Muu ohje
Liikkumisvälineet- ja tavat

RuneScape on todella laaja alue, eikä kaikkiin paikkoihin ole edes mahdollista päästä jalan. Siksipä löytyy erilaisia metodeja kulkea, ja nämä helpottavatkin matkan tekoa. Kenties haluat kulkea laivalla, lentää kotkalla, tai lähteä puun kyytiin. Jotkin metodit vaativat erilaisia tehtäviä ja taitoja. Tämän oppaan on tarkoitus kertoa sinulle kaikki matkan teosta ja kulkemisesta ympäri RuneScapen maita ja mantuja!

Kuva
Kuva

Liikkuminen jalanKävely on yleisin tapa liikkua ympäri RuneScapea. Jalan matkaamiseen voi liittää mm. seuraavat asiat: Agilityn, tavarat kuten Boots of Lightness tai muut painoa vähentävät tavarat, oikotiet ja energiaa parantavat tavarat. Juoksuenergiaa vähenee sitä mukaan mitä enemmän hahmosi tavarat painavat. Pelaajat joilla on korkea Agility voivat liikkua paikasta toiseen niin että heidän energiansa palautuu nopeammin.

Juoksuenergiaa voi palauttaa nopeammin käyttäen rest-toimintoa (löytyy run-painikkeests). Juoksuenergiaa saa vielä nopeammin kuuntelemalla muusikoiden musiikkia. Muusikoita löytyy ympäri RuneScapea.

Alla näet listan tavaroista, joita Memberit voivat hyödyntää parantamaan energiaansa.

Kuva Nimi Efekti Mistä saa
Kuva Sq'irk juice Parantaa 10-40% riippuen mehun laadusta Saatavana Sorceress's Garden -minipelistä
Kuva White tree fruit Parantaa 16% energiaasi Saatavana White treestä, Varrockin linnan puutarhasta Garden of Tranquillity -questin jälkeen
Kuva Energy potion Palauttaa 20% energiaa/dose Pelaajat voivat valmistaa näitä Herblore -taidon avulla
Kuva Summer pie Palauttaa 20% energiaasi ja saat +5 Agilityyn Pelaajat voivat valmistaa näitä Cooking -taidon avulla, mutta näitä on myös mahdollista saada Dragon Implingeiltä
Kuva Super energy potion Palauttaa 40% energiaasi/dose Pelaajat voivat valmistaa näitä Herblore -taidon avulla
Kuva Explorer's Ring Palauttaa 50% energiaasi tietyn monta kertaa päivässä riippuen ringistä Lumbridge / Draynor Achievement Diary
Kuva Strange fruit Palauttaa 60% energiaasi Strange Planteista ympäri Karamjaa
Kuva Goutweed tuber Palauttaa 100% energiaasi Tai Bwo Wannai Clean up -minipelistä
Kuva Mint cake Palauttaa 100% energiaasi Gnome Restaurant -minipelistä
Kuva Spirit terrorbird, Tireless Run scroll Palauttaa tietyn määrän run energyasi riippuen Agility-levelistäsi. Summoning
- Salt Water allas, Oo'Glog Antaa loputtomat run energyt tietyksi ajaksi riippuen Agility-levelistäsi As a First Resort... -quest


Shortcutit

Shortcutit eli oikotiet nopeuttavat kulkemista jalan. Joihinkin oikoteihin vaaditaan Agilityä. Korkeamman agilityn vaativa oikotie oikaisee enemmän kuin pienemmän agilityn vaatima. Näet kaikki oikotiet tästä.
Teleportaatio

Kuva

Teleportaatio on helpoin ja nopein tapa päästä kaupungista tai paikasta toiseen. Erilaiset Teleportit aukeavat Magic -tason kehittyessä. Kaikki taiat löydät Magic -oppaastamme.

Kuva Jewellery

Voit liikkua ympäri RuneScapea erilaisten korujen avulla. Näistä hyvinä esimerkkeinä on Ring of Duelling ja Amulet of Glory. Voit ostaa näitä koruja muilta pelaajilta, tai jos oikein kovasti haluat voit tehdä niitä itse. Tarvitset vain korun jonka haluat lumota, esimerkiksi jos haluat Amulet of Gloryn sinun pitää tehdä Enchant-taika Dragonstone Amulettiin.

