Korea guidet 3#: 나라카일 (Nara-Kail[Kyle]:)in Top/Mid Jayce

Kaikenmoista höpinää League of Legendsistä

Korea guidet 3#: 나라카일 (Nara-Kail[Kyle]:)in Top/Mid Jayce

ViestiKirjoittaja Dai5yKukko » 09.04.2014, 08:19

"sarjan" aiemmat osat:
http://leagueoflegends.fi/foorumi/viewt ... =11&t=2303
http://leagueoflegends.fi/foorumi/viewt ... =11&t=2285

alkupuhe kopioituna niistä:

Käännän Korealaisten challenger ja diamond1 pelaajien lolli-guidei suomeks lol.inven.co.kr sivustolta, en puhu Koreaa sujuvasti, mutta olen opiskellut sitä kauan ja turvaudun sanakirjaan melkein joka lauseessa ja kaikista vaikeimmat kohdat varmistan korealaisilta/muilta koreaa opiskelevilta kavereiltani. Näitä ei tietääkseni ole missään ainakaan kovin montaa (jos yhtään?) englanniksikaan käännettynä? Saa nähä kuinka monta ja kuinka usein jaksaa kääntää, jos haluatte että käännän tiettyjä guideja tai tiettyjen champpien guideja niin saa ehottaa.

Guide alunperin kirjoitettu 2013 Marraskuun 10. päivä. Muokkailtu kokoajan, viimeksi 30.3.2014. Tää tyyppi streamaa Afreecassa nimellä Jasom8577. Kirjotin guiden tonne "streamit" alueelle miten voi kattoo Afreeca streamei.

Tää guide oli kirjoitettu ilman pisteitä eli tota: . , vaihtelevilla fonteilla joista kaikki isoja ja erikokoisia ja vaihtelevilla väreillä, niin mietin että pitäiskö munkin, mutta säästän toki teidän silmiä... sen lisäksi mun piti kirjaimellisesti pyytää yhtä korealaista kääntämään muutama vaikeasti kirjoitettu lause KOREAKSI, koreasta, koska tää oli kirjoitettu äärimmäisen puhekielisesti, sanajärjestykset iha randomisti, melkee sellasel vittu retardikielel mitä hukka chatis puhutaa, päinvastoin kuin esim toi 2# guide eli Jarvan guide. En oo enää kääntämäs lasten tekemii guidei, valitsen tarkasti vaa helpot. Kyl valmis jälki on kuitenkin varmasti virheetöntä, piti vaan kysellä tosi paljon apua korealaisilta.------------------------------------------------------


"Taistelen paremman tulevaisuuden puolesta!"


Jayce pähkinänkuoressa:

Elossa pysyminen: 2/5 (E ability eli Acceleration gate/Thundering blow auttaa vähän, sekä passiven movement speed)

Damage: 4/5 (AD champeista kaikista parhaimpia sekä pokeemisessa, että burstaamisessa)

Armor: 2/5 (Ei oo häävit basestatsit)

Vaikeus: 5/5 (Pokeemisen pitää osua, pitää tietää milloin käyttää Thundering Blowta, positioningin pitää olla kohdallaan, 7 eri active abilityä, ja niin edespäin...)


Hei! Olen 나라카일. Nykypäivinä Jayce on HOT HOT HOT. (suosittu [korea servun high elo soloq:ssa])

Aloitin League of Legendsin Season 2 ja siitä asti olen pelaillut ilman taukoja. Ennen sitä ja osan season 2 ja 3 pelasin 파오캐* nimistä peliä, streamasin myös sitä kuten jotkut ehkä muistavat. Mutta Season 3 päätin, että pelaan ja streamaan vain lollia, vain siitä syystä että pidän lollista nykyisin enemmän.

*oma kommentti tähän kohti: 파오캐 eli 파이트 오브 캐릭터즈 eli Fight of the Characters on ikivanha Warcraft 3 modi joka oli ja on Koreassa suosittu mut ei kai missään muualla. Monet nykyiset korealaiset lolli ammattilaispelaajat on entisiä 파오캐-tähtipelaajia.


(JOS KUVAT EI NÄY, NIIN RIGHTCLICK JA "AVAA UUDESSA VÄLILEHDESSÄ" TJSP)

Season 3 kuvat mainilta ja smurffilta:

Kuva

Kuva


Alotin Jaycen pelaamisen Season 3, joten KDA on mainilla vähän huono. Koska olen malttamaton, niin aloitin Jaycen pelaamisen rankedeissa suoraan. Siksi en ole tyytyväinen tuohon KDA:han.


Kuva

Kuva


Smurffin KDA kuvastaa paremmin nykyisiä Jayce taitojani.


Season 4:


Kuva

Kuva

Ostin nimenvaihdot molemmille. 나라카일:in muutin 나라지선:iksi ja Mecca Kylen muutin VTG Kyle:ksi.


*Kaikki noi soloq-divarit kaikissa kuvissa on Diamond 1, ja lp määrät nyt pitäis olla selkeet*Kuva


Runet:

Markit:

9x AD markkia

tai

1x Crit chance markki
8x AD markkia

Sealit:

9x Armor sealei

Glyphit:

9x Flat CDR glyphei

tai

9x Mage resistance Glyphei

Quintessencet:

1x Lifesteal quintti
2x AD quinttei


Jaycen E:n Acceleration Gaten cooldownia neffattiin. Kompensoidakseni nerffiä, käytän nykysin AD champpeja vastaan lanettaessa 9x Flat Cooldown reduction Glyphejä. Jos vastassa on joku LeBlancin tapainen AP champpioni, toisena esimerkkinä Elise, niin käytän kuitenkin Mage resistance Glyphejä.

Nykyisin Jaycella voi alottaa Dorans Bladella. (*viittaa season 4 muutoksiin*). Eli toisinkuin ennen, saat jo aloitusitemistä hieman AD:ta. Sen takia, on entistä helpompaa ottaa 1 tai 2 Lifesteal quinttia runeihin ja olla silti tarpeeksi vahva heti alkuleveleillä.

Jos tykkäät lottoamisesta, niin voit ottaa yhden lottorunen markkeihin. Mutta minä itse en käytä sitä.Masteryt:

Kuva


Feast masterystä, eli siitä joka antaa 2hp 1mana ainaku tappaa minion/jungle monsterin: Tosi vahva mastery ihan laningphasen alussa, alkuleveleillä.

Näistä kolmesta masterystä Kuva: Nämä ei ole early gamessa niin hyviä kuin Feast, joten älä käytä näitä. Helpompi lasthittaus ja healaus (mitä Feast ja sen yläpuolella oleva mastery antaa) on PALJON tärkeämpiä, kuin hieman vahvempi lategame näistä masteryistä.

Masteryiden suhteen pelaan Jaycea hieman "yleisestä Jayce-pelityylistä" poiketen: en käytä Utility masteryjä eli 21/0/9 Jaycella. 9 pointtia defence-puussa tekee Jaycen Vasara- eli melee-abilityjen käytöstä paljon turvallisempaa, koska 21/0/9 masteryihin verrattuna otat hieman vähemmän damagea näissä tilanteissa.

Armor ja Mage resistance yms. on vahvoja statseja, joten miksi mieluummin 21 pointtia offence puuhun kuin defence? Se ei ole Jaycelle niin hyvä, koska ostathan itemeistäkin melkein pelkästään damage itemeitä etkä tankki itemeitä, eikö niin? Samasta syystä, en ota Defence-puusta niitä ekan rivin "nostaa bonus armoria ja mage resistance 2.5%" pointteja, koska jos ostan kumpiakaan resistanceja Jaycelle niin se on vasta ihan pelin lopussa viimeisenä iteminä.Summoner spellit:

Flashi ja Ignite


Käytän Flashia ja Igniteä melkein aina. Muut Jaycet käyttävät nykyisin Flashia ja Barrieria, mutta jos luotat omiin pelitaitoihisi Jaycella niin et tarvitse Barrieria. Suosittelen ehdottomasti Igniteä. Jayce tarvitsee tappoja myös lanella, enemmissä määrin kuin monet ADC:t tai muut midit, ja ilman Igniteä tulee olemaan paljon tilanteita missä tappo jää saamatta vain sen takia ettet sitä ottanut. Jos kuitenkin koen, että lane tulee olemaan sellainen että on enemmän mahdollisuuksia kuolla kuin saada tappoja, niin otan Barrierin, mutta se on harvinaista.
Abilityt:


Jaycella on monia eri Ability comboja*. Koska comboja on monia erilaisia, tarvitset nopeaa päättämiskykä ja nopeita sormia. Sen takia myös Jayce on vaikea champpi pelata, mun mielestä kaikista vaikeimpia.

*Tästä huolimatta se ei kirjoittanut niistä paljoa :/

Kun olet range muodossa eli Mercury Cannon päällä, ja vastustaja lähestyy sua joten haluat vaihtaa melee muotoon eli Mercury Hammeriin, niin käytä W ennen kuin vaihdat. Tämä on kiva pieni temppu: range muodon W eli se attack speed buff, pysyy myös melee muodossa.

Jaycen R:n isoin heikkous on se, että sen käyttämisen eli range/melee muotojen vaihtamisen jälkeinen auto attack on perseestä; se on hidas. Sen attackin kanssa sun pitää olla varovainen ettet cancellaa sitä vahingossa.

Fullcombo: Kuva


Vasara- eli melee formista aloittaen: Kuva


En oo kertonut vielä mun levutusjärjestystä. Sen jälkeen kun Jaycen Range E abilityä nerffattiin, on 2 eri mahdollista levutusreittiä. Voit maxettaa joko Q->W->E tai Q->E->W. Se että voi itse valita pelin mukaan levutusreitin, oli itse asiassa alun perin suurimpia syitä siihen miksi aloitin Jaycen pelaamisen. Jos levutat E ennen W saat lisää bursti damagea comboon, koska melee E:n damage nousee, ja jos levutat W ennen E saat lisää sustained damagea.

Yleensä kuitenkin maxetan W ennen E, koska range W on vaan niin vahva ability.Video:

Video lanetuksesta

Tyypillinen peli. Nauhoitettu Diamond 1 ranked pelistä. Vaikka streamaan, niin minulla ei ole paljoa nauhoituksia tallella. Jos haluat nähdä lisää minun Jayce pelaamista, niin tule katsomaan mun streamia tulevaisuudessa.

Ensinnäkin, Jayce VS Zac lanessa, minkä videossa pelaan, positioning ja kiteeminen on Jaycelle tärkeää. Kiinnitä katsoessa huomiota siihen kuinka ja milloin käytän abilityjäni. Jaycen Flash+E combo ei ole niin helppoa tehdä kuin miltä se näyttää. Katso miten nopeasti minä teen sen, ja harjoittele paljon. Siitä on helppo paeta jos teet sen liian hitaasti, ja jos käytät sen väärässä tilanteessa et pääse enää pakenemaan.

http://live.afreeca.com:8079/app/index. ... o=7335042&

*Sanokaa jos ette voi kattoo tota, en oo varma tarviiks siihen Afreeca player vai ei. Jos tarvii nii voisin periaattees recordaa sen ja laittaa youtubee*Itemit:


(*RIGHT CLICK JA AVAA UUDESSÄ VÄLILEHDESSÄ TJSP JOS EI NÄY KUNNOLLA*)

Kuva


Season 4 tultua Dorans Blade + 1 Health pot on kaikki champpioneita vastaan Jaycelle paras aloitusbuildi. Kun saat 700 goldia kerättyä, mene baseen ja osta Tear of the Goddes. Jos et saa 700 goldia, niin sen sijaan että ostaisit Tearin osia, osta joko Health pottuja+Mana pottuja+Wardi, tai Bootsit ja Health pottuja, tai Longsword ja Health pottuja. Tearin manaosaset yksinään ei ole hyviä itemeitä Jaycelle alussa, vasta kokonainen Teari on kun pääset keräämään stackeja.

Osta Teari viimeistään tokalla basereissulla. Tarvitset sen nopeasti, että voit alkaa keräämään stackeja ja saat Muramanan nopeammin. Jos vastustajilla on 1 tai 2 AP champpia jotka on vahvoja early/mid gamessa, osta Hexdrinker seuraavaksi. Jos vihollisilla on 3 ap champpia (supportti mukaan lukien) mikä on outoa mutta mahdollista, upgradee Hexdrinker Maw of Malmortiukseksi. Muussa tapauksessa, myy se pois ja osta GA tilalle.

Trinity Forcesta: Nykyisin Trinity Force on suosittu itemi. Mäki oon TriForce fani. Jos olen tosi paljon edellä, on paljon CS ja muutama tappo siihen päälle, ostan sen. Mutta, jos mulla on enemmän kuolemia kuin tappoja, en osta sitä koska sen buildaaminen on vaikeaa jos on jäljessä pelissä.

WTF yli 1200 kirjainta lisää selitystä Trinity Forcesta??? En oo kääntämässä, ei mua itteäni kiinnosta. Jos jotakuta kiinnosta nii kommenttia ja käännän. Laitan sen tekstin tohon spoilereihin:

Spoiler:
단점
1. 총공력은 30을 증가시킨다 => 포킹에대한 공력이 증가되지않습니다. 자원을 투자했는데도 포킹능력이 저하됩니다. 가속관문조차 너프되고 포킹으로 잘 안쓰이는 제이스인데 공력까지 저하되니 큰문제입니다.

2. 아이템이 뜨기전까지 많은시간과 돈 하위아이템에 딜로스가 있다 => 롤에서 가장비싼축에 속하며 그러기때문에
어느 타이밍에 아이템을 올려야할지가 큰문제입니다. 저는 브루탈 - 마나무네 뽑고 3코어로 트포를 뽑습니다. 조금이라도 밀리거나 라인손해를 본다면 이 타이밍을 못잡아 상대 탱커가 강해진다면 포기하고 라위를 선택하셔야합니다.

장점
1. 기본 이동속도 부여에 격노효과 부여 => 기본이속 8% 증가하여 가속과 변환후 이동속도가 기본 500이 넘어갑니다.
그렇게된다면 로밍 능력 카이팅 능력과 백무빙 즉 생존력이 증가하게되죠 전 이것을 가장 중점으로 두고 갑니다.

2. 광휘의검 200% 효과 => 솔직히 이것이 없다면 절대 가지않는 아이템일겁니다. 제이스 철거반 상위 순간누킹 상위
공격력이 30밖에 증가하지않지만 이것때문에 그많은돈을 투자하는것 같습니다. 마스터시 초전하와 광휘의검 효과까지 붙는다면 엄청난 데미지가 증가합니다.

3. 깨알같은 체력과 마나증가 => 방템을 올리지않는 제이스에게 조금이라도 생존력을 높여주는 능력치

4. 피지컬 컨트롤 실력비례 => 제이스의 소환사가 잘하면 잘할수록 무한한 잠재력과 이득을 볼수있음 ( 빠른 기동력 , 순간 폭딜 등등 )
Counter pickit:

3 Parasta pickiä Jayceä vastaan:1. Zed.

Zedi on midissä paras Counter pick (Jaycelle). Zedi joka aloittaa Dorans shieldillä saa Jayceä vastaan lanella kaiken CS:n, voi freefarmata ihan vapaasti. Muut midi Champit voi estää Zediä farmaamasta alussa, Jayce ei voi. Jayce ei voi tehdä mitään Dorans shield Zedille alkupelissä. Onneksi Dorans shieldiä vihdoinkin nerffattiin, se on valtava helpotus ja tämä lane ei ole enää ihan niin vaikea kuin ennen.

Zediä on myös todella vaikea gankata, koska se voi aina paeta sen W:llä gankeista, siksi Zediä vastaan ei voi luottaa siihen että jungleri denyttää sitä, vaan pitää pickata midi joka voi itse voittaa sen yksinään. Jos joudut laneemaan Zediä, suosittelen laneswappia. Jos silti joudut laneemaan Zediä vastaan, tee sille jotain ja nopeasti. Level 6 jälkeen et voi tehdä Zedille yhtään mitään.

Zedi voi helposti väistää Jaycen non-targeted abilityt, mutta Jayce ei voi väistää mitään Zedin abilityjä.

Niinkuin sanottu, niin leveleillä 1-5 on sun ainoa mahdollisuus tehdä mitään tässä lanessa. Autoattackaa sitä kokoajan ja spämmää Q. Pyydä jungleria aloittamaan rediltä ja tekemään gank 2:02 ennenkuin Zedi saa W abilitynsä.2. Rammus

Junglereista Rammus on paras Zed counteri. Jaycellä ei ole dasheja tai blinkkejä niin Rammuksen on helppo päästä Jayceen kiinni. Jaycen melee E eli Thundering Blow ei auta, koska jos Rammus on sen rangella niin olet jo tauntattu. Se pieni määrä movement speediä mitä saat vaihtamalla formia, ei auta koska Rammus on silti niin paljon nopeampi.3. Singed

Top lanereista Singed on pahin vastustaja, mutta se ei itseasiassa ole edes todellinen counter pick. Level 6 jälkeen sitä on mahdoton tappaa, ja Jayce tarvitsee tappoja, joten valitsin hänet. Et voi välttää hänen Flingiä eli E:tä jos hän käyttää oikein hyvän W:n, mutta kaiken kaikkiaan en kuole Singedeille.3 päinvastaista pickiä, eli 3 heikointa pickiä Jaycea vastaan:

Lux

Nidalee

Orianna

^Valitettavasti se ei kirjoittanut näistä kolmesta mitään, tossa kuva, en skipannu tai mitää :P:
Spoiler:
Kuva-----------------------Verikukko tässä taas. Viimeinen kappale on matchup kappale ja skippaan sen taas niinkuin aiemmissakin guideissa. Se kirjoitti matchupit Jaxista, Ireliasta, Tryndamerestä, Teemosta, Renektonista, Nasuksesta, Wukongista, Rengarista, Olaffista, Lissandrasta, Gragasista, Brandista, Ryzestä, Talonista, Rivenistä, Nidaleesta, Cassiopeiasta ja Mordekaiserista. Jos haluat että käännän jonkun tai jotkut noista, niin laita kommenttia ja lisään sen/ne.

Laita kans kommenttia jos haluat ehdottaa tiettyä guidea tai tiettyä championia minkä guiden teen seuraavaksi.
Viimeksi muokannut Dai5yKukko päivämäärä 10.04.2014, 11:32, muokattu yhteensä 1 kerran
Kuva
Jos et oksenna se ei oo treeni ollenkaa
Dai5yKukko
Leipuri
Leipuri
Avatar
 
Viestit: 957
Liittynyt: 12.01.2011, 23:13

Re: Korea guidet 3#: 나라카일 (Nara-Kail[Kyle]:)in Top/Mid Jayce

ViestiKirjoittaja Mehii » 09.04.2014, 18:41

Typo:

3 päinvastaista pickiä, eli 3 heikointa pickiä Zediä vastaan:

Ihan hyvin kirjotettu guide, pitäsköhän sitä itekki kokeilla jaycea :geek:
Mehii
Riistanvartija
Riistanvartija
Avatar
 
Viestit: 933
Liittynyt: 29.04.2008, 20:22
IRC-nick: Mehiz

Re: Korea guidet 3#: 나라카일 (Nara-Kail[Kyle]:)in Top/Mid Jayce

ViestiKirjoittaja Ei Kai » 09.04.2014, 20:18

paint skillz
Kuva
Ei Kai
Riistanvartija
Riistanvartija
 
Viestit: 919
Liittynyt: 14.10.2011, 21:43
RS -hahmo: Ei kai
IRC-nick: EiKai

Re: Korea guidet 3#: 나라카일 (Nara-Kail[Kyle]:)in Top/Mid Jayce

ViestiKirjoittaja Dai5yKukko » 10.04.2014, 11:32

Mehii kirjoitti:Typo:

3 päinvastaista pickiä, eli 3 heikointa pickiä Zediä vastaan:

ty!
Kuva
Jos et oksenna se ei oo treeni ollenkaa
Dai5yKukko
Leipuri
Leipuri
Avatar
 
Viestit: 957
Liittynyt: 12.01.2011, 23:13

Re: Korea guidet 3#: 나라카일 (Nara-Kail[Kyle]:)in Top/Mid Jayce

ViestiKirjoittaja o mies » 10.04.2014, 12:42

Wörö guide , rateen 10/10 :)
o mies
Kulkuri
Kulkuri
Avatar
 
Viestit: 18
Liittynyt: 17.05.2008, 11:52
Paikkakunta: ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Re: Korea guidet 3#: 나라카일 (Nara-Kail[Kyle]:)in Top/Mid Jayce

ViestiKirjoittaja Skopje » 10.04.2014, 15:26

e
Viimeksi muokannut Skopje päivämäärä 10.04.2014, 19:14, muokattu yhteensä 1 kerran
Skopje
Karnevalisti
Karnevalisti
Avatar
 
Viestit: 1791
Liittynyt: 29.04.2008, 20:34
Paikkakunta: Lahti
RS -hahmo: Skopje Jr

Re: Korea guidet 3#: 나라카일 (Nara-Kail[Kyle]:)in Top/Mid Jayce

ViestiKirjoittaja Whiba » 10.04.2014, 15:52

mut skopjerakas miten tämä liittyi guideen
Whiba
Mylläri
Mylläri
 
Viestit: 724
Liittynyt: 23.08.2011, 15:13

Re: Korea guidet 3#: 나라카일 (Nara-Kail[Kyle]:)in Top/Mid Jayce

ViestiKirjoittaja Skopje » 10.04.2014, 19:13

Whiba kirjoitti:mut skopjerakas miten tämä liittyi guideen


no voe helevetin vittu xdd
Skopje
Karnevalisti
Karnevalisti
Avatar
 
Viestit: 1791
Liittynyt: 29.04.2008, 20:34
Paikkakunta: Lahti
RS -hahmo: Skopje Jr

Re: Korea guidet 3#: 나라카일 (Nara-Kail[Kyle]:)in Top/Mid Jayce

ViestiKirjoittaja Migupixels » 13.04.2014, 18:28

viittiks updatee tänne jos se vaihtaa sen runet?
Inspiring quote and/or hilarious referrence
Migupixels
Mylläri
Mylläri
 
Viestit: 704
Liittynyt: 06.01.2011, 18:04

Re: Korea guidet 3#: 나라카일 (Nara-Kail[Kyle]:)in Top/Mid Jayce

ViestiKirjoittaja Dai5yKukko » 15.04.2014, 19:56

Migupixels kirjoitti:viittiks updatee tänne jos se vaihtaa sen runet?

Ok kattelen vähä. Näet ne kyl itteki kai tuolt http://lol.inven.co.kr/dataninfo/champi ... ?idx=77642 sielt se "runes" osio. 1.5% quintti = lifesteal, 2,25 quintti = ad.
Kuva
Jos et oksenna se ei oo treeni ollenkaa
Dai5yKukko
Leipuri
Leipuri
Avatar
 
Viestit: 957
Liittynyt: 12.01.2011, 23:13

Re: Korea guidet 3#: 나라카일 (Nara-Kail[Kyle]:)in Top/Mid Jayce

ViestiKirjoittaja Ganarialintu » 28.04.2014, 08:42

Toinenkin Zed-typo: Junglereista Rammus on paras Zed counteri.

Nää on mielenkiintoisia. Lisää vaan.
Kielellisesti käännetty paljon paremmin kun aiemmat. Tarkoitan siis, että teksti on suomeksi paljon sujuvampaa tässä.
Ganarialintu
Maanviljelijä
Maanviljelijä
Avatar
 
Viestit: 622
Liittynyt: 30.04.2008, 14:39

Re: Korea guidet 3#: 나라카일 (Nara-Kail[Kyle]:)in Top/Mid Jayce

ViestiKirjoittaja Sopulii » 29.04.2014, 11:27

intredusting
still #1
Sopulii
Jalokivenleikkaaja
Jalokivenleikkaaja
Avatar
 
Viestit: 3639
Liittynyt: 28.02.2011, 16:37
Paikkakunta: Helsinki
IRC-nick: S`


Paluu League of Legends

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa