Lore
[Lore] Gnomic Negotiations


Kuva

Tämä humoristinen teksti kirjoitettiin vain muutama vuotta sitten, kun gnomet ja Misthalinin asukkaat tulivat yhteyksiin toistensa kanssa ensimmäistä kertaa. Ennen kun gnomelentäjät ja gnomesuurlähettiläät olivat levittäneet gnomekulttuuriaan ympäri RuneScapen maita, me tiesimme hyvin vähän tästä mysteerisestä lajista, joiden huumori oli meille outoa. Tästä tekstistä päätellen on hieman yllättävää, että meillä kesti näin pitkään luoda hyvät suhteet tämän ystävällisen lajin kanssa.
    - Reldo


Gnomet halusivat elää ihmisten kanssa sovussa jo ennen Grand treen istuttamista. Jos ihmisten sukupuuta jäljitetään tarpeeksi pitkälle, huomataan, että näillä kahdella lajilla on yhteinen alkuperä. Älä vain kerro ihmisille sitä – heillä on tapana ärsyyntyä helposti, jos heitä verrataan heidän lyhyisiin vastikkeisiinsa.

Gnomet, osaltaan, ärsyyntyvät tästä ihmisten ärtyneisyydestä.

”He eivät vain pidä meistä, koska he luulevat meidän olevan lyhyitä”, kertoi gnome asiasta kysyttäessä, ”joka ei ole totta, koska emme ole yhtään lyhyitä. He ovat vain liian pitkiä. Se on hyvälaatuisen ihon tuhlausta.”

Gnomet ovat aina olleet herkkiä heidän korkeudestaan – tai sen puutteesta – ja sanotaan, että heidän kuuluisa huumorintajunsa on tästä epävarmuudesta syntynyt puolustusmekanismi.

Kysyimme tohtori Darius Gnomalukselta, Gnomejen tietoinstituutin psykologia-asiantuntijalta, tästä asiasta. Hän oli vahvasti eri mieltä.

”Luuletko muka, että minun pitäisi korvata pituudenpuutteeni mauttomilla piloilla? Olet hullu kuin kookospähkinä. Me gnomet olemme hyvin vakavia yksilöitä, tiedätkös.”

Tämän jälkeen tohtori Dariuksen pää räjähti, lähettäen pieniä gnomepalasia kaikkialle. Minä säpsähdin kauhuissani ja mietin miten näin kammottava asia oli voinut tapahtua. Vasta hetken päästä tajusin, että se ei ollut oikea tohtori Darius, vaan keinotekoinen nukke. Tohtori ilmestyi kukkaruukun takaa ja purskahti nauruun.

”Anteeksi, mutta olisitpa nähnyt naamasi. Täysin hulvatonta! Enkö olekin hyvä vatsastapuhuja? Teitä isoja tumpeloita on niin helppo huijata. Ehkäpä ilma on täällä liian ohutta – ei tarpeeksi happea aivoillesi, kenties?”

Lopetin haastatteluni tähän.


Kun olin kävelemässä myrskyisästi ulos, minulla välähti. Ehkäpä ongelma ei ollutkaan gnomeissa, vaan ihmisissä. Ehkäpä otamme itsemme liian vakavasti. Ehkä on aika tehdä ihmisistä taas hauskoja.

Päätin keventää tunnelmaa. Aikomuksenani oli ostaa kermapiiras ja heittää se seuraavan kohtaamani gnomen naamaan – vain näyttääkseni, että me isot tumpelotkin osaamme pitää hauskaa. Voisin luoda uuden aikakauden ihmisten ja gnomejen välisille suhteille, olemalla hupsuuden suurlähettiläs.

Ja tuo oli juuri se mitä tein. Aseistin itseni kaikista kermaisimmalla piiraalla, jonka sain käsiini ja suuntasin kohti Grand treetä. Sen sisäänkäynnin läheisyydessä oli hauskan näköinen gnome, joka näytti vain hoitavan omia asioitaan.

Löydettyäni kohteeni, annoin käteni laittaa piiraan lentämään. Gnomen naama täyttyi paksulla tahmakerroksella. Minä purskahdin nauruun, mutta gnome pysyi kuolemanhiljaisena. Silloin päätin, että minun oli parasta selittää tekoni.

”Anteeksi ystäväiseni, halusin pitää vain hieman hauskaa. Mikä sinun nimesi on?”

”Glough”, gnome vastasi vakavana. ”Minun nimeni on Glough.”Lähteet: Gnomic Negotiations

Tehnyt: Voya
Kuva

Muokattu viimeksi: 22:14 09.01.2015