Skilliopas
Magicin kehitys

Johdanto: Magic on yksi nopeiten kehittyvistä skilleistä ja omaa paljon erilaisia tapoja expan saamiseen. Magicia voi kehittää ainakin kahdella eri tavalla: Nopea & Kallis ja Hidas & Halpa. On toki olemassa poikkeuksia, kuten Surget (Nopea & Halpa). 1-99 Magic voi olla tuottoisa tai hyvin suurta tappiota tuottava prosessi, riippuen hinnosita ja kehityksen tavoista.
Oppaassa mainittuja elemental loitsuja kannattaa käyttää vain tietyn tyyppisiin olentoihin. Eri heikkoudet löydät täältä.

Sisällysluettelo:Kuva
Kehityspaikat:

F2PNopea & Kallis


F2P nopea kehittäminen on hieman P2P nopean ja F2P hitaan strategian sekoitus. Samanlaisia vaiheita on ja taktiikat ovat hyvin yksinkertaisia.

1-99
Käytä aina parhainta staffia ja armoreita mitä kykenet ja tapa valitsemiasi monstereita tai pelaajia parhaalla mahdollisella tilanteeseen sopivalla elemental loitsullasi. Oppaan alussa on linkki Monstereiden heikkouksiin.

21-43
Low Lvl Alchemy on erittäin nopeaa pienillä leveleillä, mutta rahan menetys on erittäin suuri. Suositeltavinta on käyttää jotakin stackaavaa ja sijoittaa ne inventoryysi niin, että low alch on itemin "päällä". Loitsu tarvitsee 3 Fire runea ja 1 Nature runen, joten käytä Mindspikeä tai muuta loputtomat Fire runet takaavaa esinettä. Kannattaa myös käyttää jotakin halpaa kuten Threadeja.

43-45/55/66/99
Superheat Item on nopeaa expaa ja saat samalla paljon smithing expaa, mutta tappiot ovat useamman kymmenen ellei satojen miljoonien luokkaa barista ja tavoitteista riippuen. Nopeimmat barit ovat iron ja gold. Tällä taktiikalla saat myös Smithingin erittäin lähelle 99. HUOM! Tarvitset silti saman smithing levelin kuin normaalisti! Muista tarkkailla hintoja!

49-55
Enchant Lvl-3 Jewerly on askel eteenpäin rubyyn. Tämä enchant on huonommin tienaava sillä ainoa kohde on Ruby amulet.

55-99
High level alchemy on kuin low alch, mutta saat rahaa enemmän tavaroista. Tosin useimmissa tapauksissa jäät tappiolle. Yksi parhaista tavaroista on Adamant platebody.

Hidas & Halpa


F2P ei voi tehdä hirveästi valintoja nopeuden ja rahan välillä, mutta onhan toki niitäkin muutamia.

1-59/99
Käytä aina parasta tilanteeseen sopivaa elemental loitsuasi ja muista pitää staffia päällä säästääksesi runeja. Oppaan alussa on linkki Monstereiden heikkouksiin.

43-55/99
Superheat item on nopea ja hinnoista riippuen myös tuottoisa. Jos kuitenkin haluat säästyä suurilta tappioilta kannattaa jättää gold listata ulos. HUOM! Tarvitset saman Smithing levelin kuin normaalisti sulatellessa.

55-99
High Lvl Alchemy voi paikoitellen olla tuottoisaa, varsinkin jos itse hankit alchittavat. Parhaimpia Alch kohteita ovat Adamant platebody ja muutamat rune tavarat.

P2P


Nopea & Kallis


Nämä tavat ovat nopeimpia, mutta voivat maksaa erittäin paljon.

1-21
Aloita hankkimalla Mindspike tai jokin muu rajattomat air runet tarjoava esine. Käytä Air Strikea ja tapa haluamiasi monstereita aina kolmannelle levelille asti.

21-43
Low Lvl Alchemy on erittäin nopeaa pienillä leveleillä, mutta rahan menetys on erittäin suuri. Suositeltavinta on käyttää jotakin stackaavaa ja sijoittaa ne inventoryysi niin, että low alch on itemin "päällä". Loitsu tarvitsee 3 Fire runea ja 1 Nature runen, joten käytä Mindspikeä tai muuta loputtomat Fire runet takaavaa esinettä. Kannattaa myös käyttää jotakin halpaa kuten Threadeja. Toinen tapa on mennä Living Rock Cavernsiin ja alchata mainaamansa oret.

43-45/55/66/99
Superheat Item on nopeaa expaa ja saat samalla paljon smithing expaa, mutta tappiot ovat useamman kymmenen ellei satojen miljoonien luokkaa barista ja tavoitteista riippuen. Nopeimmat barit ovat iron ja gold. Goldia käyttäesäsi muista Gold smithing gauntletsit tai muuten teet enemmän tappiota kuin on tarpeen. Tällä taktiikalla saat myös Smithingin erittäin lähelle 99, jos käytät goldia. HUOM! Tarvitset silti saman smithing levelin kuin normaalisti! Muista tarkkailla hintoja!
Yksi hyvä tapa on mainata Concentrated gol deposittia ja käyttää Superheattia bareihin, jonka jälkeen voit dropata barisi.

45-55/65/66/99
Camelot teleport on hyvin helppo ja vaatii vain yhden law runen jos käytät Air runet takaavaa esinettä. Ideana on näprätä Camelot Teleport-loitsua niin kauan kuin jaksat tai haluat.

55-66/99
High level alchemy on kuin low alch, mutta saat rahaa enemmän tavaroista. Tosin useimmissa tapauksissa jäät tappiolle. Yksi tuottavista tavaroista on Air Battlestaff, mutta niitä saa vain 100/4h GE:sta.

65-71/73/80
Bake pie on kuin Superheat item, mutta piirakoilla, eikä tarvitse painaa jokaista erikseen. Tämä tapa on myös hyvä Cookingin kehittämiseen. HUOM! Tarvitset saman cooking levelin kuin normaalisti paistettaessa.

71-73/80/99
Hunter kit on nopeaa, mutta tappio on 100%. Tarkoituksena on laittaa Hunter kit action bariin ja vuorotellen taikoa invallinen kittejä ja sitten dropata.

77-94/99
Storm of Armadyl. Loitsu vaatii ROTM:in suorittamista. Tätä strategiaa käyttäessäsi muista pitää Armadyl Battlestaffia päälläsi nopeuttaaksesi loitsujen castia. Loitsulla kannattaa tappaa Air spelleille heikkoja monstereita.

80-99
String Jewellery on sekä nopeaa että afkia, mutta erittäin kallista. Suositeltavaa on käyttää Mud Battlestaffia ja Gold Amuletteja. Kun olet amuletit tehnyt voit myydä ne Varrockissa sijaitsevalle Roguelle jos olet tehnyt Summers End questin. Rogue sijaitsee länteen Auburyn kaupasta. Hän ostaa amulettisi low alch hintaan. Roguelle myymistä kannattaa käyttää vain jos teet Gold Amuletteja.

86-93/95/99
Plank Make kannattaa käyttää vain ja ainoastaan Mahogany logseihin. Loitsu on paikoitellen tuottoisaa, mutta ainoa huono puoli on se, että sitä on käytettävä erikseen jokaiseen logsiin. Tarvitset myös 1050gp, jotta loitsu onnistuu. Muista tarkkailla hintoja!

95-99
Poikkeuksellisesti Surget ovat nopeaa, mutta suht halpaa exp. Niitä suositellaan käytettävän kun vain mahdollista.
Fire Surge on erittäin tehokas Glacoreita vastaan. Aluksi voi tuntua, että voitot voivat olla pieniä, mutta voittoa tulee aina pidemmällä tähtäimellä. Lisäksi on mahdollisuus saada Armadyl shardeja, joista voit tehdä 100:lla Armadyl Battlestaffin tai sitten murskata Armadyl Dustiksi. Parhaimmassa tapauksessa voit saada yhden kalliista kengistä: Ragefire, Glaiven ja Steadfast. Glacorit droppaavat myös hyvin charmeja.

Hidas & Halpa


Nämä tavat ovat erittäin hitaita, mutta voivat tuoda voittoa ja jos eivät, niin ainakin vähemmän tappiota. Muista aina käyttää staffia kun mahdollista vähentääksesi tappiota ja lisätäksesi voittoa.

1-7
Air strike on halvin tapa mikäli sinulla on jokin Air runeja takaava esine. Tapa valitsemaasi monsteria.

7-27
Enchant Lvl-1 Jewerly on tuottoisaa ja suht nopeaa, mutta vaatii paljon klikkailua. Kannattavia kohteita ovat sapphire ring ja necklace, joista tulee Ring of Recoil ja Games Necklace. Kun olet muuttanut kaikki korut voit myydä ne GE:en voitolla. Muista tarkkailla hintoja!

27-33/39/43
Enchant Lvl-2 Jewerly on askel eteenpäin eli emeraldiin. Parhaiten tuottoa saa Emerald Ringillä ja Braceletilla. Muista tarkkailla hintoja!

33-39/43
Telekinetic Grab on hidasta, mutta erittäin tuottoisaa, varsinkin jos käytät tätä loitsua Zamorak vineen. Ainoa huono puoli Zamorak vinen hankkimisessa on niiden suosio. Zamorak vinen löydät Faladorista pohjoiseen olevan Goblin Villagen lähettyviltä. Kun olet saanut inventorysi täyteen viiniä juokse tai teleporttaa Faladoriin, pankita ja toista.

43-49
Superheat item on nopea ja hinnoista riippuen myös tuottoisa. Jos kuitenkin haluat säästyä suurilta tappioilta kannattaa jättää gold listata ulos. HUOM! Tarvitset saman Smithing levelin kuin normaalisti sulatellessa.

49-55/56/57
Enchant Lvl-3 Jewerly on taas kerran askel eteenpäin rubyyn. Tämä enchant on huonommin tienaava sillä ainoa järkevä kohde on Ruby ring, mutta tappiota tulee hieman. Muista tarkkailla hintoja!

55-56/57
High Lvl Alchemy on erittäin hidasta jos haluat voittoa. Kannattaa seurata päivittäin tavaroiden hintoja ja niiden suhdetta alch hintaan. Yksi hyvä kohde on Air battlestaff, joita tosin saa vain 100/4h GE:sta ja rune tavarat.

54-57/60
Charge Water Orb on taika, jota käytetään Water Obeliskiin, joka löytyy Catherbystä. Sillä tehdään Water orbeja, joita käytetään Water battlestaffien tekemiseen. Hidastava tekijä on siinä, että päästäksesi Obeliskille sinun on juostava Taverley Dungeonin läpi. Luolaston läpikäymistä taas nopeuttaa hurjasti se, jos sinulla on 70 Agility ja vielä enemmän jos sinulla on 80. Matkalla kohtaat mm. Black Dragoneita, joten varaudu tarpeen mukaisesti!

57-60/63
Enchant Lvl-4 Jewerly on askel Diamondiin. Tässä kannattavia ovat Diamond Ring ja Necklace. Jälleen tehtyäsi loitsusi voit myydä lumotut korut voitolla eteenpäin. Muista tarkkailla hintoja!

60-63/66
Charge Earth Orb on wateria hieman nopeampaa. Tässä sinun on juostava Edgevillen luolaan. HUOM! Alue on Wilderness ja matkalla kohtaat Black Demoneita sekä poison spidereitä!

63-66
Charge Fire Orb on taas Earthia turvallisempi, mutta waterin tapaan sinun on juostava Taverleyn Dungeonissa. Samaan tapaan kuin waterin kanssa, mutta tällä kertaa jätä tikkaat nousematta. Jälleen kerran Agility 70 tai 80 nopeuttaa tekemistä hurjasti. HUOM! Reitillä vastaasi tulee mm. Black Dragoneita, joten varaudu tarpeen mukaisesti!

66-68/77
Charge Air Orb on muuten sama reitti kuin eartheilla, mutta sen sijaan että kääntyisit etelään, menetkin pohjoiseen tikkaat ylös. HUOM! Matkalla vastaasi tulee Black Demoneita ja Poison Spidereitä sekä alue on Wilderness.

68-77
Enchant Lvl-5 Jewerly on askel Dragonstoneen. Suositeltuja ovat Dragonstone ring ja amulet. Lumottuasi korut voit myydä ne voitolla GE:n. Muista tarkkailla hintoja!

Vaihtoehtoisesti voit tehdä Lunar Spellbookista Humidifya. Tätä kannattaa käyttää clayhin. Voitto on erittäin suuri, mutta expa on hitaampaa. Yksi loitsu muutta koko inventoryn.

77-83/86/93/95
Superglass Make on aina tuottoisaa. Tarvitset vain Bucket of Sand ja Sea Weed. Loitsu muuttaa automaattisesti inventoryssa olevat hiekat ja levät Molten Glassiksi suhteella 1.3:1.

83-86/93/95/99
Make Leather on kuin Plank Make, mutta nahoilla. Tämä on todella tuottoisaa hinnoista riippuen eikä niin intensiivistä kuin Plank Make. Huonona puolena on se, että kyseinen loitsu pitää avata Living Farm minipelistä ja se vaatii aina vähintään viisi (5) dragon hideä.

86-93/95/99
Plank Make kannattaa käyttää vain ja ainoastaan Mahogany logseihin. Loitsu on paikoitellen tuottoisaa, mutta ainoa huono puoli on se, että sitä on käytettävä erikseen jokaiseen logsiin. Tarvitset myös 1050gp, jotta loitsu onnistuu. Muista tarkkailla hintoja!

95-99
Kaikki Surget ovat halpoja, joten niitä suositellaan käytettävän kun on mahdollisuus.
Fire Surge on erittäin tehokas Glacoreita vastaan. Aluksi voi tuntua, että voitot voivat olla pieniä, mutta voittoa tulee aina pidemmällä tähtäimellä. Lisäksi on mahdollisuus saada Armadyl shardeja, joista voit tehdä 100:lla Armadyl Battlestaffin tai sitten murskata Armadyl Dustiksi. Parhaimmassa tapauksessa voit saada yhden kalliista kengistä: Ragefire, Glaiven ja Steadfast. Glacorit droppaavat myös hyvin charmeja.
Ganodermic Beastit ovat toinen oikein mainio kohde Fire Surgelle ja tienaat suurella todennäköisyydellä noin 1.5M gp tai enemmän riippuen levelistäsi ja kokoonpanostasi. Tämä on suotuisampi tapa niille, jotka eivät tarvitse charmeja niin paljoa.Experience taulukot:
Taulukot ovat suuntaa-antavia! Alla selitystä taulukon arvoista.
  • "Xp/h" on laskettu yhtäjaksoisena työnä ja mukana on arvioitu pankitukseen kuluva aika, jos tarpeellista.
  • "Gp/xp" on laskettu ilman staffia ja ilman takaisinmyyntiä tai Alchemysta saatuja rahoja.
  • "Tarvitaan kpl": jos on useampi lvl maalina tässä on pienimmästä suurimpaan. Esim. 1-3/4/5/6/7/8/9 ->1-3 ja 1-9
  • "Kokonaishinta" on runeihin käytetty hinta ilman taikaisinmyynti vähennystä tai Alchemysta saatuja rahoja.
  • "xp/h" ei ole combat spelleillä, jotka eivät aiheuta damagea, koska vielä ei ole tietoa kuinka exp toimii näiden kohdalla. Esim. Confuse.
  • Combat spelleillä ei ole kokonaishintaa, gp/xp tai xp/cast, koska lähes aina tienaat rahat takaisin ja nykyään ei ole perusexpaa mainituilla loitsuilla.

*Gold ja Iron bareilla.
**Riippuu nopeudestasi ja tarkkaavaisuudestasi.
***Riippuu tavarasta.

F2P Nopea & Kallis
Taika xp/cast xp/h gp/xp Level väli Tarvitaan kpl Kokonaishinta
KuvaKuvaKuvaKuva
- - - 1-99 - -
Kuva
31 37 200 13.48 21-43 1462 611 116gp
Kuva
53 132 000* 8,15 43-45/55/66/99 211-244 983 91 152gp-105 832 656gp
Kuva
59 106 200** 2,98 49-55 1270 223 520gp
Kuva
65 78 000 6,87 55-99 197 967 88 491 249gpF2P Hidas & Halpa
Taika xp/cast xp/h gp/xp Level väli Tarvitaan kpl Kokonaishinta
KuvaKuvaKuvaKuva
- - - 1-99 - -
Kuva
53 132 000* 8,15 43-45/55/66/99 211-244 983 91 152gp-105 832 656gp
Kuva
65 78 000 6,87 55-99 197 967 88 491 249gpP2P Kallis & Nopea
Taika xp/cast xp/h gp/xp Level väli Tarvitaan kpl Kokonaishinta
Kuva
- 6 000 - 1-21 - -
Kuva
31 37 200 13.48 21-43 1462 611 116gp
Kuva
53 132 000* 8,15 43-45/55/66/99 211-244 983 91 152gp-105 832 656gp
Kuva
55.5 110 000 4.39 45-55/65/66/99 1 895-233 747 460 485gp-56 800 521gp
Kuva
65 78 000 2.28 55-66/99 5 072-197 967 750 656gp-29 299 116gp
Kuva
60 113 000 2.53 65-71/73/80 6 084-25 611 924 768gp-3 892 872gp
Kuva
70 140 000 2.06 71-73/80/99 2 550-174 572 367 200gp-25 138 368gp
Kuva
- 84 000+ - 77-94/99 - -
Kuva
83 130 000-160 000 2.98 80-99 133 113 3 287 911gp
Kuva
90 162 000 3.95 86-93/95/99 39 976-104 852 14 191 480gp-37 222 460gp
Kuva
- 70 000+ - 81-85 - -
Kuva
- 70 000+ - 85-90 - -
Kuva
- 76 000+ - 86-88 - -
Kuva
- 76 000+ - 88-92 - -
Kuva
- 500 000+ - 92-94 - -
Kuva
- 76 000+ - 94-99 - -
Kuva
- 70 000+ - 90-95 - -
Kuva
- 100 000+ - 95-99 - -


P2P Hidas & Halpa
Taika xp/cast xp/h gp/xp Level väli Tarvitaan kpl Kokonaishinta
Kuva
- 6 000 - 1-7 - -
Kuva
17.5 31 500** 8.51 7-27 535 79 715gp
Kuva
37 66 600** 5.16 27-33/39/43 231-1 098 44 121gp-209 718gp
Kuva
43 <64 500*** 4.25 33-39/43 359-747 65 697gp-136 701gp
Kuva
53 132 000* 8,15 43-45/55/66/99 211-244 983 91 152gp-105 832 656gp
Kuva
59 106 200** 2.79 49-55/56/57 1 270-1891 209 550gp-312 015gp
Kuva
65 78 000 2.28 55-66/99 5 072-197 967 750 656gp-29 299 116gp
Kuva
66 33 264 10.45 56-57/60 292-1 360 201 480gp-938 400gp
Kuva
67 120 600** 2.83 57-60/63 1 053-2 468 200 070gp-468 920gp
Kuva
70 35 280 8.14 60-63/66 1 356-3 179 772 920gp-1 812 030gp
Kuva
73 36 792 7.80 63-66 1 749 996 930gp
Kuva
76 40 000 12.23 66-68/77 1 432-12 886 1 331 760gp-11 983 980gp
Kuva
78 140 400** 4.48 68-77 11 161 3 906 350gp
Kuva
65 108 000 1.53 68-77 13 397 1 339 700gp
Kuva
78 27 300 4.30 77-83/86/93/95 15 353-93 539 5 158 608gp-31 429 104gp
Kuva
87 75 000 1.77 83-86/93/95/99 10 629-119 096 1 636 866gp-18 340 784gp
Kuva
90 162 000** 3.95 86-93/95/99 39 976-104 852 14 191 480gp-37 222 460gp
Kuva
- 70 000+ - 81-85 - -
Kuva
- 70 000+ - 85-90 - -
Kuva
- 76 000+ - 86-88 - -
Kuva
- 76 000+ - 88-92 - -
Kuva
- 500 000+ - 92-94 - -
Kuva
- 76 000+ - 94-99 - -
Kuva
- 70 000+ - 90-95 - -
Kuva
- 100 000+ - 95-99 - -


Tehnyt: possu 67
Kuva

Muokattu viimeksi: 11:49 05.02.2013