Muu ohje
Evolution of CombatSisällysluettelo:
Kuva

KuvaEvolution of combat Academy on Combatin yleisen tietämyksen sisäistämiseen ja oppimiseen tarkoitettu paikka. Täältä saat moneen kysymykseen vastauksen ja samalla opit käyttämään abilityjä niiden tarkoituksenmukaisessa tilanteissa. Abilityt voivat olla aluksi hämmentäviä mutta ajan kanssa ne aukeavat ja löydät omat vahvuutesi niiden käytöstä. Tämä opas kertoo kuitekin pintaa syvemmältä miten combatin todella toimii ja mitkä asiat vaikuttavat taistelun kulkuun.

Muutoksia tuli actionbarin muodossa, jota käytetään taistelussa abilityjen nopeaan aktivoimiseen itselleen oikeassa järjestyksessä. Sitä voit käyttää myös skillatessa esim. miningissa voit tiputtaa oren repustasi yhdellä napin painalluksella ja muita raaka-aineita varten tehtyjä toimintoja. Voit laittaa myös esineitä kuten teleporttaukseen tarkoitettuja ja teleporttitaikoja, joten liikkuminen helpottuu.
Combat interface uudistui tavalla, josta näkee vastustajan taistelutyylin, combat levelin, lifepointsit 0-100 %, heikkouden, prayerein käytön, chat kuvan ja nimen.

Abilityt ovat kaikille tyyleille ominaisia taitoja, joita käyttämällä voit saada vastustajasta yliotteen taistelussa kuten stunnaamalla vastustaja (vastustaja ei pysty taistelemaan tai parantamaan itseään) ja käyttämään voimakkaita iskuja tai puolustautumaan stunnausta vastaan ja parantamaan itsesi vastustajan iskun verran. Abilityt aukavat sitä mukaan mitä suuremman strength-, attack-, ranged-, magic-, defence- tai constitution levelin omaat.

Aseet ja armourit saivat uuden luokituksen (tier) josta saa selville minkä levellisille kyseinen ase/armouri on tarkoitettu ja vertailu helpottuu eri taisteluluokkien kanssa. Aseiden ja armourien voimakkuus- ja puolustus bonukset kasvavat sitä enemmän, mitä korkeampi levelisempi on ja bonukset lisääntyvät enemmän suhteessa matalampi levelisiin. Tästä syystä kannattaa investoida mahdollisimman hyvään armouriin ja aseeseen mitä on mahdollista- ja uskaltaa käyttää.

Armourit ovat luokiteltu: melee, mage ja range sekä näide lisäksi on myös all- ja hybridi versiot. Näissä huomioitavaa on että mikäli käytät melee tyyliä niin suositeltavaa on tietenkin käyttää melee armoureita block bonuksen maksimoimiseksi ja mahdollisesti tarkkuuden säilyttämiseksi mutta mikäli käytät toisen tyylin chestplate/top tai platelegs/bottom osaa niin tarkkuutesi laskee. Tällä estetään niin sanottu hybridinä tankkaaminen, jonka takia pelissä on myös hybridi- ja all armourit. All- ja hybridi armourit omaavat pienemmät defence bonukset mutta tasapainottavat blockausta tasapuolisesti kaikkia tyylejä vastaan. Tähän voidaan laskea vielä erikseen tank-, power- ja hybridi, joissa tank antaa omassa luokassaan parhaat defence bonukset, power parhaat damage bonukset ja hybridi pitää sisällään all- ja hybridi gearit.

Aseiden luokittelu menee 1h (1 hand, yhdenkädenmiekka) 2h (2 hand, kahdenkädenmiekka) ja 2x (dual wielding, kummassakin kädessä miekka). 2x eli dual wieldin on suhteellisen uusi tyyli, koska voit tehdä off-handilla (vasemmalla kädellä) myös damagea eli käyttää miekkaa kilven sijasta. Tämä 2x tyyli toimii meleen, rangen ja magen kanssa kaikkialla, mukaanlukien Daemonheimin luolastot. Näiden lisäksi meleen iskut ovat slash, stab ja crush. Magen taiat keskittyvät fire-, air-, earth ja water taikoihin sekä ancient gale-, rock-, bloodfire- ja ice taikoihin. Ranged tyylin iskut ovat arrow, bolt ja thrown. Näiden lisäksi damageen vaikuttaa osaltaan myös aseen nopeus, joten valinnanvaraa on.

