Aktiviteetti
Mort'ton Shade Burning

Tämä minigame on vaarallinen, menetät tavarasi jos kuolet


Esittely:

Shades of Mort'ton-questin suorittaneet pelaajat voivat kehittää firemaking-taitoa aivan uudella tekniikalla, ja ansaita siinä samassa hieman rahaa. Minipeli vaatii yhteistyötä muiden pelaajien kanssa, joten yritä päästä aina World 2:seen pelaamaan, ellet ole menossa kavereittesi/klaanisi kanssa.

Kuva


Sijainti:
Reitit Morttoniin
Mortt'ton Shade Burning-minipeli keskittyy nimensä mukaisesti Morytaniassa sijaitsevaan Mort'tonin kaupunkiin ja sen ympäristöön. Mort'ton on sijaitsee aika syrjässä, joten matkoihin kuluu suhkot paljon aikaa.

Karttaan on kuvattu kaksi reittiä, joita pitkin pääset Mort'toniin. Keltaisella merkitty reitti 1 vaatii ainoastaan Nature Spirit-questin aloituksen. Punaisella merkitty reitti 2 vaatii In Search of Myreque -questin suorittamisen. Itse suosittelen käyttämään reitti kahta, sillä se on nopeampi, ja riski joutua Ghastin hyökkäyksen kohteeksi on pienempi.


Vaaditut taidot:

Tämän minipelin pelaamiseen ei ole taitovaatimuksia, mutta korkea combat ja crafting lvl on hyödyksi.


Vaaditut questit:

 • Priest in Peril
 • Shades of Mort'ton

  Nature Spirit täytyy olla ainakin aloitettu.

  Olisi myöskin hyvä, jos olisit suorittanut seuraavat questit, sillä ne nopeuttavat minipelin pelaamista suuresti.

 • In Search of Myreque
 • In Aid of Myreque

  Vaaditut tavarat:

  Taisteluvarusteet, ruokaa, tinderbox, hammer, halkoja ja rahaa. Loput tavarat hankitaan minipelin aikana.


  Pelin aloitus:

  Varsinaista aloitusta ei ole, senkun vain menet korjaamaan/suojelemaan Mort'tonista pohjoiseen (N) olevaa temppeliä.
  Pelin pelaaminen:

  Pääkohteet

  Temppeli

  Pohjoiseen Mort'tonista, pienellä saarella, sijaitsee raunioitunut temppeli. Sinun tehtäväsi on korjata se. Tämä ei kuitenkaan onnistu yksin, joten tarvitset muita pelaajia avuksesi. Koeta etsiä world, jossa on muitakin pelaajia samassa asemassa. World 2 on paras, siellä on lähes poikkeuksetta aina joku korjaamassa temppeliä. Ota mukaasi rahaa (noin 10k), Serum 207 ja tulukset (tinderbox), mikäli haluat toimia temppelin korjaajana.

  Mikäli et halua korjata temppeliä, voit toimia myös ns. "suojelijana". Tämä tarkoittaa sitä, että autat temppeliä korjaajia tappamalla hyökkääviä Shadeja. Näin toimiessasi ota mukaasi taisteluvarusteet, ruokaa, tulukset, Serum 207 ja hieman rahaa.

  Kumpikin yllämainittu tyyli johtaa samaan lopputulokseen.

  Suuntaa nyt Mort'toniin ja mene sekatavarakauppaan (general store). Käytä annos Serum 207 Razmireen, kaupan myyjään. Nyt hän pystyy myymään sinulle tarvikkeita. Osta seuraavat esineet, tarvitset niitä temppelin korjauksessa.

  Raunioitunut temppeli

  NimiMontako ostetaan
  HammerYksi
  Swamp paste17-19kpl
  Limestone brick2-3
  Beam2-3
  Olive oilLopputila repusta


  "Suojelijat" tarvitsevat vain olive oilia!

  Mene nyt pohjoiseen kylästä, sillan yli pienelle saarelle. Valitse raunioista "Repair" -vaihtoehto, ja hahmosi alkaa korjata temppeliä.

  Kun alat korjaamaan/suojelemaan temppeliä, ruudun oikeaan reunaan ilmestyy pieni "Temple repair" infotaulukko. Taulukosta näkee kolme eri asiaa, mutta tärkein niistä on Sanctity-arvo, joka kertoo sinun "pyhyytesi". Kun Sanctity-arvo nousee korjatessasi/suojellessasi temppeliä 10%, mene temppelin sisälle ja sytytä tuli Fire Altariin tuluksilla. Käytä nyt ostamiasi olive oileja tuleen, ja saat Sacred Oil.

  Huomaa, että Sanctity-arvosi laskee "pyhittäessäsi" öljyjä!

  Pyre Logs

  Nyt kun sinulla on Sacred Oilia, voit tehdä pyre logseja. Ainoastaan niillä voi polttaa Shadejen jäännöksiä. Logsien valmistus on hyvin yksinkertaista, käytät vain sacred oilia haluamaasi halkoon. Huomaa kuitenkin, että mitä paremman pyre login haluat tehdä, sitä ennemän sacred oilia siihen kuluu.

  Öljyvarastosi saattavat kulua nopeasti loppuun, joten varmista että sinulla on sitä tarpeeksi.

  Shadejen polttaminen

  Hautapaikka
  Mene takaisin Mort'toniin ja tapa paikallinen Loar Shade (40lvl), ja ota sen jäänteet (remains). Mortt'tonissa on monia hautapaikkoja, mene yhdelle niistä. Aseta pyre log haudalle, laita sitten shaden jäänteet ja sytytä ne tuleen. Shaden henki poistuu nyt jonnekin paljon parempaan paikaan, ja palkinto poltostasi ilmestyy läheiseille alustalle (pedestal). Se voi olla rahaa tai parhaassa tapauksessa avain.

  Avaimia on neljää eri mallia, bronze, steel, black & silver. Kukin avaimista käy ainoastaan samaa metallilajia edustavaan oveen. Et siis voi avata black avaimella steel ovea. Avaimien päissä on myös jokin väri.

  Myös värin on vastattava yhdessä metallin kanssa oveen

  Shaden jäännösten poltosta saat myös hieman prayer experienceä.

  Shade Dungeon

  Ovet dungeoniin
  Nyt kun sinulla on avain, suuntaa Mort'tonista luoteeseen ja sinun pitäisi löytää rauniot, joiden lähistöllä on sisäänkäynti Shade Dungeoniin.

  Pääset nyt Shade Dungeoniin avaamaan palkintoarkkuja, sekä tappamaan vahvempia shadeja (Asyn, Fiyr, Phrin) mikäli haluat saada parempia avaimia palkinnoksi jäänteiden poltosta. Aluksi et kuitenkaan pääse kuin ensimmäiseen huoneeseen, jossa on Phrin Shadeja (60lvl). Jotta pääsisit syvemmälle luolastoon, tarvitset steel avaimen. Tapa siis muutama Phrin Shade, kerää jäännökset, palaa hautapakoille, ja polta jäännökset. Polttamalla Phrin Shadejen jäännöksiä, sinulla on suuremmat mahdollisuudet saada parempi avain, jolla pääset syvemmälle luolastoon. Tämä tarkoittaa luonnollisesti myös isompia mahdollisuuksia saada parempaa tavaraa palkintoarkuista.

  Kartta Shade Dungeonista  EXP taulukot:

  Pyre logsien valmistus


  NimiVaadittava firemaking lvlMontako annosta oljyä kuluu valmistukseenMitä shadeja halolla voi polttaaFiremaking exp poltettaessa
  Logs52Loar, Phrin50
  Oak logs202Loar, Phrin70
  Willow logs353Loar, Phrin, Riyn100
  Teak logs403Loar, Phrin, Riyn120
  Maple logs503Loar, Phrin, Riyn175
  Mahagony logs553Loar, Phrin, Riyn210
  Yew logs654Loar, Phrin, Riyn, Asyn255
  Magic logs804Loar, Phrin, Riyn, Asyn, Fiyr404,5


  Shadejen polttaminen


  NimiMistä löytääPrayer exp poltosta
  LoarYmpäriinsä Mort'tonia.33
  PhrinShade Dungeonin ensimmäinen huone.46.5
  RiylShade Dungeonissa, steel ovien takana.59.5
  AsynShade Dungeonissa, black ovien takana82.5
  FiyrShade Dungeonissa, silver ovien takana100


  Hyödyt ja palkinnot:

  Palkintoarkuista voit saada melkeinpä mitä tahansa roinaa, aina steel med helmeistä 3lvl clueihin ja fine clothiin, jonka takia tätä minipeliä yleensä pelataan. Fine clothia saa harvoin huonommista palkintoarkuista, mutta se ei ole täysin mahdotonta. Fine Cloth on maagien Splitbark-armorin valmistukseen tarvittava ainesosa.


  Tehnyt: Finwest
  Kuva

  Muokattu viimeksi: 14:05 22.01.2012