Kaupunki
Prifddinas

Kuva

Kuva

Prifddinas on kahdeksan Elf klaanin ylläpitämä kaupunki. Kaupunkiin päästäksesi sinun tulee suorittaa Plague's end questi.


Kaupungin kaupat: Coedenin farming shop, Hefin monk cleansing crystal shop ja Meilyr herb/ recipe shop.

Kaupungin muut paikat: Tower of voicesta läydät pankin ja grand exchangen.

Kaupungin kaupoista saatavat tavarat: Antlers, Lizard skull, Feather headdress, Spirit shards, Pouch, Spirit shard pack, Cleansing crystal, Harmony moss seed, Vial, Vial pack, Vial of water, Vial of water pack, Pestle and mortar. Eye of newt, Eye of newt pack, Unicorn horn dust, Limpwurt root, White berries, Bucket, Watering can, Potato seed, Onion seed, Cabbage seed, Tomato seed, Sweetcorn seed, Strawberryseed, Watermelon seed, Barley seed, Jute seed, Rosemary seed, Marigold seed, Hammerstone seed, Asgarnia seed, Yanillian seed, Krandorian seed, Worldblood seed, Oak seedling, Willow seedling, Maple seedling, Apple seedling, Orange seedling, Banana seedling, Curry seedling, Pineapple seedling ja Plant pot.

Kaupungin asukkaat: Elfit. Elf-työläisiltä (worker) voi varastella erilaisia tavaroita.

Kaupungin monsterit: Iorwerth guard (level 122), Iorwerth scout (level 122), Cadarn ranger (level 122), Cadarn magus (level 122), Truthful shadow (level 71), Blissful shadow (level 81) ja Manifest shadow (level 91).Opas:
 • Sisällysluettelo

  1. Tower of Voices

  Kuva

  Keskellä Prifddinasta sijaitsee Tower of Voices, josta löytyvät lodestone, pankki ja grand exchange. Samasta kerroksesta löytyy myös D&D - portaali, challenge mistress Heriau, potionien uudelleen järjestelijä (decanter) ja Dilwynin loyalty shop. Koilliskulmasta löytyvät portaalit Daemonheimiin/sinkholeen, clan citadeliin ja player owned portsiin. Luoteiskulmasta löytyy pysyvä bonfire ja kaakkoiskulmasta crystal treen kasvualusta. Lounaiskulmasta löytyy Ianto, joka vastaa holiday tavaroista Diangon tapaan.

  Ylempää kerroksesta löytyy memoriam crystal device, johon voit laittaa löytämäsi memoriam crystalit. Memoriam crystalleja löytyy ympäri Prifddinasta. Vietyäsi memoriam crystalit pääset käsiksi Serenin muistoihin, jotka paljastavat hänen historiaansa. Kerroksesta löytyy myös osa Serenin henkeä.

  Tower of Voices antaa kahdelle klaanille tunnin pituisen siunauksen. Siunas alkaa aina tasatunnein ja se antaa bonus xp:tä ja muita erikoisvaikutuksia. Näytön vasemmasta yläkulmasta voit nähdä mihin klaaneihin siunaus kohdistuu (ks. kuva).

 • 2. Trahaearn-sektori

  Trahaearn-klaani on erikoistunut miningiin ja smithingiin ja heidän alueeltaan löydät aktiviteetteja näihin kahteen taitoon liittyen.

 • 3. Lady Trahaearn johtaa Trahaearn-klaania ja voit kysyä häneltä Trahaearn-klaanin historiasta. Aikaisemmin tapasit hänet Plague's End questissa ja hän käyttää Exoskeleton pukua.

  Kuva

 • 4. Alueen eteläpuolelta löydät sulatusuunin sekä alasimen smithing-taidolle. Talon ulkopuolelta löytyy tree patch farming-taidolle ja Seren stonet, joista voit kaivaa corrupted oreja. Corrupted oret stackaantuvat ja ne voi sulattaa sulatusuunisa smithing xp:ksi.

  Kuva

 • 5. Alueen pohjoispuolelta löydät neljä suurta kiveä, joista voit kaivaa runite, adamantite ja mithril oreja. Niistä itään löytyy myös enchanted gem rock.

