Muu ohje
Anti-Scam -opasSisällysluettelo:


Tämä opas ohjaa, kuinka voit luoda itsellesi Recoveryt, Bank PINin ja kaiken muun, joilla kasvatat accounttisi turvallisuutta.
Älä kuitenkaan unohda, että accounttisi on aina mahdollista scammata (=varastaa), joten emme ota vastuuta, jos näitä ohjeita noudattamalla accounttisi varastetaan!


Kuva
Salasanan keksiminen

Salasanan keksiminen on osa hahmosi turvallisuutta.

Salasana ei saa olla mikä vain, siinä kannattaa olla tiettyjä kriteerejä, esimerkiksi

- Sen kannattaa ehdottomasti sisältää numeroita (vähintään neljä, ei 123 -sarjoja)
- Sen kannattaa olla vähintään kahdeksan merkkiä pitkä.
- Se ei saa olla helposti arvattavissa.

- Huono salasana on esimerkiksi runescape123, koira9 tai moimoi456.
- Hyvä salasana on esimerkiksi kk948fjjkr8f, 9fjjfkdd tai i2k2k2u2n2a2.

Recoveryt

Recoveryt ovat hyvin tärkeitä, jos accounttisi varastetaan, ja mielit saada sen takaisin. Kestää kuitenkin kaksi viikkoa, että recoveryt astuvat voimaan.

Mistä laitan recoveryt?

Tee se näin:

1) Mene osoitteeseen (www.runescape.com). Kirjaudu sisään.
2) Napauta "Account -> Account Settings". Jos sinua pyydetään kirjautumaan sisään uudelleen, tee se.
3) Klikkaa "Recovery Questions". Ulkoasu on muuttunut kuvasta, mutta idea on edelleen sama.
4) Kun olet täyttänyt kentät, napauta "Submit Questions/Answers".
5) Saat uudet recoveryt kahden viikon sisällä, jos asetat recoveryt ensimmäisen kerran, ne ovat voimassa heti.

Kuva
Kuva

Accountin jakaminen, myyminen, ostaminen tai luovuttaminen toiselle

Accountin jakaminen, myyminen, ostaminen tai luovuttaminen on RuneScapen sääntöjen vastaista toimintaa ja myös vaarallista. Hahmoa ei saa jakaa kenenkään kanssa - ei parhaan kaverin, naapurin, siskon, veljen, isän, äidin tai koiran kanssa.
Jaettua hahmoa kutsutaan nimellä "Shared account". Tällaisesta kiinnijääminen on rangaistavaa. Jos tahdot pelata RuneScapea, tee oma hahmo!

Accountin saaminen takaisin

Onko hahmosi varastettu, tai olet unohtanut sen? Tee näin!
1) Runescape.com -> Login -> Forgot password?
2) Syötä käyttäjänimesi (jos sinulla on display name, älä käytä sitä). Jos tunnus on luotu myöhemmin kuin lokakuun 2010, käytä sähköpostiosoitettasi
3) Syötä sähköpostiosoitteesi, jos sinulla on tililläsi sellainen. Huomaa, että sinun tulee käyttää samaa kirjoitusasua kuin lisätessäsi osoitetta (esim. Abc@runepoli.org ei ole sama kuin abc@runepoli.org).
4) Sähköpostiisi tulee nyt viesti, klikkaa linkkiä ja lisää uusi salasana. Huomaa, että viesti voi mennä roskapostikansioon.

Ei sähköpostiosoitetta? Se onnistuu silti!

1) Siirryt suoraan lomakkeeseen, jossa kysellään mm. recoveryt (jos on), tietoja accountistasi, mahdollisesta memberistä jne.
2) Täytä lomake niin hyvin kuin voit, laita myös sähköpostiosoite ja klikkaa "Send to Jagex."
3) Saat jonkin ajan (yleensä yli 24, hyvällä tuurilla 12 tunnin) kuluessa ilmoituksen sähköpostitse. Siinä ilmoitetaan, oletko saanut accounttisi takaisin vaiko et.

Sähköpostiosoite

Uudet hahmot luodaan automaattisesti sähköpostiosoitteella, jolla myös kirjaudut sisään. Jos olet luonut hahmon ennen sähköpostipakkoa, voit lisätä tämän vapaaehtoisesti. Palkinnoksi saat entistäkin paremmin suojatun accountin. Sähköpostiosoitteen antamalla voit myös saada varastetun/unohdetun salasanan takaisin. Jos olet luonut hahmon ennen sähköpostipakkoa, saat 10 slottia lisää pankkiisi. Jagex voi myös lähettää sähköpostia, jossa mainostaa tulevia tapahtumia, jos olet antanut tähän luvan, mutta muistakaa Jagex ei kysy salasanaa missään tilanteessa, ei sähköpostitse eikä muulla tavalla.

Kuinka lisään sähköpostiosoitteen?

1) Kirjaudu RuneScapen etusivulle.
2) Napauta "Account -> Account Settings".
3) Saattaa vaatia uudelleenkirjautumisen, tee se.
4) Email & communication preferences.
5) Syötä sähköpostiosoite, preferences-välilehdeltä saat jälkikäteen säätää asetuksia, mitä posteja annat Jagexin sinulle lähettää.
6) Kirjaudu sähköpostiisi, kun olet lähettänyt osoitteen. Saat koodin. Napauta "Code Entry", syötä sähköpostiosoitteesi ja koodi. Klikkaa "Submit".
7) Osoite on nyt lisätty.

Clientit ja World Switcherit

Osa pelaajista käyttää näitä, luotettavuudesta en kuitenkaan anna takuuta. RuneScapen oma client on kaikkein paras ja luotettavin.

Bank PIN

Bank PIN on näppärä työkalu siinä, että jos joku saa hahmosi haltuunsa, hän ei voi käydä pankissasi, sillä se vaatii kirjautumisen pankkiin (nelinumeroinen koodi).

Kuva

Näin luot Bank PIN:in

1) Mene pankkiin ja avaa pankki-ikkunasi.
2) Paina alhaalta "Bank PIN" -nappulaa. Jos taasen tahdot vaihtaa PINin, juttele virkailijalle, ja valitse vaihtoehto, jossa puhutaan Bank PIN:ista.
3) Kuvasta näette, että teidän pitäisi painaa ylintä nappulaa. Alemmasta vaihdatte päivää, jolloin unohdettu Bank PIN poistetaan (3/7 päivää).
4) Näppäile Bank PIN.
5) Näppäile Bank PIN uudelleen.
6) Uusi Bank PIN vie viikon aktivoitua, kun menet pankkiin, sinulta saatetaan kysyä, haluatko pitää PINisi. Valitse kyllä (Yes, I really want. I will never forget it!), jos olet tietoinen, että olet tehnyt PINin. Jos et tiedä tästä, hylkää se ja vaihda salasanasi ja recosi VÄLITTÖMÄSTI.
7) Odota viikko, ja näin Bank PINisi toimii!

RuneScape 3 etc huijaukset

On tehty myös sivustoja, jotka näyttävät RuneScapen viralliselta sivustolta, mutteivät tätä ole. Kun "kirjaudut" tällaiselle sivulle, saatat huomata, ettei mitään tapahdu. Käyttäjätunnuksesi ja salasanasi lähtevät sivuston tekijälle, jolloin hän voi varastaa hahmosi. Myös RuneScapen valuuttaa ja esineitä myydään tosielämän rahaa vastaan. Tätä Jagex on vaikeuttanut, ja hyvä niin.

Koneen turvallisuus ja keyloggerit

Keyloggerit ovat tietynlaisia haittaohjelmia, jotka tallentavat kaiken kirjoittamasi. Kyllä, myös accounttisi nimen, salasanan, Bank PINin...
.
Kuinka estän sen?

- Pidä virusskanneri aina ajan tasalla ja käytä palomuuria, jonka senkin kuuluu olla ajantasainen.
- Skannaa koneesi vähintään kerran kuussa virusten varalta ja poista mahdolliset haittaohjelmat (Älä poista cookieita).
- Esimerkki palomuurista: ZoneAlarm. Ilmainen virustorjuntaohjelma (joka on hyvä) on avast! Antivirus, maksullisista esimerkiksi Norton.

Voit myös ladata kokeiluversion, jos et tahdo ostaa kokoversiota.

Bannitun accountin takaisinsaaminen

Jos sinut on bannattu (=asetettu passiiviseen tilaan pelaamisen estämiseksi) tai hiljennetty (muted), voit lähettää Jagexille pyynnön, jossa voit perustella, miksi rangaistus täytyisi anteeksiantaa.
Palkista näet mutejen ja bannien määrän. Palkki kasvaa määrän ja vakavuuden mukaan. Kun toinen palkeista (esim. mute) on täysi, olet saanut permanent muten.
Palkit löydät kirjautumalla sisään, klikkaamalla "Account -> Account Settings" (saattaa vaatia uudelleenkirjautumisen) ja valitsemalla listalta "Account Status".

Kuva

Pilareiden alapuolella on kenttä, jossa on sääntörikkomukset. Appeal -painikkeesta voit anteeksipyytää ja perustella poistoa (poisto merkataan yliviivaamalla). Evidencestä näet, millä perusteella sinua on rangaistu (usein chatlog).Tehnyt: Santru1. Hienosäätö: Finwest. Uudelleenkirjoitus ja kuvat: Sliphie.
Kuva


Muokattu viimeksi: 20:07 18.12.2011