Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

Majatalon takahuoneen höperöt jaarittelemassa samoista asioista päivät pitkät.

Uskotko Jumalaan?

En
54
64%
Kyllä
13
15%
En tiedä
17
20%
 
Ääniä yhteensä : 84

Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Ogabulga » 02.06.2008, 09:36

Tämä ketju on vanhoilta foorumeilta tutun Uskotko Jumalaan -ketjun uusi versio, joka mitä todennäköisesti ajaa käyttäjäkunnan vastaikkain heidän omien näkemystensä takia, sekä aiheuttaa hiustenlähtöä niille, jotka alkavat kierrättämään näkökulmiaan niiden kanssa, jotka pyrkivät puolustamaan asioitaan toisten näkökulmia vastaan.

Päästettäköön tämä arveluttava aihe nyt taas valloilleen ja katsotaan, millä tavalla aiheeseen reagoidaan tällä kertaa.


Vastenmielistä ja täysin järjetöntä kirjaimellisesti palvoa jotain kuolematonta ja voittamatonta olentoa tuolla jossain korkeuksissa. En henkilökohtaisesti ymmärrä mitenkään, miten niin monet ns sivistyneet ihmiset voivat uskoa johonkin mahtipontisilla voimillaan maailman synnyttäneeseen olentoon?

Vaikka jumala olisikin olemassa, on selvää ettei hän voi tuoda rauhaa maailmaan. Joka toiselle kumartaa hän toiselle pyllistää, kaikkia ei voi miellyttää, niin kuin vanha kansansanonta kertoo. 8)

Mitä uskonnon pilkkaamiseen tulee, se on vieläkin hyödyttömämpää kuin itse uskominen

Usko Jumalaan tuo ihmisille voimaa ja halua jaksaa, sekä se antaa jokaiselle samankaltaisen moraalin ja arvojärjestelmän. Näin ihmiset ikäänkuin "pysyvät" yhdessä ja eivät vain holtittomasti jokainen keksi omia sääntöjään ja arvojaan. Ihmiset uskovat Jumalaan, ja samalla he noudattavat esim. kymmentä käskyä jne.

Ilman koko jupakkaa ihmiskunnalla ei ehkä olisi minkäänkaltaista arvo/mooralijärjestelmää.

Jumalan olemassaoloa ei voi kiistää eikä todistaa.

Ensin uskottiin että jumala on taivaassa, sitten avaruudessa, sitten alkuräjähdyksen aiheuttajana.. nyt kun kait jotenkin matemaattisesti ehkä jotenkin päästään senkin taakse niin ties missä kaukana se jumalan paikka on. Mutta kaikesta tästä huolimatta siihen jaksetaan uskoa.

Mieti jos Jumala onkin olemassa, ja elämämme on vain uskon koetus, ilman todisteita Jumalan olemassa olosta. Mieti jos haaskaat elämäsi uskomatta Jumalaan, ja lopussa Hän todistaakin olemassa olonsa, ja langettaa tuomiosi epäuskostasi. Ja vaikka uskoisit häneen, ja rukoilisit joka päivä, tuhlaten kallista aikaasi, et silti menetä mitään, vaikkei Häntä olisi olemassa, sillä aina on se mahdollisuus, että hän tosiaan on olemassa, ja lopussa kaikki saavat palkkanssa, hyvässä tai pahassa. Ja tuo joka päiväinen rukoilu voi olla vaikkapa pari minuuttia ennen nukkumaan menoa, joka ei mitenkään radikaalisti vaikuta elämääsi, sillä mitäpä muuta olisit sinä aikana saanut tehdyksi?

joskus on hyvä yhdistellä uskontoa ja tiedettä, sillä voi olla, että uskonto selittää kaiken sen mihin tiede ei pysty


Kokosin tähän alustukseen vanhoilta pari valmista näkökulmaa, joista kukin saa valita mieluisensa, taikka sitten kyetessään muodostamaan omansa. Koko totuus ei ole näissä quoteissa, vaan näidenkin quotejen - kuten monen muunkin varaquoten - taakse kätkeytyy laaja keskustelu ja suoranainen sanasota niiden pätevyyden todistamiselle.

Mitä omaan kantaani asiaan tulee, niin haluaisin uskoa Jumalaan, taikka ylipäätänsäkin kristillisen käsityksen asioihin. Tällaisena ateistina eläminen on erittäin masentavaa, ainakin kun ajattelee, ettei elämän päättyminen merkitse oikeastaan mitään, vain oman tajuntansa kadottaminen. Eli kaikki nämä elämänhetket, joita olisin nyt kokenut, olisivat pitkälti täysin turhia?

Olen joissain elämänvaiheissani jopa pyrkinyt uskottelemaan itselleni, että tätä maailmaamme kaitsisi oikeasti jokin yliluonnollinen mahti, johon nojautumalla voisi pelastus ja vastaukset kaikkiin kysymyksiin olla kysyttävissä.
Ogabulga
Valtuutettu
Valtuutettu
Avatar
 
Viestit: 3904
Liittynyt: 29.04.2008, 00:08
RS -hahmo: Ogabulga

Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen v2

ViestiKirjoittaja Neponen » 09.01.2010, 12:46

En usko oikein mihinkään enää, kun ei kiinnosta mikään sekoilu noide aatteiden ym kanssa. Ehkä kiinnostus uskontoihi ei itel oo niin syvää ja se on enemmän sellaista kulttuurimielenkiintoa :D
Viimeksi muokannut Neponen päivämäärä 28.05.2011, 01:01, muokattu yhteensä 1 kerran
Neponen
Maanviljelijä
Maanviljelijä
Avatar
 
Viestit: 672
Liittynyt: 27.07.2008, 12:26
Paikkakunta: Vindheim
RS -hahmo: Justfor99
IRC-nick: Neponen

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Gilgames » 09.01.2010, 13:19

Tässä on jo setvitty sitä, miten oikeasti sitten valitaan uskoako vai ei. Kun sitä tuputetaan päiväkodissa, kerhoissa jne. pikkulapsesta asti niin on vaikeaa olla täysin kriittinen ja puolueeton.
Gilgames
Suutari
Suutari
Avatar
 
Viestit: 2106
Liittynyt: 22.12.2008, 20:30
Paikkakunta: Oulu
RS -hahmo: Enfegruz
IRC-nick: Gilgames

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja finlandery » 09.01.2010, 17:31

Gilgames kirjoitti:Tässä on jo setvitty sitä, miten oikeasti sitten valitaan uskoako vai ei. Kun sitä tuputetaan päiväkodissa, kerhoissa jne. pikkulapsesta asti niin on vaikeaa olla täysin kriittinen ja puolueeton.

jep ja viellä sitä ´´ainoaa oikeaa, eli kristinuskoa´´ sen viellä hyväksyisi jos kaikkia uskontoja opetettaisiin, ja jokainen saisi sitten päättää mihin uskoo vai uskooko mihinkään

tämmöstä meillä tää uskonnon ``vapaus`` :toru::
finlandery
Renki
Renki
Avatar
 
Viestit: 191
Liittynyt: 03.05.2008, 15:53
RS -hahmo: finlandery

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Soul Reaver » 17.01.2010, 02:47

hyvitys kirjoitti:mutta pointtihan on juuri se hyväksyvätkö nämä rauhanomaiset ihmiset ääriryhmiensä toiminnan?


SINÄ PERKELEEN KRISTINUSKOINEN! MURHASIT LAPSIA PALESTIINASSA! MURHAAJA! MURHAAJA! :rolleyes::

Ymmärräthän lapsihyvä, että äärimuslimeilla on syy olla aggressiivisia. Sen jälkeen mitä Israel on USA:n avustuksella tehnyt koko Lähi-idässä, etenkin mainittakoon Gaza.

Lainaankin tähän muutamia otteita Amnestyn raporteista:

-Gazan sodassa vuoden 2009 alussa kuoli 1 400 palestiinalaista ja 13 israelilaista joista kolme oli siviilejä.
-Israel käytti naisia ja lapsia ihmiskilpinä pakottaessaan siviilit jäämään armeijan tukikohdiksi muutettuihin asuntoihin. Israelin maahyökkäyksessä, pommituksissa ja ohjusiskuissa sadat siviilit kuolivat. Raportin mukaan myös naiset ja lapset, ammuttiin lähietäisyydeltä, vaikka he eivät uhanneet israelilaisia sotilaita millään tavalla.
-Raportin mukaan Israel käytti siviilejä vastaan sodassa mm. Yhdysvalltojen toimittamaa valkoista fosforia (valkoisen fosforin käytettäminen tiheään asutuilla siviilialueilla täyttää sotarikoksen tunnusmerkit), yli 200 kilon pommeja ja Hellfire-ohjuksia. Raportin mukaan Hamasin käyttämät aseet olivat Israelin aseisiin verrattuna mitättömiä omatekoisia tai salakuljetettuja raketteja.
-Israelin asevoimat käyttivät Palestinialaisia siviilejä mukaan lukien naisa ja lapsia suojaamaan heidän asemiaan ja marssimaan edellään tutkimaan mahdollisia miinoja ja ansoja. Siviilien olkapäätä käytettiin tukemaan asetta.

Vaikka toki faktaa on se, että myös Hamas (Islam-ääriryhmä) on kohdistanut hyökkäyksiä Israelin joukkoihin ja siviileihin, mittakaava on täysin erilainen. Se, että 1400 palestinalaista kuolee ja 10 Isrealilaista sotilasta (ja 3 siviiliä) on täysin absurdia kuvitella sotatilanteessa.
Se, että Israel on kristinuskon ja sen kautta USA:n tuella tappanut siviileitä on järkyttävää ja YK on toimeton koska USAlla on veto-oikeus kaikissa asiaan liittyvissä äänestyksissä.

Jos laskettaisiin Islamin varjolla aiheutetut kuolemat vs. Kristinuskon vastaavat, Kristinusko vie 100-1 Islamia.

En usko jumaliin, uskon hyviin ihmisiin.. Kumpiakaan ei toistaiseksi ole vielä ollut olemassa tai heistä ei ole todisteita.
Soul Reaver
Karjapaimen
Karjapaimen
 
Viestit: 84
Liittynyt: 08.05.2008, 20:46

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja siljaline » 17.01.2010, 04:49

Hynski kirjoitti:
R0turealisti kirjoitti:uskon että maailmankaikkeus syntyi alkuräjähdyksessä, mutta ennen sitä oli pakko olla jotain?
Miksi? :o

Eikös materian ole pakko olla ollut olemassa edes jossain muodossa? :roll:
siljaline
Karjapaimen
Karjapaimen
Avatar
 
Viestit: 60
Liittynyt: 05.01.2010, 20:15

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Hyvitys » 17.01.2010, 18:05

Soul Reaver, fakta on se, että nämä kaikki sodat alkoivat siitä kun pari ääriryhmää lähti usaa vastaan ja tämä huipentui vuonna 2001 wtc iskuihin. Vaikka suurin osa näissä lähi-idän maissa asuvista ihmisistä ei edes ole mitenkään tekemisissä näiden ääriryhmien kanssa niin heidän kimppuun silti hyökättiin usan toimesta. Ja mitä on nähty niin yleensä sodissa aletaan tulkita aika tarkkaan tätä "kaikki on sallittua sodassa ja rakkaudessa" sanontaa. Kunhan vain yrittää voittaa keinolla millä hyvänsä. Ja onahan siellä lähi-idän suunnalla ollut aina kärhämöitä uskonnon takia. Jos totta puhutaan niin bushi on omasta mielestä aika pelle tyyppi. Ylireagoi, ja mitä huhut sanovat niin bush olisi sanonut, että "jumala käski häntä unessa hyökätä lähi-itään". :confused:: Kysymys oli siltikin hyväksyvätkö muslimit sun muut heidän ääri-ryhmiensä toiminnan ja lisätään vielä ennen näiden sotien alkamista ja sen jälkeen.

Siljaline, tässä olisi yksi teoria mistä kaikki aine tulee.
Hyvitys
Riistanvartija
Riistanvartija
Avatar
 
Viestit: 896
Liittynyt: 02.05.2008, 11:22
Paikkakunta: Oulu
RS -hahmo: Kaleman6
IRC-nick: Hyvitys

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Rosecenze » 17.01.2010, 22:33

Sanotaan myös että wtc iskut oli salaliittoteoria ja tekosyy USA:lle hyökätä lähi-itään. Perusteluja on monenlaisia.
Rosecenze
Metalliseppä
Metalliseppä
Avatar
 
Viestit: 3041
Liittynyt: 29.04.2008, 20:18
Paikkakunta: Somero
RS -hahmo: *Retired*
IRC-nick: Rosecenze

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Hynski » 18.01.2010, 19:09

siljaline kirjoitti:
Hynski kirjoitti:
R0turealisti kirjoitti:uskon että maailmankaikkeus syntyi alkuräjähdyksessä, mutta ennen sitä oli pakko olla jotain?
Miksi? :o

Eikös materian ole pakko olla ollut olemassa edes jossain muodossa? :roll:
Ymmärtääkseni nykykäsityksen mukaan olemassaoleva materia syntyi alkuräjähdyksessä.
Hynski
Eläkejäsen
Eläkejäsen
Avatar
 
Viestit: 868
Liittynyt: 29.04.2008, 00:06
RS -hahmo: Hynski
IRC-nick: Hynski

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja siljaline » 18.01.2010, 21:27

Muistaakseni energiaopissa kerrotaan että energiaa ei voida luoda ja ei myöskään tuhota, se vain vaihtaa muotoaan, en nyt ole varma oliko se noin.
siljaline
Karjapaimen
Karjapaimen
Avatar
 
Viestit: 60
Liittynyt: 05.01.2010, 20:15

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Gilgames » 18.01.2010, 22:07

^ Kyllä, yksi pääperiaatteista on että energian määrä on aina vakio ja muuttaa vain muotoaan. Oliko Newtonin lakejakin vielä, ei muista
Gilgames
Suutari
Suutari
Avatar
 
Viestit: 2106
Liittynyt: 22.12.2008, 20:30
Paikkakunta: Oulu
RS -hahmo: Enfegruz
IRC-nick: Gilgames

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Uniqueue » 18.01.2010, 22:18

^ Ei ainakaan muistaakseni Newtonin laeissa ollut energian säilymisestä, mutta onhan Newtonin kehto havainnollistamassa energian säilymistä.
Uniqueue
Uurtaja T1
Uurtaja T1
Avatar
 
Viestit: 988
Liittynyt: 30.04.2008, 16:00
IRC-nick: USSR/Uniqueue

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja siljaline » 19.01.2010, 00:10

Gilgames kirjoitti:^ Kyllä, yksi pääperiaatteista on että energian määrä on aina vakio ja muuttaa vain muotoaan. Oliko Newtonin lakejakin vielä, ei muista

Näin ollen herättää kysymyksiä ainakin minussa eräs asia :) vielä ei tiedetä mikä/mitä meidän "tietoisuus" on, jos se ei ole materiaa mihin muotoon se siirtyy kun sille ei ole enää käyttöä materiaalisessa ruumiissamme? :shock::
siljaline
Karjapaimen
Karjapaimen
Avatar
 
Viestit: 60
Liittynyt: 05.01.2010, 20:15

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Hyvitys » 19.01.2010, 01:46

siljaline kirjoitti:Näin ollen herättää kysymyksiä ainakin minussa eräs asia :) vielä ei tiedetä mikä/mitä meidän "tietoisuus" on, jos se ei ole materiaa mihin muotoon se siirtyy kun sille ei ole enää käyttöä materiaalisessa ruumiissamme? :shock::
Mm... Tietoisuus on aika monimutkainen käsite. Ja yleisesti se luo kysymyksiä mihin ei voida vastata. "Miksi olemme olemassa?", "Miksi ajattelemme?", "Miksi olemme tällaisia?". Monet eri tahot ovat yrittäneet selittää näitä esim raamattu on yksi näistä, mutta mitkään vastaukset eivät ole tyydyttäneet kaikkia. Mutta itse asiaan. Kun kuolemme, meidän ruumiimme mukaan lukien aivot, missä tämän tietoisuuden sanotaan sijaitsevan lakkaa toimimasta ja alkaa hajota, koska elimet eivät enää ylläpidä sitä. Kaikki energia mikä siihen on liitetty alkaa pikku hiljaa levitä ympäristöön. Parina esimerkkinä, hajottaminen tuottaa lämpöenergiaa muunmuuassa joka leviää ympäristöön. Ruumiinpaino taas tuottaa potentiaalista energiaa joka leviää ympäristöön ajan kanssa. Tämä on minun käsitykseni siitä mihin energia menee ruumiista sen jälkeen kun ruumiilla ei ole enää käyttöä.
Hyvitys
Riistanvartija
Riistanvartija
Avatar
 
Viestit: 896
Liittynyt: 02.05.2008, 11:22
Paikkakunta: Oulu
RS -hahmo: Kaleman6
IRC-nick: Hyvitys

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja siljaline » 19.01.2010, 03:47

^^Niin, ehkä esimerkiksi raamattu yrittää selittää "sielumme" käsitettä siinä missä muutkin vanhat uskonnot, kehomme aivot luovat meille fyysisen käsityksen ympäröivästä maailmasta, ja nykyäänhän yksi teoria maailmankaikkeudesta--> http://www.newscientist.com/article/mg2 ... ?full=true ja mitä hankalempaa on kuvitella että kaikki mitä nyt tunnemme ja aistimme ei oikeasti ole olemassakaan :shock:: eli nykyinen maailmankuvamme mitä aivot meille antavat on ehkä vain illuusio, mutta mikä sitten on "oikea" todellisuus? Ehkä se on jotain mitä emme pysty fyysisillä aisteillamme kokemaan. Ja jos maailmankaikkeus on todellisuudessa vain pelkkä hologrammi, mikä tekee "meidät"? Niinkuin kaikki, materia on energiaa Consciousness is the programming language of the universe. We create all that we experience, from the inside out. We literally transmit our own reality Ja kun mieli lakkaa elämästä illuusiossa, jäljelle jää vain puhdas tietoisuus, ja näin arvellaan käyvän hetkellisesti esim kuolemanrajakokemuksissa, erikoiseksi asian tekee kun lähes kaikilla kokemukset ovat olleet samankaltaiset, kuolema ei ole välttämättä loppu, se on alku..
Lopuksi pakko sanoa että uskomattomia teorioita ne nykyään pukkaavat :mrgreen:
siljaline
Karjapaimen
Karjapaimen
Avatar
 
Viestit: 60
Liittynyt: 05.01.2010, 20:15

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Glaurung » 21.01.2010, 18:44

Soul Reaver kirjoitti:SINÄ PERKELEEN KRISTINUSKOINEN! MURHASIT LAPSIA PALESTIINASSA! MURHAAJA! MURHAAJA! :rolleyes::
Vaikka toki faktaa on se, että myös Hamas (Islam-ääriryhmä) on kohdistanut hyökkäyksiä Israelin joukkoihin ja siviileihin, mittakaava on täysin erilainen. Se, että 1400 palestinalaista kuolee ja 10 Isrealilaista sotilasta (ja 3 siviiliä) on täysin absurdia kuvitella sotatilanteessa.
Se, että Israel on kristinuskon ja sen kautta USA:n tuella tappanut siviileitä on järkyttävää ja YK on toimeton koska USAlla on veto-oikeus kaikissa asiaan liittyvissä äänestyksissä.

Jos laskettaisiin Islamin varjolla aiheutetut kuolemat vs. Kristinuskon vastaavat, Kristinusko vie 100-1 Islamia.

En usko jumaliin, uskon hyviin ihmisiin.. Kumpiakaan ei toistaiseksi ole vielä ollut olemassa tai heistä ei ole todisteita.


Israelilaiset kristittyjä? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAHAHAHAHAHAHAH! Nyt vittu oikeesti, tarkista faktas.
Glaurung
Karjapaimen
Karjapaimen
Avatar
 
Viestit: 70
Liittynyt: 07.07.2008, 17:49
RS -hahmo: Glaurung1

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja undeathelf » 22.01.2010, 23:58

Isrealissa, Jerusalemissa on paljon juutalaisia, mutta siellä asuu myös huomattava määrä kristittyjä (jeesuksen jutut on Jerusalemista kotoisin), ja kaikenlisäksi muslimeja. Ihmettelen, että alueella on yllättävän vähän uskonnollisia kapinoita (juu toki, Israelin rajalla juutalaiset antaa selkään palestiinalaisille ym)
undeathelf
Karjapaimen
Karjapaimen
 
Viestit: 83
Liittynyt: 05.03.2009, 15:38
RS -hahmo: Celestinel
IRC-nick: PLUSSA

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Mr. Frost » 13.02.2010, 11:06

Luultavasti voisin mainita tässä aiheeseen liittyen, että eräällä lukion biologian tunnilla opettajamme kertoi meille, että hänelle tuli postissa tällainen kirja, niin kuin useisiin kouluihin on tullut:

Kuva

Tässä kyseisessä kirjassa Harun Yahya pyrkii siis näyttämään todisteita evoluutiota vastaan ja siihen, että kreationismi on oikeasti vallinnut.

Mitkäs ovat teidän mielipiteenne tästä, jos olette vilkaisseet? Itse olen vähän vilkaissut tätä kirjaa, kun opettajamme pisti sen näytille luokkaan kierreltäväksi. Jos nyt minun mielipidettäni halutaan kysyä, niin tiedä häntä sitten itseni kannan ottamisesta tuohon... Evoluution todisteitakin on olemassa. Jotkut saattavat uskoa tähän eri tavalla tai samalla tavalla, tai sitten jotkut voivat olla täysin eri mieltä siitä, mitä tämä kirja mainitsee. En kyllä ihmettelisi, jos jotkut bongaisivat tästä paljon lähdekritiikkiä...

Opettajamme vastasi myös myöntävästi siihen, kun kysyin, oliko tämä Harun Yahya ääriuskovainen. Kyseinen henkilö on muslimi ja kuulemma evoluutioteorian vastustaja (tosin mitä Wikipediasta luin, ei enää niin jyrkkä sellainen).
Mr. Frost
Sikopaimen
Sikopaimen
Avatar
 
Viestit: 54
Liittynyt: 02.05.2008, 07:42
Paikkakunta: Valkeala
RS -hahmo: Megamarkus
IRC-nick: Frendi

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Soul Reaver » 15.02.2010, 15:05

Glaurung kirjoitti:Israelilaiset kristittyjä? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAHAHAHAHAHAHAH! Nyt vittu oikeesti, tarkista faktas.


Kristinusko on kehittynyt juutalaisuudesta ja muutenkin Isreael on niin pitkälle kristittyjen tukema maa, että kyllä mielestäni voin yhdistää nämä kaksi tälläisessä asiayhteydessä. Kristinusko on suoraan ja välillisesti ollut mukana Isrealin toiminnassa koko valtion olemassaolon ajan.
Esim. Suomessakin Israelin toimintaa tukee lähinnä harraskristityt ja juutalaiset
wikipedia kirjoitti:Länsimaisen ajanlaskun alun aikoihin messiasodotus oli hyvin voimakasta ja messiasehdokkaita oli useita.
Näihin aikoihin juutalaisuudesta erosi lahko, joka uskoi Jeesus Nasaretilaisen olevan messias. Myöhemmin tästä lahkosta muodostui maailman suurin uskonto, kristinusko.

Ja sitäpaitsi eikös Juutalaiset muutenkin käytä vanhaa testamenttia, joka on edelleen erinäisissä kristunuskon lahkoissa uutta testamenttia tärkeämpi opus?
Soul Reaver
Karjapaimen
Karjapaimen
 
Viestit: 84
Liittynyt: 08.05.2008, 20:46

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Kapteeni Sinikarhu » 15.02.2010, 21:49

Soul Reaver kirjoitti:
Glaurung kirjoitti:Israelilaiset kristittyjä? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAHAHAHAHAHAHAH! Nyt vittu oikeesti, tarkista faktas.


Kristinusko on kehittynyt juutalaisuudesta ja muutenkin Isreael on niin pitkälle kristittyjen tukema maa, että kyllä mielestäni voin yhdistää nämä kaksi tälläisessä asiayhteydessä. Kristinusko on suoraan ja välillisesti ollut mukana Isrealin toiminnassa koko valtion olemassaolon ajan.
Esim. Suomessakin Israelin toimintaa tukee lähinnä harraskristityt ja juutalaiset
wikipedia kirjoitti:Länsimaisen ajanlaskun alun aikoihin messiasodotus oli hyvin voimakasta ja messiasehdokkaita oli useita.
Näihin aikoihin juutalaisuudesta erosi lahko, joka uskoi Jeesus Nasaretilaisen olevan messias. Myöhemmin tästä lahkosta muodostui maailman suurin uskonto, kristinusko.

Ja sitäpaitsi eikös Juutalaiset muutenkin käytä vanhaa testamenttia, joka on edelleen erinäisissä kristunuskon lahkoissa uutta testamenttia tärkeämpi opus?

Saudi-Arabiakin on kristitty maa, sillä siellä on paljon Yhdysvaltalaista rahaa.
Hei yritä nyt edes.
Kapteeni Sinikarhu
Talonpoika
Talonpoika
Avatar
 
Viestit: 367
Liittynyt: 04.05.2008, 13:48
IRC-nick: Sinikarhu

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Sir Hevari » 01.05.2010, 23:15

Eihän sitä voi tietää onko mitään Jumalaa olemassa. Ei sitä oo voitu todistaa mitenkään.
Sir Hevari
Tiilenpolttaja
Tiilenpolttaja
Avatar
 
Viestit: 233
Liittynyt: 24.03.2010, 20:26
Paikkakunta: Jossain Etelä-Pohjanmaalla
RS -hahmo: Sir Hevari

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja george905 » 08.05.2010, 23:51

mun kantani jumalaan on aika kylmä ja yks käsitteinen :razz:: ei ole olemassa--ennenku toisin todistetaan konkreettisten todisteiden kera( ei siis mitää cartesin idea jutskii "ajattelen--olen siis olemassa", tai tunsin aamulla jumalan astuvan huoneeseeni) :razz::
george905
Eliittijäsen
Eliittijäsen
 
Viestit: 434
Liittynyt: 30.04.2008, 13:38
RS -hahmo: george905
IRC-nick: george905

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Kebanen » 08.05.2010, 23:54

En ole ateisti, mutten silti usko kunnolla jumalan olemassa oloon.. Tavallaan.
Kebanen
Leipuri
Leipuri
 
Viestit: 1013
Liittynyt: 30.04.2008, 15:32
RS -hahmo: Muuttanut:
IRC-nick: 07 Heinä 2005

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Nightfan92 » 08.06.2010, 21:48

Itse olen ev.lut. ja minä uskon yhteen jumalaan enkä kiellä muita jumalia(en muistanut sitä hienoa termiä)
Nightfan92
Ojankaivaja
Ojankaivaja
Avatar
 
Viestit: 154
Liittynyt: 27.07.2009, 19:50
RS -hahmo: Nightfan92
Klaani: Fin Explorers

Re: Uskonto, uskominen ja uskomatta oleminen

ViestiKirjoittaja Tukkimies » 06.07.2010, 22:44

Gilgames kirjoitti:Tyyppi saarnaa tulisesta kuolemanjälkeisestä elämästä, ja suomalaiset ovat tunnetusti saunahulluja.

=Fanaatikot ehkä jopa nauttivat :lol::
Niinhän me suomalaiset ollaan.
Viimeksi muokannut Tukkimies päivämäärä 10.04.2011, 16:36, muokattu yhteensä 1 kerran
Tukkimies
Aseenkantaja
Aseenkantaja
Avatar
 
Viestit: 481
Liittynyt: 26.05.2008, 18:00
Paikkakunta: Anjalankoski

Seuraava

Paluu Ikuisuusjaarittelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa