Skilliopas
Charmien keräysopas

Johdanto: Charmit ovat summoningin kehittämisen perusta, ja ilman niitä kehittämisestä tulee vähintäänkin erittäin haastavaa pidemmän päälle. Charmeja saat droppeina erinäisiltä monstereilta sekä bonfireistä ilmestyviltä spiriteiltä. Tähän oppaaseen on listattuna charmien keräämiseen parhaimpia monstereita drop rateineen.

Kuva


KuvaSkillin opas:
Black demonit

Kuva

Black demonit ovat yksi parhaista monstereista crimson charmien hankkimiseen, jos hakusessa on sekä ilmainen, että afkattava
vaihtoehto. Kyseiseen charmien keräämiseen paras paikka on ehdottomasti Chaos tunneleiden resource dungeon. Päästäksesi tänne vaatimuksena on 70 dungeoneering. Täällä on riittävästi aggressiivisia demoneita, jotta niistä riittää afk spotit kahdelle samanaikaisesti. Cannoniahan sitten ei chaos tunneleihin voi ottaa, jos rahaa on paljon ja haluaa hankkia charmeja cannonilla, katso Greater demonit alempana.

Black demoneita voit mättää haluamallasi taistelutyylillä. Nopeimmat ovat järjestyksessä: Chaotic Rapier > Polypore Staff > Magic Shortbow. Alle 70 meleillä tai alle 80 rangella/magella ei ole suositeltavaa kerätä charmeja Black demoneilta tätä tapaa käyttäen.

Karkea arvio saatavista charmeista: 60-80 Crimsonia/h + Saman verran muita yhteensä.

Ei Charmia Gold Charm Green Charm Crimson Charm Blue Charm
Kuva
23%
Kuva
20-21%
Kuva
10-11%
Kuva
44%
Kuva
2%


Bork

Borkia vastaan voit taistella kerran päivässä, ja tätä varten on ensin tehtävä The Hunt for Surok miniquest. Borkilta saa joka kerralla 2-5 green, 7-17 crimson ja 5-10 blue charmia. Joskus myös goldeja. Saatavaan määrään vaikuttaa ring of wealth sekä varrock armour 4. Joten nämä aina päälle, jos kyseiset itemit omistat.

Glacorit

Glacorit droppivat 3 charmia kerrallaan, ja niillä on erittäin korkeat crimson ja blue charmien dropratet. Samaan syssyyn voi sitten saada myös mukavat määrät käteistäkin. Tästä polin Glacor taisteluoppaaseen.

Ei Charmia Gold Charm Green Charm Crimson Charm Blue Charm
Kuva
15%
Kuva
8%
Kuva
7%
Kuva
34%
Kuva
36%


3 Charmia kerrallaan

Greater demonit

Greater demonit ovat yksi parhaimmista monstereista crimson charmien hankkimiseen, jos löytyy rahaa, ja olet valmis menemään wildernessiin charmeja hankkimaan. Ideanahan on siis, että cannon kainaloon ja suunta kohti Forinthry dungeonin Greater demon spottia. Alue on multicombattia, pidä aina mielessä että pkerit voivat hyökätä täällä kimppuusi.

Jos kumminkin uskaltaudut tänne charmeja hankkimaan, etkä jää pkereiden kynsiin, voit odottaa mieluisaa palkintoa. Cannonin ja Chaotic rapierin kanssa, osaavissa käsissä täältä voi saada lähemmäs 200 crimson charmia tunnissa!

Ei Charmia Gold Charm Green Charm Crimson Charm Blue Charm
Kuva
61-62%
Kuva
7%
Kuva
4%
Kuva
27%
Kuva
1%


Hellhoundit

Kuva

Hellhoundit ovat hyvä vaihtoehto, jos sinulla on suht korkeat combat statsit, mutta olet vasta aloittelemassa summoningia. Näillä nimittäin on lähes 70% gold charmien droprate. Paras paikka on ehdottomasti Taverley dungeonissa sijaitseva resource dungeon. Vaatimuksena tänne on 55 dungeoneering. Paikka on multicombattia ja Hellhoundit ovat aggressiivisia. Voit siis mielesi mukaan käyttää joko cannonia tai pelkästään jotain ihan muuta.

Ei Charmia Gold Charm Green Charm Crimson Charm Blue Charm
Kuva
20-21%
Kuva
68-69%
Kuva
5%
Kuva
5%
Kuva
1%


Rock crabit

Kuva

Rock crabit ovat vaihtoehto silloin, kun olet vasta tehnyt accountisi, ja haluat aloittaa summoningin kehityksen heti alkuvaiheessa. Ne ovat erittäin helppoja tappaa, eivätkä vaadi kovinkaan suuria combat statseja. Niillä on n. 10% gold charm droprate, mikä ei ole päätähuimaava, mutta sillä pääsee mukavasti alkuun.