Monstereiden vahvuudet ja heikkoudet saivat enemmän jalansijaa. Tästä syystä on hyvä tietää mille tyylillä kohde on heikko ennenkuin ryntää soitellen sotaan, poikkeuksena erittäin korkeatasoiset aseet, mitkä iskevät suhteellisen hyvin kaikkiin monstereihin. Mahdollisuutena on myös että jotkut monsterit ovat vahvoja kaikkia tyyleja vastaan ja näin olle nheillä ei ole heikkouksia mutta tämä pätee suurimmaksi osaksi vain boss monstereihin.
Sijainti:
Aloitus paikka sijaitsee Lumbridgen linnasta hieman pohjoiseen lähellä general storea, entisen combat training talon paikalla. Puhumalla Lady Deathknellin kanssa voit aloittaa harjoituksen. Muista, että aloittaessasi, sinulla ei saa olla mitään tavaroita päällä tai repussasi vaan laita kaikki pankkiin. Aloituspaikan vieressä on arkkupankki.

Kuva

Paikalle helpoin reitti on Home tele Lumbridgeen.

Tehtävät


Harjoituksissa on kolme osaa: helppo, keskivaikea sekä haastava ja osioita on yhteensä 7. Harjoituksiin voit palata myöhemmin, mikäli et ymmärtänyt jotain kohtaa.

Harjoitus 1:Introduction to Combat. Harjoitus 2: Combat Styles. Harjoitus 3:The Combat Triangle.
KuvaTapa skeleton. KuvaHyökkää nukkeen. KuvaHyökkää skeletoneihin.
KuvaTapa skeleton ongelmitta. KuvaHyökkää nukkeen oikealla tyylilä usein. KuvaHyökkää heikoimpaan skeletoniin usein.
KuvaTapa skeleton ongelmitta. KuvaHyökkää nukkeen kokoajan.
KuvaHyökkää aina heikoimpaan skeletoniin.Harjoitus 4:Targeting, Enemy weaknesses and Damage Types. Harjoitus 5: Using the Ability Bar and Basic Abilities.
KuvaHyökkää skeletoniin. KuvaTapa kaikki skeletonit.
KuvaHyökkää skeletoniin, joka on heikko asetyypille usein. KuvaTapa kaikki skeletonit ja käytä abilitya.
KuvaHyökkää skeletoniin, joka on heikko asetyypille aina. KuvaTapa kaikki skeletonit käyttämällä useita abilityja.


Harjoitus 6:Adrenaline, Threshold Abilities and Ultimate Abilities. Harjoitus 7: Ability Effects.
KuvaTapa skeletal juggernaut. KuvaTapa kaikki skeletonit.
KuvaTapa skeletal juggernaut käyttämällä threshold tai ultimate abilitya. KuvaTapa kaikki skeletonit käyttämällä ability efektiä.
KuvaTapa skeletal juggernaut käyttämällä threshold ja ultimate abilitya. KuvaTapa kaikki skeletonit käyttämällä useita ability efektejäPalkintona tehtävien suorittamisesta Academysta on XP palkinto, joka vastaa Jack of Trades - auraa kymmenkertaisena.


