Korea guidet 1#: 남극곰 Top Nasus-guide

Kaikenmoista höpinää League of Legendsistä

Korea guidet 1#: 남극곰 Top Nasus-guide

ViestiKirjoittaja Dai5yKukko » 21.03.2014, 05:11

Käännän Korealaisten challenger ja diamond1 pelaajien lolli-guidei suomeks lol.inven.co.kr sivustolta. Näitä ei tietääkseni ole missään ainakaan kovin montaa (jos yhtään?) englanniksikaan käännettynä? Saa nähä kuinka monta ja kuinka usein jaksaa kääntää, jos haluatte että käännän tiettyjä guideja tai tiettyjen champpien guideja niin saa ehottaa. Tässä jokatapauksessa guide numero 1, 남극곰:in (lausutaan~ nam-gyg-gom, Etelänavan karhu) Top lane Nasus guide. Guide on julkaistu Season 3 puolivälissä, mutta kirjoittaja on jatkuvasti muokkaillut sitä pitääkseen sen ajan tasalla, viimeinen päivitys eilen 20.3.2014.

-------------------------------------------------------------------
Kuva

Kuva


Nämä screenshotit on season3:lta, eikä siinä näy kaikki Nasus pelini vaan pelaan muillakin accounteilla. NA accountini Nasus pelit ja muiden kausien pelit mukaan laskettuna olen pelannut noin... 600? peliä Nasusilla. Muihin guide-kirjoittajiin verrattuna jotka väittävät olevansa "mestaripelaajia tietyllä championillansa" tämä määrä on aika lailla minimi.

Platinan saatuani (solo-q:ssa) aloin paljon Nasusia ja Nasusin ansiosta pystyin saavuttamaan timantin.

Uudet pelaajat ei ehkä tiedä tätä, mutta Nasus on omalaatuinen champpi omilla rajoituksillaan ja mahdollisuuksillaan.

Muut pelaajat, jotka eivät osaa itse pelata Nasusta, haukkuvat Nasusia usein helpoksi championiksi: "tuon championin pelaaminen on helppoa!" Älä koskaan sano minulle näin! Tai sulle käy vielä huonosti!Kuva

Kuva: Antakaa niiden armeijalle kiva visiitti (tänne)!

Kiitos 키루찌:lle kuvasta! Hyvää matkaa (vihollisille) HAHAHAHA!*

*miks se on niin hauskaa? en tiedä. kysyin Korealaiselta tosta eikä sekään tienny.Kuva


Kuva

Runet:

Armor pen satuttaa (vihollisia), Armor ja Mage resistance tekee (susta) alkupelissä vahvan.

Voit tehdä runeihin pieniä muutoksia, mutta kaikki nämä on tärkeitä statseja.

Armor Pen Markeilla voit painostaa vastustajaa heti alusta lähtien, Nasus tekee jo alkuleveleillä yllättävän paljon damagee Armor penin avulla.

Pitääksesi pintasi alkupelin harrassia vastaan, sun runeistas täytyy löytyä Armoria ja Mage resistancea.

Jos vastustaja ei voi painostaa sua paljon alkuleveleillä, voit ottaa Armor ja Mage resistance Quinttien tilalle enemmän Lifesteal Quinttejä pysyäksesi pidempään lanella. Olen tällä hetkellä muutenkin "tutkimassa", että kannattaisikohan siirtyä (aina) käyttämään 3 Lifesteal Quinttia. Kun "tutkimukseni" on valmis, ilmoitan teille.

Nämä on minun suositukseni. Tietysti, jos sinulla ei ole tarvittavia runeja, käytä jotain Attack Damage-rune pagea mikä sulla on.

Season 4 League of Legendsissä runeihin tehdään muutoksia, vai mitä? Kuitenkin, nyt 2013.11.28, muutokset eivät ole vielä tulleet ja nämä ovat season 3 runejen mukaan.


Kuva

Masteryt:


Tietenkin, koska Masterypointteja on rajallinen määrä, Offence- ja Utility-puihin tämän pidemmälle meneminen ei ole Nasukselle mahdollista. Olen sitä mieltä, että Defence-puu on paljon arvokkaampi Nasukselle kuin Offence ja Utility.

Kun ollaan jo 21 pointtia syvällä Defence-puussa, ei pääse enää Offence- ja Utility-puissa tarpeeksi syvälle hyviin Masteryihin asti, joten Defence-puusta voi samantien ottaa lisää Masteryitä.

On hyvä vaihtaa joka pelissä Masteryitä. En voi kertoa sinulle masterypagea joka sopii joka peliin. Tämä on vain malli, vaihtele yksittäisiä pointteja (muiden) Champpioneitten ja vaadittavan pelityylin mukaan.


Summoner spellit: Ghost ja Ignite

Ignite:

*vanhaa tietoa yliviivattu tässä*

2014.01.19: Nyt Ignite on Nasukselle tärkeä Summoner Spell. Teleport-mastery poistettiin, joten Teleport on nyt paljon huonompi Summoner Spelli. Nasus on huonoimmillaan lanella, vai mitä? Silti Ignite pitää nyt ottaa. Nyt kun Teleport ei ole enää hyvä, Ignite on seuraavaksi paras vaihtoehto.


Barrierista ja Healista:

Jos otat Barrierin/Healin, hauva (Nasus) ei voi kuolla. Mutta onko sellaisia tilanteita tarpeeksi, jossa tarvitset näitä? (vihjailee, ettei ne ole tärkeitä)


Exhaust:

Jos on sellainen tilanne, että vastustajilla on Vayne tai vastaava*, Exhaust on vahva, koska sillä on kumminkin Cleanse/QSS Witheriin. (En tiedä miksi se sanoo sen näin epäsuorasti, mutta niin se sen sanoo)


Revive:

AAA HERÄÄ KUOLLEISTA AAA


Smite:

Jos et pysty tappamaan Cannon minoneita, ota tämä. (vitsi?)


Teleport:

*Paljon asiaa Teleportista, mutta se yliviivas ne sen Teleport Masteryn poistamisen jälkeen.*


Clairvoyance:

Sen sijaan että muuttuisit viisaammaksi*, häviät pelin. (*Viittaa spellin kuvaan)


Clarity:

Sen sijaan että näkisit kirkkaammin*, häviät pelin. (*Viittaa spellin kuvaan)


*Kirjoittaja ei kirjoita Ghostista guideen yhtään mitään, vaikka käyttää sitä.*


Kuva


Skilli combo (taistelussa):

we qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

Vinkkejä skillien käyttämiseen:

Käytä Q- ja W-skillejä (vasemman käden) nimettömällä sormella ja E-skilliä keskisormella.
Etusormi on kaikista tärkein! Säästä (etusormeasi) loukkaantumisten varalta, et saa käyttää (vasemman käden) etusormea muuhun kuin R-skillin käyttämiseen!
(Tää lienee vitsi... toivottavasti)

Jos pelissä on laneswap eli lanetat ADC ja supporttia vastaan, aloita normaalista poiketen E-skillillä level 1. Voit saada sillä 1-2 minionia mitkä muuten jäisi laneswap tilanteessa saamatta. Laneswap tilanteessa et pysty joka tapauksessa saamaan stackeja level 1.

Witheristä: Et koskaan tarvitse Witheriä level 1, älä aloita sillä, se ei tee level 1 paljoa.


Aloitusitemit:

Dorans shield / Cloth armor / Dorans blade

*tää kohta kirjoitettu season 4 vaihteessa* Tällä hetkellä Toppi nasuksen itemeihin ei ole tarvetta tehdä suuria muutoksia, season 3 buildi toimii vielä.