Ei Charmia Gold Charm Green Charm Crimson Charm Blue Charm
Kuva
88-89%
Kuva
9-10%
Kuva
0.5%
Kuva
1%
Kuva
0.5%


Rock lobsterit

Rock Lobsterit, nopein tapa kerätä crimson charmeja runescapessa. Ne ovat heikkoja magic hyökkäyksille, eikä niitä kannata edes yrittää tappaa millään muulla tyylillä. Näille löytyy 2 spottia: 9 lobsterin spot, joka on huomattavasti haastavampi käyttää, mutta myös paljon nopeampi. Sekä 7 lobsterin spot, jota on rento käyttää, mutta luonnollisesti hieman hitaampi ja kalliimpi. Näille kehityspaikoille voi olla ensikertalaisen vaikea löytää, joten kannattaa aluksi mennä jonkun kaverin kanssa, joka tietää reitin. Jokatapauksessa tarvitset myös toisen ihmisen, jotta saatte oven auki luolaston alkuvaiheessa. Matkan varrella on myös paljon vaarallisia monstereita, ja ilman asianmukaista valmistautumista voi käydä ohraisesti.

Saatavien charmien määrä riippuu todella paljon, esim statseistasi, gearistasi, kehityspaikasta ja siitä, käytätkö ice barragea vai burstia. Karkeana arviona saatavista crimsoneista 200-300 tunnissa, yllämainituista asioista riippuen.

Ei Charmia Gold Charm Green Charm Crimson Charm Blue Charm
Kuva
49-52%
Kuva
15-17%
Kuva
8-9%
Kuva
22-24%
Kuva
2-3%


2 Charmia kerrallaan

Slayer

Mikäli aikomuksesi on jossain vaiheessa kehittää slayeria vähänkään korkeammalle, on charmien kerääminen sen ohella erittäin hyvä ajatus. Se on luonnollisesti huomattavasti hitaampaa, kuin monet muut. Mutta kun ottaa huomioon, että saat samalla sekä combat- että slayer xp:tä ja mahdollisesti myös rahaa, niin pitkässä juoksussa tämä on hyvinkin kannattavaa.

Hyvistä slayerin kanssa eteentulevista monstereista mainittakoon:

  • Aberrant Spectret ja Gargoylet - Suht hyvin Blueja
  • Abyssal Demonit - Hyvin Crimsoneja
  • Cave Horrorit - Suht hyvin Crimsoneja
  • Dark Beastit - Hyvin Blueja
  • Dust Devilit - Hyvin Crimsoneita
  • Fire Giantit - Erittäin hyvin Goldeja
  • Mighty Banshees - Hyvin Greenejä
  • Mutated Jadinko malet - Hyvin Blueja

Wallasalkit

Wallasalkeja löytyy matkanvarrelta samaisesta luolastosta missä rock lobsteritkin lymyävät. Ne droppivat pääasiassa blue charmeja, ja niiden cannonittaminen 5-spotissa voi olla varteenotettava vaihtoehto, mikäli rahaa löytyy, ja haluaa ehdottomasti blue charmeja.

Droprate wallasalkeilla on n. 12% droprate blue charmeille ja suunnilleen saman verran crimsoneille. Cannonin ja korkean rangen kanssa täältä saa kerättyä n. 40+ blue- ja saman verran crimson charmeja tuntiin. Wallasalkit myös droppivat jonkun verran rahan arvoisia itemeitä, joten tämä on huomattavasti halvempi vaihtoehto, kuin Greater demonit, ja myöskin turvallisempi.

Ei Charmia Gold Charm Green Charm Crimson Charm Blue Charm
Kuva
56-57%
Kuva
15-16%
Kuva
7-8%
Kuva
8-9%
Kuva
12%


Waterfiendit

Waterfiendit kuuluvat myös yksiin parhaista crimsoneita droppaavista monstereista. Droprate on n.75%, 1 charmi kerrallaan. Aseesta ja statseista riippuen, voit turvallisessa ancient cavernin kehityspaikassa saada n.60-160+ Crimsonia tuntiin. Toinen paikka on Chaos tunneleissa, mutta tämä paikka on multicombattia eikä ole suositeltavaa käyttää ilman korkeaa defense ja summoning leveliä. Suosituksena tänne vosi sanoa 95+ Def, Summ ja Pray. Mutta, jos omaat kyseiset statsit sekä korkeat offenset, niin charmeja saa täältä huomattavasti nopeammin mitä ancient cavernissa. Mahdollisuuksien mukaan jopa 250 Crimsonia/hr.
Waterfiendejä vastaan on ehdottomasti käytettävä crush asetta. Goliath glovet > Chaotic maul > Saradomin sword > Barrelchest anchor

Tästä polin waterfiend taisteluoppaaseen.

Ei Charmia Gold Charm Green Charm Crimson Charm Blue Charm
Kuva
6%
Kuva
9%
Kuva
5%
Kuva
76-77%
Kuva
3%


KuvaTehnyt: Warbaer
Muokattu viimeksi: 15:30 14.10.2012