Kaupunki
Yanille

Kuva

Kuva'

Yanille on jokseenkin hijainen kaupunki lounaisosassa RuneScapea. Kaupungissa voi tehdä monia eri asioita, jotka tekevät siitä vierailun arvoisen paikan.

Yanilleen pääsee monella tapaa, mutta käytetyin tapa on Watchtower-teleportti (vaatii lvl 58 Magic, sekä Watchtower-questin). Poistu Watchtowerista, ja mene Yanilleen käyttäen pohjoisen muurin alta kulkevaa tunnelia oikoreittinä (vaatii lvl 16 Agility). Jos olet ostanut talollesi tontin täältä (vaatii lvl 50 Construction), voit käyttää Teleport To Your House -taikaa (vaatii magic 40lvl) teleportataksesi sinne. Poistu talostasi portaalista Yanilleen! Voit myös teleportata Ring of Duelingilla Castle Warsiin, ja marssia sieltä itään kohti Yanillea. Spirit Tree teleportin käyttäminen on myös tapa päästä tänne (vaatii Tree Gnome Village-questin). Suuntaa Tree Gnome Villagesta etelään. Uusien Lunar Spellien avulla voit teleportata Port Khazardiin (vaatii lvl 78 Magic), josta kävelemällä etelään pääset Yanilleen.


Kaupungin kaupat:
Frenita's Cookery Shop, Dragon Inn, Magic Guild Store (robe & rune) ja lemmikkieläinkauppa.


Kaupungin muut paikat:
Magic Guild, Watchtower ja Yanille Dungeon.


Kaupungin alueella ilmestyvät tavarat:
Vial, jug of water ja lit candle.


Kaupungin asukkaat:
Frenita, Bartender, Bert, Guard Captain, Tramp, Selena, Tool Leprechaun, Sithik Ints, Watchtower Wizard, Wizard Distentor, Zavistic Rarve, Wizard Frumscone, Professor Implewyn, Banker, Sigbert the Adventurer, Alek, Leon ja Pet shop owner.


Kaupungin monsterit:
Soldier (lvl 28), tower guard (28), watchman (33), man (2), woman (2), wizard (9), Salarin the Twisted (70), chaos druid (13), giant bat (27), chaos druid warrior (37), skeleton (45) ja cow (2)


Kaupungista alkavat questit:
The Hand In the Sand
Watchtower
Kuva
Opas:
 • 1. Kaupungin pankki. Mukavalla etäisyydellä Magic Guildista, etenkin jos haluat kaivaa essenceä sen kautta.

  Kuva

 • 2. Alasimet pankin lähellä. Yanille on varsin hyvä paikka smithata esineitä, mutta yleensä pelaajat kuitenkin suosivat hiukan asutetumpia ja yleisempiä paikkoja (esim Varrock).

  Kuva

 • 3. Sisäänkäynti Yanillen Dungeoniin. Huom. Tämän reitin käyttö vaatii thieving lvl 82!

  Kuva

 • 4. Kaupungin kuuluisin paikka. Tarkempaa tietoa Magic guildista voit lukea sen omasta oppaastaan.

  Kuva

 • 5. Varastelun lomassa saatat jäädä kiinni, ja joudut Pillory -random eventtiin. Avaa häkin lukot oikealla koodilla. Voit myös ostaa mätiä tomaatteja, ja viskoa toisia kiinni jääneitä pelaajia niillä!

  Kuva

 • 6. Humala-viljelypalsta (hops).

  Kuva

 • 7. Frenitan ruokakaupasta voit ostaa kokkaukseen liittyviä välineitä.

  Kuva

  Kuva

 • 8. Yanillen kapakka (Dragon Inn), josta voit ostaa Dragon Bitter tai Greenmans' Ale -juoman. Greenman nostaa hieman herblore tasoasi väliaikaisesti. Dragon bitteriä tarvitset sen sijaan esimerkiksi Bar Crawl-miniquestissa. Toki voit ostaa juomia myös ihan omaksi huviksesi!

  Kuva

 • 9. Bertin talo, josta voit aloittaa The Hand in the Sand-questin. Suoritettuasi kyseisen questin voit päivittäin noutaa Bertiltä hiekkaa (yksi questin palkinnoista).

  Kuva

 • 10. Oma koti kullan kallis. Jos olet siirtänyt talosi tänne (vaatii lvl 50 Construction, voit mennä portaalista taloosi.)

  Kuva

 • 11. Hiekkalaatikko, josta saat hiekkaa lasin valmistukseen (kts. Crafting-opas).

  Kuva

 • 12. Pohjoisen muurin alitse voit oikaista Yanilleen (vaatii lvl 16 Agility).

  Kuva

 • 13. Watchtower, josta voit aloittaa samannimisen questin, tai vaikka treenata Thievingiä kääntämällä watchmanien taskut (vaatii lvl 65 Thieving).

  Kuva

 • 14. Yanillen Dungeoniin johtavat portaat. Leikkaa terävällä aseella hämähäkinverkot pois tieltä päästäksesi sisään.

  Kuva

 • 15. Hunter-välineiden myyntiin erikoistunut kauppa, kauppiaana toimii Aleck. Täällä voit myös teetättää itsellesi hunter crossbowin ammuksia Leonilla.

  Kuva

  Kuva

  Kuva

 • 16. Muuten aivan tavallinen talo, asukkaina alakerrassa kaksi mania (lvl 2). Kuitenkin yläkerran vuoteessa makaa Sithik Ints, joka on osa Zogre Flesh Eaters-questiä.

  Kuva

 • 17. Eteläinen oikoreitti muurin ylitse (vaatii 30 lvl Agility, lvl 38 Strenght ja lvl 21 Ranged). Tarvitset ylitykseen crossbowin ja mithril grapplen.

  Kuva

 • 18. Yanillen lemmikkieläinkauppa. Täältä voit ostaa Summoning-lemmikeillesi murkinaa aina maukkaista pähkinöistä mehukkaisiin kärpäsen raatoihin.

  Kuva

  Kuva

 • 19. Yanille Ivyt. Yksi pelin nopeimpia tapoja kehittää Woodcuttingia. Myöskin tämä paikka on yleensä aika tyhjänä verrattuna muihin paikkoihin. Lisää tietoa Ivyistä saat woodcutting-oppaasta.

  Kuva

  Yanille Dungeon


  Kovin moni ei tätä tiedä, mutta kaupungin alla on tunnelisto. Tämä tunnelisto on mitä oivin paikka hankkia herbbejä herbloren treenausta varten (kts. herblore-opas), sillä se on täynnä druideja. Tunnelistossa on huoneiden välillä on agility esteitä, joten et ehkä pääse aivan viimeisempiin huoneisiin, mikäli omaat pienen agilityn tason. Paras hyöty dungeonista tulee, kun omaat lvl 67 Agility ja lvl 82 Thieving. Tässä ohjeet tunnelin perälle:

  1. Ensimmäinen este on balancing ledge (vaatii lvl 40 Agility). Esteestä päästyäsi, tulet huoneeseen jossa on putki toiseen huoneeseen (vaatii lvl 49 Agility) sekä alttari. Alttariin liittyy ovela ansa, joten älä rukoile siinä. Jos rukoilet, putoat kuoppaan jossa on joukko poison spidereita. Joudut sinne myös epäonnistuessasi monkeybarseissa. Putki johtaa huoneeseen, jossa skeletoneja (lvl 45) ja arkku, jonka voit avata vain sinister keyllä (selitetään myöhemmin oppaassa). Huoneessa on myös chaos druideja (lvl 37), jotka droppaat yhtähyvin herbbejä kuin heikommatkin.


  2. Toinen este on monkeybars (vaatii lvl 57 Agility). Huoneessa on tavallisia druideja (lvl 13) ja pari giant batia (lvl 27). Huoneessa on myös ovi, jonka tiirikoimalla (vaatii lvl 82 Thieving) pääset aivan Yanillen pankin viereen mentyäsi portaista! Drudeja (lvl 13) löytyy täältäkin.


  3. Seuraavaan huoneeseen päästäksesi, sinun on mentävä portaista alas ja kiivettävä mutakasaa (pile of rubble) pitkin seuraavaan huoneeseen (vaatii lvl 67 Agility).


  4. Olet huoneessa, jossa on Sigbert the Adventurer. Hän kertoo huoneen perällä olevan hullu druidi, Salarin the Twisted (lvl 70), johon ei tehoa mikään. Tämä on totta, mutta hänelläkin on heikkoutensa. Mind-taiat (air, earth, fire ja water strike) tappavat hänet hyvin helposti. Mind-taiat iskevät häneen max hittinsä aina, paitsi jos hänellä on sitä vähemmän hitpointseja jäljellä. Kuollessaan hän saattaa pudottaa sinister keyn! Voit myös tappaa huoneessa olevia druideja (lvl 13), mutta se ei ole suositeltavaa, kun kerran voit käydä Salarin kimppuun.


  5. Palaa ensimmäiseen huoneeseen ja mene putkesta (vaatii lvl 49 Agility) skeletonien luokse. Avaa arkku sinister keyllä.


 • Palkinto:
  Arkku sisältää: 2 Harralander, 3 rannar weed, 1 irit leaf, 1 avantoe, 1 kwuarm ja 1 torstol. Avatessasi arkun tulet myrkytytetyksi kaasusta, joten antipoisonin tuominen on suositeltavaa.


Tehnyt: Finwest
Kuvat: Kuivahko ja Vulle
Päivitys: Vulle ja uudelleenpäivitys & HD-kuvat by Niko Tu. Kartta by Jondree

Kuva

Muokattu viimeksi: 16:36 10.01.2015