  Kuva

 • 6 Cadarn-sektori

  Cadarn-klaani on erikoistunut magiciin ja rangediin, minkä takia pelaaja löytää alueelta aktiviteetteja näihin taitoihin perustuen. Lounaisosasta voit löydät combat-alueen, missä Cadarn magusit ja rangerit löytyvät. "The Cadarn" tittelin saat, kun olet voittanut 1000 Cadarn-taistelijaa yhteensä.

 • 7. Lord Cadarn tunnetaan myös nimellä Arianwyn. Häneltä voit kysyä tarkempia tietoja liittyen Cadarn-klaaniin.

  Kuva

 • 8. Alueen itäpuolelta löydät flax-pellon ja loomin. Täältä löytyy myös Cadarn-työläisiä, joilta voit varastaa erilaisia tavaroita.

  Kuva

 • 9. Länsiosasta aluetta löydät elven grimoiren, jolla voit vaihtaa prayer/curse tai magic spell bookin standard/ancientin väliltä. Elven grimoire toimii myös alttarina prayer pisteiden lataajana ja antaa väliaikaisen boostin defenceen, rangediin ja magiciin. Samasta talosta löytyy myös battlestaff-myyjä. Hard Tirannwn taskien jälkeen kaupasta voi ostaa enemmän battlestaffeja. Tears of Seren -lähteellä voit ladata kaikki dragonstone esineet, kuten Heroes' guildissa.

  Kuva

 • 10 Crwys-sektori

  Crwys-klaani on erikoistunut farmingiin ja woodcuttingiin. Tältä alueelta löydät aktiviteetteja liittyen näihin taitoihin kuten herb- ja elder tree -kasvualustan.

 • 11. Mikäli alueen yksityiskohtainen tieto kiinnostaa, voit puhua Lord Crwysille, joka löytyy alueen länsipuolelta arkkupankin vierestä.

  Kuva

 • 12. Klaanin alueen länsipuolelta löytyy pankki, Coedenin seed and sappling shop ja ivy, jota pelaaja voi hakata sekä farming patch herbeille ja puskalle. Alueelta löydät myös kaksi magic ja yew treen hakkauspaikkaa.

  Kuva

 • 13 Itäpuolelta klaanin aluetta löytyy spirit tree, joka kertoo mihin pitää kasvattaa kaksi spirit treetä, jos pelaajalla on farming lvl 89. Täältä löytyy myös elder treen kasvualusta.

  Kuva

 • 14 Iorwerth-sektori

  Iorwerth klaani on erikoistunut slayeriin ja melee-taitoihin. Tältä alueelta löydät aktiviteetteja näihin taitoihin liittyen kuten slayer masterin ja melee-taistelijoita. Pohjoisosasta aluetta löydät slayer masterin ja summoning-pisteet palauttavan kiven. Clan herald löytyy keskeltä mikäli klaanin tarkempi taustatieto kiinnostaa. Eteläosasta löytyy prayer-alttari, joka antaa väliaikaisen boostin attack, strength ja defence taitoihin, samasta rakennuksesta voit varastaa tavaroita NPC:iltä ja crystal chestin (alttarin vieressä) saa auki normaalilla crystal key:lla.

 • 15. Lord Iorwerth johtaa Iorwerth-klaania ja häneltä voit saada yksityiskohtaista tietoa klaanin toiminnasta.

  Kuva

 • 16. Morvran on korkein slayer masteri mitä voit löytää. Morvranilla on myös oma luola, jossa voit otella erilaisia slayer monstereita vastaan monessa aallossa ja kerran viikossa voit saada palkinnon. Tarkemmin Rush of Blood aktiviteetista on kerrottu täällä.

  Kuva

 • 17 Meilyr-sektori

  Meilyr-klaani on erikoistunut herbloreen ja dungeoneeringiin. Tältä aluuelta löydät aktiviteetteja näihin taitoihin liittyen kuten uudet herblore-reseptit sekä kaksi resource-luolaa. Näiden lisäksi alueella on mahdollista kasvattaa hedelmäpuu, liikkua gnome gliderillä grand tree -alueelle ja kasvattaa harmony pilareissa herbloreen tarvittavia ainesosia.