1 itemi muuttui nyt (season 4 muutosten takia) niin että se vaikuttaa Top Nasusiin. Mikä se on? Dorans blade. Tämä on hullua. *Lyhyesti sanottuna se kirjottaa tässä hyvin pitkästi siitä, kuinka se todella todella vihaa sitä että Dorans bladen kanssa voi ostaa nyt health potionin ja että Dorans blade+Health potion on todella vahva aloitus buildi nyt monilla Nasuksen pahimmista countereista*


Full potions+wards alotuksesta:

Jos haluat kerätä niin paljon Q-stackeja että pääset niistä tyttöystävällesi kehuskelema... ai anteeksi? Eiks teillä ole tyttöystäviä? Ei mullakaan.


Elixir aloituksesta:

Jos haluat äidillesi päästä kehuskelemaan (Q-stackiesi määrästä), aloita elixirillä.
(mitä se tällä tarkoittaa? Sun arvaus on yhtä hyvä kuin mun. Oon varma että käänsin sen oikein)


*kirjoittaja ei kirjoittanut Dorans shieldistä tai Cloth armorista mitään, vaikka suosittelee niitä aloitusitemeiksi*


Tärkeät itemit:

Kuva
Kindlegem / Glacials shroud / Wardens mail / Sheen

Älä kopioi item buildia suoraan, nämä on vahvoja itemeitä mutta buildi-järjestys on aina tilannekohtaista.


Loppupelin itemit:

Kuva


Last Whisperistä:

Jos oman tiimin ADC pysyy hyvin hengissä (teamfighteissa) voit tankki-itemin sijaan ostaa Last Whisperin ja iskeä kuin 12 Neuvostoliiton kivääriä.


Thornmailista:

Tiivistettynä: Thornmaili ei ole iteminä kovin hyvä. Last Whisper on liian hyvä sitä vastaan.Guidessa on myös aika yksityiskohtasesti kirjoitettu suurin osa kaikista top lane match upeista. En jaksa kääntää niitä kaikkia koska en koe sitä tarpeeksi tärkeäksi, mutta jos haluat että käännän jonkun tietyn matchupin niin kirjoita kommenttia ja teen sen. Ryhmittelen ne vaikeusasteittain tohon, että saat kummiskin kuvan, että ketkä on vaikeita matchuppeja kirjoittajan mielestä ja ketkä helppoja.

Helpot matchupit Nasukselle: Malphite, Wukong, Jarvan IV, Tryndamere, Pantheon, Fiora.

Mediumit: Garen, Gangplank, Nidalee, Diana, Ryze, Renekton, Rengar, Lee Sin, Mundo, Volibear, Shen, Shyvana, Singed, Akali, Elise, Irelia, Zac, Jayce, Cho'Gath, Kennen, Fizz, Hecarim

Vaikeat: Nunu, Darius, Rumble, Olaf, Yorick, Jax

Helvetin vaikeat: Teemo, Yasuo, Aatrox, Vladimir, Riven


Yhteenveto:

Nasus on hyvä championi. Mutta sun täytyy muistaa, että meta voi muuttua täysin. Tässä pelissä pärjätäksesi pitää nöyrästi seurata metaa. Kuitenkin, siitä huolimatta (että Nasus on hyvä championi) jos lane-vastustajasi on paljon parempi pelaaja (kuin sinä), ei Nasus voi tehdä asialle muuta kuin hävitä.

Nasus ei ole championi jota pelatessa kannattaa tuhota toppi turret nopeasti, Nasusta pelatessa ei kannata roamata, ja Nasus ei ole championi joka voi auttaa jungleriasi paljon counter junglauksessa.

*Tää oli alkuperäisessä guidessa kissankokoisilla kirjaimilla korostettuna:*

Kuva

Nasuksen kaikista suurin heikkous on: ON OLEMASSA VAIN YKSI TAPA (MITEN) PELATA (NASUSTA).

Nasus ei muutu metan mukana.
Kuva
Jos et oksenna se ei oo treeni ollenkaa
Dai5yKukko
Leipuri
Leipuri
Avatar
 
Viestit: 957
Liittynyt: 12.01.2011, 23:13

Re: Korea guidet 1#: 남극곰 Top Nasus-guide

ViestiKirjoittaja Valokaapeli » 21.03.2014, 07:15

tuon championin pelaaminen on helppoa
Follow me @instagram Valokaapeli
Kik me @Kik messenger Valokaapeli
Valokaapeli
Suutari
Suutari
Avatar
 
Viestit: 2298
Liittynyt: 05.01.2011, 17:28
RS -hahmo: Devi Nosgoth
IRC-nick: Valokaapeli
Klaani: Generation Finland

Re: Korea guidet 1#: 남극곰 Top Nasus-guide

ViestiKirjoittaja Piglet Jr » 23.03.2014, 17:16

Suosittelen laittamaa vähän enemmän aikaa vapaille suomennoksille, koska tää näyttää varsinki aluks nyt siltä et se olis vedetty vaa google translatorin läpi ja kieli on kohtalaisen köyhää.
Kuva
Piglet Jr
Mylläri
Mylläri
Avatar
 
Viestit: 787
Liittynyt: 03.05.2008, 02:51
Paikkakunta: Mikkeli
RS -hahmo: Piglet Jr
IRC-nick: Piple
Klaani: Runite knights of Finland

Re: Korea guidet 1#: 남극곰 Top Nasus-guide

ViestiKirjoittaja Dai5yKukko » 23.03.2014, 20:06

Piglet Jr kirjoitti:Suosittelen laittamaa vähän enemmän aikaa vapaille suomennoksille, koska tää näyttää varsinki aluks nyt siltä et se olis vedetty vaa google translatorin läpi ja kieli on kohtalaisen köyhää.

FACEPALM, nimittäin tolle sun kommentin loppuosalle.

käytin yli 4h siihe.

Mut joo kommentin alkuosaa, hyvää kritiikkii samaa mieltä. Korea toimii niin älyttömän eri taval ku suomi (esim pronominei ei käytetä käytännössä koskaa, adjektiivit on verbei jne) nii sen takii se on vaikee kääntää ne niin et se sisältö pysyy mahdollisimman samana. Mut joo siin mulla on paljon hiomista. Pitäis keskittyy enemmän siihen et kuulostaa paremmalt suomeks, ku siihen et viesti on ihan sama, niinku liian suora käännös.
Kuva
Jos et oksenna se ei oo treeni ollenkaa
Dai5yKukko
Leipuri
Leipuri
Avatar
 
Viestit: 957
Liittynyt: 12.01.2011, 23:13

Re: Korea guidet 1#: 남극곰 Top Nasus-guide

ViestiKirjoittaja Leeb » 23.03.2014, 23:33

Ootko ihan itsenäisesti opiskellut kieltä?
Leeb
Renki
Renki
Avatar
 
Viestit: 203
Liittynyt: 10.10.2008, 18:03
RS -hahmo: Leeba
IRC-nick: Leeba

Re: Korea guidet 1#: 남극곰 Top Nasus-guide

ViestiKirjoittaja Dai5yKukko » 24.03.2014, 01:32

Leeb kirjoitti:Ootko ihan itsenäisesti opiskellut kieltä?

Jooh Korean kieli on ollu mun #1 ajankäyttäjä viime alkusyksyst. Mut emmä sitä sujuvasti puhu missää tapaukses vaa näis sanakirjaa turvaudun melkee joka lausees + vaikeit kielioppi/sanontoi sisältävät lauseet mitä en ymmärrä kysyn kavereilt.
Kuva
Jos et oksenna se ei oo treeni ollenkaa
Dai5yKukko
Leipuri
Leipuri
Avatar
 
Viestit: 957
Liittynyt: 12.01.2011, 23:13


Paluu League of Legends

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa