Skilliopas
Runecraftingin kehitys

Johdanto:

Tämä opas käsittelee runecraftingin kehitystä. Tarkempaa tietoa löydät itse Runecrafting oppaasta. Runecrafting oli aikoinaan pelin hitain ja eniten vaivannäköä vaativa taito, kunnes The Runespan esiteltiin. Runecrafting taitona voi olla joko hidasta ja tienaat siinä sivussa tai nopeaa mutta silloin et tienaa yhtään.

Runepolin oma Runecrafting laskin löytyy täältä, jolla voit laskea kuinka monta tiaraa tai runea tarvitset tavoitteeseen. Ota huomioon, jos päätät tehdä runeja, että esim. tupla nature runeista et saa tupla xp:tä.Skillin opas:

Runecrafting kehitys voidaan jakaa kahteen ryhmään: runejen tekoon ja Runespaniin.

Runecrafting
Runejen tekeminen eli runecrafting tapahtuu viemällä essencet/pure essencet alttareille, joita on ympäriinsä peli maailmaa. Ourania Altar antaa sattumanvaraisesti runeja levelistä riippumatta, myös sellaisia joihin tasosi ei riitä mutta saat näistä tuplasti xp:tä

The Runespan

Alue jonne pääset wizard towerin toisen kerroksen portaalista, mistä pääset myös runecrafting guildiin, on leijuvia saaria missä teet runeja kanavoimalla olioita tai energiasolmuja. Runespanista et voi viedä tekemiäsi runeja ulos mutta ne vaihdetaan pisteisiin, joilla voit ostaa palkintoja.

Kehitystä helpottavat tavarat

Pouchit lienevät tehokkain tapa kantaa ylimääräisiä essencejä mukana, mikäli levelit riittävät. Massive pouchin saa Runespanista 1000 pisteellä. Hyödyttömiä Runespanissa, koska essencet vievät vain yhden tilan repusta.

Master Runecrafter Outfit antaa kokonaisuudessaan 5 % bonus xp:tä. Nämä vaatteet saat runespanin kaupasta 16 000 runespan pisteellä tai The Great Orb Project palkinnoista 15000 tokenilla.

Wicked robet auttaa normaalien runejen teossa esim. keventämällä painoa, antamalla päivittäisiä essencejä ja teleportti mahdollisuudella wizard toweriin heti portaalin viereen. Nämä voit ostaa Runespanin palkinnoista 25175 pisteellä.

Talisman staff on esine Great Orb Project aktiviteetistä, johon voit laittaa haluamasi talismaanin. Toinen vaihtoehto on tehdä tiara kyseiselle alttarille, jolloin repusta vapautuu tilaa talismaanin verran.

Infinity ethereal outfit, pitää sisällään master runecrafter- ja wicked roben outfitin bonukset. Tämän outfitin saat harjoittamalla runecraftingia tasoilla 20 ja 80, joko runeja tehdessä tai runespania pelaamalla. Saat tietyn väliajoin rune ethereal fragmentteja joista voit tehdä law-, blood- ja death ethereal outifitin osia. Kun sinulla on kaikista kolmesta outfitista kaikki viisi osaa voit yhdistää ne infinityksi. Infinity ethereal outfit antaa myös seuraavat bonukset:
-7 %:n mahdollisuuden tuplata runen määrä siphoomalla.
-5 teleporttia keltaiselle velholle.
-Ilmainen liikkuminen runespanin platformeilla.
-50 %:n mahdollisuus ettei rune pouch kulu käytössä.
-Infinity ethereal body voi kantaa 12 essenceä.
-Infinity ethereal legsit toimivat morytania legs 2:n tavoin blood alttarilla runeja tehdessä.
Kehityspaikat:
The Runespan on nopein tapa kehittää runecraftingia ja aloitus paikkaan pääsee käyttämällä teleport – vaihtoehtoa wicked hoodista tai kulkemalla seuraavaa reittiä.

Kuva

Itse kehitys tapahtuu kolmessa kerroksessa ja tässä tarkastellaan kerros 1-3 kerrallaan. Olioiden ja energiasolmujen kuvat löytyvät The Runespan oppaasta. F2P:t saavat nopeinta xp:tä metsästämällä fleshy growtheja ja mielessä kannattaa pitää, että on alueella missä on mahdollisimman lähellä omaa tasoa olevia olioita ja energia solmuja. Jokaisessa tasossa on myös edellisen tason olioita ja nodeja, joista enemmän Runespan oppaassa, eli mikäli parasta olioita/energiasolmuja ei ole tarjolla niin voit myös kanavoida alemman tason olioita/energiasolmuja. Alussa kannattaa kerätä floating essence kohdasta essencejä ja kanavoimalla aluksi Mind -ja Air Esslingejä kunnes saat reilut 1000 essenceä, tähän menee noin 10 minuuttia.
Tämän jälkeen voit rauhassa kanavoida energiasolmouja. Esslingejä, Esshounndeja ja Wraitheja kanavoidessa klikkaa niitä uudestaan ennen kuin saat 5 runea, jolloin ne eivät mene rikki ja xp nopeus kasvaa siihen verrattuna jos annat niide mennä rikki ja odotat niiden ilmestymistä.