KuvaOldak's Marvellous Moving-over-distance SphereKuva

Tutkijana toimiva Goblin Oldak on kokeillut erinäisiä asioita riimujen kanssa ja on kehittänyt tämän maagisen teleporttivälineen. Moving-over-distance sphere ei kuitenkaan ole täydellinen pala harvinaista teknologiaa, vaikkakin se pystyy teleporttaamaan sinut mihin vain muutamasta paikasta kun rikot sen.

Saadaksesi uuden spheren, ota mukaasi 2 Law runea ja Molten glass ja mene Oldakin laboratorioon koillis-osaan Dorgesh-Kaanista. Kaikki seuraavat erilaiset spheret vaativat 2 Law runea ja Molten glassin.

Paikoista minne orbeilla pääsee kerrotaan myöhemmin tässä oppaassa.

KuvaPharaoh's sceptre

Eritoten taitavilla varkailla on mahdollisuus löytää tämä muinainen valtikka tyhjentäessään Jalsavrah pyramidia Sophanemissa. Tämä valtikka omaa taianomaisia mahdollisuuksia joita sauvan haltija voi käyttää teleportauttaakseen itsensä yhteen näistä kolmesta suuresta pyramiidista: Jalsavrah, Jaleustrophos ja Jaldraocht.

Jalsavrah sijaitsee Sophanemissa, ja juuri tästä pyramiidista voit siis löytää sceptren. Jaleustrophos on myös tunnettu nimellä Agility Pyramid joka sijaitsee koilliseen Sophanemista. Jaldraocht-pyramiidiin tutustutaan Desert Treasure -questin aikana ja tässä pyramiidissa on myös mahdollista vaihtaa spellbookisi Ancient Magic -taioille sopivaksi (edellyttäen tietysti myös questin suorittamisen).

Valtikassa on vain kolme chargea, mutta voit rechargata sen antamalla Guardian Mummylle varastamiasi aarteita (Pyramid Plunder) seuraavat määrät: 24 pottery tai ivory-, 12 stone- ja 6 gold-artefaktia Jalsavrahin pyramiidilla.

Spirit TreetKuva

Nämä puut ovat myös nopea tapa liikkua ainakin gnomejen lähelle. Ne jotka ovat suorittaneet Tree Gnome Village -questin pääsevät käsiksi näihin outouksiin. Spirit Treet sijaitsevat seuraavissa paikoissa:

- Koillisosassa Grand Exchangea
- Khazardin taistelukentillä
- Tree Gnome Villagessa
- Tree Gnome Strongholdissa lähellä Agility-rataa
- Lounaaseen elf-maista (vaatii The Path of Glouphrie -questin)

Vaikka puita on näinkin paljon vain Tree Gnome Villagessa ja Tree Gnome Strongholdissa sijaitsevat voivat teleportauttaa sinut muille puille. Muut puut taas joko Villageen tai Strongholdiin. Jos olet tehnyt The Path of Glouphrie -questin tiettyyn pisteeseen, puut pystyvät siirtämään sinut puulta toiselle ilman Villagen tai Strongholdin puita. Jos sinulla on korkea Farming pystyt myös kasvattamaan oman Spirit Treesi. Sinulla voi olla vain yksi puu kerrallaan. Puu vaatii 83 Farmingin. Puun kasvuaika on 3680 minuuttia, eli noin kaksi ja puoli vuorokautta. Mahdolliset sijainnit puulle ovat seuraavat:
Kuva
- Brimhavenin koillisosassa Agility Dungeonin pohjoispuolella
- Port Sarimin itäosassa
- Etceteria itäisellä saarella kaakkoisosassa laiturin lähellä

Scrollit

Treasure Trailseista voit hankkia itsellesi scrolleja, joilla on kyky teleportata sinut sinne, minne scroll pystyy sinut viemään. Näitä saa myös ostettua G.E:stä tai pelaajilta. Scrolleja vievät sinut joko:

- Lumberyard
- Nardah
- Phoenix Lair
- Tai Bwo Wannai
- Bandit Camp
- Miscellania

Portal Chamber

Jos satut omaavaan 50 Constructionin, voit hankkia Portal Chamberin taloosi. Sen avulla voit rakentaa kolme portaalia, jotka voit säätää viemään sinut näihin paikkoihin. Säätämiseen tarvitaan runeja.

- Lumbridge
- Falador
- Varrock
- Camelot
- Ardougne
- Watchtower
- Canifis


Fairy Rings

Fairy Ringit ovat hyvä tapa siirtyä myös paikasta toiseen. Nämä ringit vaativat vain Fairy Tale Part II - Cure a Queen -questin siihen asti, että näitä pystyy käyttämään. Sinun täytyy antaa kolmen kirjaimen koodi, jolloin pääset haluamaasi paikkaan. Pidä kädessäsi joko Dramen- tai Lunar staffia ja mene Lumbridgen suolla sijaitsevaan vajaan. Vaja on tietenkin tie Zanarikseen a.k.a. Lost Cityyn. Matkusta sieltä sitten haluamaasi koodiin. Lisätietoja Fairy Rings -oppaastamme.

Liikkuminen ilmateitseIlmateitse liikkuminen on myös suosittu tapa matkata ainakin eksoottisimmille paikoille, mutta ei voi myöskään väittää että liiteleminen taivaalla olisi mitään tavanomaista, ainakaan kotkan selässä! Jos matkan pääsi on vaikkapa Sophanemissa tai olet kiinnostunut muuten vain testaamaan lentäviä mattoja, tämä kohta on sinulle ellet ole näistä asioista vielä tietoinen.

Gnome Gliderit

Kun olet suorittanut The Grand Tree -questin sinulla on mahdollisuus matkata gnomejen kyydissä liitureilla. Gnome-liitureiden määränpäätä valittaessa saattaa tulla ongelmia nimien kanssa, mutta ongelma hoituu pienellä harjoittelulla nopsaan. Mainittakoon että läntisille Feldip Hilsseille pääseminen vaatii One Small Favour -questin sekä että Digsitelta ei takaisin liiturilla pääse. Onneksi Varrock on lähellä.
KuvaGnome nimiSelkokielellä
Ta Quir PriwThe Grand Tree
Lemantolly UndriLäntinen Feldip Hills
GandiusShip Yardista (itäinen Karamja) etelään
Kar-HewoAl Kharid
Lemanto AndraDigsitelta länteen
SindarposWhite Wolf Mountain
Priw Gnomo AndraloTree Gnome Village (vaatii Prisoner of Glouphrien)
DylandraPrifddinas (Vaatii Plague's Endin)


Military Gliderit

Monkey Madness -questin aloitettuasi pääset käsiksi salaiseen sotilas-liituri hangaariin. Puhu Daerolle Grand Treen Blurberry's Barissa, hän sitoo silmäsi ja pääse tänne lentohalliin. Puhu siellä olevalle Waydarille. Hän vie sinut Crash Islandille josta Lumbo voi viedä sinut apinoiden atollille. Tätä kautta pääser myös takaisin.

KuvaMagic Carpets

Olet kenties kuullut satuja taikamatoista. RuneScapessa tämä on totta. "Taikamattoloita" on seitsemässä paikassa ympäri aavikkoa. Käyttääksesi mattokyytejä mene puhumaan Rug Merchantille jossakin näistä paikoista. Valitse sitten määränpääsi. Kyyti maksaa 200gp.MistäMinneVaatimukset
Shantay PassPohjoinen Pollnivneach-
Shantay PassUzerin rauniotThe Golem
Shantay PassBedabin CampThe Tourist Trap
Uzerin rauniotShantay Pass-
Bedabin CampShantay PassThe Tourist Trap
North of PollnivneachShantay Pass-
South of PollnivneachMenaphos-
South of PollnivneachSophanem-
South of PollnivneachNardah-
NardahEteläinen Pollnivneach-
MenaphosEteläinen Pollnivneach-
SophanemEteläinen Pollnivneach-


Järjen käyttäminen aavikolla ei tietenkään ole kiellettyä. Sieltä hengissä selviytyminen voi olla erittäin hankalaa ellei mukanasi ole mahdollisia poistumiseen käytettäviä esineitä saati sitten vettä! Waterskinejä ja Desert robeja voit ostaa Shantay Passista. Runepoli ei vielä omaa maastosta selviytymis-opasta, mutta on hyvinkin mahdollista että semmoinen tänne ilmestyy.

