Muu ohje
Random eventitSisällysluettelo:


Random Eventit ovat erilaisten bottien torjumiseen tarkoitettuja tapahtumia, jotka voivat osua pelaajan kohdalle sattumanvaraisesti. Random eventin sattuessa pelaaja saattaa esimerkiksi teleporttautua toisenlaiseen ympäristöön kuin missä hän oli aikaisemmin, ja joutua sitten vielä ratkomaan erilaisia pieniä pelejä.

Suoritettuaan tehtävänsä oikein pelaaja palaa takaisin alkuperäiseen sijaintiinsa ja saa pienen palkinnon vaivoistaan.

Kuva
YleistäPelaaja voi saada random eventin tehdässään Runescapessa jotakin, oli se sitten puiden hakkaamista tai inventoryn esineiden käsittelyä. Tällöin pelaajan viereen voi ilmestyä esimerkiksi Mysterious Old Man (MOM), joka siirtää pelaajan eventin tapahtumapaikalle.

Kuva Pelaajan saama random event on suoritettava loppuun, ennen kuin hän voi taas jatkaa normaalia pelaamistaan. Palkinnoksi suoritetusta eventistä pelaaja saa itselleen random event boxin, jonka avaamalla hän voi valita itselleen mieluisimman vaihtoehdon.


Iffie ja asutKuva

Joistakin Random event boxeista voi valita "Save up for a costume" -vaihtoehdon. Tällöin saat Random event pisteen, jonka voit vaihtaa Varrockin vaatekaupassa istuskelevalta Iffie-mummeli johonkin Random event -asusteista.

Kuva

Asuja voi valita seuraavista Random eventeistä:
Freaky Forester
Frogs
Drill Demon
Gravedigger
Mime

Nykyiset random eventit

KuvaNimi ja kuvaus
Kuva
Bee-keeper


Beekeeper ilmestyy ja teleporttaa sinut alueelle, jossa joudut asettelemaan hajonneen mehiläiskeon uudelleen kokoon.

Näytä kuva:

Kuva


Kuva
Captain Arnav


Captain Arnav teleporttaa sinut saarelleen, jossa joudut avaamaan lukon asettamalla kolme samaa kuvaa keskiriviin. Tarvittavan esineen nimi näkyy lukon sivuilla.

Näytä kuva:

Kuva

Kuva
Certer


Vastaasi tulee joskus yksi kolmesta pukuun pukeutuneesta (Niles, Giles tai Miles) henkilöstä, jotka tarvitsevat apuasi.

Sinun ei tarvitse muuta kuin puhua hänelle ja tunnistaa sitten kuvassa pyörivä esine ja valita se kolmesta vaihtoehdosta. Jos vastaat väärin Niles, Giles tai Miles teleporttaa sinut kauas pois.


Näytä kuva:

Kuva

Kuva
Drill Demon


Voit joutua Drill demonin luokse ja joudut siellä tekemään erillaisia kuntoiluliikkeitä viisi kertaa ennen kuin pääset pois. Drill sanoo sinulle aina minkä liikkeen teet.
Kuva
Evil Bob


Kun Bob teleporttaa sinut saarelle, puhu hänelle ja kuvassa näkyy minkä näköisen kissapatsaan luota sinun täytyy kalastaa kypsä kala. Tätä kalaa sinun pitää käyttää "uncooking pot":iin ja antaa sitten raw fish Bobille, jolloin hän nukahtaa. Nyt vain menet portaalista ulos.

Näytä kuva:

KuvaKuva
Evil Twin


Voit joutua milloin tahansa Mollyn luokse ja joudut pyydystämään hänen kaksoisolentonsa. Mene pyydystämiskojeen luokse ja pyydystä samannäköinen nainen kuin Mollykin oli. Mollyn ulkomuoto vaihtuu joka kerta joten katso minkä näköinen hän on ennen kuin menet pyydystämään.
Kuva
Freaky Forester


Freaky Forrester tulee luoksesi ja vie sinut hänen tontilleen keskelle metsää, jossa on paljon pheasantteja. Forrester kertoo sinulle moni pyrstöisen pheasantin liha sinun tulee tuoda hänelle. Kun olet tappanut pheasantin vie liha Forresterille ja lähde pois portaalista. Jos tapat väärän pheasantin/et puhu hänelle hän vie sinut eri paikkaan.
Kuva
Frogs


Frog Heraldic teleporttaa sinut sammakkojen maahan, jossa sinun on ensin puhuttava hänelle ja sitten Frog Princessille/Princelle. Jos puhut jollekin muulle sammakolle sinut teleportataan pois ja jäät ilman palkintoa.
Kuva
Gravedigger


Voit joutua eräänlaiselle hautausmaalle Gravediggerin luokse. Joudut asettamaan hauta-arkut oikeille paikoilleen hautakivien mukaan. Tämä on oikeastaan aika helppoa. Jos esim. hautakivessä on kirveen kuva niin sinun pitää tuoda siihen hautaan se arkku missä on kuollut kirvesmies. Sinun pitää päätellä aina mikä hauta sopii minkäkin hautakiven kanssa yhteen ja kun olet valmis niin menet puhumaan Gravediggerille.
Kuva
Lost & Found


Saatat joskus joutua teleport random eventtiin, vaikket edes teleporttaisi. Joudut pieneen maanalaiseen huoneeseen jossa on neljä vipua. Yks vipu on aina jollain tapaa erillainen ja joudut vetämään siitä päästäksesi pois.

Kuva
Maze


Joskus MOM teleporttaa sinut myös labyrinttiin, joka sinun pitäisi läpäistä mahdollisimman nopeasti. Maali on keskellä ja palkinto määräytyy siitä, miten nopeasti menet sinne. Joskus palkinto voi olla yli 100k:takin jos käy tuuri ja olet tarpeaksi nopea. Palkinto siis määräytyy nopeudesta. aAlareunassa näet kuinka paljon palkinnosta on jäljellä (prosentteina). Sinulla on automaattisesti juoksu -kohta päällä = juokset niin kauan kuin energiaa on. Matkalla on arkkuja, joita minä henkilökohtaisesti en suosittele avaamaan nopeuden kannalta, sillä siellä on yleensä vain potionin loppuja ja nuolia.

Palkinnoksi saat prosenttien mukaisesti (riippuu miten nopea olet) random tavaraa, esimerkiksi sulkia ja oreja.
Kuva
Mime


Mimessä MOM teleporttaa sinut lavalle, jossa sinun pitää kopioida miimokon liikkeitä. Tämä on vaikeaa, jos et huomaa ensimmäisellä kerralla, mitä miimikko tekee, sillä et näe sitä uudelleen. Sinun pitää valita listalta, mitä miimikko teki ja painaa emoten nappia ja itse teet. Mimessä ei ole yhtään puhumista, sillä tiedät menikö se oikein vai ei, siitä teetkö "cheer" vai "cry" -emote eli itketkö vai hurraatko.
Kuva
Pillory


Voit joutua häkkiin josta sinun sitten tulisi päästä pois. Valitse "unlock" kohta häkin lukon luota ja valitse lukkoon sopiva avain niin teleporttaudut sinne mistä tulitkin.

Näytä kuva:

Kuva


Kuva
Pinball


Joskus Mysterious Old Man teleporttaa sinut pelihuoneeseen, jossa ovea vartioivat kaksi peikkoa. Pelin tarkoituksena on klikata sitä paalua, jonka ympärillä on vihreä kierre. Pisteitä tulee kerätä näin 10, jolloin pääset pois. Hankalaksi homman tekee kuvakulman vaihtuminen jokaisen klikkauksen jälkeen. Jos painat väärää tolppaan, laskuri nollaantuu ja joudut aloittamaan alusta.
Kuva
Prison Pete


Auta Prison Peteä pakenemaan kanssasi! Ainoa asia, mikä sinun täytyy tehdä, on vetää vivusta ja katsoa sen jälkeen näkyvä ilmapalloeläimen kuva, jonka jälkeen poksauttaa sellainen samannäköinen ilmapalloeläin ja viedä siitä tullut avain Petelle, joka kokeilee avainta oveen. Jos se on oikein, tee näin vielä kaksi kertaa ja pääset lopuksi pois. Aina väärästä vastauksesta tulee yksi lukko oveen ja olet taas kauempana pois pääsyä.

Näytä kuva:

Kuva


Kuva
Quiz Master


Voit joutua pimeään paikkaan jossa Quiz Master kuulustelee sinua ja joudut aina valitsemaan kolmesta tavarasta mikä ei kuulu joukkoon.
Kuva
Sandwich Lady


Kun Sandwich Lady tulee niin puhu hänen kanssaan ja valitse sieltä se leipä tai vastaava minkä hän haluaa sinun ottavan. Jos valitset väärin niin hän telettää sinut johonkin.

Näytä kuva:

Kuva

Kuva
Surprise Exam


Tänne kouluun MOM sinut joskus teleporttaa. Pelin ideana on "opiskella". Tehtäviä on kahdenlaisia. On sellasia missä pitää klikata kolmesta vaihtoehdosta, mikä liittyy joukkoon ja toisessa pitää valita listasta 3 tavaraa, jotka liittyvät yhteen vinkin avulla. Lopussa opettaja sanoo, että minkä ilmansuunnan ovesta (esim. north-west, luode) ja minkä värisestä sinun pitää lähteä.

Näytä kuva:

Kuva
KuvaRandom event emotetRandom event emoteja voi valita avattavaksi seuraavista random eventeistä:
Gravedigger, Mime

Emoteista tarkemmin Emote-oppaassaTehnyt: Vulle, Tristanix, Jondree, Makkara
Kuva


Muokattu viimeksi: 13:35 01.02.2012