armour gizmo)
Scavenging Antaa 1 % mahdollisuuden tasoa kohden saada uncommon-materiaali tai rare-materiaali, kun tapat monsterin. Connector/Smooth parts, Precious components.
Shield Bashing Aiheutat 15 % enemmän vahinkoa Debilitate abilityllä. Cover/Deflecting parts, Protective/Swift components.
Spendthrift Antaa 1 % mahdollisuuden per taso tehdä 1 % enemmän vahinkoa per taso, maksuna 1 gp per ylimääräinen aiheutettu vahinko. HUOM! Raha otetaan repustasi, ei rahapussista. Magic parts, Precious/Saradomin components. (Weapon gizmo)
Taunting Provoke ability toimii 3x3-alueella kohdistettuun monsteriin. Spiked parts, Sharp/Knightly components.
Tinker Smithingissä tai firemakingissa 5% mahdollisuus per rank 1-3 saada 25 % lisä xp:tä Delicate parts, fungal/ clockwork component
Trophy-taker's Antaa 3 % mahdollisuuden per taso, että tapettu hirviö ei rekistöröidy slayer taskiin/contractiin. Samalla 2 % per taso mahdollisuus, että se rekistöröityy kahdesti. Crystal/Spiked parts, Powerful/Variable components.
Turtling Parantaa Barricade abilityn kestoa ja vähentää sen cooldownia 10 % per taso. Crystal parts, Evasive components. (Armour gizmo)
Ultimatums Vähentää vaaditun adrenaliinin määrää 5 % per taso abilityille Overpower, Frenzy, Unload ja Omnipower. Tämä ominaisuus ei stackaa muiden ultimate adrenaline saving efektien kanssa. Magic parts, Imbued/Explosive/Shifting components.
Undead Slayer Teet 7 % enemmän vahinkoa epäkuolleisiin. Crystal parts, Living/Undead components.
Venomblood Et ota vahinkoa myrkystä. Deflecting parts, Evasive/Healthy/Pestiferous components. (Armour gizmo)
Wise Ansaitset ylimääräisiä kokemuspisteitä 1 % verran per taso, korkeintaan 50 000 xp per päivä. Tämä ominaisuus ei stackaa. Flexible/Spiritual parts, Ethereal/Pious/Seren components.

Negatiiviset perkit

Perk Efekti Komponentit
Antitheism Estää pelaajaa käyttämästä Protect/Deflect prayeria, muiden prayerien käyttö mahdollista. Base/Blade/Magic/Metallic/Simple/Spiritual parts, Ethereal/Precious components.
Blunted Aseesi aiheuttama vahinko vähenee 1 % verran per taso. Plated/Smooth/Tensile parts, Direct/Evasive/Powerful/Precise/Swift components (Weapon gizmo)
Brief Respite Guthix's Blessing ja Rejuvenate taitojen kokonaisparannus alenee 1 % ja cooldown ja cooldown 5 % per taso. Organic parts, Ethereal/Refined/Corporeal/Culinary components. (Armour gizmo)
Bulwark Debilitate ability ei tee vahinkoa, mutta se kestää jopa 6 % kauemmin per taso (kilven arvosta). Cover/Metallic parts, Heavy/Powerful/Resilient components (Armour gizmo)
Butterfingers Antaa 3 % mahdollisuuden, per rank, pudottaa juuri kerätty resurssi. Dexterous/Heavy components (Tool gizmo)
Cautions Et voi käyttää auto-retaliate, jos perkin omaava tavara on käytössä. Clear/Felixible/Spiritual parts, Direct/Evasive/Precise/Refined components.
Cheapskate Antaa 1 % mahdollisuuden, per rank, muuntaa juuri kerätyn resurssin huonommaksi. Crystal/Smooth parts, Enhancing/Variable components (Tool gizmo)
Committed Olet aina skullattuna, eli menetät kaikki esineesi kuollessasi. Plated/Spiked/Stave parts, Healthy/Heavy/Refined/Strong components.
Confused Teleporttaa pelaajan sattumanvaraiseen paikkaan resurssin keräämisen jälkeen 1 %, per rank, mahdollisuudella. Stunning components (Tool gizmo)
Demon Bait Teet 30 % vähemmän vahinkoa demoneita vastaan. Crystal/Delicate/Padded parts, Heavy/Protective/Refined/Subtle/Variable components.
Dragon Bait Teet 30 % vähemmän vahinkoa lohikäärmeitä vastaan. Connector/Flexible parts, Dextrous/Pious/Refined/Shard components.
Fatiguing Kaikki hyökkäykset tuottavat 2 % vähemmän adrenaliinia. Crafted/Spiked/Stave parts, Strong/Stunning components.
Inaccurate Aseesi osumatarkkuus vähenee 1 % per taso. Base/Deflecting/Head/Organic/Spiritual parts, Enhancing/Healthy/Light/Refined components. (Weapon gizmo only)
Junk Food Ruoka parantaa 3 % vähemmän per taso. Blade/Delicate/Spiked parts, Imbued components.
Mediocrity Vähentää maksimaalista vahinkoa 3 % per taso. Crafted/Deflecting/Head/Metallic/Organic/ parts, Pious/Stunning components. (Weapon gizmo only)
Mysterious Saadut xp-määrät vaihtelevat normaaliin xp-määriin verrattuna. Tensile parts, Stunning components.
Profane Et voi juoda prayer potioneita, toistaiseksi super restoret palauttavat kuitenkin prayeria. Clear/Cover/Crystal/Flexible/Padded/Simple/Tensile parts, Living components. (Armour gizmo only)
Undead Bait Teet 30 % vähemmän vahinkoa epäkuolleita vastaan. Connector/Magic/Smooth/Stave parts.

Kosmeettiset perkit

Perk Efekti Komponentit
Hallucinogenic Aiheuttaa näkemään kummallisia asioita... Clear/Crafted/Simple parts, Light components
Talking Antaa varusteille kyvyn puhua. Base/Head/Organic/Simple parts, Living components


Skillcape perkit, voit laittaa näitä 3 kappaletta max-, completionist- ja trimmed completionist viittaan. Perkit toimivat myös pitämällä kyseistä viittaa päällä tai aktivoituna niiden ollessa repussa. Voi siis olla kätevää laittaa passiiviset viittaan ja aktivoitavat pitää repussa.

Lisätietoa:
Viitta perk
Attack Mahdollisuus ettei esine kulu käytössä tai taistelussa.
Strength Dismember kestää ylimääräiset 2 sekuntia.
Defence Toimii sign/ portent of lifenä.
Ranged Toimii kuin Ava's device - reput.
Prayer Antaa samat hyödyt kuin sytytetyt polttajat (lit burners)player-owned housessa.
Magic Toimii spellbookin vaihtajana pankeilla.
Runecrafting Aktivoituna kertoo henkilökohtaisen runen rune goldberg koneeseen.
Construction Vähentää hintaa lankkuja tehdessä.
Constitution Tuplaa life pointsien parantumisnopeuden.
Agility Antaa mahdollisuuden tupla lippuihin Brimhavenin agility areenalla. Toimii Karamja task setin palkintojen kanssa.
Herblore Aktivoituna puhdistaa kaikki herbit repusta ilman xp:tä.
Thieving Vähentää stunnaus ajan 4,2 sekunnista 3 sekuntiin.
Crafting Lankaa (thread) ei tarvitse craftingissa.
Fletching Mahdollisuus lisätä automaattisesti stringi bowiin fletchingin yhteydessä.
Slayer Aktivoituna voit teleportata saatavilla oleville slayer mastereille.
Hunter Aktivoituna antaa juju hunter potion efektin.
Mining Antaa +2 skill bonuksen.
Smithing Antaa saman efektin kuin goldsmithing gauntlesit.
Fishing Antaa mahdollisuuden napata kaksi kalaa kerralla.
Cooking Estää ruuan palamisen.
Firemaking Aktivoituna tekee tulen kohtaan, jossa seisot.
Invention Hidastaa invention chargen kulumista.
Summoning Antaa mahdollisuuden säästää charmeja poucheja tehdessä.
Dungeoneering Voit teleportata resource dungeoniin.
Farming Antaa mahdollisuuden kerätä kaikki tuotteet kerralla.
Divination Mahdollisuus säästää divination materiaaleja.
Woodcutting Parempi mahdollisuus löytää bird's nestejä ja crystal geodeja.
Quest Points Lisää 30 sekuntia Tears of Guthix minipeliin.Item levelling

Kun olet augmentoinut esineen, pystyt kehittämään sitä. Kehitys tapahtuu kehittämällä esineeseen liittyvää taitoa (combat, fishing tai woodcutting). Esineen saama xp on suoraan verrannollinen taitoon taitoon saatuun xp:seen, joten nopein taidon kehitystapa on myös nopein esineen kehittämiselle.

Combatissa kehityksen voi maksimoida käyttämällä useampaa augmentoitua esinettä samaan aikaan (ase/aseet + body + legs). Armourien ja main-handien kehitysnopeus on 4 % combat xp:stä, off-handien 2 % ja 2h-aseiden 6 %. Invention xp:n osalta mainhand + off-hand on yhtä nopeaa xp kuin 2h, mutta ne kehittyvät hieman eri tahdissa (2h kehittyy nopeammin, dual-wieldillä kehitetään kahta samaan aikaan).