Hot Air BallooningKuva

Suoritettuasi An Enlightened Journey -questin ja Hot Air Ballooning -miniquestin pääset lentelemään näillä palloilla ympäri RuneScapea. Ensimmäisen lentokerran jälkeen lentämiseen tarvitaan 1 kpl tiettyjä halkoja.

Määränpää Halot Firemaking lvl
Entrana Logs 20
Taverley Logs 20
Crafting Guild Oak logs 30
Varrock Willow logs 40
Castle Wars Yew logs 50
Grand Tree Magic logs 60


Eaglet

Pääset kotkien selkään kun olet suorittanut Eagles' Peakin. Kotkalla ratsastaaksesi sinun on lassottava se köydellä. Valitse siis yksi kotka pesästä ja käytä Ropea siihen. Jättikotkia on neljää eri sorttia ja jokaisella on oma pesänsä eri Hunter-alueilla. Eagles' Peakin pesä on ainut laatuaan, sillä siellä on yksi laji jokaista kotkaa. Voit siis matkustaa sieltä halutessasi Feldip-pesälle, Rellekka-pesälle, Nardah-pesälle ja Karamja-pesälle. Kaikki edellä mainitut vievät sinut Eagles' Peakiin.

Varmista silti että pääset pesälle ja sieltä pois. Alla vaatimukset.

KuvaFeldip eyrie

Päästäksesi tälle pesälle sinun pitää auttaa pientä köynnäskasvia kasvamaan pesän suulle asti. Käytä siis joko Garden cane (saa Fenkenstrainin linnasta), Thatch sparia (saa Tai Bwo Wanna Clean upista) tai Teasing stickiä köynnökseen. Anna sen kasvaa hetken jotta se on tarpeeksi pitkä sekä vahva ja kiipeä sitä pitkin sitten pesälle.

Rellekka eyrie

Tarvitset 35 Agilityn jotta voit kiivetä liukkaita jäisiä kädensioja ja olet pesällä.

Nardah eyrie

Päästäksesi Nardahin pesälle sinun täytyy siirtää iso kivi joka vaatii 45 Strengthin. Kun olet siirtänyt kiven voit kulkea sisään ja ulos miten huvittaa.

Karamja eyrie

Päästäksesi Karamjan pesälle sinun on täytynyt suorittaa Back to my Roots -questia tietylle asteelle asti. Pesä sijaitsee tiheän ja vaarallisen Jade Vine-labyrintin huipulla.
Liikkuminen kärryilläRuneScapessa ei paljoakaan kärryjä ole, mutta niissä paikoissa missä niitä on, ne auttavat kyllä. Näitä mahdollisuuksia ovat dwarvejen kärryverkosto ja kantokärryt.

Kaivoskärryt

Kuva
Kun olet aloittanut The Giant Dwarf -questin sinulla on mahdollisuus päästä Keldagrimiin. Dwarfit ovat todella ystävällistä porukkaa, joten he tarjoavat kaikille ihmisille kärrymatkat ilmaiseksi! Kaivoskärryverkoston pääasema on Keldagrim, josta pääsee lähtemään White Wolf Mountainille, Ice Mountainille ja Grand Exchangeen. Samoista paikoista pääsee myös takaisin Keldagrimiin.
Jos olet suorittanut Another Slice of H.A.M -questin voit käyttää Dorgesh-Kaanin ja Keldagrimin väliä. White Wolf Mountain vaatii Fishing Contest -questin.

Mistä Mihin
Keldagrim White Wolf Mountain
Keldagrim Ice Mountain
Keldagrim Grand Exchange
Kuva

Kantokärryt

Pääset käyttämään kantokärryjä kun olet suorittanut Shilo Village -questin. Veljekset Vigroy ja Hajedy ovat valmiita kuskaamaan sinua Brimhavenin ja Shilo Villagen välillä pientä maksua vastaan. Hajedy löytyy pohjoisosasta Brimhavenia laitureista etelään ja Vigroy on länteen Shilo Villagen pankista.Liikkuminen vesitse

Kuva

F2P-maissa tämä metodi on kovassa käytössä. Musa Point on kovassa käytössä kalastuksen takia. Port Sarimin laivaan astuu joukko ihmisiä, mukanaan harppuuna tai hummerimerta. Memberit käyttävät myös laivoja matkaamiseensa hyvin usein, sillä Karamjalle ei niin paljoa muita reittejä ole. Laivat ovatkin useasti ainoa tapa päästä saarille.

Port Sarim ja Karamja

Puhu joko Seaman Lorrisin, Seaman Thresnorin tai Captain Tobiaksen kanssa. He vievät sinut koillisosaan Karamjaa 30gp:tä vastaan. Voit palata puhumalla Customs Agentille. Pääset takaisin samaan hintaan. Et voi kuitenkaan viedä Karamjan rommia (Karamja rum) mukanasi laivaan.

Port Sarim ja Entrana

Lost Citystakin tutu munkit kuskaavat sinut saarelleen ilmaiseksi. Heidän pitää kuitenkin olla varmoja ettet kanna mukanasi aseita tai armoreita edes inventoryssasi, sillä silloin et pääse heidän laivaansa.

Ardougne ja Brimhaven

Ardougnen torilta etelään sijaitsee laituri jonka mukava kapteeni voi viedä sinut Brimhaveniin 30gp:tä vastaan. Puhu siis Captain Barnabylle niin pääset sinne. Voit palata puhumalla Customs Agentille. Pääset takaisin samaan hintaan. Et voi kuitenkaan viedä Karamjan rommia (Karamja rum) mukanasi laivaan.

Shilo Village

Lady of the Waves-niminen laiva sijaitsee länteen Shilo Villagesta, ja pääset matkaamaan sillä joko Port Khazard tai Port Sarimiin. Lippuja voit ostaa Seravelilta Shilo Villagen kalastuskaupan yläkerrasta hintaan 25gp. Captain Shanks myy lippuja takaisin samaan hintaan, ja hänet löydät laivan kannelta.

Miscellania ja Etceteria

Pääset Misscellaniaan ja Etceteriaan puhumalla Rellekkan laiturilla Sailorille. Vaatii The Fremennik Trials-questin.

Waterbirth Island ja Rellekka

Puhu Jarvaldille Rellekkan läntisimmällä laiturilla, ja hän kuskaa sinut Waterbirth Islandille. Pääset myös hänen avullaan myös takaisin.

Ogre boatride, Karamjalta Feldip Hillsseille

Recipe For Disaster -questin ogre-osuuden suoritettuasi voit käyttää oikotietä Karamjalta Feldip Hilsseille. Tämä onnistuu Rantzin lasten avulla, mutta sinun täytyy maksaa heille siitä hyvästä. He voivat pyytää Karamjalta löytyviä herbejä (Snake weed, Rogue's purse yms.) tai chompyja, joten pidä näitä tavaroita mukanasi jos matkaa havittelet.

Charter Ships

Joissain satamissa ja laitureissa on myös Charter-virkailijoita. Nämä virkailijat voivat ottaa sinut kyytiinsä, ja viedä paikkoihin joihin et muuten tavallisilla laivoilla pääse, tietysti maksua vastaan. Kannattaa siis varata muutama tuhat mukaan kun havittelet näitä laivamatkoja. Nämä virkailijat myös myyvät kaikkea hyödyllistä tavaraa, eli mitään turhia heppuja he eivät ole! Joihinkin satamiin päästäksesi sinun on suoritettava tehtäviä.

- Port Phasmatys - Ghost Ahoy
- Port Tyras - Regicide
- Mos Le'Harmless - Cabin Fever
- Oo'glog - As a First Resort...

Jos olet suorittanut Cabin Fever -questin, hinnat puolittuvat. Jos sinulla on Ring of Charos(a) (saa Garden of Tranquillity -questista), se laskee hintoja myös. Yhdessä hinnat ovat todella edullisia sinun kannaltasi.

* Hinnat puolitettu. Vaatii Cabin Fever -questin.MistäBrimhavenCatherbyKaramjaMos Le'HarmlessPort KhazardPort PhasmatysPort SarimShipyardTyras CampOo'glog
Brimhaven-480480975*4003650160040032003800
Catherby480-480625*160032501000160032003400
Karamja200480-225* 4001850-20032002000
Mos Le'Harmless725*625*1025*-1025*-325*275*1600*500*
Port Khazard160016001600 1025*-48501280160032005000
Port Phasmatys365032501850---2050185032001100
Port Sarim16001000-325*1280650-40032001400
Shipyard400160200225*7201850400-3200900
Tyras Camp3200320032001600*3200320032003200-3200
Oo'glog380034002000550*5000280014009003200-


CanoesKuva

Kanootit ovat hyvä tapa liikkua Lumbridgen ja Edgevillen väliä. Toki myös Wildernessiin on mahdollisuus päästä. Jos kaipaa myös vaihtelua, tämä on oivallinen mahdollisuus. Itselleni tulee ainakin ihan rentoutunut olo kun hahmo meloo jokea pitkin. Lum-joen varrella on neljä paikkaa jossa voit kanoottisi tehdä. Kun olet "paikassa", hakkaa puu ja valitse ja tee siitä haluamasi kanootti. Paremmat kanootit vaativat paremman Woodcutting -tason.

Huom! Pääset Wildernessiin muttet sieltä takaisin samaa reittiä!KanoottiWoodcutting level
Log12
Dugout27
Stable Dugout42
Waka57
Quest tavarat

Joistakin questeista saat tavaroita joita voit käyttää hyödyksesi teleportataksesi paikkoihin joihin muuten et ehkä yhtä helposti pääsisi.

Kuva Tavara Informaatio
Kuva Ectophial Saat Ectophial Ghost Ahoy -questista. Tyhjennettäessä se teleportauttaa sinut Ectofuntusille, Port Phasmatyksestä pohjoiseen. Rechargataksesi sen, käytä sitä Ectofuntusiin.
Kuva Elf teleport crystal Aloitettuasi Mourning's End Part I saat tämän haltia-kristallin. On myös mahdollista saada se droppina Elf Warrioreilta. Se teleportauttaa sinut Lletyan leirintäpaikalle. Elunedillä voit rechargata sen pientä maksua vastaan.
Kuva Enchanted lyre The Fremennik Trials -questin aikana tutuksi sinulle tulee tämä lyyra. Sen voi enchantata uudestaan *uhraamalla Fossegrimenille jonkin seuraavista jolloin saat jonkin määrän teleporteja.
Kuva Sled Kelkka tulee sinulle tutuksi taasen Troll Romance -questissa. Et pysty valitettavasti kelkkailemaan missä vain, vaan Troll Strongholdin läheisellä vuorella määränpäänäsi poimiaksesi Trollweiss-kukkia, kenties.
Kuva Camulet Camuletin saat Enakhra's Lament -questista. Hieromalla Camulettia se teleportatauttaa sinut Enakhrahin temppeliin. Toki myös tämä riipus mahdollistaa puhumisen kameleiden kanssa.
Kuva Moving-over-distance sphere (Goblin Village) Another Slice of H.A.M.-questin aikana saat tämän esineen itsellesi. Rikkomalla sen, se teleportauttaa sinut jonnekkin Goblin Villagessa. Ohjeet kuinka hankkia takaisin näet ylempänä tässä oppaassa.
Kuva Moving-over-distance sphere (Plain of Mud) Land of the Goblins -questin aikana saat tämän esineen itsellesi. Rikkomalla sen, se teleportauttaa sinut kyseisestä questista tuttuun luolaan.
Kuva Moving-over-distance sphere (Bandos's Throne Room) The Chosen Commander -questin jälkeen saatava sphere, jolla voit teleportata Bandos's Throne Roomiin.
Kuva Jennica's Ring Spirit of Summer -questin aikana saatava ringi, jonka avulla pääsee Spirit realmiin eri puolilta Wildernessiä.
Kuva Broomstick Swept Away -questin aikana saatava luuta, jonka memberit voivat lumota vierailemalla eri noitien luona ympäri Runescapea. Lumotulla luudalla voi teleportata Sorceress's Garden -minipeliin.

Muut metodit


On olemassa muitakin tapoja liikkua, esimerkkinä Wildernessissä sijaitsevat vivut. Kenties Abyss on tullut sinulle tutuksi, tämäkin hyvä ja suosittu esimerkki. Oletko jo kuullut Mort Myren suolla sijaitsevasta oikotiestä? Tässä osiossa kerrotaan siis kaikista erilaisista tavoista siirtyä haluttuun paikkaan.

Magic Portals

Magic Guildin toisessa kerroksessa on kolme portaalia joita käyttämällä pääset johonkin näistä paikoista:

- Itäinen portaali - Wizards' Tower
- Eteläinen portaali - Dark Wizards' Tower
- Läntinen portaali - Thormac the Sorcerorin torni

Wizards' Tower sijaitsee Draynor Villagesta etelään, Dark Wizards' Tower sijaitsee Crafting Guildista pohjoiseen ja Thormac the Sorcerorin torni lounaaseen Seers' Villagesta.

Mort Myren suon oikotie

Mort Myren suolta löytyy eräs oikotie joka tosin vaatii sekä Priest In Peril- että In Search of the Myreque -questit. Tämä nopeuttaa selvästi liikkumista suolla.

Mene ensiksi Canifiksen tavernan takana olevasta salaluukusta alas. Tutki edessäsi oleva verinen seinä ja mene siitä läpi. Kulje eteenpäin niin kauan että tulet puuovien luo luolan perällä. Avaa ne ja pääset suolle. Kulje etelään niin kauan että näet sillan puiden välissä. Kiipeä puuhun ja hahmosi kävelee automaattisesti toiselle puolelle ja kiipeää alas. Kulje taas etelään ja löydät veneen joka vie sinut Mort'toniin ilmaiseksi. Paluumatka maksaa 10gp:tä.

Ardougnesta vipu Deserted KeepiinKuva

Ardougnessa on vipu jota vetämällä päädyt yli lvl 50 Wildernessiin, Deserted Keepiin. Ellet vedä vipua päästäksesi takaisin, ota jokin terävä esine mukaasi, että pääset läpi hämähäkin seiteistä.

Abyss

Päästäksesi Abyssiin sinun täytyy suorittaa Zamorak Mage -miniquest. Abyss sijaitsee Wildernessissä, Edgevillestä pohjoiseen. Revenantit ovat nykyään ainoa vaara Abyssiin mentäessä. Abyssin sisällä on paljon örmelöitä ja usein saat melkoisen armeijan niitä kimppuusi. Abyss on monien Rc:n kehittäjien käytössä ahkerasti.

Huom! Astuessasi Abyssiin saat pääsi päälle "skullin". Voit suojautua tältä Forinthry braceletin avulla. Astuttuasi 5 kertaa Abyssiin tämä rannekoru kuitenkin tuhoutuu. Lisätietoja Abyssista löytyy linkeistä yhäällä.

Wildernessin teleportti portaalit

Wildernessissä on kuusi portaalia, jotka aktivoimalla pääset satunnaisesti johonkin näistä portaaleista. Portaalin aktivoiminen tapahtuu koskettamalla yhtä portaalin tornia. Sen jälkeen tornit alkavat hehkua, ja teleporttaudut seuraavaan portaaliin. Portaalit voivat teleportata sinut syvälle Wildernessiin, mutta portaalit toimivat myös siellä.

Kuolema

Joskus kuolema vain on nopein tapa siirtyä haluttuun paikkaan, oli se sitten vaikka toinen kaupunki. Kuoleminen Faladoriin, sieltä pankille, telerunet tai tarvittavat tavarat mukaan ja olet huomattavasti lähempänä halauamaasi paikkaa.Tehnyt: Napero, Sepeli

Ilmoita virheestä

Muokattu viimeksi: 15:33 27.10.2016