Vaaditut tehtävät: skeleAction BarAction bar on oletuksena tyhjä sekä paikat numeroitu 1 - 9, 0, - ja =, yhteensä 12 paikkaa vapaana. Action bar mahdollistaa sinun käyttää nopeasti abilityjä ja taistelussa tarvittavia tavaroita esim. ruokaa, potioneita,taikoja (spells), tavaroita, aseita, armoureita, emoteja, prayereitä ja auroja. Action barin käyttö on helppoa: siihen tarvitsee vain raahata abilityn, ruuan tai potionin jolloin jokin näistä jää yhteen ruuduista. Huomaa kuitenkin, että ruutuja on vain määrätty määrä ja joudut sen perusteella tekeen valinnat sen suhteen mitä laitat action bariin mutta action bareja on mahdollista tehdä viisi erilaista esim. magelle, rangelle ja meleelle omat abilityt. Muista mikäli action bar on käytössä täytyy ensin painaa enteriä, jotta kirjoittaminen chat boxiin onnistuu. Ability Barin voi bindata tietylle ase tyypille. esim. ottaessasi käyttöön 2H miekan abiltiy bar vaihtuu automaattisesti siihen. Tämän valinnan voi tehdä paikasta: setting -> action bar settings.
Action bar pitää sisällään paljon ominaisuuksia kuin päällepäin näyttäisi ja tässä niistä tarkempaa tietoa:


Lock action bar: tällä voit lukita ja aukaista action barin. Lukossa tarkoittaa ettet voi muokata action baria, mikä on hyvä estämään vahingossa tehdyt siirtämiset taistelun aikana. Mikäli jätät auki, voit samalla selata abilityjen tietoja jotka ovat action barissa.

Combat settings: tästä pääset muokkaamaan ja tarkastelemaan tarkemmin combat aiheisia säätöjä ks. seuraava osio alla.

Adrenaline: palkki näyttää paljonko adrenaliinia sinulla on( näkyy keltaisena). Tämä kasvaa käyttäessäsi normaalia hyökkäyksiä ja abilityja, kun taas vähenee käyttäessäsi treshold- ja ultimate abilityja. Mikäli aseessa on special isku - ominaisuus niin tätä klikkaamalla voit käyttää sitä.

Minimize: nappulalla voit piilottaa action barin mutta tämä myös tarkoittaa ettet voi käyttää esim. abilityja, jotka ovat action barissa. Oikealla klikkauksella saat esiin “toggle-sheathe” -vaihtoehdon, jolla voit laittaa aseesi selkään/käteen.

Change action bar: kohdassa voit valita 1 - 5 välistä action barin. Oikealla klikkauksella saat valita millä nappula yhdistelmällä (CTRL/SHIFT/ALT + 1 - 5) voit nopeasti vaihtaa action baria.

Ruudut: voivat olla joko tummennettuja tai normaaleja riippuen siitä voitko käyttää action barissa olevaa abilityä. Oikealla klikkauksella saat “Customize-keybind” -vaihtoehdon, jolla voit laittaa ruutuun haluamasi numeron tai kirjaimen eli A-Z, 0-9 ja symbolit: -=[]/#';,.

Regenerate/ Cure poison: toimii, jos sinulla on esim. unicorn stallion familiar ja toimii myös regenerate abilityna.

Summoning points: tätä on mhadollista klikata hiiren oikealla painikkeella ja vaihtaa siihen näkyväksi familiarin erikoisisku pisteet.

Kuva
Combat & XP setupKuva

Combat & XP-Setupista voit valita mihin haluat xp:n tulevan taistellessasi. Tyylistä riippuen voit valite kyseiseen skilliin pelkästään tulevan xp:n magesta, rangesta ja meleestä, toinen vaihtoehto on kyseiseen skilliin + defenceen (meleen kohdalla attack +strength + Defence) ja kolmas vaihtoehto on pelkästään defenceen. Muista että voit milloin tahansa vaihtaa kaikkiin kolmeen tyyliin xp:n kohdetta.

Full manual: kaikki abilityt pitää aktivoida itse, joten saat täysin vapaat kädet abilityjen käytössä.

Revolution: Basic abilityt aktivoituvat automaattisesti numero järjestyksessä tai jos itse aktivoit ne. Ttresholdit ja ultimatet joudut itse aktivoimaan. Revolution++ päivitys mahdollisti kaikkien abilityjen automaattisen aktivoinnin sekä montako ruutua revolutionin käytössä on. Voit myös valita revolutionin aktivoimat abilityt vaihtoehdoista: basic, treshold ja ultimate laittamalla raksia ruutuun.

