Sivu 23/23

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 24.11.2014, 19:18
Kirjoittaja Juba
Sopulii kirjoitti:mikähän siinä on että kone lagaa aika lailla vaikka kuvia katsellessa tai ihan vaan task manageria avatessa

ei kone itse lagaa mutta kestää tosi kauan selätä kuvia vaikka diaesityksenä tai avata tota task manageria

ramia kuitenkin 8gb eikä taustalla mitään raskasta pyörimässä, toki kyseessä läppäri eli ei mikään tehohirmu
Jos käytät läppäriä verkkovirralla, katso ainakin että virranhallinta-asetuksista on täysi suorituskyky tjsp päällä, eikä virransäästö. Mahtaakohan sulla käynnistyä kymmenittäin turhia läppärin mukana tulleita ohjelmia kun käynnistät winukan? Startuplitellä pääsee alkuun. Jos taas vähänkin tietää mitä on tekemässä, kannattaa karsia kaikki turha pois, jotta paskimmastakin läppäristä saa edes nettiselailukoneen. Esim. CCleanerin työkaluista löytyy Startups-lista, (Aina ajettavat ohjelmat) josta voi disabloida tai poistaa haluamansa käynnistyskomennot hyödyntäen tätä tietokantaa. CCleanerin käynnistyslista hyödyntää Windowsin omaa työkalua, msconfig, joka avataan Run... (Suorita...) kehotteesta (Win + R pikanäppäinyhdistelmä). Suosittelen disabloimaan merkintöjä poiston sijaan, jos käy vahinko niin disablointi on helppo korjata.

Onkos kovoa eheytetty missään vaiheessa? Itse käytän nykyään Mydefragia. (Smart defrag on nykyään täynnä mainoksia ja lisää explorerin right click menuun turhan eheytyspainikkeen joka kerta, kun ohjelman käynnistää.) Lähinnä ero windowsin eheytykseen on se, että usein käytetyt tiedostot sijoitetaan levyllä optimoidusti, jotta levyn hakuaika olis mahdollisimman pieni.

Winukan uudelleenasennus saattaisi myös tepsiä, varsinkin jos puhutaan useista vuosista samalla asennuksella.

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 07.12.2014, 22:10
Kirjoittaja Santru
Edelliseen ongelmaani viitaten en ole päässyt vielä testaamaan uusilla muistikammoilla. Vähän tuohon edelliseen ongelmaan liittyen niin kone alkoi tänään lagittamaan aika paljon ja ei tietenkään myöskään käynnistynyt.

Voisiko syynä olla liian täysi C asema, johon on käyttis asennettu? Kyseessä on 120 gigan SSD ja kone väittää, että siinä olisi vain 5 gigaa vapaata tilaa. Silti kun katsoo paljonko nuo kansiot vievät tilaa niin niistä tulee vain 76 gigaa!? Ja niistä 76 gigasta 48 gigaa on Users -> Santru kohdan alla vaikka siellä on alle gigan verran tavaraa eli loput 48 gigaa on jotain piilotettuja tiedostoja?

Tuolla C asemalla ei siis ole mitään ylimääräistä kuin ehkä gigan tai parin verran ja silti se on ääriään myöden täynnä. Missä vika? Ja voiko se liittyä tuohon, että lagittaa (vaikka tehoja piisaa) ja että jumittuu joskus starting windows kohtaan ja vika korjaantuu vain muistikampojen paikkaa vaihtamalla (ja silläkään ei ihan heti).

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 07.12.2014, 23:55
Kirjoittaja Nik0-91
Santru kirjoitti:Edelliseen ongelmaani viitaten en ole päässyt vielä testaamaan uusilla muistikammoilla. Vähän tuohon edelliseen ongelmaan liittyen niin kone alkoi tänään lagittamaan aika paljon ja ei tietenkään myöskään käynnistynyt.

Voisiko syynä olla liian täysi C asema, johon on käyttis asennettu? Kyseessä on 120 gigan SSD ja kone väittää, että siinä olisi vain 5 gigaa vapaata tilaa. Silti kun katsoo paljonko nuo kansiot vievät tilaa niin niistä tulee vain 76 gigaa!? Ja niistä 76 gigasta 48 gigaa on Users -> Santru kohdan alla vaikka siellä on alle gigan verran tavaraa eli loput 48 gigaa on jotain piilotettuja tiedostoja?

Tuolla C asemalla ei siis ole mitään ylimääräistä kuin ehkä gigan tai parin verran ja silti se on ääriään myöden täynnä. Missä vika? Ja voiko se liittyä tuohon, että lagittaa (vaikka tehoja piisaa) ja että jumittuu joskus starting windows kohtaan ja vika korjaantuu vain muistikampojen paikkaa vaihtamalla (ja silläkään ei ihan heti).

SSD asemalla kannattaa ottaa järjestelmän palautus pois käytöstä, sillä vapautuu muutama giga tilaa.

Myös horrostila kannattaa ottaa pois käytöstä. Kirjoita käynnistä valikkoon cmd ja käynnistä se järjestelmänvalvojana. Kirjoita sitten kenttään ilman launausmerkkejä: "powercfg -h off" Tämän myötä pitäisi vapautua noin neljä gigatavua tilaa.

Myös ccleaner kannattaa ajaa ruksata vielä erikseen Windowsin virheraportit ja Windowsin tapahtumalokit kohdat.

Myös disk clean-up kannattaa tehdä. Klikkaa hiiren oikealla c asemaa ja valitse ominaisuudet. Sitten siitä avautuu valikko, jossa lukee disk clean-up tai levyn järjestely (en ole varma, mikä suomeksi). Odottele hetki. Tämän jälkeen valitse siivoa järjestelmätiedostoja kohta. Odottele taas hetki, kun Windows käy läpi niitä. Sitten tyhjennät niistä eniten tilaa vievät asiat.

Suosittelisin kuitenkin asentamaan Windowsin uudelleen ja katsomaan korjautuuko ongelma. Mikä emolevy sinulla on? Biosin päivitys voi nimittäin korjata joitakin ongelmia.

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 08.12.2014, 02:29
Kirjoittaja Kim
Santru kirjoitti:Kyseessä on 120 gigan SSD ja kone väittää, että siinä olisi vain 5 gigaa vapaata tilaa. Silti kun katsoo paljonko nuo kansiot vievät tilaa niin niistä tulee vain 76 gigaa!? Ja niistä 76 gigasta 48 gigaa on Users -> Santru kohdan alla vaikka siellä on alle gigan verran tavaraa eli loput 48 gigaa on jotain piilotettuja tiedostoja?

Tuolla C asemalla ei siis ole mitään ylimääräistä kuin ehkä gigan tai parin verran ja silti se on ääriään myöden täynnä. Missä vika?.

Et sä tuolla tavalla saa mitään ideaa mitä sielä kiintolevyllä oikeasti on omien tiedostojen lisäks. Lataa Treesize free vaikka (http://www.jam-software.com/treesize_free/) ja katso sillä. Google auttaa selvittämään mitä ne kaikki tilaa vievät on. Jos sielä esimerkiksi windowsin asettama "virtuaalinen ram" eli pagefile.sys niminen tiedosto vie paljon tilaa niin tiputa sen kokoa. Jos fyysistä ramia on 16gb tai enemmän niin 4096Mt on ihan toimiva. Jos vähemmän niin 8192Mt on hyvä. Alemmillakin saa toimivan, mutta nämä on varmatoimisia. Ohjeet: http://windows.microsoft.com/fi-fi/wind ... =windows-7.

Santru kirjoitti:Ja voiko se liittyä tuohon, että lagittaa (vaikka tehoja piisaa) ja että jumittuu joskus starting windows kohtaan ja vika korjaantuu vain muistikampojen paikkaa vaihtamalla (ja silläkään ei ihan heti).

Katso emolevyn ohjekirjasta miten ne muistikammat pitää slotteihin laittaa ja pysy siinä. Aja memtest86+ ja katso mitä se sanoo.

Kaikista eniten näiden lisäks suosittelisin myös asentamaan windowsin kokonaan uusiksi ja vaikkapa vieläpä esim. DBANilla tyhjätylle kiintolevylle.

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 08.12.2014, 13:51
Kirjoittaja Santru
Kiitos paljon neuvoista. Otin nyt alkuun pois käytöstä tuon horrostilan, joka vapautti 6 gigaa ja disk clean-upilla sain vielä hyvin lisää tilaa eli nyt on 25 gigaa vapaana.

Emolevy on ASrock Z77 pro3. En ole varma onko tuosta jotain ohjekirjaa olemassa minulla (voihan netistä tietty löytyä?).

En windowssin asentamiseen tai noihin muihin toimenpiteisiin vielä jaksanut ryhtyä, mutta katsotaan jos taas ongelmia alkaa ilmenemään. Ainakaan ei tällä hetkellä lagaa, mutta se starting windowssiin jumittuminen saattaa toistua johon voisi tosiaan auttaa sen windowssin uudelleen asentaminen.

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 13.12.2014, 10:58
Kirjoittaja Nik0-91
Santru kirjoitti:Kiitos paljon neuvoista. Otin nyt alkuun pois käytöstä tuon horrostilan, joka vapautti 6 gigaa ja disk clean-upilla sain vielä hyvin lisää tilaa eli nyt on 25 gigaa vapaana.

Emolevy on ASrock Z77 pro3. En ole varma onko tuosta jotain ohjekirjaa olemassa minulla (voihan netistä tietty löytyä?).

En windowssin asentamiseen tai noihin muihin toimenpiteisiin vielä jaksanut ryhtyä, mutta katsotaan jos taas ongelmia alkaa ilmenemään. Ainakaan ei tällä hetkellä lagaa, mutta se starting windowssiin jumittuminen saattaa toistua johon voisi tosiaan auttaa sen windowssin uudelleen asentaminen.

Kokeile vielä päivittää bios tuohon 2.10 versioon. Se voi parantaa muistien toimintaa ja koneen vakautta. http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Pr ... ad&os=BIOS

Valitse instant flash ja laita bios tiedosto muistitikulle. Käynnistä kone uudelleen ja mene biosiin [painamalla F2]. Sieltä advanced välilehti ja instant flash kohta. Tuosta lääkelaukusta saa ne ohjeet näkyviin.

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 24.12.2014, 22:37
Kirjoittaja nikozu
Elikkäs pitäs wlan verkkokortti ostaa pöytäkoneeseen, voisko joku linkata halvan ja hyvän jimmsistä?

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 29.12.2014, 13:07
Kirjoittaja Juba
nikozu kirjoitti:Elikkäs pitäs wlan verkkokortti ostaa pöytäkoneeseen, voisko joku linkata halvan ja hyvän jimmsistä?
Tulevaisuutta ajatellen kannattaa hommata semmoinen wlan-sovitin, joka tukee myös 5 GHz taajuutta, uutta AC-standardia. Hintaeroa edelliseen N-standardin sovittimiin ei käytännössä ole juuri lainkaan kaikken halvinta vaihtoehtoa lukuunottamatta, joten kannattaa valita AC. Listan halvin on tämä ja sitten hieman kalliimpi MB:n testivoittaja on tässä.

En ole kyseistä lehteä saati juttua lukenut, mutta kuvittelisin että todelliset nopeudet jäävät hieman alemmiksi luvatuista. Joka tapauksessa, epäilen että kovinkaan monella ei ole tarvetta noin suureen tiedosiirtoon wlanissa, kun varsinainen nettiyhteyskin harvoin on vielä nykyään montaa sataa megaa Suomessa. Kalliimmassa tulee mukana usb-jatkojohto, joka voi olla erittäin ratkaiseva pöytäkoneen kanssa. Maksimininopeutta tärkeämpää on luotettava yhteys. Takapaneelin muut kaapelit saattavat haitata signaalia ja jos kone on nurkassa pöydän alla lähellä seinää, kuuluvuus voi olla todella huono verrattuna pöydän päälle asetettuun sovittimeen. Jatkojohdon saa erikseen, mutta silloin hinnassa on enää vitonen eroa.

Näin ollen suosittelisin ostamaan tuon kalliimman. Pelikäytössä ei muutenkaan kannata turvautua halpaan wlan-tukiasemaan ja -sovittimeen, jos wlania on aivan pakko käyttää. Hyväkään sovitin ei siis välttämättä ole "hyvä", jos wlan-tukiasema on kuraa. Kaapeli on aina se varmin vaihtoehto.

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 02.02.2015, 22:43
Kirjoittaja Smaiiap
Onko tälläisella kokoonpanolla minkäänlaista mahdollisuutta saada rs3 toimimaan hyvin? Nytten siinä pääsee sisään ja lagi on järkyttävä vaikka grafiikat on minimillä.

Kuva

Jos on niin mitä pitäs tehdä ja mille? Kiitos.

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 03.02.2015, 19:00
Kirjoittaja Kaizu
Tuolla noita vaatimuksia: http://services.runescape.com/m=rswiki/ ... d_Settings

Voit noilla kokeilla jotenki parantaa mut tuskin auttaa paljoa: http://services.runescape.com/m=rswiki/ ... etup_Guide

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 16.02.2015, 22:49
Kirjoittaja Smaiiap
Ostin siis tässä uuden koneen ja nettiin mentäessä tää itkee joka kerta varmenteista yms shaissea! Käyttiksenä on win 8.1

Spoiler:
Kuva


E: jees, kellot viturallaan (Y)

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 18.02.2015, 01:09
Kirjoittaja Nekrawl
Vittuku tiedosto korruptoituut 24/7, kesken lollipelinki alkaa viskoo et joku tiedosto levis sielt ja pitää taas korjailla.
Kone käy levyn läpi melkein joka kerta uudestaan käynistettäessä, varmaa ikä ja kova rasitus (4v 24/7 käytös melkee) tehny kiintolevyl liikaa? Tiiä näist mitää.

Ja ei, ei ole viruksia tai muita herhiläisiä.

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 18.02.2015, 01:43
Kirjoittaja Jane
Mulla alkoi myös noin 4-5v vuotta vanha kiintolevy korruptoimaan tiedostoja ja eipä se jaksanut enää lopulta avata edes joitain kansioitakaan kunnolla (aina jouluna ja juhannuksena). Pikainen tsekkaus tämmösellä (ja samalla myös muut levyt tuli käytyä varmuuden vuoksi läpi); http://hddscan.com/

Toi on siis S.M.A.R.T. scannaus ja pitäis olla melkein kaikissa (ainakin) 2005 vuoden jälkeisissä kiintolevyissä mahdollinen suorittaa. Yksinkertaisuudessaan kertoo siis kiintolevystä onko siinä vikaa, ja jos on, niin missä/mikä. Itse sain vielä pelastettua tiedostot (mikä backuppaus muka?) rikkinäiseltä levyltä uudelle - vaati vain hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Mut sanoisin, et taitaa olla aika rip keikka toi sun levys - ota tiedostot talteen ja osta uus. Ja tarkista mahdolliset muut myös vastaavaisuuden varalta. Ja pelaa enemmän lole.

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 18.02.2015, 01:57
Kirjoittaja Nekrawl
Jane kirjoitti:Mulla alkoi myös noin 4-5v vuotta vanha kiintolevy korruptoimaan tiedostoja ja eipä se jaksanut enää lopulta avata edes joitain kansioitakaan kunnolla (aina jouluna ja juhannuksena). Pikainen tsekkaus tämmösellä (ja samalla myös muut levyt tuli käytyä varmuuden vuoksi läpi); http://hddscan.com/

Toi on siis S.M.A.R.T. scannaus ja pitäis olla melkein kaikissa (ainakin) 2005 vuoden jälkeisissä kiintolevyissä mahdollinen suorittaa. Yksinkertaisuudessaan kertoo siis kiintolevystä onko siinä vikaa, ja jos on, niin missä/mikä. Itse sain vielä pelastettua tiedostot (mikä backuppaus muka?) rikkinäiseltä levyltä uudelle - vaati vain hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Mut sanoisin, et taitaa olla aika rip keikka toi sun levys - ota tiedostot talteen ja osta uus. Ja tarkista mahdolliset muut myös vastaavaisuuden varalta. Ja pelaa enemmän lole.


Varmaan samasta syystä toi ei oo suostunu asentaa noit windows päivityksiä, samat 2 "tärkeetä" runnannu joka sammutuksen aikana eikä koskaan onnistunut. Latasin just jonku Windows Updater avustajanki viel mut ei silkää mee läpi.

Just vedin uuden dian :whip::

..

Back-uppaan teran pornoa ja muut saa mennä, tänks <3.

E:
Sellanen viel et minkälaist kannattais hommata tilalle?

500gb riittää kyl, asun semilähel mm. http://www.jimms.fi/ nii voisin vaik heti huome hakee uuden.

Koneen speksit o:

AMD Athlon II x4 640, 8gb ram, nvidia geforce gtx 650, emost en tiiä mist nyt nään kun en näist mitää muutenkaa tiiä. Ostaisin muuten uuden koneen mut lähen vähintää vuodeks intiin nii en viitti ostaa lojumaan turhaan, kunha lollia pystyy pelaa.

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 18.02.2015, 13:25
Kirjoittaja Nik0-91

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 18.02.2015, 23:36
Kirjoittaja Nekrawl
(y).

Tuo Nikon kovo nyt kiin konees ja kaikki toimii kuin jonne k-kaupassa. Kiitosta vain molemmille ~~

Kuva - Jane

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 14.03.2015, 14:28
Kirjoittaja Skopje
When I'm playing on my laptop whenever skype makes a noise all my sounds shifts from my headphones to my speakers for some reason.


Eli tämä, jos pistän skypen päälle/olen skypessä puhelussa, tietokoneen kaikki muut äänet ohjautuu läppärin kaiuttimiin eikä kuulokkeisiin. Olen kokeillut vaihtaa ääniasetuksista tietoliikenneyhteydet>Kun windows havaitsee tietoliikenneyhteyttä>älä tee mitään. Ei auttanut.

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 25.03.2015, 07:07
Kirjoittaja Kaizu
Skopje kirjoitti:
When I'm playing on my laptop whenever skype makes a noise all my sounds shifts from my headphones to my speakers for some reason.


Eli tämä, jos pistän skypen päälle/olen skypessä puhelussa, tietokoneen kaikki muut äänet ohjautuu läppärin kaiuttimiin eikä kuulokkeisiin. Olen kokeillut vaihtaa ääniasetuksista tietoliikenneyhteydet>Kun windows havaitsee tietoliikenneyhteyttä>älä tee mitään. Ei auttanut.


Katos mitä on Windowsin ääniasetuksissa default laite. Sit kokeilet tätä: http://community.skype.com/t5/Windows-d ... ue#M111980

Tuolta katot ja kokeilet noita kans ja sit siellä lopussa on toinen purkkaviritys: http://community.skype.com/t5/Windows-d ... ue#M272577

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 05.04.2015, 19:43
Kirjoittaja Gilgames
Kajarit ei pysy päällä, vain vilauttavat vihreää ja sitten pois. Onko tässä muuta ratkaisua kuin hommata uudet tilalle kun boottaus jne on testattu aiemmin jo?

Re: Pienet kysymykset tietotekniikasta III

ViestiLähetetty: 19.12.2016, 23:44
Kirjoittaja Kaizu