Muu ohje
Opas uusille membereille (K)Sisällysluettelo:


Olet siis päättänyt ryhtyä Runescapen memberiksi, mutta et tiedä mistä aloittaa tai jokin arveluttaa? Tämä opas kertoo sinulle P2P-pelaajien taidoista, questeista ja kaikesta muusta.
Uudet liikkumistavat


Memberin mukana tulee liuta uusia liikumistapoja.

Teleport Tablets


Teleportti laatat toimivat kuten normaalitkin teleportit, tosin et tarvitse runeja lainkaan. Nämä laatat kasaantuvat repussa ja vievät vain yhden paikan. Ne ovat myös vaihdettavia, jotenka voit ostaa niitä toisilta pelaajilta.

Flying Carpets


Törmäät näihin lentäviin mattoihin Runescapen aavikolla. Mattokyyti maksaa pari sataa gp:tä, mutta niitä käyttäessäsi sinun ei tarvitse kantaa vesileilejä (Water Skins) mukanasi aavikolla. Löydät mattopisteitä Pollnivneachista (Pohjois- sekä eteläpuolelta kylää), Bedabin Campista (vaatii The Tourist Trap -questin), Uzerista (vaatii The Golem -questin), Monkey Colonyltä (vaatii Do No Evil -questin), Nardahista, Sophanemista (vaatii Icthlarin's Little Helper -questin), Menaphosista & Shantay Passista.

Spirit Trees


Saat Spirit Treet käyttöösi Tree Gnome Village -questin jälkeen. Voit teleportata niillä eripuolille Runescapea.

Hot Air Balloons


Kuumailmapallot aukeavat käyttöösi Enlightened Journey -questin jälkeen. Voit lentää sillä Entranalta Taverleyhyn. Saat lisää kohteita auki puhumalla Augustelle Entranalla ja sitten lentämällä haluamaasi kohteeseen. Mahdolliset päämäärät löydät Hot Air Ballooning -oppaasta.

Eagles


Suoritettuasi Eagle's Peak -questin. Löydät kotkia Piscatorisista, Trollweissista, Uzerista, Feldip Hillsistä ja Jade Vine Mazesta Karamjalla.

Charter Ships


Nämä laivat voivat kyyditä sinut eri rantakaupunkeihin ympäri Runescapea. Matkat maksavat hiukan, mutta jos pidät ylläsi Ring of Charos (a):ta, niin pääset puoleen hintaan. Myös Cabin Fever -questin tekeminen laskee hintaa alemmas. Charter -laivoilla voit matkata seuraaviin kohteisiin:

Määränpää Quest?
Mos Le'Harmless Cabin Fever
Brimhaven -
Catherby -
Karamja -
Oo'glog As a First Resort...
Port Khazard -
Port Phasmatys Priest in Peril
Port Sarim -
Port Tyras Regicide
Ship Yard The Grand Tree

Fairy Rings


Fairy ringejä löydät eripuolilta Runescapea. Suoritettuasi Fairy Tale Part II, A - Cure a Queen -questin, voit alkaa käyttämään näitä. Koodit matkustamiseen löydät täältä. Jos et ole suorittanut Fairy Tale Part III, A - Battle at Orks Rift -questia, sinun täytyy pitää kädessäsi Dramen Staffia tai Lunar Diplomacyn tehneet voivat käyttää myös Lunar Staffia kun astuvat Fairy ringiin.

Taidot


Jäsenyyden mukana saat myöskin yhdeksän (9) uutta taitoa kehitettäväksi.

Agility


Agilityä kehitetään juoksemalla erilaisia ratoja. Agilityä ei voi nostaa rahalla ja se vaatii jatkuvaa seurantaa. Alussa saatat epäonnistua esteissä, mutta isommilla tasoilla hahmosi epäonnistuu harvemmin. Myöskin Agility tasosi vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti juoksuenergiasi palautuu. Voit myöskin käyttää oikoreittejä (Shortcuts) eri Agility tasoilla. Nämä nopeentavat kulkemista huomattavasti. Jotkin varustukset (esimerkiksi Crystal Bow) vaativat tietyn Agility tason, että voit käyttää niitä.

