Skilliopas
Cooking

Johdanto: Kuva

SisällysluetteloCooking eli ruoanlaitto on taito, jonka avulla voit valmistaa erilaisia ruokia. Voit paistaa kaloja tai tehdä pizzoja, kakkuja ja piiraita. Valmistamasi ruuat voit syödä, jolloin ne palauttavat HP:täsi. Mitä suurempi on cooking tasosi, sitä harvemmin valmistamasi ruuat palavat. Kun cooking taitosi on tarpeeksi suuri pääset Cooking guildiin. Cooking ja fishing sopivat toisillensa hyvin. Cookingin avulla kokkaat kalastamasi kalat, ja sitten myyt kalat tai käytät itse combatin treenaamiseen.Skillin opas:

Perusteet

Ruokaa voit paistaa hellalla ja nuotiolla.

Kuva Kuva

Kuva

Kun paistat vaikka hummereita (lobster), osa hummereistasi palaa (Huom! Jos omistat riittävän korkean Cooking-tason, eivät kalasi pala), etkä voi enää hyödyntää palaneita kaloja (burnt fish) mihinkään tarkoitukseen - et voi syödä, etkä myöskään myydä niitä eteenpäin. Heitä palaneet kalat siis suoraan menemään. Mitä parempi cooking tasosi on, sitä vähemmän ruuat palavat. Voit myös suorittaa Family Crest questin jonka jälkeen saat hanskat jotka vähentävät tiettyjen ruokien (lobster, swordfish, monkfish, cavefish, shark ja rocktail) palamista.

Jos kokkaat suuria määriä kerralla, niin ota kaikki hyöty irti "Cook - All" vaihtoehdosta. Valittuasi vaihtoehdon "Cook - All", voit vain syöttää haluamasi lukumäärän eteesi aukeavaan kenttään. Hahmosi paistaa niin monta kalaa (tai mitä tahansa muuta, mitä voi kokata) kuin itse määrittelit lukumääräksi. Voit siis heittää hyvästit jatkuvalle klikkaamiselle.

Pyri aina paistamaan ruokasi hellalla (range), mikäli on vain mahdollista. Se on hyvässä paikassa hivenen nopeampaa, ja ruokaa palaa vähemmän. Free-pelaajien paras kokkauspaikka on Al-Kharidissa. Member-pelaajat voivat kokata ruokansa Burthorpessa, Rogue's Denissä (sisäänpääsy peliin thieving ja agility 50, nuotiopaikalle ei ole mitään vaatimuksia), jossa on ikuisesti palava nuotio. Mikä siitä sitten tekee hyvän paikan, ruoathan palavat helpommin nuotiossa? Pankki on nimittäin aivan vieressä!

Jauhojen valmistus


Poimi pellolta viljaa (grain). Hanki ruukku (pot), ja suuntaa myllylle. Esim. Lumbridgestä pohjoiseen on yksi. Mene ylimpään kerrokseen, ja käytä viljaa keskellä olevaan kuiluun (hopper). Vedä samassa kerroksessa olevista vivuista (hopper control). Palaa alimpaan kerrokseen, ja poimi jauhot ruukkuusi keskellä olevasta saavista.

Kuva Kuva

Taikinan valmistus


Taikinan (dough) valmistus on melko yksinkertaista. Käytä ruukulliseen jauhoja vettä, ja saat valita minkälaisen taikinan teet. Taikinoita on neljä erilaista: Leipä-, pittaleipä-, piirakka- ja pizzataikina. Jokaista taikinaa käytetään nimensä mukaisesti eri ruokalajien valmistukseen.

Kuva

Juomien valmistaminen


Viini

Voit ostaa kannun (jug) yleiskaupasta. Sen voi täyttää suihkulähteessä (fountain) tai altaassa (sink). Rypäleitä (grapes) voi hankkia tappamalla goblineita. Niitä voi hankkia myös ostamalla Port Sarimin ruokakaupasta. Cooking guildin yläkerrasta saat rypäleet ylimmästä kerroksesta. Käytä rypäleitä vedellä täytettyyn kannuun. Odota että viini valmistuu. Siitä voi tulla myös pilaantunutta viiniä (bad wine). Tämä pilaantunut viini ei ole juomakelpoista, joten sillä ei tee mitään, eli voit surutta heittää sen menemään.

Suklaajuoma

Käytä tyhjää ämpäriä (bucket) lehmään. Kaikista lehmistä ei saa enää maitoa, joten joudut lypsämään sitä dairy cowilta. Nyt hanki suklaalevy, osta vaikka Port Sarimin- tai Tree Gnome Strongholdin ruokakaupoista. Käytä murskainta levyyn (pestle and mortar), ja saat suklaajauhetta. Käytä suklaajauhetta maitoämpäriin, ja saat suklaajuomaa.

Nokkostee*

Täytä kulho (bowl) vedellä. Etsi nyt käsiisi nokkosia (nettle). Nokkosia kasvaa mm. Canifiksen Slayer Masterista koilliseen (NE). Laita nokkoset vedellä täytettyyn kulhoon. Kiehauta juoma nuotiossa tai hellalla. Jos haluat juoda teekupista, käytä kulhoa teekuppiin. Maitoa siihen voit lisätä ämpäristä.

Kaljat*

Kaljan valmistukseen tarvitset erilaisia humalakasveja, joita voi ostaa tietyistä kaupoista tai viljellä itse farmigin avulla. Kaljaa valmistetaan erikoisvälineillä, joita on vain Port Phasmatyksen ja Keldagrimin baarien yläkerroissa.

Oluen valmistus*

1. Käytä kaksi ämpärillistä vettä käyntivatiin (fermeting vat).
2. Laita sinne myös kaksi paistettua ohraa (barle malt).
3. Lisää pääainesosa käyntivatiin. Juomaan tarvittava humala lisätään siis tässä vaiheessa.
4. Lisää vielä hiiva (pot of ale yast).
5. Odota että olut käy 24 tuntia.
6. Käännä venttiiliä (valve) ja neste valuu tynnyriin.
7. Käytä tyhjää kaljalasia tynnyriin. Saat valmistamaasi kaljaa.

Siiderin valmistus*

Tarvitset omenasosetta. Sitä saat käyttämällä cooking appleja omenatynnyriin (lähellä käyntivatia). Varmista että sinulla on vähintään yksi ämpäri mukanasi. Hahmosi murskaa omenat ja automaattisesti kerää soseen ämpäriin. Toista tämä, kunnes sinulla on tarvittava määrä omenasosetta.

1. Laita kaksi ämpärillistä vettä käyntivatiin.
2. Lisää paistettua ohraa.
3. Lisää tarvittava määrä omenasosetta.
4. Lisää hiiva.

Odota siiderin valmistumista. Tässä voi mennä koko päivä (24h), joten kannattaa mennä tekemään välillä jotain muuta. Kun siideri on valmista, käännä ventiiliä ja täytä kaljalasisi siideristä. Siideri voi mennä myös käyntiaikanansa pilalle, mutta sille ei voi mitään.

Kypsät kaljat*

Kypsät kaljat (mature ales) ovat harvinaisia tapauksia. Joskus kerätessäsi kaljaa lasiin saat näitä. Nämä kaljat antavat paremman bonuksen taitoon kuin normaalit kaljat.

Kuva

Kirnuaminen*


Saadaksesi voita (butter), sinun täytyy lisätä maitoa (milk) suureen astiaan. Kirnua sitä, ja saat joko kermaa, juustoa tai voita. Näitä käytetään muissa ruuissa, jotta ne palauttaisivat enemmän HP:ta ja maistuisivat paremmalta.

Kirnutaksesi, sinulla täytyy olla repussasi ämpärillinen maitoa (bucket of milk) ja kulhollinen kermaa tai voita. Esineet määräväät mitä voit valmistaa kirnussa. On olemassa kaksi erilaista kirnua, metallinen ja puinen. Niillä ei ole varsinaisesti mitään eroa.

Ämpärillinen maitoa antaa siis valmistusmahdollisuden kirnussa voihin, juustoon ja kermaan. Kulhollinen kermaa mahdollistaa juuston tai voin valmistuksen kirnussa. Ja kulhollisesta voita voit valmistaa juustoa.

Kuva Nimi Taso valmistukseen Mistä voi tehdä Experience tietyllä aineella valmistamisesta
Kuva Pot of cream 21 Maidosta Maidolla: 18
Kuva Pat of butter 38 Maidosta ja kermasta Maidolla: 40,5 Kermalla: 22.5
Kuva Cheese 48 Maidosta, voista, ja kermasta Maidolla: 64 Voilla: 23.5 Kermalla: 46


Kirnujen sijainnit

1. Make Over Magen talossa. Crafting guildista pohjoiseen (N).
2. Frenitan ruokakaupassa, Yanillessa.
3. Zanariksen myllyn sisällä.
4. Farming-kaupassa, Ardougnesta pohjoiseen.
5. Rellekassa, aidoitetun alueen viereisessä talossa.
6. Sinclair Mansionin puutarhassa.
7. Farming-rakennuksessa,Faladorista etelään (S).
8. Farming-rakennuksessa, luoteeseen (NE) Lumbridgestä.
9 Farming-rakennuksessa, pohjoiseen (N) Lumbridgestä.
10. Cooking guildissa, Varrockista länteen (W).

Kuva Kuva

Perunaruokien valmistaminen*


Nyt varmasti mietit, mitä hyötyä esim. kermasta on. Se selviää nyt. Alle on listattu kaikki ruokalajit, joihin voit käyttää kermaa, juustoa tai voita. Näissä perunaruuissa peruna täytyy aina ensin keittää hellalla. Ei nuotiolla, sillä peruna palaa aina.

Buttered potato*

Yksinkertaisesti käytä voita keitettyyn perunaan. Tämä on lähtökohtana kaikkiin muihin perunaruokiin.

Potato with Cheese*

Lisää voi keitettyyn perunaan, ja laita juustoa päälle.

Chilli Potato*

Tee jälleen voiperuna, ja käytä sitä sitten kulholliseen chili con carnea. Chili con carnea saat seuraavalla tavalla (pidä puukkoa (knife) repussasi prosessin aikana):

1. Kokkaa lihaa (meat) ja käytä sitä kulhoon (bowl). Saat jauhelihaa (minced meat).
2. Laita sipuli (onion) uuteen kulhoon.
3. Lisää sipulikulhoon gnome maustetta (gnome spice). Saat tulisen kastikkeen (spicy sause).
4. Lisää kastike jauhelihaan.

Egg Potato*

Lisää voiperunaan tomaatti ja kulhollinen munakokkelia (bowl of scrampled eggs). Tomaatin ja munakokkelin valmistus (jälleen puukko repussa):

1. Lisää kananmuna (egg) kulhoon. Mutta koska munat ovat raakoja (uncooked eggs), kiehauta kulho hellalla (range).
2. Lisää tomaatti (tomato) uuteen kulhoon.
3. Käytä kulhoja toisiinsa.

Mushroom Potato*

Tee voiperuna, käytä kulhollista ruskistettuja sieniä (fried mushrooms) ja sipuleja (fried onions) siihen. Sienien ja sipuleiden valmistus (muista puukko):

1. Käytä bittercap mushroomeja kulhoon. Saat viipaloituja sieniä (sliced mushrooms). Kokkaa kulho hellalla, saat ruskistettuja sieniä (fried mushrooms).
2. Käytä sipuleja uuteen kulhoon. Kokkaa sekin hellalla.
3. Käytä kulhoja toisiinsa.

Tuna Potato*

Tee taas kerran voiperuna, ja käytä siihen kulhollinen tonnikalaa (tuna) ja maissia (sweetcorn). Tonnikalan ja maissin valmistus (muista se puukko):

1. Käytä kokattua tonnikalaa kulhoon. Saat paloiteltua tonnikalaa (chopped tuna).
2. Käytä kokattua maissia kulhoon.

Piirakoiden valmistaminen


1. Sekoita jauhot ja vesi. Tee piirakkataikina (pastry dough).
2. Lisää taikina piirakka vuokaan (pie dish).
3. Nyt voit lisätä siihen mitä haluat (lihapiirakkaan lihaa jne).
4. Paista.

Ainekset eri piirakoihin

Kuva Piirakka Ainesosa valmistukseen
Kuva Redberry Pie Redberries
Kuva Meat Pie Meat
Kuva Apple Pie Cooking Apples
Kuva Mud Pie Compost, water ja clay
Kuva Garden Pie Tomato, onion ja cabbage
Kuva Fish Pie Trout, cod ja potato
Kuva Admiral Pie Salmon, tuna ja potato
Kuva Wild Pie Raw bear meat, raw chomby ja raw rabbit
Kuva Wilder Pie Raw bear meat, raw chompy, raw rabbit ja crushed dragonstone
Kuva Summer Pie Strawberry, watermelon ja Cooking apple


Pizzat

1. Sekoita jauhot ja vesi ja tee pizzapohja (pizza base).
2. Lisää tomaatti ja juusto (cheese) pizzapohjaan.
3. Lisää muut täytteet.
4. Paista.

Jokaisessa pizzassa on 2 palaa.

Tomaatin ja juuston saa Aggien pyödältä (hän asuu Draynor Villagessa)
tai sitten voit ostaa ne Port Sarimin ruokakaupasta.

Kuva Pizza Ainesosat valmistukseen
Kuva Plain Pizza Tomaatti ja juusto
Kuva Meat Pizza Liha, tomaatti ja juusto
Kuva Anchovy Pizza Anjovis (anchovy), tomaatti ja juusto
Kuva Pineapple Pizza* Ananas (sliced/diced pineapple), tomaatti ja juusto


Kakkujen valmistaminen

1. Hanki kananmuna/munat (riippuu monta kakkua teet, 1 per kakku) Lumbridgen tai Faladorin kanafarmeilta.
2. Hanki ämpäri (bucket) sekatavarakaupasta (general store). Etsi lehmä, jolta voit lypsää maitoa (dairy cow).
3. Hanki jauhot.
4. Hanki kakkumuotti (cake tin) joko sekatavarakaupasta tai hae Cooking guildista.
5. Sekoita muna, maito ja jauhot.
6. Paista.

Kun cooking taitosi on tarpeeksi suuri, voit lisätä tavalliseen kakkuun suklaan. Hanki suklaalevy (chocolate bar) joko Port Sarimin ruokakaupasta tai Cooking guildin alakerrasta. Voit myös käyttää suklaamaitoa (chocolate milk) tavallisen maidon sijasta. Lisää suklaa tavallisen kakun päälle, niin siitä tulee suklaakakku.

Muhennoksen valmistaminen

1. Hanki kulho (bowl). Sen saa ostettua sekatavarakaupasta (general store) ta itse tehtyä craftingin avulla. Hanki lihaa (meat) ja paista se. Täytä kulho vedellä.
2. Käy poimimassa perunoita (potato).
3. Lisää perunat ja paistettu liha (cooked meat) vedellä täytettyyn kulhoon (water-filled bowl).
4. Keitä.

Gnome koktailien valmistaminen*

Näiden erikoiskoktailien valmistus tapahtuu lähinnä Tree Gnome Strongholdissa. Kyseinen kaupunki sisältää monta asiaan liittyvää kauppaa, joista saat tarvitsemasi välineet. Koktailien valmistukseen tarvitset: Coktail Shaker, tyhjä koktaillasi, juomasta riippuen valmistusaineet (esim. ananas) ja veitsen. Tarvittavat ainekset saat lähes poikkeuksetta ostettua Grand Treen ruokakaupoista.

Kun sinulla on tarvittavat ainekset ja tavarat repussasi, voit aloittaa. Klikkaa coktail shakeria, eteesi avautuu ruutu, josta voit valita haluamasi koktailin. Hahmosi valmistaa koktailin, jonka jälkeen saat viestin koktailin viimeistelystä. Katso kuhunkin koktailiin tarvittava viimeistely oppaan lopussa olevasta taulukosta. Viimeisteltyäsi, kaada koktaili tyhjään lasiin ja nauti juomastasi!

Kuva Kuva

Gnome ruokien valmistaminen*

Kuten Gnome koktailitkin, ruokien valmistus keskittyy Grand Treehen ja sen tarjoamiin ruoka-aineksiin, joita saa kaupoista. Gnome ruokien valmistus alkaa Giannen taikinasta (Gianne dough), jota saa vain Giannen ravintolasta. Kannattaa ostaa sieltä myös batta tin, crunchy tray ja gnomebowl ennen ruokien valmistamista.

Kun sinulla on tarvittavat ainekset (tarvittavat ainekset näet oppaan lopussa olevasta taulukosta), käytä Gianne doughia haluamaasi astiaan. Crunchyja valmistaaksesi, käytä taikinaa crunchy trayhin. Battoja valmistaaksesi, käytä taikinaa vuorostaan batta tiniin. Ja bowleja valmistaaksesi, käytä taikinaa tietysti gnomebowl mouldiin. Nyt sinun pitää paistaa taikina muotissaan hellan päällä, jonka jälkeen sitä klikkaamalla saat "Valmista"-vaihtoehdon (prepare).

Valitse "valmista"-vaihtoehto, ja kuten koktailienkin kanssa, eteesi aukeaa uusi ikkuna. Jos sinulla on oikeat ainekset repussasi, valitse vain haluamasi ruoka. Hahmosi valmistaa ruoan, ja saat viestin sen viimeistelystä. Viimeistely vaihtelee, katso kuhunkin ruokaan tarvittava viimeistely oppaan lopussa olevasta taulukosta.

Kuva Kuva

* = Vain membereille.
Kehityspaikat:

Kehitysstrategia

1-15

Tapa vaikka lehmiä, ja paista niiden lihat. Tai voit kalastaa katkarapuja (shrimp) ja paistaa niitä.

15-62

Kalasta/osta taimenia (trout), ja kokkaa ne. Tasolla 25 voit myös alkaa paistamaan lohia (salmon). Molemmat kaloista ovat hintaansa nähden todella hyvää experienceä. Köyhille, ja varsinkin F2p-pelaajille, on troutit hyvä tapa ottaa 99. Vaikka tyyli vie aikaa, on se halvempaa kuin muut!

Taimenia sekä lohia voit pyytää Barbarian Villagen itäpuolelta virtaavan joen länsipuolelta, Lumbridgen itäpuolelta virtaavan joen itäpuolelta (läheltä goblineja sekä Toll-gatea) sekä Shilo Villagen* joella.

62-82/99

Suosittelen siirtymistä lobstereihin. Kehitä niillä aina tasoon 99 asti. Membereitten kannattaa kuitenkin ottaa vain 82 ja siirtyä siitä swordfisheihin.

82-94/99**

82-99 Swordfisheillä. Näilläkin voi suoraan ottaa 99, koska sharkit ovat melko kalliita.

94-99*

Sharkeilla 94-99 vain membereille. Tämä tapa on kuitenkin melko kallista, mutta nopeaa. Menevät myös helposti kaupaksi, koska pkerit ostavat niitä.

95-99*/**

Rocktailit Cooking gauntlesien kanssa ovat hyvää expaa ja voivat tuoda myös voittoa.


Skillcape of Cooking*

Head Chef Cooking guildissa myy kaikille 99 cookingin omaaville pelaajille skillcape of cookingin 99k hintaan.

* = Vain membereille.
** = Cooking gauntlesit saa Family Crest-questin suoritettuasi.Experience taulukot:

Bonfirejen vaikutuksesta kalojen expaan saat lisää tietoa täältä.

Kalat


Nimi Level Exp Parannusteho
Kuva
Shrimp
1 30 30
Kuva
Karambwanji *
1 10 30
Kuva
Sardine
1 40 40
Kuva
Herring
5 50 50
Kuva
Anchovy
1 30 10
Kuva
Mackerel *
10 60 60
Kuva
Trout
15 70 70
Kuva
Cod *
18 75 70
Kuva
Pike
20 80 80
Kuva
Slimy Eel *
28 95 60-100
Kuva
Salmon
25 90 90
Kuva
Tuna
30 100 100
Kuva
Cave eel *
28 115 70-110
Kuva
Lobster
40 120 120
Kuva
Bass *
43 130 130
Kuva
Swordfish
45 140 140
Kuva
Lava eel *
53 30 140
Kuva
Monkfish *
62 150 160
Kuva
Karambwan *
1 80 180
Kuva
Shark *
80 210 200
Kuva
Sea Turtle *
82 212 210
Kuva
Cavefish *
88 214 200
+2 boost joko Attackiin, Strengthiin, Defenceen, Rangediin tai Magiciin
Kuva
Manta Ray *
91 216 220
Kuva
Rocktail *
93 225 230
Enintään +100 life pointsia yli Constitution levelisi


Kaljat *


Nimi Level Exp Tarvittavat ainekset Bonus
Kuva
Cider
14 182 4 Buckets of Apple Mush Farming +1 taso, attack & strenght -2
Kuva
Dwarven Stout
19 215 4 Hammerstone Hops Mining & smithing +1, attack & strenght -2
Kuva
Asgarnian Ale
24 248 4 Asgarnian Hops Strenght +2, attack -2
Kuva
Greenman's Ale
29 281 4 Harralander Herblore +1, attack, strenght & defence -2
Kuva
Wizard Mind Bomb
34 314 4 Yanillian Hops Magic +2-3, attack, strenght & defence -2
Kuva
Dragon Bitter
39 347 4 Krandorian Hops Strenght +2, attack -1
Kuva
Moonlinght Mead
44 400 4 Bittercap Mushrooms Ei vaikutusta
Kuva
Axeman's Folly
49 413 1 Oak Roots Woodcutting +1, attack & strenght -2
Kuva
Chef's Delight
54 446 4 Chocolate Dust Cooking +1-5, attack &strenght -2
Kuva
Slayer's Respite
59 479 4 Wildblood Hops Slayer +1, attack & strenght -2


Piirakat


Nimi Level Exp Parannus teho Bonus
Kuva
Redberry pie
10 78 90 -
Kuva
Meat pie
20 104 110 -
Kuva
Mud pie *
29 128 0 Voi heittää vihollista kohti
Kuva
Apple pie
30 130 140 -
Kuva
Garden pie *
34 128 120 +3 Farming
Kuva
Fish pie *
47 164 120 +3 Fishing
Kuva
Admiral pie *
70 210 160 +5 Fishing
Kuva
Wild pie *
85 240 220 +4 Range, +5 Slayer
Kuva
Wilder pie *
90 250 2200 +6 slayer (6 min)
Kuva
Summer pie *
95 260 220 +5 Agility


Pizzat


Nimi Level Exp Parannusteho
Kuva
Plain pizza
35 143 140
Kuva
Meat pizza
45 169 160
Kuva
Anchovy pizza
55 182 180
Kuva
Pineapple pizza *
65 195 220


Kakut


Nimi Level Exp Parannusteho
Kuva
Fishcake *
31 100 110
Kuva
Cake
40 180 120
Kuva
Chocolate cake
50 210 150


Muhennokset


Nimi Level Exp Parannusteho
Kuva
Stew
25 117 110
Kuva
Curry *
60 280 190
Kuva
Spicey stew *
25 117 110


Perunaruuat *


Nimi Level Exp Parannusteho
Kuva
Baked Potato
7 15 40
Kuva
Baked Potato with butter
39 55 140
Kuva
Chilli Potato
41 125 140
Kuva
Baked Potato with cheese
47 95 160
Kuva
Egg Potato
51 150 160
Kuva
Mushroom Potato
64 230 200
Kuva
Tuna Potato
68 269 220


Perunaruokien lisäosat *


Nimi Level Exp Parannusteho
Kuva
Chilli Con Carne
11 55 50
Kuva
Egg and Tomato
23 50 80
Kuva
Musroom and Onions
57 120 110
Kuva
Tuna and Corn
67 204 13


Gnome Koktailit *


Nimi Level Exp Ainekset Viimeistely
Kuva
Fruit Blast
6 50 Pineapple, lemon ja orange Sliced lemon
Kuva
Pineapple Punch
8 70 2 pineapple, lemon ja orange Lime chunks, pineaplle chunks ja sliced orange
Kuva
Wizard Blizzard
18 110 2 vodka, gin, lime, lemon ja orange Pineapple chunks ja sliced lime
Kuva
Short Green Guy
20 120 Vodka ja 3 lime Sliced lime ja equa leaves
Kuva
Drunk Dragon
32 160 Vodka, gin ja dwellberries Pineapple chunks, cream ja kuumennus (hellalla)
Kuva
Chocolate Saturday
33 170 Whisky, chocolate bar, bucket of milk, equa leaves Chocolate dust, cream ja kuumennus (hellalla)
Kuva
Blurberry Special
37 180 Vodka, brandy, gin, 2 lemon ja orange Orange chunks, lemon chunks, sliced lime ja equa leaves


Toad Crunchies *


Nimi Level Exp Ainekset Viimeistely
Kuva
Toad Crunchies
10 100 2 toad legs ja gnome spice Paistaminen ja equa leaves
Kuva
Spice Crunchies
12 100 2 equa leaves ja gnome spice Paistaminen ja gnome spice
Kuva
Worm Crunchies
14 100 Equa leaves, gnome spice ja king worm Paistaminen ja gnome spice
Kuva
Choc Chip Crunchies
16 100 2 chocolate bar ja gnome spice Paistaminen ja chocolate dust


The Battas *


Nimi Level Exp Ainekset Viimeistely
Kuva
Fruit Batta
25 150 Orange chunks, 4 equa leaves, lime chunks ja pineapple chunks Paistaminen ja gnome spice
Kuva
Toad Batta
26 152 Equa leaves, gnome spice, cheese ja toad legs Paistaminen
Kuva
Worm Batta
27 154 Gnome spice, king worm ja cheese Paistaminen ja equa leaves
Kuva
Vegetable batta
28 156 2 tomato, dwellberries, cheese, onion ja cabbage Paistaminen ja equa leaves
Kuva
Cheese and Tomato Batta
29 158 Tomato ja cheese Paistaminen ja equa leaves


The Bowls *


Nimi Level Exp Ainekset Viimeistely
Kuva
Worm Hole
30 170 4 king worm, 2 onion ja 2 gnome spice Paistaminen ja equa leaves
Kuva
Vegetable Ball
35 175 2 onion, 2 potato ja gnome spice Paistaminen ja equa leaves
Kuva
Tangled Toads Legs
40 185 4 toad legs, 2 cheese, 2 equa leaves, dwellberries ja gnome spice Paistaminen
Kuva
Chocolate Bomb
42 190 4 chocolate bar ja equa leaves Paistaminen, 2 cream ja chocolate dust


Questeista saatavat experiencet


Questin nimi Saatava exp
Cook's Assistant 300
Rag and Bone Man 500
Saving Goblin Generals 1000
Saving the Dwarf 1000
Saving Pirate Pete 1000
Big Chompy Bird Hunting 1470
Saving Skrach Uglogwee 1500
Gertrude's Cat 1525
Darkness of Hallowvale 2000-6000 (taikalamppu)
A Fairy Tale part II - Cure a Queen 2500 (taikalamppu)
Saving the Lumbridge Guide 2500
A Tail of Two Cats 2500-5000 (taikalamppu)
Heroes Quest 2825
Saving Amik Varze 4000
Forgettable tale of a Drunken Dwarf 5000
Tai Bwo Wannai Trio 5000
Saving Evil Dave 7000
Legacy of Seergaze 7500 (taikalamppu)
Legends Quest 7650-30600 (taikalamppu)
Saving Awowogei 10000
One Small Favour 10000-20000 (taikalamppu)
Troll stronghold 10000-20000 (taikalamppu)
Recipe for Disaster 20000
The Great Brain Robbery 5000 (taikalamppu)
King's Ransom 5000 (taikalamppu, pitää olla yli 50lvl)
While Guthix Sleeps 100000-400000 (taikalamppu)


Tehnyt: Kuva
  • Finwest
  • Napero

Kuvat:
  • Taulukon kuvat by Napero
  • Makkaravelho uusi pari kuvaa

  • Muokattu viimeksi: 11:03 09.04.2017