Skilliopas
Thievingin kehitys

Johdanto:
Thieving eli varastelu on taito, josta on yllättävää hyötyä useimmissa questeissa ja aktiviteeteissä. Sillä voit poistaa käytöstä ansoja, jotka muuten vahingoittaisivat sinua tai jos rahapula iskee niin hyvä alku saada hieman rahaa. Agilityyn yhdistettynä voit tuplata tai jopa triplata varastamasi määrän tavaraa, riippuen agility tasosta.
Runepolin oma thieving opas on täällä ja laskin on täällä.

Sisällysluettelo
Kehittämistä helpottavat asiat


Thievingissä onnistuminen on kaiken avain, mutta varsinkin alemmilla tasoilla se on joskus vaikeaa. Onneksi käytettävissä on useita erilaisia esineitä, jotka nostavat Thieving leveliä, parantavat onnistumistodennäköisyyttä, lisäävät xp:tä tai muuten vaikuttavat positiivisesti kehitykseen.

Black Ibis Outfit

Kuva Black Ibis outfit boostaa saatua xp:tä 1 %:lla jokaista palaa kohden tai 5 %, jos kaikki palat ovat käytössä. Asun saa Pyramid Plunderista, mutta se on hyvin harvinainen. Useimmiten yhteen osaan voi mennä jopa 5m xp:tä. Tästä syystä asu on lähinnä niiden pelaajien listalla, jotka haluavat 200m xp Thieving.


Sceptre of the gods

Kuva Sceptre of the gods on vahvasti kytköksissä Black Ibis outfitiin, sillä sen saa myös Pyramid Plunderista. Sillä on enemmän teleportteja pyramidin muumion luokse kuin Pharaoh's sceptressä. Desert Hard taskien jälkeen sceptreen mahtuu 20 latausta. Pyramidiin tulee myös neljä uutta uurnaa ja saat paremman mahdollisuuden löytää Ibis outfitin osia.


Master camouflage outfit

Kuva Tämä on yksi monesta master skilling outfitista, joka antaa verrattain hyvät bonukset skillien kehittämiseen. Valitettavasti outfit ei ole aina saatavilla pelissä. Tulevaisuudessa outfit voi ilmestyä Tresure Hunteriin uudestaan, tulla ostettavaksi Thalereilla tai Vicin kauppaan. Outfit koostuu kolmesta muusta outfitista: Keldagrim, Prifddinas ja Desert camouflage outfiteista.

Hyödyt (master outfit):
 • +5 % (+7 %) mahdollisuus 2x pickpocket.
 • +5 % (+7 %) mahdollisuus välttää stun pickpocketin epäonnistuessa.
 • Parempi mahdollisuus löytää Ibis outfitin osia.
 • Parempi mahdollisuus välttää käärmeiden puremat Pyramid Plunderissa.
 • Parempi mahdollisuus löytää oikea ovi Pyramid Plunderissa.
 • Trahaearn exoskeletonin efekti, jos asu omistetaan.
 • Black Ibis outfitin xp boost, jos asu omistetaan.
Vain master outfitissa olevat hyödyt:
 • Loputtomat teleportit Prifddinaksen elf-klaanien luokse, Lletyaan, Thieve's Guildiin, Pollnivneachiin, Dwarf tradereille ja Pyramid Plunderiin.
 • Parempi mahdollisuus saada seren symbol-palasia.


Trahaearn exoskeleton

Kuva Setin saa palkinnoksi Plague's End questista.

Hyödyt:
 • 25 % mahdollisuus välttää stun ja damage varastaessa desert phoenixin sulkia.
 • 25 % mahdollisuus välttää käärmeen pureman poison ja damage Pyramid Plunderissa.
 • Black Ibiksen xp boost. Exoskeleton bracerit korvaavat ibis bootsit.
 • Bracerit toimivat myös gloves of silencen tavoin, jos omaat 75 ja .
 • Jokainen osa vähentää painoa 2kg:lla.


