Kaupunki
Dorgesh-Kaan


Dorgesh-Kaan on luolastogoblineiden perustama kaupunki. Tänne päästäksesi joudut suorittamaan useita questeja, kuten Lost Tribe ja Death to the Dorgeshuun.

Dorgesh-Kaan sijaitsee suurinpiirtein Lumbridgen suon alapuolella. Voit teleportata kaupunkiin sphere-nimisillä esineillä (katso 11. kohta!). Nopeiten apostolinkyydillä kaupunkiin pääsee Lumbridgen kellarin kautta. Tarvitset kaupunkiin luolastoon menemistä varten jonkinlaisen valonlähteen.


Kaupungin kaupat:
Sekatavarakauppa, lamppukauppa ja nahkapanssarikauppa.


Kaupungin muut paikat:
Pankki, anvil, sulatusuuni (furnace) ja Dorgesh-Kaan -luolasto.


Kaupungin asukkaat:
Zanik, Ambassador Alvijar, Ur-tag, Oldak, Ur-taal, Ur-zek, Ur-vass, Miltog, Gourmet, Turgok, Zenkog, Markog, Reldak, Lurgon, Tindar, Gundik, Bartak, Spit goblin, Movario, Darve, Crate goblin ja The Scribe.


Kaupungin monsterit:
Cave Goblin Guard (Level 24 ja 26)
Kuva
Opas:
 • Huomattavaa kaupungin rakenteesta

  Kaupunki jakautuu alempaan ja ylempään kerrokseen, joiden välillä voit liikkua rappujen avulla. Yleisesti ottaen ylemmät osat sijaitsevat kaupungin reunoilla ja alemmat keskellä.

 • 1. Kaupungin pankki. Tämä pankki on erittäin hyödyllinen, mikäli haluat kaivaa vaikkapa hopeaa (silver) Dorgeshuun kaivoksista. Myös Dorgeshaan-luolastossa seikkaileminen helpottuu huomattavasti.

  Kuva

 • 2. Kaupungin markkinapaikka. Löydät täältä useita pieniä kauppoja, sekä paikallisia ruokia myyviä ihmisiä. Paikalliset kulinaristit ovat myös erittäin halukkaita ostamaan maanpäällisiä ruokia, joten voit ansaita täällä mukavat taskurahat.

  Kuva

  Torilta löydät Lurgonin sekatavarakaupan, Reldakin nahkapanssarikaupan ja Miltogin lamppukaupan.

  Kuva

  Kuva

  Kuva

  Paikallisia ruokia voit ostaa Turgokilta, Zenkogilta, Markogilta, Tindarilta ja Gundikilta.

 • 3. Kaupungin valtuuston kokoussali. Löydät täältä The Scriben, jolta voit kysellä kaupungin historiasta. Death to the Dorgeshuun -questissa pelastamasi Zanik pipahtelee toisinaan täällä.

  Kuva

 • 4. Kaupungin valtuuston nykyisen puhemiehen, Ur-tagin koti. Kaupunkia tutkiva seikkailija voi saada häneltä hyviä vinkkejä.

  Kuva

 • 5. Kääpiöiden lähettämä diplomaatti Alvijar majailee tässä rakennuksessa. Hänen luonaan kannattaa käydä puhumassa, mikäli haluat kuulla kääpiöiden ja goblinien yhteissuunnitelmista. Kuulopuheiden mukaan se voisi olla jonkinlainen nopeanliikenteen väylä Dorgesh-Kaanin ja Keldagrimin välillä...

  Kuva

 • 6. Tämä rakennus kuhisee lapsia, onhan se sentään paikallinen lastentarha. Voit tulla aina halutessasi tänne rauhoittumaan ja irtautumaan raskaista arjen huolista.

  Kuva

 • 7. Tästä monitoimi rakennuksesta löydät sekä hellan että vesilähteen. Pihalla sammakon raatoa paistelevalta goblinilta voit myös udella tietoja paikallisesta ruokakulttuurista.

  Kuva

 • 8. Sulatusuunin ja alasimen sisältävä rakennus. Kompleksista vastaava Bartak on kertomansa mukaan vastuussa koko kaupungin teknisistä laitteista ja niiden huollosta.

  Kuva

 • 9. Mikäli tarvitset hiekkaa vaikkapa lasin tekoon tai kissasi käyttäytyy oudosti, on ehkä syytä piipahtaa kaupungin hiekkalaatikolla.

  Kuva

 • 10. Sisäänpääsy Dorgesh-Kaanin luolastoon. Luolastosta löydät useita Slayer monstereita, muunmuassa Cave ugeja.Täältä löydät myös paikallisen agility kurssin.

  Kuva

 • 11. Kaupungissa vaikuttavan tiedemiehen, Oldakin, asunto. Hän valmistaa sinulle molten glassista ja kahdesta law-runesta spheren, jonka särkemällä teleporttaudut sattumanvaraiseen kaupungin kolkkaan. Nämä kristallipallot ovat siis kertakäyttöisiä, mutta voit hankkia niitä pankkiisi niin paljon kuin kykenet. Another Slice of H.A.M -questin suoritettuasi pystyt ostamaan Oldakilta myös spherejä, joilla voit teleportata Goblin Villageen.

  Kuva

 • 12. Barlak ostaa sinulta curved ja long boneja sekä perfect tortoise shellejä. Boneista saat hieman Construction ja shelleistä Crafting experienceä.

  Kuva


Tehnyt: Vulle, Haribo404 & Yubel ottivat uudet kuvat
Kuva

Muokattu viimeksi: 16:28 10.01.2015