Skillaus-työkaluja voi käyttää vain yhtä kerrallaan.

Kun olet kehittänyt esinettä haluamasi määrän, voit lunastaa siitä invention xp:tä. Tähän on kaksi tapaa: disassemble ja siphon. Disassemble tuhoaa esineen, mutta antaa maksimimäärän xp:tä sekä ylimääräisiä komponentteja (ja mahdollisesti gizmot takaisin). Jos käytät siphonia, saat vain puolet mahdollisesta xp:stä, mutta saat säilyttää esineesi ja sen perkit. Esineen xp menee tällöin nollaan, ja voit kehittää sitä uudestaan.

Mitä korkeampi esineen taso on, kun hajotat/siphonet sen, sitä enemmän xp saat. Lisäksi, mikäli päätät hajottaa esineen, voit saada siitä moninkertaisen määrän komponentteja ja gizmot takaisin, esineen tasosta riippuen. Esinettä voi kehittää tasoon 20 asti, mutta saat kaikki etuudet jo tasolla 10 (12, jos siphon). Aseen maksimitaso riippuu siitä mitkä tasot olet avannut discoverylla.

Taulukko näyttää tier 80 esineistä saatavan Invention xp:n. Tier 70 xp saadaan kertomalla taulukossa oleva xp 0,85:llä ja tier 90 1,15:llä. Esineen XP ei kuitenkaan riipu esineen tier'stä, vaan pysyy samana.

Esineen taso Esineen XP Siphon xp Disassembly xp Bonus
1 0 0 0
2 1 160 4 500 9 000 Esinettä hajottaessa 50 % mahdollisuus saada gizmot takaisin.
3 2 607 13 500 27 000 Esineen hajottamisesta saa 2-kertaiset materiaalit.
4 5 176 27 000 54 000 Esineen hajottamisesta ei voi saada romua (junk).
5 8 286 54 000 108 000 Esine käyttää 10 % vähemmän latauksia.
6 11 760 72 000 144 000 Esineen hajottamisesta saa 3-kertaiset materiaalit.
7 15 835 99 000 198 000 Esineen hajottamisesta saa ylimääräisen uncommon-materiaalin.
8 21 152 135 000 270 000 Esinettä hajottamisesta saa gizmot takaisin.
9 28 761 198 000 378 000 Esineen hajottamisesta saa 4-kertaiset materiaalit.
10 40 120 270 000 540 000 Esineen hajottamisesta saa maksimi xp-määrän ja mahdollisesti inspirationia.
11 57 095 378 000 540 000
12 81 960 540 000 540 000
13 117 397 540 000 540 000 50 %:n mahdollisuus ettei siphon kulu.
14 166 496 540 000 540 000 Esine kuluttaa 12,5 % vähemmän latauksia
15 232 886 540 000 540 000 Voit käyttää equpment separatoria esineeseen.
16 320 080 540 000 540 000 Siphon ei kulu käytössä.
17 432 785 540 000 540 000 25 % mahdollisuus ettei equpment separator kulu.
18 575 592 540 000 540 000 Esine kuluttaa 15 % vähemmän latauksia.
19 753 631 540 000 540 000 50 % mahdollisuus ettei equpment separator kulu.
20 972 440 540 000 540 000 10 %:n mahdollisuus, että auttavat perk aktivoituu.


Workbench

Työpöydät ovat paikkoja, joissa voit keksiä asioita mikäli inspiraatiopisteesi riittävät tai luoda parannuksia varusteita varten. Ensimmäinen paikka, jota tulet käyttämään paljon, löytyy Faladorin lodestonen kaakkoispuolelta (NE) olevasta invention guildista. Työpöydät löytyvät:

Alue Kartta (klikkaamalla saat suuremman kuvan)
Faladorin pohjoispuoli. Kuva
Keskellä Ardougnea kirkon vieressä. Kuva
Dorgesh-kaanissa Oldakin luona, kaupungin pohjoisosassa. Kuva
Keldagrimissä consortium-rakennuksen länsiosassa. Kuva
Seers kylän keskellä alasinrakennuksessa. Kuva
Varrockin länsipankin eteläpuolella. Kuva
Yanillen pankin eteläpuolella. KuvaTehnyt: Gothim, Possu 67, Troffi, Voya
Ilmoita virheestä

Muokattu viimeksi: 18:35 05.10.2017