Käyttäjäopas
Monkey Madness II
Kategoria: Quest, P2P

Johdanto:
Glough, sotarikollinen tehtävänään hävittää ihmiset ja kukistaa Gielinor, on paennut ohitse Grand Tree gnomejen silmien. Pääsyyllisenä moniin konflikteihin ja sotiin hänet on jäljitettävä ja pysäytettävä. King Narnode Shareen tarvitsee apuasi kipeästi.

Opas:
Skill-vaatimukset:
69 Slayer
70 Crafting
60 Hunter
55 Agility (suositus 70)
55 Thieving

Quest vaatimukset:
Enlightened Journey (Grand Tree pitää olla unlockattu ja se vaatii 60 Firemaking)
The Eyes of Glouphrie
Recipe for Disaster (Awowogei pitää olla pelastettu)
Troll Stronghold
Watchtower

Vaaditut tavarat:
Lemon
Grapes
Pestle and mortar
Pickaxe
Logs
Light source
Hammer
Chisel
M'speak amulet
Monkey talisman
Ninja monkey greegree
Ruokaa (monkfish tai parempaa)
Slash ase

Suositukset:
Magic logs
Stamina potioneja
Prayer potioneja
Antidote+ tai Serpentine helm
Hyvä ase
Painoa vähentävä asu
Armorit joissa on korkea range ja melee def statsit
Yhden klikkauksen hätäteleportti

Viholliset
Kruk (taso 149)
Keef (taso 178)
Kob (taso 185)
Tortured gorilla x9 (taso 141)
Demonic gorilla x2 (taso 275)
Glough (taso 378)

Varoitus: Questin aikana joudut kulkemaan vaarallisissa maastoissa ja mutkikkaissa luolissa, joihin kuollessa voi olla vaikea löytää uudestaan samaa paikkaa johon kuoli. Vältä tuomasta tavaroita, joita et ole valmis menettämään ja pidä aina antipoisonin lisäksi hätäteleporttia mukanasi.

Luku I


Tarvitset: 3 inventory tilaa, lemon, grapes, pestle and mortar, logs, magic logs (säästää aikaa)

1. Aloita questi puhumalla King Narnode Shareenille.

Kuva

2. Mene Gloughin kotiin kiipeämällä tikkaat ylös. Kävele kerroksen itäiseen päätyyn ja kiipeä puuta pitkin ylös. Klikkaa puuta oikealla hiirenpainikkeella ja valitse 'Investigate'. Saat handkerchief jota klikkaamalla löydät nimikirjaimet A.A.

3. Puhu hysteeriselle Anitalle. Kysy "What's wrong?" ja vastaa "He might be in trouble, I could help.".

4. Palaa Gloughin kotiin. Tällä kertaa kiipeä puuta ylös kahdesti päästäksesi ylimpään kerrokseen. Puun oksa, jota kiipeämällä pääsee kolmanteen kerrokseen, osoittaa pohjoiseen. Ylimässä eli kolmannessa kerroksessa valitse 'Investigate' Gnome statuesta ja valitse yes, avaa ja 'Search' cupboard saadaksesi 'Book of spyology'. Lue kirja läpi, etsi 'Search' valinalla gnome crates löytääksesi harjan, (brush) ja tutki 'Investigate' toiminnolla fire remains löytääksesi mysterious noten. Toimi seuraavasti:

- Grindaa lemon käyttäen pestle and mortaria jotta sitruunan mehu siirtyy notelle.

- Käytä notea huoneesta löytyviin kynttilöihin pöydällä statuen vieressä.

- Grindaa grapes ja käytä Juice-coated brush noteen ja saat scrawled noten.

5. Luettuasi noten, palaa King Narnoden puheille, jotta saat translation book, (ellei sinulla ole sitä tallessa Monkey Madness I questista). Käytä kirjaa noteen ja puhu kuninkaalle uudestaan.

6. Kysy Anitalta "Could you translate these notes?". Saat translated noten, jonka luet ja puhut Kingille.

7. Kysy Assistant Lorilta kuka hän on, sitten lennä Entranalle kuumailmapallolla (vaatii logsin).

8. Puhu Augustelle ja kysy Le Smithistä. Jos otit mukaan magic logsin, pääset pallolla takaisin Gnome Strongholdiin (Grand Tree).

9. Puhu kuninkaalle joka kehottaa sinua matkaamaan Ape Atollille ja puhumaan Garkorille.

Luku II


Tarvitset: Pickaxe (jos valitset tankkaus tavan), M'speak amulet, Monkey talisman, Ninja monkey greegree, valonlähde, slash ase (jos valitset tankkaus tavan), hyvää ruokaa, antipoison, taisteluvarusteet, super combat potioneja tai vaihtoehtoisesti magic tai range potioneja, stamina tai super energy potioneja ja prayer potioneja

Varoitus: Tässä osiossa joudut selviytymään luolissa, joissa on laumoittain 130+ tasoisia apinoita ja jotka tekevät kovaa damagea, joten on suositeltavaa, että pidät HP:n korkealla kaiken aikaa. Lisäksi osion lopussa joudut taistelemaan vaikeasti voitettavaa apinaa vastaan eristetyssä huoneessa jonne kuolessa menetät kaikki tavarasi, joten ota mukaan vain sellaista mitä olet valmis uhraamaan.

1. Päästyäsi Ape Atolille, puhu Garkorille, joka pyytää sinua puhumaan Awowogeille.

Kuva

2. Sano Awowogeille "I'm here to discuss military strategies." Sitten "Of course my king". Raportoi takaisin Garkorille. Sinun pitää tehdä greegree Krukin jäänteistä.

3. Mene sitten puhumaan Monkey Archerille. Yhdellä apinoista on 'Talk to'-valinta. Kysy missä Kruk on.

4. Mene trapdoorille joko seuraamalla jalanjälkiä maassa tai vilkaisemalla oheista karttaa. Klikkaa 'Investigate' ja valitse "yes". Olet nyt Krukin luolassa.

Huomaa: jos inventorysi on täynnä, niin monkey greegreesi tippuu maahan.

Tästä haasteet alkavat. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa päästä Krukin luo.

Agility tapa:

Agility reitille pääset trapdoorin tikkailta kävellen hieman etelään sitten itään kohdasta jossa on 'Dodgy ground'. Vastaavia esteitä on ripoteltu muuallekkin reitin varrelle ja niissä yksinkertaisesti pitää kävellä suht helposti erottuvaa polkua pitkin, muuten tiput alas. Huom: alas tippuessa päädyt tunneliin jossa joukko apinoita hyökkää välittömästi kumppuusi. Käytä mustia apinoita vastaan melee protect ja vihreitä vastaan range protect prayeria. Etsi tunnelista köysi jota pitkin pääset takaisin ylös. Köysiä taitaa olla yhteensä kolme tai neljä koko tunnelin aikana joka tarkoittaa sitä, että saatat joutua pitkällekin päästyäsi palaamaan takaisin alkuun.

Kuva

Tämän jälkeen tunneli mutkistuu ja sinun pitää valita oikea suunta. Jos valitset väärän reitin, game chattiin tulee ilmotus "Something about this route feels wrong.". Jatka kunnes tulet suureen huoneeseen jossa on dodgy ground, jonka poikki kulkee useita polkuja. Yksi näistä poluista vie arkulle josta saat avaimen. Tarvitset avaimen päästäksesi 'bronze door':sta läpi.

Kun tulet käytävälle josta pääsee itään ja länteen. ITÄ ON VÄÄRÄ SUUNTA! Jatka siis matkaasi länteen ja kulje parin viimeisen esteen halki.

Tankkaus tapa:

Ensinnäkin, sinulla täytyy olla slash ase ja pickaxe jotta voit viiltää hämähäkinverkkoja sekä raivata kiviä tieltäsi. Myös korkeasta melee ja range defencestä on etua. Range protect prayerin käyttöä suositellaan.

Itse tunneliin pääset kun kävelet trapdoorin tikkailta niin etelään kuin pääsee ja kapuat alas 'Scale Rocks'. Tässä vaiheessa juoksu on hyvä ottaa käyttöön. Käytännössä sinun pitää navigoida monihaaraisen tunnelin läpi jossa on kymmeniä hämähäkinverkkoja ja laumoittain 130+ tasoisia apinoita jotka iskevät rangella ja meleellä. Jos et pääse läpi hämähäkinverkosta, game chattiisi saattaa ilmaantua teksti "The web is so tough you can't slice it. Maybe find another route.". Tämä tarkoittaa, että olet väärällä polulla ja sinun pitää etsiä toinen reitti. Jokaisella pelaajalla on eri reitti kulkiessaan näissä luolissa.

