Aktiviteetti
Great Orb Project, The

Tämä minigame on turvallinen


Esittely:

Oletko mielestäsi vaihtelun tarpeessa? Kaipaatko apuja Runecraftingin kehittämiseen? The Great Orb Project on suunnattu niin F2P- kuin P2P-pelaajillekin. Minipeli on erittäin helppo. Sinun täytyy estää vastustajiasi saamasta heidän orbejaan alttarin luo, ja samalla yrittää itse saada ne kohteeseensa. Palkintona löytyy Runecraftingia auttavia tavaroita, kuten kaapuja, teletabeja, essencejä ynnä muuta!

Kuva


Sijainti:

Runecrafting Guildissa, joka sijaitsee Wizards' Towerissa Draynor Villagesta etelään.


Vaaditut taidot:

50 Runecrafting


Vaaditut questit: Rune Mysteries

Muut vaatimukset: Pelissä käytettäviä tavaroita varten Head- ja Weapon –kohdat tulee olla equip-ikkunassa tyhjinä, sekä tilaa täytyy varata myös tavaratilasta kahdelle pelissä käytettävälle esineelle ja pelin aikana ansaittavia Essencejä ja Runeja varten.

Pelin aloitus: Ensin valitaan joukkue, johon haluaisi liittyä. Valittavana on joko keltainen taikka vihreä joukkue, joilla on eroa vain ulkonäöllisesti.

Vihreä joukkue, johtajana Wizard Acantha
Kuva
Acantha vastaa vihreän joukkueen kokoonpanosta. Mikäli kannatat ajatusta vihreiden pallukoiden tärkeydestä, liity hänen joukkoihinsa. Huomaa Join -vaihtoehto, jonka avulla sinun ei tarvitse käydä pitkää keskustelua liittyäksesi mukaan peliin.

Keltainen joukkue, johtajana Wizard Vief
Kuva
Vief vastaa keltaisen joukkueen kokoonpanosta. Mikäli kannatat ajatusta vihreiden pallukoiden tärkeydestä, liity hänen joukkoihinsa. Huomaa Join -vaihtoehto, jonka avulla sinun ei tarvitse käydä pitkää keskustelua liittyäksesi mukaan peliin.

Kumpi tahansa joukkue, jakajana Wizard
Kuva
Wizardit vastaavat joukkueiden välisestä tasaisesta kokoonpanosta. Heidän kauttaan pääsee nopeasti peliin, sillä he laittavat pelaajan joukkueeseen, jossa on vielä tilaa pelaajille. Huomaa Join -vaihtoehto, jonka avulla sinun ei tarvitse käydä pitkää keskustelua liittyäksesi mukaan peliin.

Joukkueeseen päästyään pelaajalle annetaan päähän joukkuevärin mukaiset hatut ja aseeksi tyrkätään Attractor- tai Repeller Wand. Tavaratilaan taasen ilmestyy toinen edellä mainituista sauvoista ja Barrier Generator. Tavaroiden selitykset löytyvät seuraavasta osiosta.
Pelin pelaaminen:

Peliliitännäiset tavarat & esineet

Kuva Attractor Wand
Attractor nimensä mukaisesti vetää oman puolen pallukoita pelaajaa kohti, sekä vastustajapuolueen palloja ensimmäisten 30s. aikana.

Kuva Repeller Wand
Repeller on edellisen vastakohta, työntäen pallukoita poispäin pelaajasta. Vastustajapuolueen palloihin tämä vaikuttaa ensimmäisten 30s. ajan.

Kuva Barrier Generator
Generator luo pelaajan kohdalle maagisen seinämän, josta ei pääse läpi oman, eikä vastustajankaan pallot. Pelaajat pääsevät läpi valitessaan ”Pass through” –vaihtoehdon. Oman puolueen jäsenet (siinä missä pelaaja itse) voi poistaa oman väriset seinämät.

Kuva Guild Token(s)
Nämä ovat pelistä saatavaa valuuttaa, jonka määrä määräytyy pelaajan menestyksen mukaan. Tokeneilla ostettavista tavaroista tietoa oppaan myöhemmässä osiossa.

Esimerkki-gear
Pääideana on pitää yllään mahdollisimman kevyttä varustusta, sillä pelissä ei tarvitse varautua mitään ylimääräistä uhkaa vastaan. Edes Evil Chickenin tapaiset random eventit eivät voi tapahtua pelin aikana. Peliä pelatakseen on pakko pitää ase- ja päähinepaikat vapaina pelin omia varusteita varten. Mikäli peliä on kuitenkin pelannut aikaisemminkin, kannattaa tarpeelliseksi nähdessään hankkia Runecrafter Gloves, Skirt ja Robe, sillä ne nostavat sitä välimatkan suuruutta, joka määrittelee sinun kykysi hallita eri etäisyyksien päässä olevia pallukoita, jolloin ei tarvitse olla aivan pallukan vieressä siirrelläkseen niitä. On mahdollista hankkia myös Runecrafter Hat, mikä ei kuitenkaan anna pelin kannalta oleellisia lisäetuja, sillä sitä ei voi ottaa mukaan peliin.

Tavaroista saatavat lisäkantamapisteet:
Gloves: +2
Skirt: +3
Robe: +3

Nämä bonukset siis lisätään omaan peruskantamaan, joka on 1/10 omasta Runecrafting-tasosta. Esimerkiksi tasolla 50 voit liikutella pallukoita 5 ruudun kantaman kanssa.

Muut kohdat kannattaa jättää tyhjiksi, joskin jokin teleportaatio-ominaisuudella varustettu amuletti tai sormus helpottaa guildista poistumista huomattavasti, eikä tällöin tarvitse uhrata tilaa omasta tavaratilastaan. Mikäli kuitenkin näkee edukseen, voi päälleen pukea painoa vähentäviä tavaroita, kuten Boots Of Lightness, Spotted Cape (Hunter 40), Spottier Cape (Hunter 66) ja Penance Gloves, jotka tosin korvaavat tällöin Runecrafter Glovesit.
Kuva

Esimerkki-inventory
Tavaratila kannattaa pitää peliin liityttäessä mahdollisimman tyhjänä, jotta siihen olisi mahdollista mahduttaa mahdollisimman paljon pelin aikana ansaittavia Essencejä ja Runeja. On kuitenkin hyvä idea ottaa kaikki Pouchit, joita vain suinkin voi käyttää mukaansa peliin, mikäli aikoo käyttää Essencensä aina tiety(i)llä alttareilla. Tavaratilaan tulee jompikumpi Wandeista, sekä Barrier Generator pelin alkaessa, sekä aina pelin lopussa myönnetään myös Runecrafting Guild Tokeneita, joita varten kannattaa varata myös yksi kohta tavaratilastaan. On kuitenkin pelaajan oma päätös, pitääkö hän mukanaan pelin aikana ansaitsemansa Runet vaiko ei. Vielä kolmas vaihtoehto on Fist Of Guthixista ansaittavat Runecraftin Glovesit (Air/Water/Earth), joiden avulla nimäe antavasta runesta ansaittava experience on kolminkertainen normaaliin nähden.
Kuva

Peliin siirtyminen
Päästyään johonkin joukkueeseen ilmestyy peli-ikkunaan laatikko, joiden kohdalla tilanne on aina seuraava:
Kuva
Mikäli peli-ikkunaan tulee tällainen ilmoitus, tarkoittaa se sitä, että pelaajia ei ole tarpeeksi, taikka sitten jakauma on liian radikaali. Asia korjautuu pelaajien ilmoittautuessa peliin mukaan.

Kuva
Portaalin aukeamista odottelu merkitsee sitä, että molemmissa joukkueissa on tarpeeksi pelaajia, sekä lukumäärä on tasapainossa. Tällöin viestilaatikon vieressä on myös aikaa osoittava, joko keltainen taikka vihreä ympyrä, josta kellon tavoin vähenee värillinen osuus osoittaen pelin alkamisen olevan lähellä. Kun mittari menee nollaan asti, violetin värinen portaali huoneen peräpäädyssä avautuu. Asiasta tulee myös ilmoitus viestilaatikkoon, jossa joukkueesi johtaja ilmoittaa asiasta.

Pelin kulku
Kun peli alkaessa kestää hetki ennen orbien ilmestymistä. Vihreän tiimin orbit ovat "vihreitä palloja" ja taasen keltaisen tiimin orbit ovat "keltaisia tähtiä". Näiden pallojen kerääminen on pelin päätavoite. Kerääminen taas tapahtuu Attractor- ja Repeller Wandia hyödyntäen. Mikäli kokee itsensä ylimääräiseksi, kannattaa harkita vastapuolen häirintää estääkseen sitä keräämästä enempää pallukoita kuin oma joukkue. Tähän tarkoitukseen voi ensimmäisten pelisekuntien aikana hyödyntää molempia Wandeja (erityisesti Repeller toimii tehokkaasti), taikka sitten ottaa käyttöön Barrier Generator ja luoda sen avulla strategisesti sijoitettuja seinämiä, jotka estävät vastapuolta pisteyttämästä, mutteivat samalla estäisi oman joukkueen toimintaa.

Aloittelijoiden kannattaa hyödyntää Attractoria sen helppokäyttöisyyden tähden ja pysytellä alttarin tuntumassa vetäen lähellä olevat ja puolelaisten kuskaamat pallukat perille ilman sekoamisen riskiä. Mikäli kuitenkin kykenee toimimaan näin puolihektisessä pelissä tehokkaasti, kannattaa tällöin hyödyntää molempia Wandeja aina tilanteen mukaan, sillä sauvojen vaihto on näes helposti yhden painalluksen päässä.

Esimerkki A
Havaitset orbin, jonka näet vapaana ja haluaisit tehdä sen avulla pisteen. Varmista että Attractor on sillä hetkellä kädessä ja klikkaa pallukkaa normaalisti hiirellä. Tällöin oma sijainti tulee olla sellainen, jossa edessäsi oleva ruudukko on sellainen, josta voit helposti vetää pallon perille asti.
Kuva

Kun pallo on tullut uuteen sijaintiinsa, juokse tarpeeksi kauas alttarin vastakkaista keskustaa ja vedä pallukka luoksesi.
Kuva

Esimerkki B
Pallukka on ilmestynyt lähelle alttaria, taikka pelitoverisi on hiukan tyrinyt sauvatyöskentelyssään. Vedä pallukka töllöin lähimmän alttarille vievän aukon luo.
Kuva

Ensimmäisen vaiheen tehtyäsi vaihda Attractor Wand Repeller Wandiin napsauttamalla tavaratilassa olevaa Repelleriä. tämän jälkeen valitse sijainti, joka on suoralla linjakkain ja vastakkain alttariin nähden ja klikkaa pallukkaa. Tällöin sinun ei itse tarvitse juosta yhtä paljoa kuin toisessa menetelmässä, eivätkä vastapuolen joukot ehdi pilata suunnitelmiasi. Tämä siksi, että jo valmiiksi liikuteltavina oleviin pallukoihin Barrierit eivät nimittäin vaikuta.
Kuva

Mikäli aikoo toimia joukkueena hyväksi häiriten vastakkaista joukkuetta, kannattaa hyödyntää Repeller Wandia työntäen vastapuolen pallukoita etäälle alttarista mahdollisimman kinkkisiin paikkoihin. Tässä touhussa on kuitenkin aikarajoitus, joten kannattaa täten opetella hyödyntämään seinämiä, joilla estää vastapuolta pisteyttämästä. Tällöin tulee varmistaa, ettei häiritse vahingossa myös oman joukkueensa toimintaa. Seinämiä voi pystyttää minne tahansa pelikentälle, paitsi aivan alttarin sisäalueita lukuun ottamatta. Pallukoiden lisäksi seinämät rajoittavat myös pelaajien liikkumista, jolloin ohikulkeakseen täytyy valita ”Pass Through” –vaihtoehto. Koskee molempien joukkueiden jäseniä. Kuka tahansa oman joukkueen jäsen voi purkaa seinämät, mutta vastapuoli ei voi purkaa niitä vaikka mieli kuinka tekisi. Jälkimuistutuksena kuitenkin, että jo valmiiksi liikkellä olevia pallukoita ei voi pysäyttää kesken liikuttelun pystytettävillä seinämillä.
Kuva

Pelin aikana pelataan yhteensä 8:lla (P2P), taikka 6:lla (F2P) alttarilla. Pelikenttinä toimivat siis Air-, Mind-, Water-, Earth-, Fire-, Body-, Chaos-(P2P) ja Nature Altar (P2P). Alttarikohtainen voittaja määräytyy sen mukaan, kumpi joukkue sai kokoon eniten pisteitä. Minkäänlaisia lisätyylipisteitä ei tunneta. Kaksi viimeisintä ovat siis vain P2P-pelaajille. Peli-ikkunan ylälaitaan ilemstyy aina kutakin alttaria edustava Runen kuvake, joka hohtaa sen alttarilla voittaneen joukkueen värin mukaisesti. Mikäli peli on päättynyt jollain alttarilla tasapeliin, ei minkäänlaista hohdetta tällöin ilmesty. Seuraavalle alttarille siirrytään aina erän lopussa ilmestyvän violetin portaalin kautta.
Kuva

Jokaisen erän lopussa, oli sitten voittaja taikka häviäjä, jaetaan jokaiselle nippu runeja, jotka voi halutessaan craftata alttarilla käyttökelpoisiksi runeiksi. Mikäli craftaamisen suorittaa 10 sekunnin kuluessa erän päättymisestä, saa jokaisesta craftatusta Essencestä kaksinkertaisen määrä experienceä normaalimäärään verrattuna. Essencejä jaetaan huomattavasti enemmän erän voittaneen joukkueen jäsenille, kuin hävinneen joukkueen jäsenille. Mikäli taloudellisuus on tärkeintä, taikka osaa muuten keskittää mahdollisimman paljon Essencejä käytettäväksi aina tietylle alttarille, voi ne säilöä vaikka Poucheihin ja hyödyntää sitten haluamansa alttarin, kuten Nature Alttarin kohdalla.

Pelin päättyminen
Kun kaikki 8 (P2P), taikka 6 (F2P) alttaria / erää on käyty läpi, on lopullisen voittajajoukkueen valinnan ja palkintojenjaon aika. Ansaittavien Tokeneiden määrä määräytyy seuraavasti:

Voitto: 100 Tokenia
Tasapeli: 25 Tokenia
Häviö: 10 Tokenia
Voittajatiimin bonus: 100 Tokenia
Täysvoitto: 200 Tokenia

Esimerkkitilanteita:
Joukkueesi voitti 8 erää, ansaitsee jokainen joukkueesi jäsen 1000 Tokenia.
(8 x 100) + 200

Joukkueesi voitti 6 erää, häviten 2, ansaitsee jokainen joukkueesi jäsen 720 Tokenia.
(6 x 100) + (2 x 10) + 100

Joukkueesi voitti 4 erää, häviten 4, ansaitsee jokainen joukkueesi jäsen 540 Tokenia.
(4 x 100) + (4 x 10) + 100

Joukkueesi voitti 2 erää, häviten 6, ansaitsee jokainen joukkueesi jäsen 260 Tokenia.
(2 x 100) + (6 x 10)

Joukkueesi hävisi kaikki 8 erää, ansaitsee jokainen joukkueesi jäsen 80 Tokenia.
8 X 10

Joukkueet päätyivät tasapeliin jokaisella 8 alttarilla, ansaitsse jokainen 300 Tokenia
(8 x 25) + 100Strategiat:

- Kyse on tiimityöskentelystä, joten toisia jäseniä tulee tukea, eikä suinkaan väheksyä.

- Ei kannata sekaantua toisten käsittelemiin orbeihin, elleivät he selkeästi ole sen tarpeessa.

- Mikäli ei löydy itse käsiteltäviä orbeja, kannattaa tällöin keskittyä vastapuolen toimien sabotoimiseen.

- On suositeltavaa muodostaa joukkueita tuntemiensa pelaajien kanssa, jotta yhteistyö olisi mahdollisimman jouhevaa ja mutkatonta.

- Mikäli taloudellisuus ei ole tärkeä seikka pelatessa, voi harkita Essencejen välitöntä käyttämistä ja muodostettujen Runejen poisheittoa toiminnan nopeuttamiseksi.

- Runecrafter Gloves, Skirt ja Robe helpottavat pelaamista, Runecrafting Gloveilla (Fist Of Guthix) ansaitaan lisäexperienceä ja painoa vähentävillä tavaroilla nopeutetaan liikehdintää. Pouchit taas auttavat kantamaan enemmän ansaittavia Essencejä kerrallaan.EXP taulukot: Seuraavat lukemat ovat siltä pohjalta, että craftaat runet 10 sekunnin sisällä erän päättymisestä aina kyseisellä alttarilla. Muutoin saatava Exp on vain puolet (eli normaali) mainitusta määrästä. Suluissa merkityt summat tarkoittavat Runecrafting Glovesien kanssa saatavia experience määriä. Nämä Glovesit ovat hankittavissa Fist Of Guthix -minipelistä.


RuneExp
Air10 (15)
Mind11
Water12 (18)
Earth13 (19,5)
Fire14
Body15
Chaos17
Nature18


Hyödyt ja palkinnot:

Kuva

Talismans
Talismaanit ovat täysin normaalisti RC:ssa hyödynnettäviä työkaluja. Lisätiedot voi tarvittaessa tarkistaa Runecrafting-oppaasta.

Runecrafting Robes, Hats & Gloves
Näillä tavaroilla voi muuttaa ulkonäköään sellaiseksi, että vastaantulijatkin tunnistavat helpommin RC:ttäjäksi. Näistä tavaroista on kuitenkin hyötyä myös itse pelissä, sillä Skirt, Robe ja Gloves antavat lisäkantamapisteitä pallukoiden käsittelemiseen.

Tavaroista saatavat lisäkantamapisteet:
Gloves: +2
Skirt: +3
Robe: +3
(Nämä bonukset siis lisätään omaan peruskantamaan, joka on 1/10 omasta Runecrafting-tasosta.)

Tablets of Teleportation
Nämä ovat usean pelaajan tavoitepalkintoja, sillä näiden avulla Runecraftaaminen on samanaikaisesti ennätyksellisen nopeata ja turvallista. Perusohje näiden tehokkaaseen käyttämiseen on hankkia ensin niin paljon kuin suinkin haluaa parhaaksi näkemäänsä läpyskää ja tukku Ring Of Duelingeja, jolloin ensin otetaan alttaria vastaava tiara / Runecrafting Stave ja kaikki mukaan mahtuvat Essencet. Rikotaan Tablet, siirrytään Ruinsien kautta alttarille, Craftataan Runet ja teleporttaudutaan Duelin avulla Castle Warsiin, pankitetaan siellä olevan arkun avulla ja toistetaan.

Miscellaneous
Rune Essencet ovat normaaleja perusrunejen craftaamiseen hyödynnettävää materiaalia, jotka tosin eivät kelpaa esim. Nature Runejen tekemiseen.

Talisman Staff on taas tavoiteltavan arvoinen palkinto, sillä siihen voi liittää minkä tahansa talismanin (poislukien Elemental Talisman), sekä käyttää sitä apuna Abyssissa silmäesteiden ohittamisen helpottamiseksi. Omni Talismanin liittämiseen täytyy kysyä Wizard Korvakin apua, mutta muiden talismaanien liittäminen tapahtuu eri alttareilla painamalla joko sauvaa taikka talismaania alttariin. Muissa paitsi Law Staveissa on Combat statsit, eli niitä ei voi ottaa Entranalle. Ongelman voi estää tekemällä sauvasta suoraan Law Runecrafting Staff.Tehnyt: Ogabulga
Kuva

Muokattu viimeksi: 13:59 22.01.2012