Guild
Warriors' Guild

Sijainti:

Burthorpessa, pohjoiseen (N) Taverleystä. Lähestyessäsi killan pääovea, huomaat Ghommalin ja muutaman patsaan.

Kuva


Vaaditut tasot ja esineet:

Päästäksesi sisään, sinun ja tasojesi summa pitää olla vähintään 130. (Potioneilla ei pääse sisään) Huom! pääset myös sisään jos sinulla on jompikumpi ( tai ) 99.
Opas:
 • Johdanto:
  Warrior's Guild, eli sotureiden kilta, koostuu erilaisista minipeleistä ja huoneista, joissa voi harjoittaa taistelutaitoja sekä kerätä tokeneita. (Jotka ovat siis eräänlaisia merkkejä; merkkien tarkoitusperä selviää paremmin kun luet eteenpäin). Guildissa on myös muutama kauppa, joissa myydään potioneita, aseita ja ruokaa. Guildin pohjakerroksessa on myös pankki. Tämän lisäksi yhdestä guildin aktiviteetista saa myös eräänlaisia uusia kilpikäden 'aseita', eli defendereitä. (kts. oppaan loppuosasta).

 • Kiltarakennus ja sen kaupat:
  Kun olet tullut pääovesta sisään huomaat killan johtajan Hallarak Menarouksen, joka vastaa yleisiin kysymyksiin killasta ja sen aktiviteeteistä. Eteenpäin pohjakerrosta länteen mennessäsi huomaat minikartalla pankin ja muutaman muun pisteen.

  Kuva

 • Yksi on Lillyn kauppa, jossa myydään seuraavaa:

  Kuva

  Kuva

 • Pankin vieressä huomaat myös Lidion kaupan, jonka tuotevalikoima on seuraava:

  Kuva

  Kuva

 • Seuraavassa kerroksessa, jonne rappuset pankin vierestä johtavat, on vielä yksi kauppa. Antonin asekauppa, jonka valikoima on:

  Kuva

  Kuva

 • Minipelit ja tokenit:
  Warrior Guildissa on liuta erilaisia minipelejä, joiden tarkoituksena on tokenejen kerääminen. Tokenit vaihdetaan myöhemmin pääsystä guildin kolmoskerrokseen, jossa pääset yrittämään uusien kilpikäden miekkojen (defenders) keräämistä. Tarvitset vähintään 200 tokenia yhdestä minipelistä tai vähintään 30 jokaisesta minipelistä, päästäksesi sisään kolmannen kerroksen häkkiin, jossa on kyklooppeja, ja jotka siis droppaavat defendereitä (defendereistä ja kykloopeista lisää guiden lopussa) tappaessasi niitä. Tämän lisäksi häkissä taisteleminen maksaa 20 tokenia per minuutti (jos käytät vain yhtä token-tyyppiä) tai 3 tokenia per minuutti (jos käytät kaikkia token-tyyppejä), joten kerää tokeneita tarpeeksi. (Huom: kun tulet sisään, sinulta kysytään kumpaa tapaa haluat käyttää.).

  Tokenejen lisäksi minipeleistä saa myös pelistä riippuen kokemuspisteitä eri taistelutaitoihin. (Attack, Strength, Defence) Kaiken kaikkiaan minipelejä on viisi: Dummy room, Animation room, Catapult room, Shot put room ja Jimmy's challenge. VAROITUS: jos kuolet killassa, menetät tavarasi normaalisti, etkä saa pitää tavaroita!

 • Dummy room (Räsynukke huone):
  Huone sijaitsee killan pohjakerroksessa melko keskellä kerrosta... huoneeseen mennessäsi huomaat Aijjatin, entisen Black Knightin. Kun pääset huoneeseen sisään huomannet maassa kahdeksan koloa. Säännöllisin aikavälein jokaisesta kolosta hypähtää ylös erilainen Nukke, joka vaatii eri tyyppistä hyökkäystyyliä. (aggressive, controlled, jne.) Tarvitset siis monta asetta onnistuaksesi iskemään nukkeja oikealla hyökkäystyylillä. Jokaisesta onnistuneesta iskusta saa 15 attack experienceä, sekä tokeneja.

  Kuva

 • Animation room (animaatiohuone):
  Animaatiohuone sijaitsee keskellä pohjakerrosta, ja on todennäköisesti paras tapa kerätä tokeneita. Huone näyttää melkeinpä shakkipöydältä mustine ja valkoisine laattoineen. Huoneen takaosassa on kaksi "animaattoria", ja Shanomi, joka vartioi huonetta ja vastaa kysymyksiin. Huoneessa ideana on "herättää henkiin" armor settejä, ja sitten hakata ne taistelussa saadaksesi tokeneita. Tehdäksesi näin sinun pitää omata ja kantaa mukanasi täysi armor-setti (täysi set = full helm, plate ja legs, bronzesta runeen. HUOM (t) tai (g) armor ei käy) haluamaasi haarniskamallia, ja sitten käyttää mitä tahansa setin osaa jompaan kumpaan animaattoriin. HUOM! on mahdollista että menetät osan armor setistäsi tässä minipelissä! (Näin käy tosin pääosin vain Black-setille).

  Kuva

 • Eri armor settejen combat tasot ovat seuraavat:
  Animated Bronze Armour - lvl 11
  Animated Iron Armour - lvl 23
  Animated Steel Armour - lvl 46
  Animated Black Armour - lvl 69
  Animated Mithril Armour - lvl 92
  Animated Adamant Armour - lvl 113
  Animated Rune Armour - lvl 138

 • Suositeltavaa on suhteuttaa oman animaatio-armour NPC:n valinta combat leveliisi - mithril, adamant ja rune armourit hittaavat melko kovaa matalalevelisiin pelaajiin.

 • Catapult Room (katapulttihuone):
  Tämä huone sijaitsee kakkoskerroksessa lähellä portaikkoa. Gamfred niminen kääpiö vartioi huonetta, puhu hänelle, jotta saat kilven, jota tarvitaan minigamessa. Peli on yksinkertainen: seiso katapultin edessä ja laita kilpi päällesi --> juuri kun sinua lähestyvä objekti on osumassa sinuun, niin muuta puolustustyyliäsi sen objektin vaatimaan muotoon. Onnistuneesta torjumisesta saa defence experiencen lisäksi tokeneita.

  Kuva

 • Shot put room (kuulantyöntö huone):
  Kakkoskerroksen itä-puolella olevassa huoneessa ideana on yksinkertaisesti heittää kuulaa niin pitkälle, kuin hauis antaa myöden. Huoneessa on kaksi työntörataa ja huoneenvahti Sloane. Kannattaa ottaa energiapotioneita mukaan, sillä työntäminen kuluttaa energiaa aika paljon. tästä pelistä saa jonkun verran strength experienceä ja tokeneita. VINKKI: käytä pestleä ja mortaria tuhkaan (ashes) saadaksesi "ground ashes", heitto onnistuu paremmin kun käytät tätä keinoa.

  Kuva

 • Jimmy's challenge (Jimmyn haaste):
  Kakkoskerroksen itäpuolella on huone, jossa on Jimmy. Hän esittää sinulle haasteen, jossa sinun pitää päihittää hänet tynnyrin kannossa. (keg) Joten ota itsellesi tynnyreitä maasta ja laita pääsi päälle. jos/kun voitat Jimmyn, niin saat palkinnoksi tokeneita, jotka lunastetaan Sloanelta.

  Kuva

 • Killan kolmoskerros & Defenderit:
  Kun olet saanut kerättyä itsellesi vähintään 200 tokenia yhdestä minipelistä tai vähintään 30 jokaisesta minipelistä, saat pääsyn kyklooppi häkkiin (cyclops -lvl 76).
  (HUOM: Ovella saat valita kumpaa tapaa käytäy. Suosittelen kuitenkin sitä, että käytät tapaa jossa tokeneita menee jokaisesta minipelistä. Kun käytät tätä tapaa, mm. dragon defenderin drop mahdollisuus kasvaa!)

  Kyklooppeja tappamalla saat näitä maanmainioita uusia miekkoja, defendereitä. Huomioi myös, että häkissä taisteleminen maksaa 20 tokenia per minuutti (jos käytät vain yhtä token-tyyppiä) tai 3 tokenia per minuutti (jos käytät kaikkia token-tyyppejä). Kun taistelet kyklooppeja vastaan, et voi saada heti ensimmäisellä parasta defenderiä, vaan sinun pitää kerätä kaikki yksitellen kerrallaan, ennenkuin voit saada dragon defenderin. Jos kuolet ja menetät defenderisi, niin joudut keräämään kaikki alusta. Joten jos esim. pk:t rune defenderin kanssa, niin muista ehdottomasti ajan ja kärsivällisyyden nimissä pitää pankissasi toiseksi huonoin defenderisi, ettet joudu keräämään aivan alusta. Ota huomioon kuitenkin, että mikäli sinulla on pelkästään rune defender pankissa niin voit suoraan alkaa etsimään dragon defenderiä.
  Kykloopit ovat aika vahvoja 76 lvlisiksi, joten tuo ruokaa mukanasi!

  Kuva

  Joskus kun olet tappanut kykloopin eteesi ilmesty paljon vahvempi kyklooppi, Cyclossus. Cyclossus on 156 lvlinen ja sitä voi vahingoittaa vain rune -tai dragon defenderillä. Cyclossus pudottaa usein dragon defenderin. Cyclossuksilla on 3280lp ja ne voivat iskeä yli 90.
  Cyclossus iskee välillä iskun, jossa työntää sinua taakseppäin ja tainuttaa pelaajan. Tämän jälkeen Cyclossus iskee magic-iskun, joka osuu aina. Iskun seurauksena hän stunnaa sinut, etkä voi liikkua. Voit kuitenkin esim. syödä.

 • Defenderit itsessään eivät oikeastaan ole hyökkäysaseita, vaan ne korvaavat kilven hahmosi vasemmassa kädessä. Defendereitä on bronzesta dragoniin, ja ne antavat mallista riippuen tietyn verran strength, attack ja defence plussia. Plussat menevät seuraavanlaisesti:

  Esine Attack-bonus Defence-bonus Muu bonus
  Stab
  Slash
  Crush
  Magic
  Ranged
  Stab
  Slash
  Crush
  Magic
  Ranged
  Summoning
  Strength
  Prayer

  Bronze defender
  +3
  +2
  +1
  -3
  -2
  +3
  +2
  +1
  -3
  -2
  +1
  +0
  +0

  Iron defender
  +5
  +4
  +3
  -3
  -2
  +5
  +4
  +3
  -3
  -2
  +2
  +0
  +0

  Steel defender
  +7
  +6
  +5
  -3
  -2
  +7
  +6
  +5
  -3
  -2
  +3
  +1
  +0

  Black defender
  +9
  +8
  +7
  -3
  -2
  +9
  +8
  +7
  -3
  -2
  +4
  +2
  +0

  Mithril defender
  +10
  +9
  +8
  -3
  -2
  +10
  +9
  +8
  -3
  -2
  +5
  +3
  +0

  Adamant defender
  +13
  +12
  +11
  -3
  -2
  +13
  +12
  +11
  -3
  -2
  +6
  +4
  +0

  Rune defender
  +20
  +19
  +18
  -3
  -2
  +20
  +19
  +18
  -3
  -2
  +8
  +5
  +0

  Dragon defender
  +25
  +24
  +23
  -3
  -2
  +25
  +24
  +23
  -3
  -2
  +10
  +6
  +0


 • Defenderit vaativat sekä attack, että defence tasot, riippuen defenderin laadusta. (Siis esim. rune defender vaatii 40 attack & 40 defence. jne.) • KuvaTehnyt: Unhola. Pientä editointia by Finwest, ja uudet kuvat by Hokuto. Haribo lisäsi hieman uutta tietoa.

Muokattu viimeksi: 20:34 16.04.2016