Jossain vaiheessa tunnelia tulee isompi aukio, jonka reunuksilla on arkkuja. Sinun pitää right-klikkaamalla unlockata ne ja etsiä 'Combat damaged key' yhdestä niistä. Jatka matkaasi kunnes saavut länteen johtavalle käytävälle, jonka päässä on Agility esteitä. Näissä esteissä pätee samat säännöt kuin tunnelissa. Yksi reitti on oikea ja toinen väärä, josta game chattiin tulee myös viesti. Kulkiessa väärää reittiä tiput luolaan jossa on agressiivisia apinoita. Mutta köyden, jota pitkin pääset takaisin, pitäisi olla melko lähellä koilisessa.

Lopuksi tulet 'Dodgy ground'ille jonka läpi pitää kävellä tiettyä polkua pitkin. Koholla oleviin kohtiin astuessa tiput alas, näin ollen sinun tulee kävellä tasaisissa kohdissa. Esimerkki Dodgy groundista:

Kuva

Kun vastaan tulee vaalea pohjainen suurehko huone, taistelu Krukia vastaan on seinän takana.

Kuva

VAROITUS! Krukin tappaminen voi tuottaa hankaluuksia ja alue on eristetty, joka tarkoittaa että kaikki maahan tippuneet esineet ovat pysyvästi poissa eikä niitä saa takaisin.

Kruk hyökkää sekä rangella että meleellä ja voi hitata jopa 33. Tässä muutama taktiikka Krukin kukistamiseen.

Melee: Hyvällä gearilla ja korkealla defencellä ja attackilla Krukin tappaminen pitäisi onnistua range protectia, pietyä ja super combat potionia käyttäen meleellä.

Range: Matalilla combat statseilla Krukin voi tappaa rangella ja range protectia käyttäen siten, että hyökkää Krukiin etäältä, juoksee kauemmas, hyökkää uudestaan ja juoksee pois päin Krukista jokaisen osuman jälkeen ja yrittää välttää ottamasta vastaan Krukin melee iskuja.

Lure: Jos et kaipaa yhtään ylimääräisiä haasteita niin voit houkutella Krukin kuvassa näkyvän punaisen ruksin kohtaan ja seistä itse kulman toisella puolella. Kun Krukin HP-baari poistuu näkyvistä, hyökkää Krukiin ja välittömästi palaa takaisin kulman taakse. Näin voit tappaa Krukin ottamatta yhtään damagea.

Kuva

Kun olet tappanut Krukin, ota jäännöksistä Kruk's paw.

Nyt sinun täytyy tehdä Monkey Madness I questista tutulla tavalla greegree Krukin käpälästä. Nopeiten suoriudut käyttämällä greegreetä ja varautumalla ruuan, stamina tai super energy ja antipoison potionien kera.

Kerro Zooknockille questistasi ja hän tekee sinulle Kruk monkey greegreen.

Käytä uutta greegreetäsi ja puhu Awowogeille. Hän kertoo sinulle hyökkäyssuunnitelmistaan peikkojen avulla. Kerro uutinen Garkorille.

Luku III


Tarvitset: melee tai range geari ruokineen, kevyen asun, stamina tai super energy potioneja, hammer, chisel

Nappaa taistelutamineesi ja mene Kob nimisen peikon puheille Troll Strongholiin. Sano "I know about your deal with the monkeys", "You won't be around to crush anyone when I'm done with you" ja "I accept your challenge" jolloin hän hyökkää kimppuusi. Tämänkin voi safe spotata oven takaa rangella taikka meleellä siten, että odottaa Kobin HP baarin poistumista ja hyökkää palaten samantien oven taakse.

Kun Kob on henkihieverissä, hän anoo armoa ja lupaa olla auttamatta apinoita.

Seuraavaksi sinun täytyy mennä tappamaan Keef, joka löytyy ogre kylästä Yanillen läheltä, (saatat tarvita 20gp). Puhu keefille ja valitse sanoiksi jälleen "I know about your deal with the monkeys", "I offer to spare your life" ja "I accept your challenge". Tämänkin voi safe spotata siten että Keef on puoliksi puun takana. Hänkin luovuttaa ja lupaa olla auttamatta apinoita.

Tarvitset: Kevyen asun, stamina tai super energy potioneja. Kruk greegree, m'speak amulet, hammer ja chisel

Palaa Garkorin puheille ja kerro, etteivät ogret ja trollit auta apinoita. Hän kehottaa sinua mennä etsimään Le Smithiä jonka sijainti on eri kaikille pelaajille. Yleisiä paikkoja ovat muunmuassa:

- Ape Atolin sisäänkäynnin yllä olevalla sillalla

- Vankilan yläkerrassa

- Rune stallin viereisen rakennuksen yläkerrassa

- Monkey child ja auntin viereisen rikkinäisen talon yläkerrassa

- jonkin muun rakennuksen yläkerrassa

Puhu Le Smithille sanoin "I was going to ask you the same question", "Why is that?", "Awowogei has already informed me about the battleships", "Where's the fleet currently?" ja hän kertoo apinoiden laivueesta joita rakennetaan länsirannikolla.

Raportoi asiasta Garkorille ja suuntaa siitten Kruk greegree ylläsi länsirannalle.

Puhu Monkey guardille ja pyydä päästä construction platformille.

Olet nyt sokkelossa, jossa sinun pitää välttää tulemasta nähdyksi. Kiinni jäätäessä palaudut takaisin alkuun ja jos olet ehtinyt täyttää laukut räjähteillä, niin kaikki laukut tyhjenevät ja sinun pitää täyttää ne uudestaan. Tehtäväsi on hakea kuusi laukkua (satchels), täyttää ne räjähteillä ja asentaa sitten rakennusalustan eri osiin. Kuva voi olla aluksi vaikeaselkoinen mutta tarkkaan pohtiessa sen pitäisi avautua. Esim. Sinun pitää ensin mennä vihreitä tikkaita ylös ja sitten punaisia tikkaita alas, päästäksesi laukkuihin käsiksi.

Kuva

Kun olet asentanut kaikki pommit voit jättäytyä kiinni päästäksesi alkuun hetkessä. Klikkaa 'Board boat' ja saat ilmoituksen että alusta räjähti samassa yhteydessä kun saavut rantaan. Käy raportoimassa Garkorille mitä olet tehnyt.

Tarvitset: hammer, chisel

Mene takaisin Krukin luolaan trapdoorista, mutta tällä kertaa kulje tikkailta pohjoiseen, voit pukea Kruk's greegreen yllesi ja käyttää monkeybars rotkon ylitykseen. Luolan pohjoisseinämällä on halkeama 'Enter passage' josta sinun tulee kulkea. Tulet suureen luolaan jossa on pitkä vihreäksi lasitettu halli. Kulje hallin ovista läpi ja kiipeä stunted demonic gorillan selkään. Kun olet gorillan selässä, kapua portaat alas hallin alinpaan keskellä olevaan osaan. Glough pyytää sinua pakottamaan gorillat takaisin häkkeihinsä. Tee työtä käskettyä hyökkäämällä yksitellen jokaisen kolmen gorillan kimppuun kunnes kaikki ovat palanneet häkkiin.

Glough ilmaantuu paikalle, kertoo suunnitelmistaan ja sitten teleporttaa tiehensä. Klikkaa vihreää ruutua päästäksesi pois gorillan selästä. Kiipeä portaat ylös ja mene rakennuksen pohjoisosaan. Klikkaa laitetta poistaaksesi charged onyxin. Käytä chiseliä onyxiin ja laita muokattu onyx takaisin laitteeseen. Varmista hallin laidoilla olevia vihreä lasisia kammioita klikkaamalla 'Investigate' että mutaatio on korruptoitunut. Raportoi jälleen takaisin Garkorille, joka pyytää sinua kertomaan King Awowogeille, että kaikki hänen suunnitelmansa on pilattu. Puhuttuasi Awowogeille, kerro jälleen kuulumisesi Garkorille ja cut scene alkaa joka osoittaa, että Glough aikoo toteuttaa hyökkäyksensä jokatapauksessa.

Luku IV


Tarvitset: taisteluvarusteet: mieluiten melee ja range yhdistelmä, hyvää ruokaa, hätäteleportti

VAROITUS! Tässä osiossa joudut taistelemaan muusta maailmasta eristetyissä tiloissa joihin tiputetut tavarat katoavat olemattomiin. Jos kuolet, ET saa tavaroitasi takaisin! Siksi on suositeltavaa että kuljet teleportti mukanasi ja olet aina valppaana turvautumaan siihen.

Kerro King Narnode Shareenille, että Gnome Strongholdiin hyökätään ilmalaivalla. Hae viimeistään tässä vaiheessa taistelutarvikkeet pankista ja rekrytoi Nieve auttamaan puolustuksessa. Kulje hieman pohjoiseen ja tapa neljä tortured gorillaa. Saatat joutua etsimään gorilloja, ne eivät välttämättä kävele luoksesi. Nieve kertoo kun olet tappanut tarpeeksi.

Kulje Grand Treesta luoteeseen ja puhu Garkorin kanssa. Hän kysyy 'Leave the Gnome Stronghold?', vastaa 'yes'. Voit halutetassi käyttää range tai magic protect prayeria kun juokset koiliseen tortured gorillojen ohitse. Löydät alueelta luolan jonne on syytä mennä. Seuraa käytävää itään, pohjoiseen ja lopuksi länteen, jolloin Glough aloittaa vuoropuhelun ja usuttaa kaksi tortured gorillaa kimppuusi.

On suositeltavaa, että pyrit tappamaan ensimmäiset kaksi gorillaa samalla sekuntilla. Kun kimppuusi hyökkää 275 tasoiset demonic gorillat, voit juosta tunnelia takaisin sinne mistä tulitkin ja näin houkutella gorillat siten, että taistelet yhtä gorillaa vastaan kerrallaan. Gorillat hyökkäävät meleellä, rangella ja magella. Magic attack on vihreä, range attack valkoinen ja meleessä gorilla nostaa etukäpälät maasta. Gorillat voivat iskeä 30 ja demonic gorillaa tappaessa katosta voi tippua kivia, joita väistämällä säästää 25 HP:ta. Demonic gorillat myös suojautuvat protect prayeriä käyttäen joten sinulla täytyy olla meleen lisäksi toinenkin taistelumuoto tai päinvastoin (toinen taistelumuoto ja melee).

Jos joudut teleporttaamaan niin löydät Nieven Grand Treen luolta. Jos Nieve ei ole Grand Treessa, kokeile kirjautua ulos ja sisään.

Kun olet saanut hoideltua gorillat, tulee viimeinen taistelu Gloughia vastaan. Voit käydä pankissa tässä välissä.

Aloittaaksesi taistelun Gloughia vastaan, seuraa häntä.

Ensimmäisen vaiheen voi safe spotata käytävältä käsin rangella.

Toista vaihetta ei voi safe spotata mutta esim. Blowpipe adamant darteilla ladattuna on erittäin tehokas ase Gloughia vastaan.

Kolmanessa vaiheessa on eräs tapa safe spottaamiseen: voit seistä Gloughin kanssa samassa ruudussa ja hyökätä ja palata takaisin samaan ruutuun aivan kuten Krukia ja Kobia vastaan taisteltaessa. Toinen vaihtoehto on statseisa riippuen yrittää hyökätä Gloughiin meleellä tai rangella hänen estelyistään huolimatta ja pitää oma HP taso korkealla koko ajan. Blowpipen käyttö on osoittautunut yhdeksi varmaksi konstiksi hoidella Glough, mutta korkeilla statseilla meleekin menee. Jos Glough kuolee samaa aikaa kuin sinä, joudut aloittamaan koko taistelun alusta.

Kun Glough on tapettu ilmaannut Crash Siten luolansuulle, jossa Carado ja Zooknock jo odottavatkin. Carado pyytää sinua palaamaan kuningas Narnoden puheille. Zooknock tarjoaa sinulle ilmaisen teleportin Grand Treelle.

Käy vielä viimeinen pitkä keskustelu Gnome Strongholdin kuninkaan kanssa ja onneksi olkoon, quest tehty!

Kuva

Palkinnot


4 Quest pistettä

Pääsy Crash Site Caverniin
25,000 Slayer XP
20,000 Agility XP
15,000 Thieving XP
15,000 Hunter XP
Kyky kommunikoida apinoiden kanssa Ape Atollilla ilman M'speak amulettia
Pääsy Ape Atolille ilman Monkey greegreetä
Pääsy Ape Atolin pankkiin ja Oobapohk's Javelin kauppaan
Pääsy uuteen glider sijaintiin suoraan Ape Atolille
2 x 50,000 XP Palkintoa Dukelta joko Magic, Ranged, Attack, Defence, Strength tai Hitpointsiin.
Royal seed pod
Monkey
Pääsy uuteen maniacal monkey hunting alueelle. Alue on Krukin luolassa paikassa jossa oli vihreä halli.

Tehnyt: Low Mike

Muokattu viimeksi: 12:00 08.09.2017