Kaupunki
Goblin Village


Kuva

Goblin Village on sotaisien goblineiden asuttama pikkukylä Faladorista pohjoiseen (N) Taverleyn ja Edgevillen välisellä alueella, aivan Wildernessin kaakkoisrajalla.

Välimatkaa Goblin Villagesta esimerkiksi Faladoriin ei ole paljoa, mutta kylään voi nykyään myös teleportata käyttämällä Dorgesh-Kaanista ostettavia spherejä. Niitä käyttäessäsi teleporttadut johonkin kylän paikkoista. Spherejä varten sinun on kuitenkin suoritettava ensin Another Slice of H.A.M-quest.


Kaupungin muut paikat:
Chaos Temple ja Mind rune altar (eivät ole tosin kylän sisällä, lähellä vain).


Kaupungin alueella ilmestyvät tavarat:
Bucket


Kaupungin asukkaat:
General Bentnoze, General Wartface, Grubfoot ja Goblin Cook.


Kaupungin monsterit:
Goblin (lvl 5)


Kaupungista alkavat questit:
Kuva
Opas:
 • 1. Kylän päärakennus, täältä löydät heimoa johtavat kenraalit Bentnozen ja Wartfacen. Myös heidän apurinsa Grubfoot oleskelee rakennuksessa. Kenraaleille puhumalla voit aloittaa Goblin Diplomacy-questin. Joudut vierailemaan useissa muissakin tehtävivissä, kuten esimerkiksi Lost Tribessa tai Another Slice of H.A.Missa.

  Kuva

 • 2. Tässä rakennuksessa on kaksi mielenkiintoista asiaa. Toinen on alakerrasta löytyvä kylän kokki, jolle joudut hankkimaan muutamia tarvikkeita Recipe For Disaster-questia suorittaessasi.

  Sen sijaan rakennuksen maatasolta löytyy säkki, johon eräs henkilö Holy Grail-questista on vangittu. Vapautat hänet kyseisen kyseisen tehtävän aikana.

  Kuva

  Kuva

 • 3. Kylän sisäänkäyntiä vartioimaan rakennettu torni. Tornissa on muutama goblin, ja voit löytää siellä olevista laatikoista goblineiden haarniskoita, joista saa sekatavarakaupoissa ihan mukavasti rahaa.

  Kuva

 • 4. Tässä hökkelissä ei ole oikeastaan mitään muuta erikoista, kuin että talossa olevasta laatikosta saa otettua myös goblin maileja. Tämä tekee Goblin Diplomacy -questin suorittamisen varsin helpoksi.

  Kuva

 • 5. Kylän aukio, sinänsä varsin merkityksetön. Alueella kuitenkin parveilee goblineja, monesti toistensa kimpussa. Aukion keskellä olevassa nuotiossa on mahdollista paistaa vaikkapa kalaa, tosin lähimmät kalastuspaikat löydät Barbarian Villagesta.

  Kuva

 • 6. Mind rune altar ei varsinaisesti kuulu Goblin Villagen rajojen sisälle, mutta sen läheisestä sijainnista johtuen sen oppaasta poisjättäminen olisi anteeksiantamatonta.

  Kuva

 • 7. Zamorakia palvovien munkkien temppeli ei myöskään kuulu varsinaisen Goblin Villagen rajojen sisälle, mutta se on kuitenkin liian läheinen ja kiintoisa kohde jättää pois. Temppelin sisällä ja ulkopuolella parveilee Zamorak monkkeja (lvl 17 ja 22), jotka vartioivat temppelistä saatavaa surullisen kuuluisaa Zamorak-viiniä.

  Viiniä itsessään käytetään Herbloressa joihinkin korkean tason vaativiin potioneihin, eivätkä munkit todellakaan salli herransa juoman käytettävän niin. Sen tähden joka kerta yrittäessäsi napata viinin, munkit hyökkäävät kimppuusi ja saat rangaistuksen itse suurelta Zamorakilta! Kannattaakin käyttää telegrab-taian runeja mukanaan.

  Kuva

 • 8. Goblin Villagesta pohjoiseen löytyy The Beacon Network -minquestissa käytettävä Beacon.

  Kuva


 • Goblin raids

  Goblin raidit ovat goblineiden suunnittelemia hyökkäyksiä tietyille alueille mistä saattaisi olla heille hyötyä kuten kaivauksille keräämään oreja tai pelleille keräämään siemeniä. Black Guardit ovat kuitenkin perillä heidän suunnitelmista ja ovat valmiita palkitsemaan auttajia, sinut tarkalleen ottaen. Goblin villagessa on myös mahdollisuus saada bosseja esiin tappamalla 15 goblinia kylän porttien sisäpuolella.
  Peli on suunniteltu pienempi levelisille pelaajilla mutta mikään ei estä kaikkia osallistumasta raideihin. Raidit alkavat noin puolen tunnin välein ja tämä ilmoitetaan chat-laatikossa vihjeenä mutta mikäli näin ei ole, voit aktivoida tämän ilmoituksen Doomsayerin luona Lumbridgessa.
  Palkintoina on luvassa oreja ja siemeniä kyseisiltä raidaus paikoilta ja jopa raid varusteita, jotka vastaavat taistelu bonuksiltaan steel-tavaroiden tasoa.
  Goblin raidit näkyvät myös kartalla. Goblinit,jotka ovat combat lvl 5 ja alle, ovat merkitty vihreällä Kuva-merkillä ja Dwarf joukot ovat ruskealla Kuva-merkillä, joten paikalle löytäminen on suhteellisen helppoa.

  Kuva Kuva Kuva Kuva

  Vihje Alue Lähin teleportti
  Farm North of Port Sarim Kuva Cabbage teleportti
  Lumbridge Farm Kuva Lumbridge Lodestone
  Lumbridge Swamp Copper Mine Kuva Lumbridge Lodestone
  North of the Champions' Guild Kuva Combat bracelet teleportti
  North of the Crafting Guild Kuva Skills necklace teleportti
  Potato field near the Lumbridge windmill Kuva Draynor Lodestone
  Rimmington Mine Kuva Port Sarim Lodestone
  South of Varrock Kuva Varrock Lodestone
  South-West of Varrock Kuva Varrock Lodestone
  Taverley Mine Kuva Burthorpe Lodestone
  Taverley Wheatfield Kuva Taverley Lodestone
  West of Lumbridge Kuva Lumbridge Lodestone


Tehnyt: Vulle, Gargon otti kuvat & Virranvarsi teki kartat.
Kuva

Muokattu viimeksi: 08:40 30.10.2012