Ability queueing: mikäli tämä on käytössä niin voit aktioida abilityn jonoon, joka aktivoituu seuraavana, kun cool down - aika on mennyt.

Legacy sijoittuu ennen EoC aikaa olevaan interfacen käyttöön ja abilityt eivät ole käytössä.

KuvaAbilityjen käyttöKuva Viemällä hiiren tämän päälle saat combat skillien abilityt esille.

Abilityt löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Abilityjen käyttö on hyvi yksinkertaista: kun ne ovat vaaleana voit käyttää toisinkuin jos ne ovat tummana niin et voi käyttää ks. action bar ylempänä. Tähän voi vaikuttaa millä tyylillä ja aseilla taistelet ja kuinka iso combat skill levelisi on. Abilityihin kannattaa tutustua ajan kanssa, koska myöhemmässä vaiheessa käytössäsi on useampia, joita kaikkia et saa mahtumaan action bariin.
Ability bookin aukaisemalla ja viemällä nuolen abilityn päälle saat nopeasti selville mitä kyseisen abilityn kanssa voi tehdä.

Basic abilityt ovat hyviä nostamaan adrenaline baria ja niitä voit käyttää milloin haluat.

Threshold abilityt ovat voimakkaampia ja niitä voit käyttää vasta, kun adrenaline bar on 50% täynnä. Muista kuitenkin, että threshold abilityt vievät 15% adrenaline barista.

Ultimate abilityt, jotka ovat voimakkaimpia,voit käyttää vasta kun adrenaline bar on noussut 100%:iin ja samalla ne tyhjentävät koko adrenaline barin nollaan.

Combo hyökkäykset toimivat siten, että annat niiden kulua sen ajan, mikä abilityssa on kerrottu, jotta saat kaiken hyödyn irti. Mikäli käytät muuta abilityä niin edellinen lakkaa toimimasta.

Kuva

Laatikko kertoo mikäli sinulla on jo ability action barissa.
Nimi ja basic/threshold/ultimate ability on huomioon otettavaa tietoa.
Selitys kertoo mitä voit tehdä abilitylla ja miten se vaikuttaa vastustajaan.
Cooldown aika kertoo kauanko aikaa kuluu, jotta voit käyttää sitä uudelleen.
Vaatimukset (requierements) voivat riippua aseesta, levelistä tai runeista.


Varustus (Worn equipment)Kuva

Equipment tabin kohdalta voit katsella mitä kaikkea varustuksia sinulla on päällä. Viemällä hiiren osoitin tavaran päälle näet samalla mitä kaikkea se pitää sisällään kuten damage, armour, life, prayer bonukset, armouri tyypin sekä minkä levelin tarvitset kyseiseen tavaraan käyttääksesi sitä.

Kuva

Mikäli sinulla on päälläsi jo valmiiksi jokin varuste ja viemällä hiiren osoittimen inventoryssa olevan varusteen päälle niin saat tietää onko se parempi vai huonompi kuin nykyinen päällä oleva. Vihreät numerot tarkoittavat että bonus on suurempi ja punaiset että bonus on pienempi. Sininen tarkoittaa sitä, että varuste on toisen tyylin tavara mutta bonukset voivat olla samat. Tämä tarkoittaa, että mikäli sinulla on melee tyyli ja vertaat esim. magic tyyliin niin magic tyylin varusteen magic-sana on sininen.

Kuva

Tarkempaa tietoa varusteista ja omista vahvuuksista voi katsoa hero statsista.

Kuva

Defensive stats

Tulet huomaamaan, että erilaiset yhdistelmät erilaisten varusteiden kanssa. Tämän avulla voit löytää omat vahvuudet ja heikkoudet sekä vertaamaan samantasoisia varusteita keskenään.


Offensive stats

Mainhand ja off-hand tabeja voti selailla vain jos sinulla on kummassakin kädessä ase. Off-hand tabi on harmaana mikäli siinä ei ole asetta tai sinulla on 2h miekka.

Selite Määrä/tyyppi
Damage Kuinka kovaa isket.
Accuracy Kuinka tarkkoja iskusi ovat.
type Minkä tyyppinen ase sinulla on: Slash, Stab, Crush, Magic, Thrown, Bolts, Arrows.
Speed Kuinka nopea aseesi on (fastest-fast-avarage-slow-slowest).


Kuva


Armouri luokatArmourit voidaan luokitella seuraaviin luokkiin: Melee, Ranged, Magic ja Hybridi/all ja tämän lisäksi vielä Tank/power luokkiin (ei koska all ja hybridiä). Koska Armouriten bonukset nousevat exponentiaalisesti lineaarisen kaavan sijaan, on suositeltavaa että panostat mahdollisimman korkealuokkaisiin armoureihin mihin rahasi riittävät. Näin kestät taistelussa pitempään ja reissut pankilla vähenevät. Tässä on listattuna melee, magic, ranged ja all/hybridi luokalle omat armourit levelin perusteella pienimmästä suurimpaan. Mukana on myös power ja tank armourit.

Alempana on esillä useimmin käytettyjä varusteita kussakin luokassa mukaanlukien hybridi/all.

Power, tank ja hybridin bonukset eroavat toisistaan seuraavalla tavalla:

Tyyppi Armour bonus Lifepoints bonus Muuta
Tank 100 % 125 %^ Ei mitään.
Power -5 Leveliä (tiers) -10 leveliä (tiers) 10% bonus damage*.
Hybridi -15 Leveliä (tiers) -15 leveliä (tiers) Ei armour luokkaa.


^=25% kilvestä.
*=saman levelin (tier) yhdenkäden miekasta (fastest speed).

Seuraava esimerkki selventää edellistä taulukkoa:

Tyyppi Armour bonus Lifepoints bonus
Tank 260 1440 (+360 kilvestä)
Power 226 1200
Hybridi 168 1080


Hybridi kannattaa siis silloin kun vastassa on useampi otus, jotka käyttävät kahta tai kolmea tyyliä ja tank silloin kun vastassa on voimakkaita mutta yhden tyylin omaavia otuksia. Power on myös yhden tyylin omaavia otuksia vastaan hyvä, jos ei joudu olemaan kohteena esim. ryhmässä, jossa tankki ottaa suurimman osan iskuista vastaan.
Armourien defence-, lifepoints- ja bonus damage jakaantuu seuraavasti:

Armouri osa Armour defence Lifepoints Bonus damage
Body 35% 40% 3.5%
Legs 25% 30% 2.5%
Head 20% 20 2.0%
Boots 10% 5% 1.0%
Gloves 10% 5% 1.0%
Shield 25% 25% 0%


(Ilman kilpea 100% ja kilven kanssa 125%.)

Tank armourit (* = vain membereille) Tetsu-, Sea singer- ja Death lotus verusteista on olemassa parempi versio (superior) kuten myös Teralith-, Primeval- ja Tempest verusteista on olemassa parempi versio (Achto). Superior versiot saat pelaamalla Player owned ports minipeliä ja Achto versiot saat Raids - Liberation of Mazcab aktiivteetista.


Level (tier) Melee Magic Ranged
1 Bronze - Leather
10 Iron Imphide Hard leather
20 Steel
Yak hide
Spider silk
Druidic
Enchanted*
Studded leather
25 Black - Frog leather
30 Mithril Batwing Snake skin
carapace
40 Adamant Dagon'hai* Green d'hide
50 Rune Mystic Blue d'hide
55 - - Red d'hide
60 Dragon* Grifolic* Black d'hide*
65 - - Royal D'hide*
70 Barrows* Ahrim's* Karil's*
75 - Ganodermic* -
85 Tetsu*
Pneumatic gloves*
steadfast boots*
Sea singer*
Static gloves*
ragefire boots*
Death lotus*
Tracking gloves*
Glaiven boots*
90 Teralith* Primeval* Tempest*Power armourit

Level (tier) Melee Magic Ranged
50 Rockshell Skeletal Spined
70 Bandos Subjugation Armadyl
80 Torva
Anima Core of Zaros
Virtus
Anima Core of Seren
Pernix
Anima Core of Zamorak
85 Refined Anima Core of Zaros Refined Anima Core of Seren Refined Anima Core of Zamorak
90 Malevolent
Razorback gauntlets
Emberkeen boots
Tectonic
Celestial handwraps
Hailfire boots
Sirenic
Ascension grips
Flarefrost bootsHybridi/All armourit

Level (tier) Nimi
42 Void (elite)
50 Dragonstone/ Warpriest~
60 Obsidian^
Dragon rider
75 Warpriest
80 Anima Core of Sliske
85 Battle mage*/ Trickster*/Vanguard*
Refined Anima Core of Sliske
Attuned crystal armour


~ = Warpriest lvl 50 on f2p:lle.
* = Nämä toimivat vain PvP minipeleissä.
^ = Obsidianit toimivat vain TzHaar/TokHaar otuksia vastaan.

Aseluokat

Tässä on taulukoituna käytetyimpiä aseita kullekkin tyylille. Ranged tyylillä kaikki ammukset eivät ole sopivia kaikkien crossbowien kanssa, joten on tärkeää että vilkaiset tämän ranged taulukon. kaikki aseet lvl 50 ja sitä pienemmät ovat ilmaisoelaajien käytössä mukaanlukien melee lvl 55 ja lvl 60 ja sitä isommat ovat vain membereille.

Level (tier) Melee Magic Ranged
1 Bronze Academy wand
Water staff
Bronze crossbow
Bow
10 Iron Imp horn wand
Earth staff
Iron crossbow
Oak bow
20 Steel
Corrupt statius/Vesta
Spider wand
Fire staff
Steel crossbow
Willow bow
25 Black
White
- Black crossbow
30 Mithril Mystic wand
Battle/air staff
Mithril crossbow
Maple bow
40 Adamant Splitbark wand Adamant crossbow
Yew bow
50 Rune Bat wand
Ancient staff
Crozier
Rune crossbow
Magic bow
55 Gravite longsword/rapier/2H
Granite
Master wand Gravite shortbow
Saradomin bow
Zamorak bow
Guthix bow
60 Dragon
Balmung
Toktz-xil-ak
Toktz-xil-ek
Tzhaar-ket-em
Tzhaar-ket-om
Saradomin staff
Zamorak staff
Guthix staff
Grifolic wand ja orb
Dragon crossbow
Demon slayer
Toktz-xil-ul
Elder bow
70 Dharok's greataxe
Verac's flail
Guthan's warspear
Torag's hammer
Abyssal whip
Kyzaj
Crystal halberd ja dagger
Treachery wand
Ahrim's wand/staff
Abyssal wand ja orb
Crystal staff, wand ja orb
Karil's crossbow
Dark bow
Black salamander
Sagie
Crystal bow ja chakram
75 Abyssal vine whip
Saradomin sword
Armadyl/bandos/Zamorak/saradomin Godsword
Zamorakian spear
Superior Kyzaj
Sunspear
Polypore staff
Staff of light
Sunspear
Hand cannon
Sunspear
76 - - Bolas
77 - Armadyl battlestaff -
78 Statius's warhammer
Vesta's spear
Vesta's longsword
Zuriel's staff Morrigan's javelin
Morrigan's throwing axe
80 Chaotic longsword/rapier/maul/spear
Attuned crystal halberd ja dagger
Virtus wand ja book
Chaotic staff
Attuned crystal staff, wand ja orb
Royal crossbow
Chaotic crossbow
Zaryte bow
Attuned crystal bow ja chakram
Hexhunter
82 Off-hand- ja Khopesh of the Kharidian - -
85 Tetsu katana & wakizashi
Lava whip
Dragon rider lance*
Blade of Nymora*/ Avaryss*
Seasinger kiba & makigai
Staff of darkness
Wand & Orb of the Cywir elders*
Camel staff
Death lotus dart
Wyvern crossbow
Shadow glaive*
90 Drygore longsword/mace/rapier
Noxious scythe
Seismic wand ja orb
noxious staff
Ascension crossbow
Noxious bow
92 Zaros godsword
Khopesh of Tumeken & Khopesh of Elidinis
Staff of Sliske Seren godbow


* = accuracy lvl 90 ja damage lvl 80

Max hitMax hit eli suurin voima millä voit osua vastustajaan ilman abilityjen käyttöä toimii seuraavalla kaavalla: aseen tyyppi x aseen laji x Strength lvl = max hit. Tätä selventää seuraavat esimerkit.

Aseen tyyppi Kaava
2 handed Ase + 1,5 * strength lvl
Main hand Ase + 1 * Strength lvl
Off-hand Ase + 0,5 * strength lvl


DPS, damage per second

Huomionarvoista on myös, että saman tason (tier) aseet ovat keskenään yhtävahvoja ja tuottavat samanverran damagea tietyssä ajassa (=DPS on sama). Pienenä poikkeuksena pienemmillä leveleillä hitaat aseet tekevät eniten damagea, kun taas korkeilla leveleille nopeat aseet tekevät enemmän damagea. Tähän pätee seuraava esimerkki Chaotic aseista:

Ase tyyppi Damage Nopeus, s DPS Laskeminen
Maul 2H 1788 3.6 530 (1788 + 1.5 * 80)/3.6
Longsword/rapier MH/OH 980/490 3.0 530 (980 + 80 + 490 + 80/2)/3.0
Claws MH/OH 768/384 2.4 530 (768 + 80 + 384 + 80/2)/2.4


MH/OH = Main hand/Off-hand

Aseiden nopeudet

Nopeus Iskua per minuutti Sekuntia per isku
2. fastest 50 1,2
3. fast 33 1,8
4. avarage 25 2,4
5. slow 20 3,0
6. slowest 16 3,8


Ability damageAbility damagessa kannattaa ottaa ensiksi huomioon, että abilityllä teet aina vähintään 25% abilityn maksimi osumasta. Maximissaan voit tehdä damagea esimmerkiksi weapon damage on 1000 ja sever ability antaa 188% damage bonuksen niin maksimi osuma on 1880 sever abilitylla. Jagexin mukaan jokaisella abilityllä on sama tarkkuus kuin normaalilla auto-attack tyylillä.


MonsteritEvolution of Combatin myötä myös monsterit saivat osaltaan päivityksiä: heikkoudet, vahvuudet ja combat level muutokset. Tärkein näistä lienee heikkoudet ja vahvuudet sillä teet huomattavasti enemmän vahinkoa sellaisiin otuksiin joihin käytät tyyliä, mille ne ovat heikkoja. Monsterien weakness - talukuoista löydät monsterit ja sen mille ne ovat heikkoja. Tätä ei kannata kuitenkaan pilkulleen seurata esim. gwd:ssa, jos olet menossa bosseja vastaan taistelemaan tai muuhun taisteluaktiviteettiin, jossa joudut taisteleen vähän erityylin omaavia monstereita.
Tarkempaa tietoa monstereista saat RS Bestierysta.

Mikäli olet laittanut graphics settingistä mouse over textin päälle niin voit nähdä suoraan vihollisen nimen, heikkouden, lifepointsit ja minkä abilityn vaikutuksena ne ovat sekä millä tyylillä - ja paljonko osuit.

Kuva

Heikkous ikonit

Ei heikkoutta Slash Stab Crush Arrows Bolts Thrown Fire Air Earth Water
Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva KuvaTehnyt: Gothim

Ilmoita virheestä

Muokattu viimeksi: 18:38 05.05.2018