Kerros 1, Lvl 1-33, F2P/P2P.

Lvl Energiasolmu / olio
1-4 Cyclone, Mind Storm
Air -, Ming Essling
5-8 Water Essling
Water Pool
9-33 Rock Fragment, Vine, Fireball
Earth-, Fire Essling


Kerros 2, Lvl 33–66, F2P/P2P.

Lvl Energiasolmu / olio
33-34 Body Esshound, Cosmic Esshound (m)
Fleshy Growth, Fire Storm
35-39 Chaos Esshound (m)
Chaotic Cloud (m)
40-43 Astral Esshound (m)
Nebula (m)
44-53 Shifter (m)
Nature Esshound (m)
54-66 Law Esshound (m)
Jumper (m)


Kerros 3, Lvl 66–99, P2P.

Lvl Energiasolmu / olio
66-76 Skulls (m)
Death Esswraith (m)
77-89 Blood pool (m), Bloody Skulls (m)
Blood Esswraith (m)
90-94 Living Soul (m)
Soul Esswraith (m)
95-99 Undead Soul (m)


Tässä on listattuna xp nopeudet. Ota huomioon, että mikäli saat essencestä enemmän kuin yhden runen et saa xp:tä vain yhdestä runesta. Esimerkki: saat yhden air runen teosta 5 xp:tä vaikka runecrafting levelisi olisi 99 ja saat 10 air runea yhdestä essencestä.

Level väli Alue Xp/h Voitto/tappio
1-99 The Runespan 20K-138K Ei voittoa tai tappiota.
60-99 Ourania altar 30K-50K Pienemmällä levelillä tappiota ja isommalla voittoa.
44-99 Nature altar 20K-30K Voittoa.


The Runespan xp nopeudet eri energiasolmuilla levelillä 99 eli nämä ovat suuntaa antavia lukuja.

Energiasolmu xp:tä tunnissa
Jumper 90,000
Skulls 96,000
Blood pool 99,000
Shifter 108,000
Nebula 120,000
Living soul 129,000
Bloody skulls 132,000
Undead soul 138,000


Ourania Altar/ZMI on pelin toiseksi nopeinta runecrafting xp:tä, joka vaihtelee välillä 30k – 50k xp:tä tunnissa riippuen keskittymisestä. Täällä tärkeintä on käyttää essence poucheja. Lunar taiat ovat tärkeässä asemassa, koska voit teleportata lähelle luolan suuta jossa pankki sijaitsee ja voit myös korjata poucheja pouch repair – taialla, jotka kestävät todella pitkään verrattuna NPC contact – taikaan.

Nature runet on hitain mutta rahallisesti tuottavin tapa harjoittaa runecraftingia. Huomioon kannattaa tässä vaiheessa ottaa Abyssin, Zamorak magen kautta kulkeminen kaikille alttareille mutta saat tällä tavalla kallon (skull) ja joudut menemään PvP alueen läpi. Nature runejen tehokkaaseen tekemiseen tarvit kuitenkin summoning lvl 57 – Spirit Graahk, jolla voit teleportata erittäin lähelle nature alttaria. Lvl 91 jälkeen saat tuplasti nature runeja pure essencestä. Joudut siis juoksemaan joten wicked robet The Runespanista ovat hyvä lisä essence pouchien lisäksi. Lisäksi tarvit teleportti tavaran lähelle pankkia esim. ring of dueling tai ring of kinship.
Lyhyesti: mikäli aiot tehdä nature runeja tarvit summoning lvl 57 ja teleportin lähelle pankkia, että pääset jopa 30k xp:n tuntivauhtiin. Ennen nature runeja kannattaa siis tehdä parhaimpia runeja mitä vain pystyy.

Tiarat Mikäli olet saanut jostain tiaroja niin ne toimivat essencen tavoin jotka viedään alttarille. Tarvitset kuitenkin yhtä montaa tiaraa kuin talismaania, joka tekee kalliin ja hitaan tavan


Tehnyt: Gothim
Ilmoita virheestä

Muokattu viimeksi: 12:30 22.03.2017