Gloves of Silence

Kuva Parantavat pickpocketin onnistumismahdollisuutta 5 %:lla. Käyttäminen vaatii vähintään 54 . Hanskat kestävät 62 epäonnistumista, jonka jälkeen ne hajoavat kokonaan. Siksi on hyvä idea pitää useampi pari pankissa kehittämisen aikana. Älä kuitenkaan pelästy, jos tutkit useamman parin tilaa, sillä kaikki hanskat "kuluvat" yhtä aikaa, mutta "resetoivat" kulumisensa kun pari jota käytät hajoaa.


Ardougne cloak

Kuva Ardougne cloakista on neljä eri versiota, joista jokaisen saa Ardougne Taskeista. Thievingille olennaisia bonuksia ovat:
 • Parempi mahdollisuus varastaa stalleista Ardougnessa. (cloak 1)
 • Parempi mahdollisuus onnistua pickpocketissa Ardougnessa. (cloak 2)
 • Parempi mahdollisuus onnistua pickpocketissa ja arkkujen avaamisessa missä tahansa Gielinoria. (cloak 3)
Paremmilla cloakeilla antavat myös niitä edeltäneiden hyödyt. Ardougne cloakin bonukset löytyvät myös completionist capesta.


Sq'irkjuice

Kuva Sq'irkeja voi varastaa Sorceress Gardenista. Tekemällä niistä mehua, käyttämällä hedelmää lasiin, saat mehua, jolla on pari vaikutusta. Useimmiten Sq'irkjuicen hankinta vie niin kauan ja on työlästä, että pelaajat eivät jaksa vaivautua, sillä muitakin keinoja kyseisten boostien hankkimiseen on. Sq'irkjuicea voi myös vaihtaa Osmanille Al Kharidin palatsissa xp:tä vastaan.


Sq'irkjuicen vaikutukset:

Kuva Hedelmä Montako per mehu Thieving boost Run energy boost XP:tä Osmanilta
Kuva Winter 5 - +10 % 350
Kuva Spring 4 +1 +20 % 1350
Kuva Autumn 3 +2 +30 % 2350
Kuva Summer 2 +3 +40 % 3000


Soul-in-a-box

Kuva Soul-in-a-boxilla voit kutsua hengen häiritsemään kohdettasi. Laatikko toimii divine chargeilla ja yksi henki maksaa 100 chargea. Henkiä voi olla kerralla vain yksi kutsuttuna. Koska esineen voi valmistaa vain Inventionilla, sen vaatimuksiin kuuluu myös normaalin 24 lisäksi myös 80 , ja . Myös quest Nomad's Elegy vaaditaan.


Crystal Mask ja Light Form

Kuva Crystal mask on Seren spell, jonka saa käyttöön The Light Within-questin jälkeen. Loitsu löytyy Ancient Magics kirjasta. Crystal mask parantaa onnistumismahdollisuuksia pickpocketauksessa 15 %:lla ja mahdollistaa damagen ja stunnin välttämisen viiden minuutin ajan.

Light Form on Seren prayer, jonka saa myös käyttöön samasta questista. Se vahvistaa crystal maskin tehoja 75 %:lla, joka on käytännöllistä mm. dwarf tradereilla ja Pyramid Plunderissa.


Five-finger discount aura

Kuva Aurasta on saatavilla viisi tasoa, joista jokainen parantaa onnistumistodennäköisyyttä 3 % per auran taso. Legendary (lvl 5) aura antaa esim. 15 % paremman onnistumistodennäköisyyden. Aurat maksavat 5 000, 14 000, 33 500, 58 500 ja 119 000 Loyalty pointia. Aurat kestävät tunnin ja latautuvat kolme tuntia. Suositeltuja kohteita ovat dwarf traders ja Pyramid Plunder.Cheeky monkey

Cheeky monkey voi ottaa yhden stunnin minuutissa vastaan pelaajan sijaan. Tämä on oiva vaihtoehto niille, jotka eivät voi käyttää yllä mainittuja summoning-olentoja. Huomaa, cheeky monkeyta ei saa enää pelissä. Sen sai RuneScape Road Tripistä vuonna 2014.


Parantavat esineet

Kuva
Kuva
Joskus ruoan kantaminen mukana ei ole mahdollisuus, tai haittaa kehitystä. Tällöin on suositeltavaa käyttää erilaisia parannusta nopeuttavia esineitä. Parhaita vaihtoehtoja ovat regen bracelet ja enhanced excalibur. Enhanced excalibur vaatii Merlin's Crystal questin ja Seers' Village hard-taskin suorittamisen. Myös eri Summoning familiarit voivat parantaa. Niistä voit lukea alta.BoostitBandit's brew

Kuva Bandit's brew nostaa Thieving leveliä yhdellä. Sitä voi ostaa Bandit's Campista 650 coinsilla tai GE:stä.


Spicy stew

Kuva Spicy stew antaa suurimman mahdollisen näkyvän boostin Thieving leveliin, mutta voi myös laskea sitä. Jos lisäät maustetta stewiin yhden kerran, boost väli on [-1,1], kaksi kertaa [-3,3] ja kolme kertaa [-5,5]. Thievingiä boostaa Yellow spice. Mausteista voit saada Evil Daven luota Edgevillen kellarista tappamalla Hell-Ratteja kissallasi. Tämä vaatii Recipe for Disaster: Evil Dave-quest osuuden.


God banner

Kuva God bannerin saa God Emissaries-minipelistä. Banneri boostaa thievingiä, monen muun skillin ohella, kahdella tasolla 30 minuutin ajan. Boost ei kulu, jos kirjaudut ulos tai lobbyyn. Boostin voi käyttää kerran päivässä.Summoning olennot

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Summoning tarjoaa kaksi oivaa apuria Thievingiin. Magpien erikoisliike Thieving Fingers boostaa Thieving leveliä kahdella ja vaatii 47 . Abyssal lurkerin erikoisliike Abyssal Stealth boostaa Thieving leveliä puolestaan neljällä ja vaatii 62 .

Osa Summoning familiareista voi myös parantaa joko välittömästi tai pikkuhiljaa. Suosituimpia ovat Bunyip, joka parantaa pikkuhiljaa ja vaatii 68 , sekä Unicorn stallion, joka parantaa välittömästi scrollinsa, Healing aura, avulla ja vaatii 88 .Skillin opas:
Thieving on suhteellisen nopea taito kehittää, joten tienaaminen on melkoisen olematonta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Taulussa olevat lvl rajat eivät ole välttämättömyyksiä, vaan voit tehdä tiettyä tyyliä enemmän kuin taulukon lvl raja näyttää.

Lvl välimaasto Varastettava Xp Xp/h Tietoa
1-5 Man/Woman 8 5K Sijaitsee ympäri Runescapea, saat näiltä 3 gp:tä.
5-20 Baker stall 16 7K Ardougnen market alue, saat näistä ruokaa ja muista piiloutua vartijoilta.
15-20 H.A.M female 18,5 10K H.A.M luola, H.A.M vaatekappaleet auttaa ettet jää usein kiinni.
20-30 Silk stall 24 11K Ardougnen market alue, voit myydä myöhemmin takaisin ja muista piiloutua vartijoilta.
30-37 The Feud questi 15K 15K 15000 thieving xp:tä keskipitkän questin suorittamisesta (1 Qp ja 500 kolikkoa).
35-60 Advanced chest 240 ja 460 13K Thieves’ guildissa olevat advanced chestit ja tarvit myös lockpickin.
38-60 Master farmer 43 15K Hieman hitaampaa xp:tä tunnissa mutta voit saada torstol siemenen.
40-45 Guards 46,5 17K Ardougnen market alueella, jossa voit käyttää Baker stallia hyödyksi.
45-65 Blackjacks 65 25K Pollnivneachissa taitoa vaativa aktiviteetti. Blackjackilla lyöt tajuttomaksi Banditin , jonka jälkeen varastat sen.
55-99 Knights 84,3 52K Ardougnen ritarit. Varastamalla näiltä saat suhteellisen hyvän xp nopeuden, kun houkuttelet niitä taloon. Tämä tapahtuu lyömällä ritaria, menemällä taloon, sulkemalla oven ja menet yläkertaan ja takaisin jolloin ritarit eivät ole agressiivisia.
65-99 Menaphite thug 137,5 64K Pollnivneachissa majailevat NPC:t ovat suhteellisen nopeaa xp:tä ja näiden varastelu tapahtuu Blackjackin kanssa. Maple blackjack (o) on tehokkain nuija mitä kannattaa käyttää.
70-99 Monkey knight fighter 170 150K - 320K Tämä tapa on mahdollinen Do No Evil -questin jälkeen ja tarvitset gorilla greegreen. Monkey knife fighterit ovat pohjoisessa saarta ja ensin sinun täytyy lyödä jonka jälkeen varastat.
71-99 Arkut Useita 100K - 250K Pyramid Plunder aktiviteetti. Vaikka Pyramid Plunder on mahdollista aloittaa aikaisin, kannattaa sinne mennä vasta noin 71 lvl kohdalla jolloin huoneita on tarpeeksi saatavilla ja xp:n saanti on nopeaa.
90-99 Dwarf traders 556,5 200K - 1 000K Dwarf traderit ovat erittäin nopea vaihtoehto varsinkin suuremmilla tasoilla. Traderit antavat kaikenlaisia bareja ja oreja, jotka voi myydä voitoksi. Parhaiden XP:n saamiseksi, täytyy käyttää Master camouflage outfit, tai Trahaearn exoskeleton jos et omista outfitia, Black Ibis out, Ardougne cloak 4, Soul-in-a-box, abyssal lurker, crystal mask ja light form sekä five-finger discount auraa.

Huom! Jos jäät kiinni, alueella olevat vartijat hyökkäävät kimppuusi. Ne voivat iskeä kovaakin varustuksestasi riippuen, joten kannattaa houkutella vartijat alueen reunoilla oleviin huoneisiin.
96-99 Prifddinas elf Useita* 200K - 400K Tämä metodi on hyvin AFK ja voi tuottaa jopa 1m gp/h. Muista tarkkailla myös mitkä klaaneista nauttivat Voice of Sereniä, sillä ne klaanit antavat 20 % enemmän Thieving XP:tä. Crystal teleport seed nopeuttaa klaanien välistä siirtymistä, mutta ei ole pakollinen.

Kehitystavasta AFKin tekee se, että kun olet kerran painanut Pickpocket voit rentoutua ja antaa hahmosi varastella automaattisesti. Voit varastaa yhdeltä elfiltä niin kauan, kunnes jäät kiinni. Kun olet jäänyt kolme kertaa kiinni saman klaanin sisällä, joudut odottamaan 20 minuuttia in-game aikaa. Tällöin on hyvä siirtyä seuraavaan klaaniin ja jatkaa kehitystä siellä.
Kehityspaikat:

• Ardougnen market alueelta löydät baker- ja silk stallin, sekä
Ardougnen Knightit ja Guardit.

Kuva

• H.A.M luola löytyy Lumbridgen linnan takana olevasta metsästä.

Kuva

• Thieves’ guild löytyy Lumbridgesta.

Kuva

• Master farmer löytyy Draynor Villagesta.

Kuva

• Pollnivneach sijaitsee aavikon keskiosassa, josta löytyy
bandiitit ja Menaphite thugit.

Kuva

• Ape Atollin monkey knife fighterit sijaitsevat täällä.

Kuva

• Sohpanemin keskustassa voit aloittaa Pyramid Plunderin.

Kuva

• Keldagrimin palatsin toisesta kerroksestä löydät dwarf traderit.

Kuva

• Prifddinaksen elfit löytyvät klaaniensa alueelta.

Kuva
Experience taulukot:
Laaja xp/NPC taulukko löytyy itse Thieving oppaasta


Tehnyt: Gothim, possu 67 uudisti
Kuva

Muokattu viimeksi: 21:29 30.07.2016