 • 18. Lady Meilyr johtaa Meilyr-klaania ja mikäli satuu löytämään Daemonhimin uumenista herblore-reseptejä (unreadable page) voi ostaa sen häneltä omaan käyttöön. Lady Meilyrillä on myös oma herblore-kauppa, josta voit ostaa tarvittavia työkaluja tai ainesosia kyseiseen taitoon.

  Kuva Kuva


 • 18.5 Wythien toimii Meilyr-klaaniin dungeoneering oppaana. Häneltä voit ostaa dungeoneering-tavaroita tokeneilla ja vaihtaa 10 crystal motherlode shardia kerran päivässä sattumanvaraisiin tavaroihin tai rahaan. Hänen vierestään löydät skilling dungeonin, joka vaatii dungeoneering lvl 95 ja antaa 30k dungeoneering xp:tä. Täältä löydät Gorajo hoardstalkerin, divine locationeita ja bloodwood treen. Tässä luolassa on myös mahdollista harjoittaa hunter-taitoa implingien, pawyan ja grenwallien kanssa.
  Toinen resource-luola vattii lvl 115 ja antaa 100k dungeoneering xp:tä. Täältä löydät dragonkin mawin, Crystal-flecked sandstone -kiven ja Dragonkin-alttarin. Luolassa on myös mahdollista taistella Edimmuja vastaan mikäli olet saanut näitä slayer taskin kohteeksi.

  Kuva

 • 19. Captain Muggin toimii lentäjänä Prifddinaksen ja Grand Treen välillä.

  Kuva

 • 20. Harmonic pilareissa voit kasvattaa harmony moss -ainesosaa, jota tarvit perfect potionien tekoon. Tähän tarvitset lvl 75 farmingin ja harmonic moss kasvaa sitä mukaan kun kehität kyseistä taitoa mitä pilari sillä hetkellä vaatii 200k xp:n verran. Esimerkkinä pilarin nimen perässä on sulkeissa (mining), joudut kehittämään sitä 200k xp:n verran, jotta voit kerätä valmiin tuotteen.

  Kuva

 • 21 Hefin -sektori

  Hefin klaani on erikoistunut agilityyn ja prayeriin. Tältä alueelta löydät aktiviteetteja näihin taitoihin liittyen kuten agilityn treenaus joogamaisella tyylillä ja perinteisellä tyylillä radalla juosten. Prayerin treenaus onnistuu Hefin katedraalissa puhdistamalla korruptoitunutta Seren stonea.

 • 22. Lady Hefin johtaa Hefin-klaania ja häneltä voit kysyä tarkempia tietoja Hefin-klaaniin liittyen. Agilityn treenaus Hefinin johdolla ei ole intensiivistä verrattuna radalla juoksemiseen, mutta voit treenata tässä vain tiettyyn xp-määrään asti vuorokaudessa. Treenauksen voit aloittaa puhumalla Lady Hefinille, jonka jälkeen menet yhdelle kuudesta kristallista, seuraat Hefinin liikkeitä ja toistat ne.

  Kuva Kuva


 • 23. Tässä perintaisemmässä agilityn treenauksessa juokset pitkin Hefin-klaanin aluetta mutta aradalla on myös omat kolme erikoisuutta. Nämä ovat kaksi oikotietä: ikkuna toisen esteen jälkeen ja light creature, joka ilmestyy katedraalin katolle (ennen köydellä kävelyä). Molemmista tulee vihreällä tekstillä ilmoitus chat boxiin, joten ole tarkkana. Kolmas erikoisuus on velocity-palkki, jonka täytyttyä menet seuraavaan esteeseen automaattisesti ilman klikkausta. Tämän takia voit myös menettää mahdollisuuden oikotiehen, jos et laita sitä pois päältä ennen sitä. Agility-radan viereltä löydät myös Talent scoutin ja arkkupankin.

  Kuva

 • 24. Korruptoituneen Seren stonen puhdistus tapahtuu ostamalla 130k rahaa maksavan puhdistuskristallin viereisiltä munkeilta. Tämän jälkeen voi puhdistaa katedraalin keskellä olevaa Seren stonea. Aluksi saat 2100 xp:tä, lopuksi 2200 xp:tä ja muutaman sekunnin välein 250 xp:tä puhdistuksen aikana.

  Kuva

 • 25 Amlodd-sektori

  Amlodd klaani on erikoistunut summoningiin ja divinationiin ja tältä alueelta löydät aktiviteetteja näihin taitoihin liittyen kuten light riftin ja summoning obeliskin.

 • 26. Lord Amlodd johtaa Amlodd-klaania ja häneltä voit kysyä tarkempia tietoja hänen klaanistaan. Häneltä voit ostaa myös summoning-tarvikkeita sekä myydä valmiita poucheja shardeja vastaan.

  Kuva

 • 27. Fairy ringin koodilla DJS pääset Amlodin osaan Prifddinasta.

  Kuva

 • 28. Daffyd kerää implingejä ja pyytää myös sinulta vastaavaa palvelusta. Kerättyäsi kaikki implingit joko käsin tai haavilla Puro-purosta tai muualta Gielinorista hän antaa pysyväksi palkinnoksi joko kaksinkertaiset xp:t implingeistä tai kolminkertaisen saaliin käsin kiinni otetusta implingistä. Nämä palkinnot voit vaihtaa mielesi mukaan milloin tahansa.

  Kuva

 • 29. Läntisellä puolella Amlodd sektoria on light rift, jonka ympärillä oleilee shadow-otuksia. Shadow-otukset tiputtavat coreja, joihin tarvit tietyn divination levelin, jotta saat ne puhdistettua light riftissä (ks. taulukko alempana). Välillä puhdistunut core jää itsellesi, jolloin voit tehdä siitä itsellesi light creature summmoning otuksen.

  Kuva

  Shadow Divination lvl
  Truthful shadow 71
  Blissful shadow 81
  Manifest shadow 91


 • 30 Ithell-sektori

  Ithell-klaani on erikoistunut craftingiin ja constructioniin ja tältä aluelta löydät aktiviteetteja näihin taitoihin liittyen kuten sahan, jossa voit tehdä lankkuja, ja crystal-flecked sandstonen, josta voit tehdä crystal flaskeja.

 • 31. Lady Ithell johtaa Ithell-klaania ja hänet löydät sektorin itäosasta. Häneltä voit kysyä tarkempia tietoja Ithell-klaanista ja sen historiasta.

  Kuva

 • 32. Lady Ithellin vierestä löytyy Eluned, joka on erikoistunut crystal-siemenien muokkaamiseen. Hänen vierestään löytyy myös crystal singig bowl.

  Kuva

 • 33. Sawmill ja Player owned house - portaali löytyvät etelään Lady Ithellin suunnalta. Täältä löytyy myös estate agentti, jonka avulla voi muuttaa PoH-sijaintia.

  Kuva

 • 34. Harpuilla soittaessa saat hieman crafting ja construction xp:tä mutta niiden pääasiallinen käyttö liittyy harmonic dustien keräämiseen. Harmonic dustin pääasiallinen käyttökohde on tehdä crystal armoreita, aseita ja työkaluja. Nämä kuitenkin kuluvat ajanmukaan paitsi crystal pickaxe ja hatchet, jotka pitää päivittää vastaavista dragon-versioistaan (toolbeltin versiotkin käyvät).

  Kuva

 • 35. Ithellin alueelta löytyy myös sand pit, soft clay spot, pottery oven (sulatus uuni soft claylle), tanner, vesipiste ja cooking range. Täältä löydät myös crystal-flecked sandstonen ja robust glassmaking koneen, joilla voit tehdä crystal flaskeja.

  Kuva

 • 36. God statue löytyy Ithell-sektorin aivan läntisestä osasta ja toimii samoin kuin muut patsaat God statue - aktiviteetissa.