~Lisää kehitysstrategia tähän~

Construction


Construction mahdollistaa oman talon rakentamisen ja sisustamisen. Aloittaaksesi tämän taidon kehittämisen sinun täytyy ostaa ensiksi itsellesi tontti Estate Agentilta. Taloihin voi rakentaa erilaisia huoneita, esimerkiksi olohuoneen, keittiön, ruokahuoneen, puutarhan, luolaston tai kappelin. Yksi hyödyllisimmistä asioista joita taloon voi rakentaa on Gilded Altar. Voit rakentaa sen 75 tason Constructionin avulla ja kun uhraat sille luita samalla kun sinulla on kaksi burneria päällä, voit saada jopa 350% enemmän Prayer expaa. Taloissa voi myös järjestää juhlia. Juhlimiselle tarkoitettu World 31 on hyvä paikka tutustua muihin pelaajiin.

~Lisää kehitysstrategia tähän~

Farming


Kuten nimestä saattoikin jo arvata, Farmingissa kasvatetaan erilaisia kasveja ja puita. Istutuspaikkoja (Farming Patch) löydät ympäri Runescapea, mutta tiettyihin istutuspaikkoihin voi istuttaa vain tiettyä kasvilajia. Farmingia käytetään yleensä rahanhankinnassa, sillä yrttien siementen hinnat ovat alhaisia, mutta itse yrtit ovatkin kalliimpia.

~Lisää kehitysstrategia tähän~

Fletching


Fletchingin avulla voit valmistaa jousipyssyjä sekä ammuksia niihin. Aivan kaikkia ammusmalleja et voikkaan heti valmistaa, sillä esimerkiksi Broad Boltteja opit valmistamaan vasta kun ostat Slayer masterilta ohjeet niiden valmistamiseen.


Kehitysstrategia:

Tasot 1-10: Valmista Arrow Shafteja. Tarvitset tähän 231 logia. Voit halutessasi myös lisätä niihen sulat. Tällöin tarvitsisit 58 logia ja 870 featheria.

Tasot 10-20: Valmista Oak Shortbow (u):ta. Tarvitset 205 oak logia.

Tasot 25-35: Oak Longbow (u):t ovat hyvä idea. Tähän kuluu 583 oak logia.

Tasot 35-40: Suosittelen vaihtamaan Willow Shortbow (u):n. Tarvitset 445 willow logia.

Tasot 40-50: Kuten aikaisemminkin, vaihdat longbow versioon. Eli alat tekemään Willow Longbow (u):ta ja sinun täytyy hankkia 1545 willow logia sitä varten.

Tasot 50-55: Maple Shortbow (u):t ovat hyvää ja halpaa expaa. Tee niitä 55 tasolle asti, jolloinka voit vaihtaa Maple Longbow (u):n. Tasojen 55 saamiseen kuluu 1307 maple logia.

Tasot 55-70: Yksi parhaista tavoista saavuttaa taso 70 on tehdä Maple Longbow (u):ta siitä saatavan expan ja maple logien halvan hinnan vuoksi. Tarvitset 9803 maple logia.

Tasot 70-85/99: Yleinen tapa jatkaa Fletchingiä tason 70 jälkeen on Yew Longbowien tekeminen ja stringaaminen. Saat koko prosessista 150exp. Tasolle 85 pääsemiseen tarvitset 16807 yew logia sekä 16807 bowstringiä. Mikäli meinaat jatkaa tätä tasolle 99 asti, suosittelen että käytät Sacred Clay Knifeä jonka saat Stealing Creation -minipelistä. Se mahdollistaa kaksinkertaisen expan saannin leikkausvaiheesta.

Tasot 85-99: Mikäli kukkarosi sallii, ota viimeiset tasot Magic Longboweilla. Tämä on kallista, mutta hyvää expaa. Viimeinen vaihe vaatii 53,420 magic logia sekä bowstringiä.

Herblore


Tällä taidolla opit valmistamaan erilaisia potioneita. Myöhemmin korkealla Herblorella voit valmistaa Extreme potioneita, jotka ovat erittäin hyödyllisiä. Näitä ei voi vaihtaa ja jos yhdistät ne kaikki niin saat Overload potionin. Kun juot huikan Overloadia, kärsit yhden tickin aikana 100 damagea ja vaikutus kestää viisi tickiä, yhteensä siis 500 edestä damagea. Runescape classicissa Herbloren nimi oli Herblaw. Taistelussa hyödyttävien potioneiden lisäksi voit valmistaa myös yleishyödyllisiä potioneita, kuten Antipoisoneita ja Energy Potioneita.

~Lisää kehitysstrategia tähän~Tehnyt: =Ace=

Muokattu viimeksi: 20:12 12.03.2012