Kaupunki
Ape Atoll


Kuva

Ape Atoll on tavallista älykkäämpien apinoiden asuttama saari Karamjasta etelään. Pääset alueelle ensimmäistä kertaa Monkey Madness -questin yhteydessä. Tällöin saarelle pääsee Gnome Strongholdista erikoisliiturilla. Recipe For Disaster -questissa olevan Ape Atoll osion suoritettuasi saat myös käyttöösi teleportin, jolla pääset nopeasti suoraan Ape Atollin temppelin toiseen kerrokseen.


Kaupungin kaupat:

Sekatavarakauppa, asekauppa, riimukauppa, ruokakauppa ja käsityökauppa.


Kaupungin muut paikat:

Agilityrata


Kaupungin asukkaat:

Hamab, Padulah, Karam, Monkey Child, The Monkey's Aunt, The Monkey's Uncle, Sleeping monkey, Tutab, Daga, Ifaba, Aberab, Trefaji, Carado, Bunkdo, Lumo, Solihib, Mizaru, Kikazaru, Iwazaru, Awowogei, Muruwoi, Uwogo, Garkor (gn sergenat), Lumdo ja Kruk.


Kaupungin monsterit:

Monkey Archer (86), Monkey Guard (167) ja Zombie Monkey (82 ja 128). Viidakossa on lisäksi käärmeitä ja hämähäkkejä.
Kuva
Opas:
 • Ape Atollilla turvallisesti liikkuminen:

  Monkey Madness -questia tehdessä saari on vielä aika villiä, jokainen vastaantuleva käärme haluaa upottaa hampaansa sääreesi. Questin tietyssä vaiheessa saat kuitenkin tehtyä itsellesi monkey greegreen, jonka avulla pystyt muuttumaan apinaksi. Näin voit myös liikkua alueella huoletta. Alueella olevien apinoiden kanssa voit kommunikoida, jos pität kaulassasi M'speak amulettia. Niin sanotun Karamja monkey greegreen lisäksi voit valmistaa myös ninja monkey, gorilla ja zombiegreegreitä. Niitä tuletkin itseasiassa tarvitsemaan Recipe For Disaster -questissa.

 • 1. Tähän kohtaan Lumdo tuo sinut Crash Islandilta, voit palata sinne takaisin puhumalla hänelle. Tässä kohtaa saarta mitkään örvelöt eivät liiku, joten voi olla vielä rauhallisin mielin.

  Kuva

 • 2. Sisäänpääsy tunneliin, jonka perällä Zonoock taikuri oleilee. Tunnelissa on monia vaaroja aina ansoista sortuviin aggressiivisiin zombie apinoihin.

  Kuva

 • 3. Kuten jo varmaan huomasitkin, Ape Atollin viidakko on varsin sankkaa. Se myös kuhisee kaikenlaisesta pieneliöstöstä, joka ei pidä läsnäolostasi. Saarelta löytyy myös useita Teak- ja Mahongany-puita, joita käytetään Constructionissa erilaisten esineiden valmistamiseen. Niitä on vielä suhkoht nopea hakata täältä, eikä sinun tarvitse poistaa monkey greegreetä kädestäsi sitä varten.

  Kuva

 • 4. Portti, jonka takana on Marim, Ape Atollin ainoa asutuskeskus. Portista pääsee läpi, kunhan sinulla on monkey greegree päällä. M'speak amulettia tähän ei tarvita.

  Kuva

 • 5. Kylän keskusaukio ja patsas, jota Paldulah-niminen soturi vartioi. Karam-gnome pyöriskelee myös tällä alueella.

  Kuva

 • 6. Kylän reunalla oleva banaanipuuviljelmä. Jos näitä satut tarvitsemaan niin ota vaan.

  Kuva

 • 7. Monkey Childin ja hänen tätinsä talo. Tuttu paikka Monkey Madnessin tehneille.

  Kuva

 • 8. Ifaban sekatavarakauppa, ihme kyllä, täällä myydään ihan vastaavia tavaroita kuin esimerkiksi Edgevillessä.

  Kuva

  Kuva

 • 9. Dagan scimitarkauppa. Monkey Madnessin suoritettuasi voit ostaa täältä Dragon Scimitarin hintaan 100k. Kyseisen miekan käyttämiseen vaaditaan myös kyseinen quest.

  Kuva

  Kuva

 • 10. Tutab myy tässä kojussa runeja ja joitakin taikakaluja. Häneltä voit muunmuassa ostaa "tyhjän" monkey greegreen, jonka voit sitten "enchauttaa" niin, että pysyt muuttumaan sillä apinaksi.

  Kuva

  Kuva

 • 11. Luukku, joka johtaa suurehkoon varastoon maan alla.

  Kuva

 • 12. Solihibin ruokakauppa. Hän myy kaikenlaisia apinoiden herkkuruokia.

  Kuva

  Kuva

 • 13. Hamabin käsityökauppa. Täältä voit hankkia vaikka muotteja koruja varten tai täyttää lankavarastosi.

  Kuva

  Kuva

 • 14. Ape Atollin vankila. Tämä on erittäin tuttu paikka kaikille Monkey Madnessin tehneille. Naapuri selleistä löydät gnomet: Carado, Bunkdo ja Lumo.

  Kuva

 • 15. Paikallinen temppeli. Täällä voi ladata alttarilla prayerisi, tänne päädyt kun käytät Ape Atollin teleporttia. Rakennuksen perällä olevasta luukusta pääset dungeoniin, joka on tärkeä sekä Monkey Madness-, että Recipe For Disaster -questeissa. Huomaathan, että temppeliä vartijoivat 167-leveliset Monkey Guardit. Monet Dharok-armorit omistavat ihmiset harjoittelevat täällä, alttari kun sattuu olemaan ihan vieressä.

  Kuva

 • 16. Kolme "viisasta" apinaa, heidän neuvojaan tarvitsen Recipe For Disaster -questissa. Vastausten saaminen heiltä voi tosin osoittautua vaikeaksi.

  Kuva

 • 17. Apinoiden kuningas Awowogein rakennus. Pääset sisään puhumalla ovea vartijoivalle köriläälle, jos sinulla on ylipäätänsä jotain asiaa kuninkaan puheille. Rakennuksen rannikonvastaiselta sivulta löytät Garkorin (tunnetaan myös sergeanttina). Hän on saarella olevien gnomejen päällikkö ja hänen kanssaan joudutkin konsultoimaan Monkey Madnessin aikana.

  Kuva

 • 18. Ape Atollin agilityradan aloituseste. Tästä agility radasta saa aavistuksen verra enemmän experienceä kuin Wildernessin vastaavasta, eikä radalla voi epäonnistua enää 75 levelin jälkeen. Täällä ei kukaan myöskään voi sinua tappaa, joten paikka kyllä hakkaa niiltä osin Wildernessin mennen tullen.

  Kuva

 • 19. Saaren pohjois ja eteläpuolen välille on rakennettu jonkinlainen teline, jonka avulla voit päätyä turvallisesti takaisin lähelle Lumdon venettä. Joudut hyppäämään alas ihmishahmossa, kärsit hieman damagea ja saatat ehkä osua jonkin myrkkykäärmeen päälle, mutta vaaraa joutua seivästetyksi ei ole. Sitä paitsi käärmeet eksyvät tähän kohtaan lähinnä vain jos joku toinen pelaaja on ne siihen houkutellut

  Kuva


Tehnyt: Vulle, Yubel otti uudet kuvat
Kuva

Muokattu viimeksi: 16:23 10.01.2015