  Kuva

 • Piilotetut tittelit

  Klaani Titteli Tapa jolla saat tittelin auki
  Trahaearn [Nimi] of the Trahaearn Kaiva 100 corrupted orea.
  Iorwerth [Nimi] of the Iorwerth Suorita 8 dark beast taskia Morvranilta.
  Cadarn [Nimi] of the Cadarn Voita 1,000 Cadarn rangeria tai magea combatissa.
  Crwys [Nimi] of the Crwys Kasvata elder tree Crwys farming patchilla ja tarkista sen terveys.
  Amlodd [Nimi] of the Amlodd Summonoi ja käytä special attack scrollia Light Creature familiarilla ja puhu Lord Amloddille.
  Ithell [Nimi] of the Ithell Craftaile 100 Crystal flaskia.
  Hefin [Nimi] of the Hefin Suorita 200 kierrosta Hefin Agility Coursella.
  Meilyr [Nimi] of the Meilyr Kerää 50 harmony mossia Harmony-pilareista.
  Ei mikään [Nimi] the Elven Osta kaikki 8 Elven clan capea.
  Ei mikään Dark Elf [Nimi] Hyökkää Sereniin pitämällä  Clan Iorwerth capea.
  Ei mikään [Nimi] of Tarddiad Puhu kaikille 8:lle klaanin johtajalle heidän klaanistaan.
  Ei mikään Lorehound [Nimi] Kerää 16 Memoriam crystallia (myös Freneskaesta), kaikki sivut Voice of the Elderseistä ja suorita kaikki questit.
  Ei mikään [Nimi] of the Naragi Istuta Crystal acorn.
  Ei mikään [Nimi] the Mourner Laita päällesi Mourner gear ja puhu Lady Ithellille.
  Ei mikään [Nimi] the Fractured Käytä mitä tahansa divine-energiaa (paitsi Elder energiaa) Sereniin the Tower of Voicesssa.
  Ei mikään [Nimi] the Corrupted Käytä corrupted orea Sereniin the Tower of Voicesssa.
  Löydä kaikki 13 ravenia Prifddinaksessa.
  Ei mikään [Nimi] the Elfborne Käytä bacon mound Sereniin chocolate barin ja breadin kanssa.
  Ei mikään [Nimi] the Stupendous Valmista uncooked stew cooked meatista tai chickenista samalla kun pitelet mud pie:tä.
  Hefin [Nimi] the Meandering Suorita yli 10 minuutissa Hefinin Agility rata.
  Iorwerth The Famous [Nimi] Suorita Morvranin slayer-haaste.
  Ei mikään [Nimi] the Statuesque Suorita replica Statue Rhiannon Max Guildissa.
  Iorwerth The Abyssal [Nimi] Suorita vähintään 20 aaltoa Bronze-vaikeusasteella Rush of Bloodissa.
  Iorwerth The Dark [Nimi] Suorita vähintään 20 aaltoa Silver-vaikeusasteella Rush of Bloodissa.
  Iorwerth The Beast [Nimi] Suorita vähintään 20 aaltoa Gold-vaikeusasteella Rush of Bloodissa.
  Iorwerth Slayer Master [Nimi] Suorita vähintään 20 aaltoa Platinum-vaikeusasteella Rush of Bloodissa.
  Crwys [Nimi] the Coedensworn Pue päällesi splitbark wand, splitbark shield, splitbark gauntlets, splitbark legs, splitbark boots, splitbark body, tribal mask, ja Clan Crwys cape ja tee joko cure plant tai fertile soil Coedeniin.
  Ei mikään [Nimi] the Hunter/the Huntress Pue päällesi Larupia hat, Larupia top, Larupia legs, Hunter's crossbow, Long kebbit bolts, ja Strung rabbit foot ja pidä teasing stick inventoryssa sitten suorita annetut ohjeet (ks. alempana).
  Hefin Sword Artist [Nimi] Ota käyttöön black longsword ja off-hand adamant longsword male characterina ja vaihda black Evanstyle hairstyle, jonka jälkeen käytä seuraavia emoteja Serenity postilla seuraavassa järjestyksessä: Lotus, Bow, Ward ja Crane.
  Ei mikään [Nimi] the Challenged Syö 50 bananaania, kun päälläsi on mime outfit ja fairy banner.
  Ei mikään Sneaky [Nimi] Pickpockettaa workeri jokaisesta klaanista, kun päälläsi on the Clan Iorwerth cape ja Ninja impling jar inventoryssa. Tämän teet 90 sekunnissa.
  Ei mikään Sweet Tooth [Nimi] Syö nämä 10 sweet foodia Prifddinaksessa: Chocolate cake, Chocolate bar, Chocchip crunchies, Chocolate bomb, Choc-ice, Cake, Summer pie, Redberry pie, Apple pie ja Fruit batta.


  The hunter/huntress tittelit ohjeet.

  Mene Prifddinaksen eteläportille ja etsi "inital tracksit".
  Käytä teasing stickiä Iorwerth alueella small obeliskiin.
  Käytä teasing stickiä Trahaearn-alueella kaivamattomaan gem rockiin.
  Voita Cadarn magus kyseisellä gearilla.
  Käytä teasing stickiä spirit treehen Crwy alueella.
  Käytä teasing stickiä harmony pilariin Meilyr alueella.
  Käytä teasing stickiä lodestoneen tower of voicessa.
  Käytä teasing stickiä crystal-flecked sandstoneen Ithellin alueella.
  Käytä teasing stickiä light riftiin Amlodd alueella.
  Madoc löytyy Hefinin alueelta Serenin patsaan läheltä.

 • Muuta tietoa

  Tässä osiosta löydät Prifddinakseen piilotetut tavarat, xp:t sekä muita asioita.

  Memoriam crystalien sijainnit.
  01: Morvranista länteen talon edessä.
  02: Eteläpuolella taloa elder tree patchin vieressä.
  03: Trahaearn heraldin rakennuksessa.
  04: Cadarn-alueen rakennuksessa, josta voit ostaa battlestaffeja ja vaihtaa prayerit tai spellit.
  05: Pickpockettaa Arianwyn Cadarn heraldin rakennuksessa.
  06: Puhu Lord Iorwerthille ja kun world gate on mainittu, saat kristallin. Vaatii Fate of the Gods questin
  07: Seren stoneilta etelään olevan talon laatikossa (crate).
  08: Istuta puska Crwys-alueelle ja tarkista sen kunto (check health), kun se on täysin kasvanut.
  09: Hefin-klaanin katedraalissa.
  10: Ithell-klaanin harppurakennuksessa.
  11: Amlodd-alueella Daffydin (imp collector) talossa.
  12: Lady Meilyrin talossa koillisosassa Meilyr-aluetta.
  13: Käytä yhtä neljästä emotesta Hefinin Serenity post -alueella.
  14: Ithellin alueella kerää hiekkaa ämpäriin (bucket) samalla, kun inventoryssasi on 10 tyhjää ämpäriä.
  15: Käytä fairy ringiä Amloddin alueelle teleporttaamiseen koodilla DJS.
  16: Kerää harmony pilareista harmony mossia, kun olet perfect farming juju potionin vaikutuksen alaisena.

  Crwys-alue

  Glouroni neuvoo sinua kasvattamaan Spirit treen kahteen paikkaan ja tähän tarvitset farming level 89. Kasvatettuasi nämä puut ja puhuttuasi uudelleen saat palkinnoksi 50 000 farming xp:tä.  Trahaearn-alue

  Kaivettuasi 100 corrupted orea sulata ne niin saat palkinnoksi 50 000 smithing xp:tä Lady Trahaearnilta.  Iorwerth-alue

  Suoritettuasi Morvranin slayer-haasteen millä tahansa vaikeusasteella aaltoon 20 asti, saat 50 000 slayer xp:tä Morvranilta.  Amlodd-alue

  Lord Amlodd antaa sinulle 50 000 summoning xp:tä, kun muutat 15 Truthful shadow, Blissful shadow ja Manifest shadow corea light riftillä.
  Penny pet on mahdollista saada dark soul, dark body ja dark mind droppien avulla.  Hefin

  Hefin klaanin agility radalla juostessa on mahdollista saada neljä uutta emotea, lore-kirjan sivuja ja Prifddinian worker outfitin osia.  Crwys ja Meilyr

  Crwysin ja Meilyrin välillä on Prifddinaksen vesiputous, jossa voit kehittää Fishingiä.


Tehnyt: Gothim
Kuva

Muokattu viimeksi: 17:36 23.09.2015