Skilliopas
Living Rock Caverns

Johdanto:
Sisällysluettelo:

Kuva Huom! Living Rock Cavernissa on monia yli 120-levelisiä olioita, joten ilman asiaan kuuluvaa varustusta voit kuolla nopeasti Kuva


Kauan Ice Mountainin alla piilossa olleen luolaston sisäänkäynti on löytynyt, ja rohkeimmat seikkailijat voivat laskeutua alas elämää täynnä olevaan luolastoon. Luolastoa ei turhaan kutsuta Living Rock Caverniksi, sillä se on täynnä eläviä kivihirviöitä, jotka suojelevat luolastoa tunkeilijoilta. Living Rock Cavernissa on myös mahdollista hakata suuria määriä coalia ja goldia. Luolasto onkin yksi pelin suosituimmista mining-skillin kehityspaikoista korkean Miningin omistavien keskuudessa, koska orejen pankittaminen on helppoa ja kiven hakkaaminen on nopeaa ja vaivatonta. Lisäksi luolastossa on mahdollista kalastaa yksiä pelin parhaimmista kaloista: cavefisheja ja rocktaileja. Luolasto on vain membereille.


Kuva

Sijainti:(Katso myös yläpuolella oleva karttakuva) Living Rock Cavernsiin on mahdollista päästä monella eri tavalla, joista ehdottomasti nopein on teleporttaaminen Ancient-taikojen Lassar teleportilla, joka vaatii level 72 Magicin, 4 Water runea ja 2 Law runea.
Luolastolle on myös helppo kävellä joko Faladorista tai Edgevillestä. Edgevillen pankilta käveleminen on suosituin matkustusmuoto, koska Edgevilleen on helppo teleportata amulet of glorylla ja kävelymatka on toiseksi lyhyin heti Lassar teleportin jälkeen.
On myös mahdollista kävellä Faladorin pankilta tietä pitkin Dwarven Minelle, mutta toinen hieman parempi tapa on kävellä Faladorin itäpankilta Party roomin itäpuolella olevalle talolle, ja mennä rappusia pitkin alas Dwarven Mineen. Dwarven Minessa on helppo suunnistaa Living Rock Cavernin sisäänkäynnille, mutta pienilevelisten pelaajien kannattaa varoa matkalla 14-levelisiä Scorpioneja.

Suositukset:Miningia ja Fishingia harjoittaessa luolastossa kannattaa suosia Living Rock Cavernin epävirallisia worldeja 84 ja 77.

KuvaSkillin opas:
Living Rock Cavernissa voit kalastaa Cavefishia ja Rocktaileja, louhia pitkään kestävistä lähteistä goldia ja coalia sekä tappaa Living Rock sotureita. Lisäksi luolasta löytyy bank deposit boxin kaltainen pankki, jonka kautta voit laittaa tavaroitasi (oreja ja kaloja) pankkiin.


Kuva

Fishingia ja eritoten Miningia kehittäessä kannattaa käyttää epävirallisia worldeja 84 ja 77. Näissä worldeissa on yleensä paljon pelaajia, jolloin sinulla on pienempi todennäköisyys saada luolaston oliot kimppuusi. Näiden worldien toinen etu on se, että Living Rock Cavernin Gold ja Coal kestävät pidempään, mitä enemmän pelaajia niitä hakkaa samanaikaisesti.


Pankki


Kuva

Living Rock Cavernin keskeltä löytyy pulley lift eli bank deposit, jonka kautta voit helposti siirtää luolastosta hankkimasi tavarat pankkiisi. Kuten muillakin bank deposit boxeilla, et voi tämän kautta ottaa pankistasi tavaraa, vaan pelkästään laittaa sitä sinne.

Varusteet


On erityisen tärkeää käyttää asiaan kuuluvaa varustusta Living Rock Cavernissa, ei pelkästään itsensä suojaamiseksi vaan myös saadun XP-määrän suurentamiseksi.

XP:n perässä oleville pelaajille suositellaan Lava Flow Minesta saatavaa Golden Mining Suitia, koska se antaa 2.5% enemmän Mining XP:tä. Voit myös käyttää jotain Miningia boostaavaa auraa.

 • Helm: Golden Mining Helmet > Joku muu
 • Weapon: Dragon Pickaxe > Rune Pickaxe > Sacred Clay Pickaxe
 • Plate: Golden Mining Top > Varrock Armor 1, 2, 3, tai 4 (mahdollisuus saada yhdellä iskulla 1-3 orea)
 • Legs: Golden Mining Legs
 • Gloves: Golden Mining Gloves
 • Boots: Golden Mining Boots
 • Ring: Ring of Life


Voit käyttää mitä tahansa viittaa, kilpeä ja amulettia.

Inventoryyn kannattaa ottaa hieman ruokaa tai Enchanted Excalibur jos pelkää kuolevansa. Coal bagin (kantaa 27 coalia) 4000:lla Dungeoneering tokenilla ostaneet voivat käyttää sitä pystyäkseen hakkaamaan kerralla enemmän coalia.

Jos haluaa käyttää Summoning familiaria, niin kannattaa käyttää Obsidian golemia (Summoning 73, kestää 55min, boostaa Miningia +7) tai Lava titania (Summoning 83, kestää 61min, boostaa Miningia +10). BoB familiareja eli tavaroita kantavia familiareja ei kannata käyttää, koska deposit box on niin lähellä.

Fishing


Kuva

Luolastossa voi kalastaa Cavefishia ja Rocktailia kartan vaaleansinisillä alueilla, joista teemaworldiessa suosituin on luolaston lounaiskulmassa (NW) oleva iso vesialue. Jos haluat keskittyä pelkästään xp:n saamiseen, voit tiputtaa kalat action baarin avulla, ilman että kalastus keskeytyy. Kokattu Cavefish palauttaa 200 lp ja Rocktail 230 lp.

Kalojen kalastamiseen liittyvät asiat näet tästä taulukosta:

Kala Kuva Vaadittu lvl Experience Kalastusväline Syötti Arvo
Cavefish Kuva 85 300 Fishing rod Fishing bait Katso
Rocktail Kuva 90 380 Fishing rod Living Minerals Katso


Rocktailien nappaamiseen tarvittavia living mineraleja saa tappamalla luolastossa kuljeskelevia Living rockeja. Lisätietoa kohdassa 'Taisteleminen luolastossa'.

Mining


Kuva

Luolastossa on 4 suurta uusiutuvaa Gold- ja 8 Coal-kiveä. Teemaworldiessa näistä suosituimmat ovat 2 eteläisintä Gold-kiveä ja 3 kaakkoiskulmassa olevaa Coalia. Kiviä hakatessa kannattaa käyttää Varrock diaryista saatavaa Varrock armouria, jota käyttämällä voit saada yhdellä kerralla 1-3 goldia/coalia. Jos haluat vain xp:tä, mutta et rahaa, voit laittaa oresi action baariin ja tiputtaa ne sen avulla. Orejen tiputtaminen ei keskeytä kaivamistasi, joten voit kaivaa loputtomiin.

Tästä taulukosta näet vaaditut Mining levelit, saadun XP:n ja kivien arvon:

Kivi Kuva Vaadittu lvl Experience Arvo
Living Minerals Kuva 73 25 Katso
Concentrated coal Kuva 77 50 Katso
Concentrated gold Kuva 80 65 Katso


Taisteleminen luolastossa


Living Rock Cavernissa on kolmenlaisia olioita, joihin voit hyökätä. Näiden tappaminen ei ole kovinkaan suosittua, sillä ne eivät droppaa mitään kauhean arvokkaita tavaroita ja niiden tappaminen saattaa kestää aika kauan. Slayer master Kuradal voi kuitenkin antaa tehtäväksi tappaa näitä olioita, eikä tästä taskista kannata kieltäytyä, ellet halua mielummin suorittaa joitain nopeatempoisempia taskeja. Living Rockejen tappamisesta saa paljon Slayer XP:tä, koska niillä on melko korkeat lifepointit. Slayaajat saattavat myös haluta hakata Living Rockejen kuolleesta ruumiista Living Mineraleja (saa yhdellä kertaa 5-24), ja joko myydä ne kohtuulliseen hintaan muille kalastajille tai käyttää niitä itse Rocktailien kalastamiseen. Living Mineraleja tarvitsevat kalastajat voivat hakata toisten tappamia Living Rockien ruumiita, kunhan ne ovat olleet kuolleena vähintään minuutin.

Luolaston Living Rockit ovat rangedia ja meleetä käyttävät strikerit, meleetä käyttävät protectorit ja harvoin ilmestyvät suurikokoiset patriachit. Bunyip on näitä tappaessa hyödyllinen, koska se healaa juuri tarpeeksi että et välttämättä joudu ollenkaan syömään. Kannattaa kuitenkin ottaa mukaan myös varoiksi ruokaa, jos vaikka pääsee tappamaan Living Rock Patriachia.

Living Rockit
  Living Rock Striker
   - Combat lvl: 132
   - Life points: 3300
   - Aggressiivinen: kyllä
   - Ollessaan kaukana käyttää rangedia, ollessaan pelaajan vieressä käyttää pelkästään meleetä.
   - Max hit: 264
   - Heikkous: Crush
   - Dropit: Ancient Effigy, Pickaxeja (Rune, Adamant, Mithril), Uncut notettuja jalokiviä (sapphire, emerald, ruby, diamond), notettuja oreja (Gold, Coal, Adamant, Mithril, Silver), Runeja (mud, nature, death), Living Minerals
  Living Rock Protector
   - Combat lvl: 132
   - Life points: 3300
   - Aggressiivinen: kyllä
   - Käyttää meleetä
   - Max hit: 264
   - Heikkous: Water spells
   - Dropit: Ancient Effigy, Pickaxeja (Adamant, Mithril), Uncut notettuja jalokiviä (sapphire, emerald, ruby, diamond), notettuja oreja (Soft clay, Gold, Coal, Adamant, Mithril, Silver), Runeja (mud, nature, death), Living Minerals
  Living Rock Patriach
   - Suurin Living Rock, joka ilmestyy noin kahden tunnin välein satunnaiseen paikkaan luolastossa. Sen dropit ovat aina samat ja niiden yhteenlaskettu arvo on noin 200k
   - Combat lvl: 200
   - Life points: 4000
   - Aggressiivinen: ei
   - Käyttää meleetä
   - Max hit: 160
   - Heikkous: Water spells
   - Dropit (aina samat): 3 Runite orea (note), 8 Uncut diamondia (note), 125 Blood runea, 125 Mud runea, Living Minerals

KuvaTehnyt: Sepeli
Kuva

Muokattu viimeksi: 18:17 08.07.2013