Kohinaa uudesta headsetistä

Keskustelua tietotekniikan aiheista niin ohjelmista ja laitteiden vertailuista kuin uuden elektroniikan hankinnasta. Täällä voit myös tiedustella apua tietoteknisiin ongelmiin.

Kohinaa uudesta headsetistä

ViestiKirjoittaja Master Kai » 28.07.2014, 22:13

Eli ostin SteelSeries Siberia V2 -headsetin. Vähän aikaa sitten ostetussa uudessa koneessa nimittäin on vain yksi 3.5mm paikka joko kuulokkeille tai mikrofonille ja vanha headset vaatii kaksi. Siberiat saa koneeseen myös USB:llä. Ongelma tämän kanssa on se, että kuulokkeista kuuluu jatkuvaa kohinaa. En tarkoita huonoa äänenlaatua vaan hiljaisuudessakin kohisee jatkuvasti vaikka kaikki äänet olisi koneesta mykistetty. Tähän mennessä olen törmännyt tähän vain jos äänet on täysillä, mutta kun niiden pitäisi olla nollilla. :neutral:: Onkos tälle mitä tehtävissä?
Master Kai
Karnevaaliritari
Karnevaaliritari
 
Viestit: 735
Liittynyt: 20.10.2009, 14:35

Re: Kohinaa uudesta headsetistä

ViestiKirjoittaja Kaizu » 28.07.2014, 23:33

Kuva
Kaizu
Kaartin kenraali
Kaartin kenraali
Avatar
 
Viestit: 325
Liittynyt: 16.03.2012, 09:48
RS -hahmo: Kaizu
IRC-nick: Kaizu

Re: Kohinaa uudesta headsetistä

ViestiKirjoittaja Juba » 29.07.2014, 12:52

Kuuluuko häiriötä missään toisessa koneessa/laitteessa? Siberioissa on ollut paljon ongelmia sen välipalikan kanssa, josta säädetään äänenvoimakkuus ja mikrofonin on/off-asetus.

Xonar DGX on erittäin laadukas äänikortti kuulokevahvistimella halvassa hintaluokassa. Itse omistan DG:n, joka on sama kortti, mutta vanhemmalla PCI-liitännällä. Jos emolevystä löytyy yhtään vapaata PCI-E -väylää, ota DGX. Jos tarjolla on vai PCI, ota DG. Suosittelen lämpimästi.

Asentaminen on helppoa. Pitää ruuvata kotelosta yksi korttipaikan suojalevy irti, asettaa kortti väylään, painaa varovasti paikalleen ja ruuvata kortti takalevystä kiinni samaan kohtaan kuin suojalevy. Etupaneelin kuuloke- ja mikkiliitäntöjen johto pitää siirtää emolevystä äänikorttiin, jos niitä haluaa käyttää. Tässä tapauksessa kuitenkin liitännät puuttuivat, joten kytke kuulokkeet suosista kotelon taakse. Itsekin teen näin koska etupaneelista tulee jostain syystä jotain häiriöitä.

On luultavasti suositeltavaa ottaa Biossista emolevyn oma äänikortti pois käytöstä, jos sitä ei tarvitse tai häiriöitä kuuluu edelleen.

Koneen käynnistyksen jälkeen asenna ajurit ja woala, äänien pitäisi kuulua. Ajurit: DGX - DG
Juba
Liiterin herra
Liiterin herra
 
Viestit: 1277
Liittynyt: 29.04.2008, 20:04
IRC-nick: Juba

Re: Kohinaa uudesta headsetistä

ViestiKirjoittaja Master Kai » 29.07.2014, 15:05

Ok, niin se kai on tehtävä. Koitin ja sama juttu on tosiaan PS3:n kanssa. Pitää katella miten tässä koneessa menee nuo väylät...
Master Kai
Karnevaaliritari
Karnevaaliritari
 
Viestit: 735
Liittynyt: 20.10.2009, 14:35

Re: Kohinaa uudesta headsetistä

ViestiKirjoittaja Juba » 29.07.2014, 16:30

Jos kuulokkeet ovat vialliset niin sillonhan ne voi palauttaa ja saada uudet tilalle. Jos esim. kaverin Siberiat eivät suhise sun koneessa/pleikkarissa, niin sillon se vaikuttais siltä.

Pienten kysymysten aloituspostista löytyy infoa koneen specsien kattelemiseen, Cpu-z ainakin näyttää sen. Sen jälkeen voit googlata ja katsoa kyseisen mallin specsit ja väylät. Kurkistus kotelon sisälle on toki tarpeen, jotta näkee mitkä väyltä ovat vapaita. Isot näytönohjaimet monesti vievät useamman slotin verran tilaa, ja cooleri saattaa peittää viereisen väylän.
Juba
Liiterin herra
Liiterin herra
 
Viestit: 1277
Liittynyt: 29.04.2008, 20:04
IRC-nick: Juba

Re: Kohinaa uudesta headsetistä

ViestiKirjoittaja Kuukas Kala » 04.08.2014, 01:10

Jos tuossa usb palikassa on jonkinlainen äänenvoimakkuussäädin niin se olisi hyvä laittaa hiljaiselle ja windowssin puolelta äänet täysille. Yleensä äänilaitteissa on aina kohinaa ja kun alkaa vahvistamaan ääntä kovemmaksi niin kohinakin vahvistuu samalla.
Windowssin puolella jos äänet pienellä ja haluaa että kuulokkeista kuuluu jotain, pitää vahvistus laittaa suureksi ja samalla kohina kasvaa, mutta jos ne on täysillä niin pienempi vahvistus riittää ja kohinaa ei tule niin paljoa.
Kuukas Kala
Tiilenpolttaja
Tiilenpolttaja
Avatar
 
Viestit: 275
Liittynyt: 21.05.2008, 14:48
RS -hahmo: Kuukas Kala


Paluu Teknokraattien kilta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa