Aktiviteetti
Tai Bwo Wannai Clean up

Tämä minigame on vaarallinen, menetät tavarasi jos kuolet


Esittely:
Tai Bwo Wannai Clean Upissa voit suunnata tiesi Tai Bwo Wannain kylään ja auttaa kyläläisiä heidän puhki mädäntyneessä aidassaan ja viidakon raivaamisessa. Palkinnoksi saatat päästä aivan erityiselle Woodcutting alueelle, jossa voit hakata teak ja mahogany puita ja hankkia uusia vaatteita ja ruokia.

Kuva


Sijainti:
Tai Bwo Wannain kylä Karamjalla. Brimhavenista etelään ja Shilo Villagesta pohjoiseen.

Kuva


Vaaditut taidot:
Vähintään lvl 10 wc. Lvl 35 wc suositeltavaa, jotta voi kaataa dense junglea.


Vaaditut questit:
Jungle potion


Vaaditut tavarat:
Machete, muutama antipoison, ase, ruokaa ja hyvät armorit ovat pieni levellisille eduksi.


Muut vaatimukset:
Lapio, telerunet, pickaxe, Relicylms balm** ja chisel voivat olla myös hyödyksi. Sekä hieman rahaa, jotta pääset Karamjalle tai sitten käytä glory amulettia.

(**=Ei pakollinen, mutta suositeltava, jos haluat tappaa broodoo victimejä. Saa Zogre Flesh Eaters questista.)


Pelin aloitus:
Puhu Murcailylle aidatun puunhakkuu alueen edessä.

Kuva
Pelin pelaaminen:
Pelissä on tarkoitus auttaa kyläläisiä monin erilaisin keinoin ja saada sillä tavalla kylän asukkaiden suosiota (Favour).

Yleisin näistä tavoista on light, medium tai dense junglen kaataminen ja niistä saatavilla thatch spareilla kylää ympäröivän puuaidan korjaaminen.

Puskista saattaa myös hypätä esiin vihollisia, jotka voivat myrkyttää sinut tai ovat heikkoja tietyille esineille. Siksi hyvä armori saattaa olla hyödyllinen. Voit tietysti myös olla tappamatta vihulaista ja siirtyä toiseen paikkaan. Niitä tappamalla kuitenkin saat erilaisia esineitä, joista voit tehdä snake hide armoreita tai ruokia.

Aitaa ja monstereita tappamalla saat siis kylässä vallitsevaa suosiotasi ylös ja niillä voit hankkia trading sticksejä, jotka toimivat kylän valuuttuna. Trading stickseillä voit ostaa erilaisia asusteita tai ruokia tai hankkia pääsyn aivan erityiselle puunhakkuu alueelle, jossa voit hakata teak ja mahogany puita.

Puhuttuasi Murcailylle, osta machete kaupasta luoteeseen Tai Bwo Wannaista tai jos sinulla on se, niin laita se nyt viimeistään käteesi ja etsi light, medium tai dense junglea (pusikoita). Klikkaa niitä ja alat kaatamaan viidakkoa.

Ruudun oikeaan yläkulmaan ilmestyy samalla suosiosi (Favour) määrä, joka nousee vähitellen ja jolla voit lunastaa itsellesi trading stickejä, josta kerrotaan myöhemmin.

Saat hakatessasi junglea alas thatch spareja (light, medium tai dense), jotka määräytyvät luonnollisesti sen mukaan, mitä junglea hakkasit. Dense jungle on vaikeinta hakata alas, joten jos on hidasta niin siirry medium tai light jungleen.

Kuva

Kartta light, medium ja dense junglien sijainnista:

Kuva

Huom! Kartta on suuntaa antava, joten älä raportoi, jos jonkin pisteen kohdalla ei ole junglea.


Viidakon tyyppiKuvaVaadittava wc lvlSaatava experience
Light jungleKuva1032
Medium jungleKuva2055
Dense jungleKuva3580


Kun inventorysi on täynnä thatch spareja, mene mädäntyneen puuaidan viereen ja ala korjaamaan(Repair) sitä. Kun saat yhden pätkän korjattua, siirry toiselle aidanpätkälle ja ala korjaamaan sitä.

Kuva

Suosiosi (Favour) nousee ja kun suosiosi on mielestäsi tarpeeksi korkealla, mene puhumaan jollekkin kyläläiselle saadaksesi trading sticksejä.

Kuva


Trading stickit toimivat valuuttana Tai Bwo Wannaissa ja niillä voit ostaa Gabootyltä vaatteita tai päästä erityiselle hakkuualueelle, joista kerrotaan myöhemmin oppaassa. Trading stickit ovat myös tradeableja, joten voit myydä niitä kavereillesi, jos he niitä tarvitsevat. Trading stickien myyminen on tosin vaikeaa, sillä ostajia on harvassa ja hintakin voi vaihdella paljon, joten en suosittele yrittää myymään kellekkään.

Voit saada maksimissaan yhdeltä kyläläiseltä vain kerran trading sticksejä ja saat niitä riippuen favourisi määrästä. Mutta yleensä 20-80 ja samalla suosiosi laskee muutaman prosentin. Jos kyläläisellä on trading stick kädessä, niin silloin hänelle on trading stickejä annettavanaan, joten siitä voit äkkiä katsoa onko hänellä trading sticksejä annettavanaan.

Kuva

Kyläläisten sijainti:

Kuva

Jotkut kyläläiset voivat kertoa vihollisista, paistetuista hämähäkeistä tai tehdä erilaisia asiota.

Gabooty kertoo trading stickeistä ja hän myös ylläpitää paikallista kauppaa, josta voit ostaa vaatteita ym.(Selitetään tarkemmin myöhemmin guidessa).

Mamma Bufetta kertoo hämähäkkien paistamisesta ja niitten käyttämisessä ruokana.

Sharimika kertoo junglen kaatamisesta ja vihulaisista, joita lymyää viidakossa.

Rionasta voi viedä tavaroitasi pankkiin 10 trading sticksiä vastaan(HUOM! 10 trading sticks per item). Kysy häneltä mitä hän tekee kylässä, voidaksesi käyttää tätä.
Et voi lähettää rahaa tai trading sticksejä pankkiin. En myöskään suosittele lähettämään runeja, koska nekin maksavat 10 stickiä kappaleelta
Kuva

Safta Doc tekee sinulle erityisiä jalokivin vahvistettuja macheteja, maksua ja jalokiviä vastaan tietysti.

Machetet ovat paremmuus järjestyksessä. Alimmaisena paras.

MacheteKuvaTarvittavat raaka-aineet
OpalKuva3 Opalia(Leikattu/leikkaamaton), 1 gout tuber plant ja 300 trading sticks
JadeKuva3 Jadea(Leikattu/leikkaamaton), 1 gout tuber plant ja 600 trading sticks
Red TopazKuva3 Red topaz(Leikattu/leikkaamaton, 1 gout tuber plant ja 1200 trading sticksViholliset

Hakatessasi junglea kimppuusi saattaa hyökätä erilaisia vihollisia, joista jotkut ovat myrkyllisiä ja jotkut heikkoja tietyille asioille.
Monstereiden tappaminen kasvattaa myös suosiotasi, joten ne kannattaa aina tappaa. Ne eivät myöskään ole iso levellisille ongelma, mutta pieni levellisille broodoo victimit ja myrkylliset viholliset voivat olla haitaksi, joten antipoison ja ruoka on hyödyksi.


Monsterin nimiKuvaLvlMyrkyllinen?DroppiKuvaKäyttöä?
Bush snakeKuva35KylläSnake hideKuvaNahkoja voi käyttää snakehide armoreitten valmistuksessa
Jungle spiderKuva44EiSpider carcassKuvaCooking
Mosquito swarmKuva13, 17, 20EiMosquito prosboscisesKuvaSummoning
Saat myös vähän agility xp, kun tapat mosquito parven
TribesmanKuva32Kyllä.BonesKuvaPrayerin kehitys.


Voit myös saada kimppuusi lvl 60 broodoo victimin, jotka eivät ole myrkyllisiä ja jotka käyttävät magiccia aseenaan, joten ne voivat hyökätä vielä pitkänkin matkan päästä. Broodoo victimejä on kolmen värisiä. Niillä on todella iso defence, joten hittaaminen niihin tavallisella aseella on vaikeaa, mutta ne kaikki ovat heikkoja tietyille asioille ja droppaavat kuollessaan broodoo maskin, jonka voi pukea päälle, tai tehdä niistä broodoo kilpiä.

VäriKuvaHeikkous
ValkoinenKuvaRuuat
VihreäKuvaAntipoison
OranssiKuvaRelicylms balm(Saa Zogre Flesh Eaters questista)Broodoo victimit käyttävät siis magiccia aseenaan, joten magic prot on hyödyksi ja jos olet tehnyt Tai Bwo Wannai Trion voit ladata prayerisi kylän keskellä olevan patsaan luona!

Muuta tietoa
Spider Caracasia voi käyttää ruuan valmistuksessa. Erittäin hyödyllistä, jos ruoka on vähissä.
Käytä machetea thatching stickiin tai arrow shaftiin ja saat skewering Sticking. Sitten käytä skewering stickiä carcassiin ja sen jälkeen paista yhdistelmä nuotiolla. Saat paistetun hämähäkin, joka syötynä heilaa (11) hp.


Joskus kun hakkaat light, medium tai dense junglen maahan asti, saattaa paljastua gem rock tai gout tuber plant.
Gem rockeja voi mainata ja ne ovat samanlaisia, kuin Shilo Villagessa olevat gem rockit.

Kuva

Gout tuberin saat ylös lapiolla ja niitä käytetään farmingissa ja erilaisten macheteiden valmistuttamisessa.

KuvaStrategiat:
Jos olet low lvl, etkä aina pärjää vihulaisille, niin voit tietysti jättää ne tappamatta ja siirtyä toiseen paikkaan. Broodoo Victimien tappamatta jättäminen on tosin huono idea, koska ne jäävät aina paikalleen ja pystyvät hyökkäämään pitkienkin matkojen päästä(Ne siis käyttävät magiccia).

Pyri myös aina käyttämään parhainta machetea mitä on. Red topaz machete tässä tapauksessa.
Dense jungle saattaa olla hidasta ja vaikeaa hakata, joten suosittelen mediumia tai light junglea. Favouria saa kuitenkin kohtuullisen nopeasti ylös.


Hyödyt ja palkinnot:
Broodoo maskeja voi käyttää broodoo kilpien valmistuksessa käyttämällä hammeria, 2 tannattua snake skiniä ja 8 naulaa maskiin.
Broodoo maskissa ei ole puettuna mitään bonuksia, mutta broodoo shield antaa kuvan osoittaman def ja pray bonukset:

Kuva


Snake hidejä voi käyttää snake hide armoreitten valmistuksessa(Katso Crafting opas).
Kyläläisiltä saaduilla Trading stickseillä voit ostaa Gabootyltä erilaisia vaatteita, macheteja ja jalokiviä. Hän myös ostaa gnome coctaileja.

Kuva

Kuva

Jos haluat saada trading sticksejä nopeasti, niin voit myydä kauppaan tavaroita.

Puhumalla Murcailylle ja maksamalla 100 Trading Stickin pääsymaksun, voit myös päästä aivan erityiselle aidatulle woodcutting alueelle, jossa voit hakata mahogany(lvl 50 wc) ja teak(lvl 35 wc) puita. Mahoganyjä ja teak logseja tarvitsee erityisesti Construction skillissä.
Voit myös käyttää pankittamisessa Rionastaa, mutta se tosin maksaa 380 trading sticksiä per inva, jos 28 paikkaa inventoryssä.

Kuva


Tehnyt: Hauptmann
Kuva

Muokattu viimeksi: 14:21 22.01.2012