Muu ohje
Gravestonet ja kuolemaSisällysluettelo:

RuneScapessa kuka tahansa voi kuolla. Pelaaja voi kuolla esim. PvP:ssä tai jonkun pedon iskuun. Kuoleminen on aika kova kolaus jokaiselle pelaajalle.

Tässä oppaassa kerromme kuolemasta, gravestoneista, respawneista ja Retribution/Wrath - rukouksista.
Kuoleminen

Mikäli pelaajan elämäpisteet (Constitution) menevät nollille, seurauksena tulee äkkikuolema. Silloin pelaaja kaatuu maahan ja siirtyy joko Lumbridgeen, Faladoriin, Camelotiin tai Soul Warsiin. Pelaajan 3 arvokasta tavaraa säilyvät invassa, mutta muut kamat jäävät sinne, missä kuolit. Jos haluat takaisn loputkin kamasi, suuntaa kuolemapaikallesi ja kerää kamasi, ennen kuin hautakivesi (Gravestone) tuhoutuu. Kuoltuasi, Chatboxiin ilmestyy "Oh Dear, you are dead!". Pelaaja ei menetä tavaroitaan joissakin turvallisissa minipeleissä.

Skulled

Mikäli pelaaja hyökkää toisen pelaajan kimppuun Wildussa tai käväisee Abyssissa, hänen pään yläpuolelle ilmestyy pääkallo. Se merkitsee, että jos kuolet, menetät kaikki kamasi! Pääkallo pysyy yläpuolellasi muutaman kymmenisen minuuttia, kunnes se katoaa. Silloin et menetä kaikkia tavaroitasi.

Retribution & Wrath

Retribution ja Wrath - rukoukset ovat siinä mielessä suosittuja, että voi "kostaa" tappajalleen. Mikäli Retribution tai Wrath on aktivoitu ja kuolet, vihollisesi saa damagea itselleen. Tässä olisi vähän yksityiskohtia:

Retribution on prayer, joka iskee multicombat - alueella kaikkiin 3x3:n säteellä oleviin vihollisiin damagea. Tätä käytetään yleensä Wildussa ja PvP - minipeleissä.

Wrath on curse, joka iskee myös multicombat - alueella kaikkiin, mutta 5x5:n säteellä oleviin vihollisiin damagea. Damage on sinun prayer - taso kerrotaan 250.

Respawn

Kuoltuasi siirryt joko Lumbridgeen, Faladoriin, Camelotiin tai Soul Warsiin. Ilmaiset siirtyvät ainoastaan Lumbridgeen, mutta pelaajan läpäistyä muutaman tetävän, hän voi vaihtaa siirtymispaikkansa:

Lumbridge: -
Falador: Recruitment Drive
Camelot: King's Ransom (Knight Waves)
Soul Wars: Nomad's Requiem

Pelaajan siirrettyä paikkaan, hänellä on statsit normaalissa tilassa, juoksuenergia on palautunut täysille ja Prayer, Constitution ja Summoning ovat täysillä.

Gravestonet

Gravestonet, eli hautakivet ovat ns. aikalaskureita. Pelaajan kuoltua, hänen hautansa ilmestyy kuolinpaikalle. Aika alkaa käymään, jolloin pelaajan pitäisi ottamaan kamansa takaisin, ennen kuin ne katoavat hautakiven myötä. Aika riippuu hautakiven laadusta ja hinnasta. Mitä kalliimpi, sitä pitempään aika kestää. Voit päivittää Gravestonesi, puhumalla joko Father Aereckille (f2p gravet) Lumbridgessa tai Blasidarille (p2p gravet) Keldagrimissä. Päästyäsi hautakiven lähistölle, voit klikata aikalaskuria, ja hahmosi siirtyy automaattisesti kiven viereen. Hautaa klikattuasi aukeaa eteesi valintaikkuna, josta voit valita haluamasi esineet takaisin. Ikkuna sisältää myös nappulat kaiken ottamiseen, ja kaiken equippaamiseen, klikkailun säästämiseksi.


KuvaNimiHintaAikaVaatimuksetJäsenille?Teksti

Kuva
Memorial PlaqueIlmainen5min-EiIn memory of (nimi), who died here.

Kuva
Flag50gp6min-EiIn memory of (nimi), who died here.

Kuva
Small Gravestone500gp6min-EiIn loving memory of our dear friend (nimi), who died in this place X mniutes ago.

Kuva
Ornate Gravestone5000gp8min-EiIn loving memory of our dear friend (nimi), who died in this place X minutes ago.

Kuva
Font of life50000gp10min-KylläIn your travels, pause awhile to remember (nimi), who passed away at this spot

Kuva
Stele50000gp10min-KylläIn your travels, pause awhile to remember (nimi), who passed away at this spot.

Kuva
Symbol of Saradomin50000gp10min-Kyllä(nimi), an enlightened servant of Saradomin, perished in this place.

Kuva
Symbol of Zamorak50000gp10min-Kyllä(nimi), a most bloodthirsty follower of Zamorak,perished in this place

Kuva
Symbol of Guthix50000gp10min-Kyllä(nimi),who walked with the Balance of Guthix, perished in this place.

Kuva
Symbol of Bandos50000gp10minLand of the GoblinsKyllä(nimi), a vicious warrior dedicated to Bandos, perished in this place.

Kuva
Symbol of Armadyl50000gp10minTemple of IkovKyllä(nimi), a follower of the Law of Armadyl, perished in this place

Kuva
Ancient Symbol50000gp10minDesert TreasureKyllä(nimi), servant of the Unknown Power, perished in this place.

Kuva
Angel of Death500000gp12minThe Giant DwarfKylläYe frail mortals who gaze upon this sight, forget not the fate of (nimi), once mighty, now
surrendered to the inescapable grasp of destiny.
Requiescat in pace.

Kuva
Royal Dwarven Gravestone500000gp15minKing of the DwarvesKylläHere lies (nimi), friend of dwarves. Great in life, glorious in death. His/Her name lives on in song and story.
Tehnyt: Xentero, Yubel, Jondree, Makkara
Kuva


Muokattu viimeksi: 17:22 13.11.2012