Otakuluola

Ennen kuin alat kävelemään kaupungilla, muista lukea kaupungin säännöt! Osa säännöistä lukee myös eri kaupunginosissa ilmoituksina.

Otakuluola

ViestiKirjoittaja unhola » 30.10.2008, 17:30

Yleiset

Ensinnäkin: tällä subfoorumilla saa postcountia normaalilla tapaa. Postailu on hyvästä ja rohkaistavaa, mutta tämän boardin kohderyhmä on asiasta oikeasti kiinnostuneet, joten asiasta välittämättömät voivat poistua. Ennakko-odotus on, että jos olet tänne boardille eksynyt, niin olet myöskin kiinnostunut aiheesta siinä määrin, että sinulla on jotain kiinnostavaa sanottavaa sekä mielipiteitä, eri asioista. Hyvässä hengessä kuitenkin mennään.

Toiseksi: tämä subfoorumi on tehty Animea, Mangaa ja kaikkea Japanilaiseen popkulttuuriin viittaavaa materiaalia ja siitä keskustelemista varten.

Toisinsanoen, seuraavat aihealueet ja niistä keskustelu ovat sallittuja:
- Anime
- Manga & Manwa yms. (Korealainen nimitys ja versio manga-tyylisistä sarjakuvista.)
- Anime/Manga-pohjainen fan-art, fanfics, kuvat, AMV:t, .gif:it yms.
- Cosplaying, -con-tapahtumat, miitit yms. - Aiheesta on yleinen keskustelutriidi, jossa keskustelua aiemmista kokemuksista yms. Uusia tapahtumia varten tehdään aiheita ajankohdan mukaisesti, ja näistä puhutaan irkin puolella etukäteen, joten "cossimiitti ensi viikolla?!" -triidejä ei tarvitse postailla erikseen. Coneja ja Cosseja (& miittejä) edeltävät triidit, ja niistä keskustelu laitetaan boardilla pysyviksi aiheiksi ajankohdan mukaan.
-...Sekä muuta, joka jollain tapaa soveltuu tänne postattavaksi, mitä ei kuitenkaan erikseen tuossa mainita. Bänditopicit ja muut voi edelleenkin postata ihan Teatteriaukiolle, oli J-bändi tai ei.

Säännöt:

- Ei spoilaamista. Mahdollisen varoituksen/jäähyn/bannin uhka, ei viedä toisten iloa spoilaamalla.
- Ei pornografiaa. Vaikka kyse onkin piirretystä materiaalista, ei k-18 tavaraa täällä suvaita. Ecchi-materiaalin postaaminen on sallittua tiettyyn pisteeseen asti, nyrkkisääntönä kuitenkin nollatoleranssi alastomuuden suhteen. Fanservice-poset ja muut ovat tervettulleita sarjakohtaisiin triideihin, sekä yleiseen pysyvään kuva/AMV/yms. -triidiin.
- Ei torrent/ware-linkkien postaamista. Streamattavat sivut ja niiden linkitys on tapauskohtaista, mutta jos linkkejä on pakko postailla, niin hoitakaahan ne siististi privassa mieluiten. (Periaatteessa lisensoimattomien animejen postailu linkkeineen ei ole rangaistavaa.)
- Ei spämmiä. Postata saa (ja pitää), mutta täysin järjetön spämmi ja muu ei ole suotavaa. Maalaisjärkeä käyttäen selviätte mitä mainioiten. Triidien bumppailu sallittua.


Topicien/viestien postaaminen:

- Uusia triidejä tehdessä on syytä muistaa hyvä alustus. 100% Wikipedia-pasteukset ei ole erityisen suotavia, sillä me ollaan täällä omasta mielenkiinnostamme. ( = Oletus on, että jaksatte panostaa sellaiseen mistä olette kiinnostuneita). Uutta Animea/Mangaa yms. käsittelevää triidiä postatessa on hyvä käsitellä: tarinan-, hahmojen- ja juonen -esittely, eri versiot ja tietoa niistä, niiden erovaisuuksista yms. (esim. onko sarja julkaistu vain mangana, animena, pelinä - ja että mitä eroa näillä on, jos on). Mainnittujen päätekijöiden, eli ns. sarjan esittelyn lisäksi voit tietenkin postata omat mielipiteet ja luoda keskustelua sarjasta. Muista kuitenkin olla erittäin varovainen spoilereiden kanssa. Tarinaa esitellessäsikin olisi hyvä jos varoittaisit spoilereista, jos niitä sinne eksyy.

- Lue vain ja ainoastaan alustus/tarinan esittely, jos et halua kohdata mahdollisia spoileri-yllätyksiä triidissä. Aloitusviesti on keskustelun aloittamisen ohella myös se, missä esitellään asia. Mitä pitemälle triidi etenee, sitä enemmän sarjaa käsittelevää keskustelua siinä myös todennäköisesti siis on. Keskustelu vapaata, joten sarjoista tietämättömiä on varoitettu spoilereista.

- Omalle aiheelle on turha vinkua liimoja. Bumppaamisen ja uusien keskustelujen virittämisen ollessa sallittua, ei edes ns. "isoille sarjoille" ja niiden topiceille tarvitse liimoja lykkäillä. Triidit eivät tällä foorumilla "vanhene" samalla tapaa, joten vapaassa hengessä postailua siis.

- Samassa aiheessa keskustelua kaikesta otsikon alle liittyvästä. Rautalangasta vääntäen tarkoitan seuraavaa: pääasiassa anime-sarjaa käsittelevä triidi, josta kuitenkin on manga, peli, yms. - keskustellaan myös läpi samaisessa yhdessä triidissä. Sama koskee myös kaikenlaisia parituksia, fanficcejä, teorioita, pohdintaa yms. Eli "IchigoXRukia" -triidejä ja sen tapaisia ei tarvitse Bleach-triidin lisäksi tehdä erikseen. (Vaikka aiheen laajuudesta riippuen sitä ei täysin välttämättä kielletäkkään). Keskustelu on kuitenkin otsikon aiheen sisällä täysin vapaata. Muistakaa että monipuolinen alustus johtaa parempaan triidiin. Elikkä, olkaa hyvät ja sisällyttäkää kaikki mahdollinwn info esim. mangasta, jos teette oman triidin anime-sarjasta, vaikka olisittekin nähneet ainoastaan animeversion. Laajaa romaania ei ole pakko tehdä, mutta asiasta kertominen ja mahdolliset eroavaisuudet eri versioiden välillä on syytä mainita.

- Olkaa erityisen varovaisia (spoilauksen kanssa) postatessanne kommentteja sellaisen sarjan tiimoilta, jota tuotetaan postaushetkellä koko ajan. Uusista jaksoista ja muista puhuttaessa, siis.

- Kuvia, .gifejä yms. postatessa, laittakaa isot kuvat/.gifit linkkeinä tai url-tägien väliin, lagisten koneiden omistavia suojellen.

- Spoilauksen ehkäisemiseksi laita spoilerit spoilertagien sisään.
Koodi: Valitse kaikki
[spoiler]Hirmuinen spoileri.[/spoiler]
unhola
Kaartilainen
Kaartilainen
Avatar
Kaartin upseeri
 
Viestit: 3694
Liittynyt: 28.04.2008, 23:43
Paikkakunta: Helsinki
IRC-nick: unhola

Paluu Runepolin kaupungin säännöt

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa