Muu ohje
Gielinorin eliölajit ja rodut (K)

Opas on hyvin pahasti kesken!!!




Merkinnät
  • , otsikon teksti sisältää suoran lainauksen toisesta oppaasta. Nuolen linkki vie oppaan kyseiseen kohtaan, josta lainaus on otettu.


Suositukset:



Humanoidit


Ihmiset



Gnome



Historia

Gnomet saapuivat Gielinoriin Guthixin tuomina ensimmäisellä kaudella. Gnomet avasivat elfien kanssa kauppasuhteen ensimmäisellä tai toisella kaudella. Kolmannella kaudella, jumalsodan aikaan, gnomet piiloutuivat maan alle sotaa pakoon, mutta myöhemmin - neljännellä kaudella - he nousivat takaisin pinnalle.

Gnomet neljännellä kaudella


Paluu
Gnomet olivat melkein koko jumalasodan ajan maan alla piilossa. He palasivat maan päälle huomattuaan, että sota oli loppunut. He löysivät pian tämän jälkeen spirit treet ja aloittivat kotiensa uudelleenrakentamisen. Pian sen jälkeen kun gnomet olivat saaneet uudelleenrakennettua, elfit tulivat takaisin Kandarinin alueelle. Elfit olivat tehneet kauppaa gnomejen kanssa ennen sotia. He tekivät rauhansopimuksen varmistaakseen hyvät välit jatkossakin.

Elfien lähtö ja Asundrin taistelu
Elfit olivat yksiä Kandarinin alueen voimakkaimmista sotureista, ja he hallitsivat suuria alueita. Elfit lähtivät Kandarinin alueelta heidän kotimaassaan tapahtuneen sisällissodan takia vuonna 1930. Tämä jätti heidän valtakuntansa puolustuskyvyttömäksi, ja se tuhoutui nopeasti. Tämän takia gnomet pystyivät laajentamaan etelään, jolloin syntyi Tree Gnome Village.

Kuva

Gnomet eivät kuitenkaan olleet ainoita, jotka olivat laajentamassa. Goblinit siirtyivät etelästä pohjoiseen, jonka takia heidän välilleen syntyi taistelu, jota kutsutaan Asundrin taisteluksi. Gnomet taistelivat urheasti goblineja vastaan, mutta he eivät pärjänneet goblinien raa'alle voimalle. Kuningas Healthorgilla ja hänen neuvonantajallaan Glouphriella oli kuitenkin suunnitelma. Glouphrie loi illuusion jättiläiskilpikonna-armeijasta, joka säikäytti goblinit tiehensä.

Glouphrien petos

Kuva

Tree Gnome Strongholdissa oli Argentoksi kutsuttu hopeinen silver spirit tree, jonka kanssa Hazelmere (Healhorgin toinen neuvonantaja) oli ystävystynyt. Joitain vuosia Asundrin taistelun jälkeen Hazelmere tunsi suurta tuskaa anima mundin (maailman sielun) kautta. Hän tajusi, että spirit tree oli kuollut - ja että se oli Argento. Kun Hazelmere pääsi Argenton luokse, hän huomasi sen näyttävän samalta kuin ennenkin, eivätkä muut olleet huomanneet mitään. Hän kuitenkin tunsi, että siinä ei ollut elämää. Joku oli peittänyt hänen kuolemansa.

Kuva

Hazelmere puhui tästä Oaknockin kanssa, joka oli tunnettu mekaanikko ja kuninkaan toinen neuvonantaja. Oaknock oli varma, että Glouphrie oli saanut tämän aikaan illuusiolaitteellaan. Hazelmere oli samaa mieltä hänen kanssaan, koska hän ei keksinyt muutakaan mahdollista selitystä. Oaknock teki anti-illuusiolaitteen, jolla hän aikoi paljastaa Glouphrien.

Kuva

Oaknock kutsui Healthorgin ja hänen neuvonantajansa hopeisen spirit treen luokse. Siellä hän aktivoi anti-illuusiolaitteen, jolloin Glouphrien tekemä illuusio katosi. Oaknock otti esille, että mitä muuta Glouphrie on voinut piilotella. Healthorg vaati Glouphrieta selittämään, mutta Glouphrie vastasi, että joidenkin asioiden on parempi pysyä salassa. Healthorg tajusi, ettei voinut luottaa Glouphrieen ja hääti hänet gnomejen mailta. Glouphrie lupasi palata ennen kuin lähti muutamien hänelle uskollisten kanssa Arposandraan, jonne hän perusti oman kaupungin.

Ihmisten valloitukset

Kuva

Kuningas Healthorg alkoi heikentymään iän myötä. Mahjarratit Hazeel ja Khazard käyttivät sitä hyväkseen ja alkoivat valloittamaan gnomejen lähellä olevia alueita. Hazeel valloitti Tree Gnome Strongholdin ja Tree Gnome Villagen välillä olevan alueen (nyk. Ardougne), jonka takia ne etääntyivät toisistaan. Hazeelin oppipoika, Khazard, valloitti alueita gnomejen maiden eteläpuolella ihmisarmeijallaan. Khazardin ja Hazeelin ihmisarmeijat kasvattivat eräiden gnomejen ihmisinhoa.

Uusi kuningas

Kuva

Kuningas Healthorg oli tullut hyvin vanhaksi ja oli lähellä kuolemaa. Seuraavan kuninkaan ennakkosuosikkina pidettiin Healthorgin poikaa, Arghenthorgia. Tree Gnome Villagea hallitseva Bolrie ei kuitenkaan uskonut hänen olevan tarpeeksi hyvä hallitsija, koska hän uskoo hänen keskittyvän pelkästään Tree Gnome Strongholdin asioihin ja suosivan ihmisiä. Khazardin joukot olivat lähestyneet vaarallisen lähelle Tree Gnome Villagea, ja hyökkäys saattoi tapahtua koska tahansa.

Kuva

Bolrie uskoi pystyvänsä hallitsemaan Arghentogia paremmin. Hänen tuntemuksiaan vahvisti hänen neuvonantajansa, joka korosti Khazardin ihmisjoukkojen vaarallisuutta, ja että tulevan kuninkaan pitäisi hoitaa tilanne. Neuvonantaja kehotti häntä tuhoamaan Khazardin joukot ennen kuin he ehtisivät iskeä. Tällain hän saisi gnomejen suosion ja tulisi kuninkaaksi. Tämän jälkeen alkoi gnomejen ja Khazardin joukkojen välinen sota, joka on jatkunut nykypäivään asti.

Kuva

Kuninkaan kuoleman jälkeen alkoi kuninkuusvaalit. Argenthorg oli kansan suosikki, koska he uskoivat hänen olevan yhtä mahtava kuningas kuin hänen isänsäkin. Bolrie tiesi, että tämä ei olisi totta, mutta tiesi, ettei voisi voittaa. Tällöin hänen neuvonantajansa sanoi, että hän voisi muuttaa asian. Bolrie ei tiennyt miten, mutta hän suostui.

Kuva

Tämän jälkeen Argenthorgin pöydälle ilmestyi ihmisruokaa. Bolrie tuli paikalle ja osoitti, että Argenthorg pitää ihmisruoasta enemmän kuin gnomejen ruoasta - ihmisten rakastaja ei sopisi gnomejen hallitsijaksi. Argenthorg tuli paniikkiin, eikä hän tiennyt mistä ruoka tuli. Sitten hän ajatteli, että kaiken täytyy olla illuusiota, ja hän aktivoi anti-illuusiolaitteen. Tällöin ihmisruoka katosi, ja Bolrien neuvonantaja paljastui Glouphrieksi.

Bolrie hämmästyi tästä ja tajusi keneen hän oli luottanut koko tämän ajan. Tämän jälkeen Bolrie joutui häpeään, koska oli uskonut gnomejen vihollista niin sokeasti. Välikohtauksen jälkeen Bolrie rakennutti kotiinsa oman anti-illuusiolaitteen ja vannoi kostoa. Bolrie poistui ehdokkuudesta, ja Argenthorgista tuli uusi kuningas.

Bolrien kosto

Bolrie oli raivoissaan Glouphrielle, ja halusi kostaa. Hän teki siitä elämäntehtävänsä. Ennen lähtöään hän antoi Tree Gnome Villagen hallitsijuuden veljelleen Bolrenille. Hän lähti läntisille vuorille, ja päätyi elfien luokse. Hän tutki valoa ja illuusioita yli sata vuotta löytääkseen tavan saada Glouphrien piilotetun kaupungin esiin. Elfien, erityisesti Ilfeenin, avulla hän onnistui tässä ja sai tehtyä kannettavan anti-illuusiolaitteen. Hän joutui pian tämän jälkeen vangiksi Arposandraan, ja on ollut siellä vankina nykypäivään asti.

Nykyaika




Ystävyys

Seikkailija kuulee gnomeilta huolestuttavia uutisia. Gnomet sanovat, että heidän Grand Tree, kotipaikka, on kuolemassa. Kuningas Narnode antaa seikkailijalle näytteen Grand Treestä ja käskee tätä menemään Hazelmeren puheille. Hazelmere kertoo seikkailijalle, että hänen luokseen tuli mies, jolla oli kuninkaan sinetti. Hän antoi tälle daconia kiviä, jotka tappavat puita

Seikkailija palasi kuninkaan luokse ja kertoi tälle mitä Hazelmere oli sanonut. Kuningas käski seikkailijan Gloughin puheille. Glough sanoi ottavansa asian hoitaakseen, ja että seikkailijan tulisi kertoa tämä kuninkaalle. Kuninkaan luokse päästyään seikkailija kuuli, että he olivat jo vanginneet epäillyn. Epäilty oli Grand Treen ylimmässä kerroksessa vankilassa. Seikkailija kuulusteli vankia ja tämä sanoi, että seikkailijan kannattaisi tutkia Gloughin koti.

Seikkailija lähti tutkimaan Gloughin kotia ja löysi sieltä erikoisen dokumentin. Seikkailija kysyi dokumentista Gloughilta, mutta hänet pidätettiin saman tien. Vankilassa jo tuttu vanki kertoi, että Karamjalla Ship Yardilla on henkilö, joka voi auttaa tätä. Vapaaksi päästyään seikkailija meni henkilön puheille ja sai tältä kirjeen kuninkaalle.

Grand Treen sisään pääseminen ei olekaan enään niin yksinkertaista. Vartijat kieltäytyvät päästämästä seikkailijaa sisään. Onneksi kuitenkin lähistöllä on auttava gnome, joka salakuljettaa seikkailijan vartijoiden ohi. Kuninkaalle puhuttuaan seikkailija sai tehtäväkseen etsiä ja tuhota daconia kivet. Seikkailija löysi Gloughin kotoa salakäytävän Grand Treen alle ja siellä Glough kutsui black demonin. Seikkailija surmasi demonin ja auttoi kuningasta löytämään kivet.

Vanha paha paljastuu

Brimstail löysi vanhan koneen, jonka Oaknock oli rakentanut neljännellä kaudella, mutta hän ei tiennyt mihin sitä käytetään. Hän pyysi seikkailijaa selvittämään koneen tarkoitusperän. Brimstail lähetti seikkailijan Hazelmeren luokse siinä toivossa, että hän tietäisi siitä jotakin.

Hazelmere näyttää seikkailijalle muistonsa neljänneltä kaudelta, jolloin goblinit hyökkäsit gnomeja vastaan ja Glouphrie loi illuusioarmeijansa. Hazelmere kertoi koneen olevan anti-illuusiokone, jolla Glouphrien suunnitelma romutettiin. Hazelmere sanoi, että koska kone käyttää elfien taikuutta, niin sen on toimittava kristalleilla. Hän antoi seikkailijalle kristallisen levyn.

Seikkailija palasi Brimstailin luokse ja kertoi kaiken mitä Hazelmere oli hänelle sanonut. Sinä hetken huoneeseen ilmestyi salamyhkäinen hahmo, joka tuhosi koneen. Seikkailija korjasi koneen äkkiä ja opetteli kuinka se toimii.

Käynnistettäessä kone paljasti kaikki cute creaturet evil creatureiksi. Nämä hämähäkin näköiset olennot olivat Glouphrien vakoilijoita. Seikkailija sai tehtäväkseen etsiä jokainen näistä vakoilijoista ja tuhota ne. Vakoilijat olivat soluttautuneet kaikkiin tärkeisiin elimiin. Seikkailijan tuhottua kaikki vakoilijat, gnomet saattoivat olla rauhassa.

Arposandran salaisuudet

Seikkailija huomasi, että myös Tree Gnome Villagessa on Glouphrien vakoilija. Kuningas kuitenkin kieltäytyi uskomasta, että hänen söpö lemmikkinsä olisi ilkeä vakoilija. Seikkailijan oli todistettava tämä kuninkaalle, mutta valitettavasti Grand Treen anti-illuusiokone ei ylttänyt Villageen asti.

Villagen ulkopuolella on luola, josta seikkailija löysi Golrien, Bolrienin pojanpojan, joka kertoi seikkailijalle, että tämän isä, Yewnock, oli lähettänyt hänelle kristallisia levyjä. Hän kertoi, että luolassa on anti-illuusiokone, mutta sen luokse pääseminen ei ole niin helppoa. Seikkailijan oli ratkaistava monimutkaisia haasteita, jotta hän saisi kaikki tarvittavat kristalliset levyt ja pääsyn koneelle. Seikkalija vihdoin sai käynnistettyä koneen ja paljasti Bolrenille näin, että söpö lemmikki olikin vakoilija.

Bolren kertoo seikkailijalle, että eräs gnome, Longramble, lähti etsimään Arposandraa, mutta häntä ei sen jälkeen olla nähty. Seikkailija sai kuitenkin tietoonsa, että eräs gnome voi olla avuksi. Gianne Jnr kertoi, että gnomet olivat yrittäneet toimittaa ruokia tiettyihin koordinaatteihin, mutta eivät olleet päässeet läpi. Seikkailija lähti etsimään koordinaatteja ja huomasi, että siellä oli kuolemaisillaan oleva spirit tree. Seikkailija huomasi myös Longramblen.

Longramble kertoi seikkailijalle, että hän oli saattanut löytää mahdollisen sisäänkäynnin Arposandraan. Seikkailija palasi kuolevan spirit treen luokse ja paransi tämän kristallista tehdyillä soittokelloilla. Tämän jälkeen seikkailija matkasi Longramblen löytämään sisäänkäyntiin. Hän juoksi viemäristön läpi, kunnes pääsi loppuun. Siellä seikkailija kuuli kahden terrorbirdin jupakan, mutta he huomasivat tämän. Seikkailija joutui kunnon kiipeliin ja oli varma loppunsa koittaneen. Yhtäkkiä Hazelmere ilmestyi ja pelasti seikkailijan.

Arposandra?

Dwarfit



Dwarfien historia

Dwarfit tulivat Gielinoriin Guthixin tuomina ja elivät aluksi pinnalla. Jumalsodan sytyttyä dwarfien oli siirryttävä maan alle turvaan. He rakensivat maanalaisen pääkaupunkinsa Keldagrimin ja oppivat elämään maan alla. Kuitenkin heillä oli vastassaan trollit, jotka eivät ottaneet dwarfeja vastaan avosylin. Sota trollien ja dwarfiejen välillä on jatkunut tähän päivään.

Neljännellä kaudella perustettiin louhintaliitto, jonka tarkoituksena oli autaa kuningasta hallitsemaan. Kuitenkin kun kuningas Alvis kuoli, liitto oli tullut niin vahvaksi, että se alkoi hallita Keldagrimia.
Viidennen kauden alussa dwarfit nousivat pintaan ja huomasivat sodan päättyneen. Kuitenkin dwarfit elävät enimmäkseen maan alla.

Ulkonäkö ja kulttuuri

Dwarfit ovat lyhyitä ihmisen kaltaisia olentoja. Dwarfit ovat pitkäikäisiä, mutta omaavat myös erittäin lyhyen pinnan. Dwarfit tunnetaan monesta asiasta. He ovat mieltyneitä mallasjuomiin, mies-dwarfeilla on pitka parta, he ovat erittäin taitavia malmien kaivamisessa, jalostamisessa ja metallin muokkaamisessa.

Dwarfit ovat erittäin tietoisia rahan arvosta ja arvostavat kultaa ja vaurautta. Tämän voi havaita Keldagrimin johdosta, joka on täynnä liikemiehiä ja byrokraatteja. Keldagrimissa on myös monia tuotantolinjoja, mm. sulatto.
Dwarfit eivät sen kummemin ole uskossa, vaikka seuraavatkin Guthixia. Dwarfit ovat myös keksiviä, sillä he ovat keksineet muun muassa kuuluisan Dwarf Multi Cannonin. Dwarfit eivät osaa enää käyttää taikuutta, poislukien Superheat Item.

    Muut dwarfit

    • Chaos dwarfit
    • Imcando dwarfit


    Chaos dwarfit

    Chaos dwarfit syntyivät, kun Red Axe-järjestö teki kokeiluja tavallisilla dwarfeilla yrittäessään vallankumousta Keldagrimissa. Chaos dwarfit seuraavat Zamorakia. Chaos dwarfien ulkomuoto eroaa normaalien dwarfien ulkomuodosta hieman. Heillä on tummanpunainen iho, haisevat rikille ja hehkuvat lämpöä.
    Chaos dwarfit ovat tällä hetkellä sodassa Keldagrimin dwarfien kanssa. Heitä voi löytää kyseisen sodan taistelukentältä ja Wildernessistä.

    Imcando dwarfit

    Imcando dwarfit ovat läheistä sukua alkuperäisille dwarfeille. Imcando dwarfit ovat jostain syystä kiintyneet redberry piirakkaan. Sanotaan, että imcando dwarfit asuivat Ice mountainilla, mutta kuolivat lähes sukupuuttoon barbaarien hyökkäyksen jälkeen.

      Historiaa

      Imcando dwarfit tulivat Gielinoriin Guthixin tuomana ensimmäisellä kaudella. Heillä oli hallussaan erittäin voimakas esine, kilpi, jonka Zemouregal halusi . Dwarfit kuitenkin kieltäytyivät antamasta kilpeä Zemouregalille. Arrav lähti etsimään kilpeä, kun hän tapasi Zemouregalin unessaan. Hetken aikaa vaellettuaan Arrav tuli vuorelle, jolla dwarfit asuivat. Aluksi dwarfit olivat epäluuloisia Arravista ja kiistivät kilven olemassaolon. Tästä huolimatta Arrav päätti jäädä dwarfien luokse asumaan ja yritti saada heidän luottamuksensa. Vaikka Arrav oli ollut heidän kanssaan monta päivää ja oppinut heidän taitonsa, he eivät antaneet kilpeä hänelle.
      Myöhemmin dwarfit antoivat kilven hänelle ja Arrav käytti sitä nykyisen Varrockin puollustamiseen. Sen lisäksi he auttoivat Varrockin puolustamisessa ja näin loivat ystävyssuhteet Varrockiin.

      Vuosien jälkeen imcando dwarfit kuolivat melkein sukupuuttoon. Tämän johtui viidennellä kaudella tapahtuneesta barbaarien hyökkäyksestä. Hyökkäys johtui siitä, että White Knightit antoivat imcando dwarfeille fire ja nature runeja super heat item loitsua varten. Barbaarit halusivat tuhota kaiken riimuihin liittyvän.

      Toistaiseksi on vain kaksi tiedossa elossa olevaa imcando dwarfia. He ovat Thurgo, joka on Gielinorin mestariseppä, ja Ramarno.



Elfit



Elfien historia

Seren toi elfit Gielinoriin ensimmäisellä kaudella. He rakensivat Serenin avustuksella Prifddinaksen. Ajan myötä elfit levittäytyivät myös nykyisen Kandarinin alueelle ja tutustuivat siellä oleviin ihmisiin.

Jumalasotien aikana elfit eivät sotineet kovinkaan paljoa. Sodan alkuvaiheissa he olivat mukana, mutta sitten suurin osa lähti takaisin Priffdinakseen suojaan. Pieni osa heistä jäi taistelemaan, heidät kaikki tapettiin. Priffdinaksessa olleet pysyivät piilossa koko jumalasodan ajan.

Jumalasodan jälkeen elfit tulivat pikkuhiljaa katsomaan mitä idässä oli tapahtunut. He löysivät kaaoksen vallassa olevan maan ja huomasivat useiden vanhojen lajien kadonneen. Ennen kuin he alkoivat levittäytymään Kandariniin, he yrittivät sopia rauhan gnomejen, ihmisten ja ogrejen kanssa. He saivat sovittua rauhan gnomejen ja ihmisten kanssa, mutta ogrejen kanssa se ei onnistunut, koska heidän yhteisönsä oli kaaoksen vallassa Bandoksen lähdön jälkeen. Elfit päättivät, että kaksi rauhansopimusta riitti ja perustivat siirtokunnan Kandarinin alueelle. Ogre-uhan takia sinne siirtyi ensin Cadarn-suvun jäseniä, jotka olivat hyviä taistelijoita. Pikkuhiljaa sinne alkoi siirtymään muidenkin sukujen jäseniä ja siirtokunta kukoisti. Sen kuninkaaksi ja kuningattareksi valittiin Baxtorian ja Glarial.

Neljännellä kaudella vuonna 1930 siirtokunnan asukkaat menettivät kaikki yhteydet vanhaan kotiinsa ja lähettivät pienen ryhmän ottamaan selvää mitä oli tapahtunut. Heistä vain yksi selvisi takaisin ja hän kertoi, että siellä oli syttynyt sisällissota, jota Iorwerth-suku oli johtamassa. Elfit päättivät lähettää Cadarn-suvun lopettamaan taistelun ja he lähtivät Priffdinasta kohti. He eivät onnistuneet saamaan Priffdinasta takaisin ja selviytyneet löysivät siirtokunnan tuhoutuneena.

Iorwerth-suku lopetti Serenin seuraamisen ja yrittää tuoda "pimeyden herran" takaisin Gielinoriin. Sereniä seuraavat elfit yrittävät estää tämän. Vähän aikaa sitten Iorwerth-elfit ottivat yhteyttä Ardougnen kuninkaaseen, Lathakseen, ja lupasivat auttaa häntä Camelotin valtaamisessa, jos hän auttaisi heitä. Näin he pääsivät käsiksi Länsi-Ardougneen ja pääsivät sen alla olevaan tunneliin, josta löytyy valon temppeli jonka he uskovat auttavan heidän tavoitteessaan. Sereniä seuraavat elfit saivat Seikkailijan auttamaan heitä kamppailussa Iorwerthia ja hänen elfejään vastaan. He saivat valon temppelin lukituksi niin, että Iorwerth ei pääse sinne. Seikkailija sai myös tietää mitä tapahtui elfien kaupungille: se oltiin muutettu kristallimuotoon. He ovat nyt kaivamassa auki luolaa, josta he uskovat löytävänsä lisää tietoa asiasta.

Olemus

Elfit ovat erittäin pitkäikäisiä ja ovat yksi kauiten elävistä lajeista Gielinorissa. Tämän voi havaita siitä, että elfeille muutama sata vuotta on erittäin lyhyt aika ja he voivat elää jopa tuhansia vuosia. Elfien ruumiin rakenne on sama kuin ihmisillä. Poikkeuksena on pitkät suipot korvat ja luonnollinen kauneus. Yleensä elfit pukeutuvat vihreään, joka sopii hyvin metsään ja näin "kätkeen" heidät maisemaan. Elfit ovat myös ihmisiä ketterämpiä.

Kristallit

Elfit käyttävät taikuuden sijasta kristalleja, jotka he voivat muuttaa muun muassa aseiksi ja teleportaatio välineiksi. He rakensivat kristallista myös suurimman kaupunkinsa. Kristallin elfeille antoi Seren, kristallin jumalattarelta, jolta kristallit saivat voimansa. Kristalleja sai vain Serenin kotiulottuvuudesta ja myös itse Seren koostuu kristalleista. Kristalleja ei enää saa lisää, koska Serenin kotiulottuvuuteen ei enää ole yhteyttä. Elfien onneksi kristalli on tuhoutumaton materiaali ja näin kristallien jatkuva käyttö on taattu.
He kykenevät laulamaan sellaisella äänentaajuudella, jota ihmiset eivät kykene kuulemaan ja pystyvät sanomaan sanoja joita ihmiskielellä on hyvin vaikea tai mahdotonta lausua. He pystyvät muuttamaan kristallin muotoa pelkän äänensä avulla. Suurin osa heidän varusteistaan on tehty kristallista, joka saa voimansa suoraan Sereniltä. Lumotessaan kristallin elfit joutuvat laittamaan pienen osan sieluaan siihen ja tämä onkin yksi syy siihen miksi he pyytävät maksua ulkopuolisilta.

Fairyt



Historia

Fairyt tulivat Gielinoriin Guthixin tuomina, mutta palasivat sotia pakoon Zanarikseen. Zanaris oli olemassa kauan ennen kuin fairyt saapuivat sinne. Zanariksen uskotaan olevan kaikkien ulottuvuuksien yhtymäkohta. Useimmat lajit ovat tulleet Gielinoriin Zanariksen kautta ja uskotaan, että fairyt auttoivat tässä.

Nykyhistoria

Tanglefoot ilmestui Cosmic alttarin lähistölle ja Fairy Queen, Zanariksen suojelija, meni tappamaan tätä, mutta hän ei pärjännytkään ja menetti kultaiset saksensa, jotka olivat osa hänen voimiaan. Kuningatar vahingoittui pahasti ja tämä vaikutti Gielinorin ilmastoon, joka edelleen vaikutti kasvatajien satoihin.

Pelaaja kohtaa fairyt, kun hän kuulee Gielinorin kasvattajilta, että heidän satonsa kuolee jatkuvasti. Pelaajaa pyydettiin käymään Zanariksessa Fairy Queenin luona, mutta sinne päästyään pelaaja sai tietää, että kuningatar oli sairas. Toinen suuri yllätys oli se, että Fairy Godfather johti Zanarista. Godfather kertoo pelaajalle monsterista, joka asuu Zanariksessa, ja että se saattaa olla syyllisen satojen kuolemiseen. Godfather lähetti pelaajan Fairy Nuffin luokse, joka edelleen lähetti pelaajan hakemaan kuningattaren sakset takaisin. Myöhemmin Godfather vei kuningattaren sakset. Pelaaja surmaa Tanglefootin, mutta sadot eivät vieläkään tahdo pysyä terveinä.

Pelaaja palaa takaisin Zanarikseen Fairy Queenin luoksi, mutta ei löydä tätä mistään. Sen sijaan pelaaja löytää kuningattaren edellisestä oleskelupaikasta taulun, jossa on mystistä kirjoitusta. Monen mutkan kautta hän saa tietää, että samaa kirjoitusta löytyy Zanariksen Cosmic alttarin läheltä. Dekoodaamisen jälkeen pelaaja saa tietää kauhean totuuden; Godfather oli hyökännyt kaikkien kimppuun ja tämän takia kuningatar oli paennut. Pelaaja sai myös tietää kuinka löytää kuningattaren, mutta siihen hän tarvitsisi fiary ringien apua. Pelaaja sai luvan Godfatherilta.

Pelaaja löytää tuskissaan olevan kuningattaren ja muutamia muita fairyja. Pelaaja pyhyy fairyjen hoitajan, Fairy Nuff, kanssa ja saa tietää kuningattaren lääkkeen ainekset. Pelaaja käy keräämässä ainekset ja tekee niistä lääkkeen. Lääke annettiin kuningattarelle ja hän virkosi, voiden paremmin.

Fairy Queen pyysi pelaajaa auttamaan tätä syöksemään Godfather pois vallasta ja rankaisemaan tätä teoistaan. Suunnitelmaan tarvitaan erikoisen fairyn apua - Tooth Fairyn. Pelaajan piti hakea Tooth Fairylle tämän sauvan. Tämän jälkeen pelaaja saa Tooth Fairylta hampaan, joka mahdollistaa fairy ringien käytön ilman pelaajan sauvaa.

Pelaajan oli hankittava kolmelta eri örkiltä hammas. Hampaat saatuaan pelaaja kasvatti niistä kolme vastaa hammasörkkiä taistelemaan hänen rinnallaan. Taistelu pelaajan ja Godfatherin välillä käytiin eri ulottuvuudessa. Taistelu oli kova ja hankala. Godfather usutti örkkinsä pelaajan ja tämän hammasörkkien kimppuun samalla pitäen porttia toiseen ulottuvuuteen auki. Godfatherilla ei kuitenkaan ollut mitään mahdollisuuksia pelaajaa vastaan ja hänet imettiin toiseen ulottuvuuteen.

Kaiken tämän jälkeen Gielinorin sadot ovat voineet hyvin.

Ilmiasu ja tavat

Fairyt ovat pieniä ilmassa leijuvia olentoja. Heidän ruumiinsa muistuttaa ihmisiä, mutta heillä on muutamia poikkeamia, kuten siivet, tuntosarvet ja suuret silmät. Suurin osa Zanariksesta löytyvistä keijuista on naisia. Fairyt ovat suurimmaksi osaksi luonteeltaan hyväntahtoisia, mutta on myös muutamia hieman ilkeämpiä. Hyvä esimerkki ilkeämmistä fairyista on Fairy Godfather, joka yritti syöstä Fairy Queenin vallasta. Fairyt ovat Guthixille uskollisia.

Fairyt ovat kehittäneet oivan matkustuskeinon, Fairy rings. Fairy Ringseillä on mahdollista matkustaa jopa ulottuvuuksien välillä. Ringit käyttävät fairyjen omaa taikaa ja muodostuvat sienistä. Pelaaja saa luvan käyttää ringejä, kun hän suostuu auttamaan myrkytettyä kuningatarta ja estämään Godfatherin vallastasyöksemisyritystä. Myöhemmin pelaaja saa paikan hampaaseensa, joka mahdollistaa ringien käytön ilman fairyjen vaatimia staffeja.
Fairyjen taika on peräisin ikivanhasta portaalista, joka oli suljettuna vuosisatoja. Fairy Queen kuitenkin valjasti tämän voiman fairyjen käyttöön.
Fairy ringit ovat yksi todiste fairyjen kyvystä matkustaa eri ulottuvuuksien välillä. Zanaris on Guthixin mukaan Gielinorin kuu ja myös portti eri ulottuvuuksista Gielinoriin. Fairyt pitävät tätä porttia yllä. Co-ordinaryn mukaan Zanaris on kaikkien ulottuvuuksien yhteys. Zanaris on Gielinorin kuu. Fairyt vaikuttavat Gielinorin ilmastoon ja vuodenaikoihin.





Tehnyt: possu 67, Voya

Muokattu viimeksi: 13:10 30.06.2013