Aktiviteetti
Pyramid Plunder

Tämä minigame on vaarallinen, menetät tavarasi jos kuolet


Esittely:


Pyramid Plunder minigamessa ryöstetään Sophanemissa sijaitsevan pyramidin kammioiden aarteet käyttämällä Thievingin taitojasi. Jotkin kammioiden aarteista ovat niin arvokkaita, että Agility Pyramidin lähistöllä tutkimustyötään tekevä arkeolgi olisi kiinnostunut ostamaan niitä sinulta. Mutta pyramidia vartioiva vanha muumio ei luovu helpolla satoja vuosia vahtineista aarteistaan...

Tämän minigamen tiedetään myös olevan nopein paikka treenata kyseistä taitoa, mutta siitä lisää myöhempänä oppaassa.

Sisällysluettelo

  • Sijainti & vaatimukset
  • Pelin aloitus
  • Perusteet
  • Pelin pelaaminent
  • Thievingin treenaaminen
  • Experience taulukot
  • Hyödyt & palkinnot



  • Kuva


    Sijainti:

    Sophanemin kaupungissa, aivan etelässä (S) Kharidian aavikolla.


    Vaaditut taidot:

    Vähintään 21lvl thieving.


    Vaaditut questit:

    Sinun tarvitsee vain aloittaa Itchlarin's Little Helper-questi, mutta sen täydellinen suorittaminen on suositeltavampaa.


    Muut vaatimukset:

    Pharoa's Sceptren käyttäminen on suositeltavaa jotta pääsisit aina nopeasti takaisin minipelin pariin esim. pankitettuasi. Huomaa myös että Contact!-questin suoritettuasi voit käyttää Sophanemin pankkia.

    Peliä pelatessasi kannattaa käyttää mahdollisimman kevyttä varustusta (boots of lightness, spottier cape yms.) sillä minigamen aikana juostaan paljon.


    Pelin aloitus:

    Puhu Guardian Mummylle. Hän on yhdessä neljästä mahdollisesta sisäänkäyntikammiosta.




    Pelin pelaaminen:


    Perusteet

    Puhuttuasi Guardian Mummylle, hän siirtää sinut syvemmälle pyramidin uumeniin. Sinulla on viisi minuuttia aikaa tyhjentää hautakammioiden uurnat aarteista, ennen kuin teleporttaudut takaisin pyramidin ulkopuolelle. Jäljellä oleva ajan näet kuvaruudulle ilmestyvästä tiimalasista sekä aikamittarista sen alla.

    Hautakammioita on kaiken kaikkiaan kahdeksan. Se että mihin hautakammioon pääset varastelemaan, riippuu sinun thieving tasostasi. Ensimmäinen kammio vaatii 21lvl thievingin sisäänpäästäksesi, toinen kammio 31lvl jne.

    Jokaisessa hautakammiossa on 13 uurnaa, yksi kulta-arkku ja yksi hauta-arkku. Vain arkuista voi saada Pharoah's Sceptren. Uurnista löydät vain pottery-, ivory, stone- ja gold esineitä. Tarkan luettelon palkinnoista löydät oppaan lopusta. Kaikki aarteet voi myydä Agility Pyramidin lähellä kuljeksivalle Simon Templetonille.

    Kun haluat siirtyä seuraavaan hautakammioon, tutki mikä kammion neljästä ovesta vie seuraavaan. Kustakin kammiosta löytyy myös uloskäynti, mikäli haluat lähteä pyramidistä ennen kuin aika loppuu.

    Hautakammioiden tyhjentäminen & ansat

    Astuessasi hautakammioon saat olla heti varuillasi, sillä jokaista kammioon vievää käytävää koristavat seinäansat jotka eivät epäröi törkätä piikkejä kylkeesi havaitessaan sinut. Onneksi ansa on helppo purkaa väliaikaisesti klikkaamalla seinää ja valitsemalla "Pass speartrap"-vaihtoehto. Huomaa, että tämä ansa ei myrkytä sinua.

    Uurnat

    Nyt olet siis päässyt varsinaiseen kammioon jossa uurnat, arkku ja hauta-arkku odottavat tyhjentäjäänsä. Voit aloittaa uurnien tyhjentämisen klikkaamalla niitä.

    Huomaa, että jotkut uurnat sisältävät käärmeitä, jotka myrkyttävät sinut epäonnistuessasi. Voit kuitenkin välttää tämän ikävän yllätyksen tarkastamalla uurnan ensin käärmeistä "Check urn for snakes"-vaihtoehdolla. Jos uurna sisältää käärmeen, käärmeen pää ilmestyy uurnan aukosta, ja voit lumota sen huilullasi. Huilun saat ostettua Pollnivneachissa istuskelevalta käärmeenlumoojalta. Voit nyt tutkia uurnan rauhassa.

    Käärmeiden varalta tarkistaminen on suositeltavaa sillä saatu xp on täysin sama kummallakin tavalla ja vaikka tarkistamiseen kuluukin aikaa, kuluu sitä suhteessa vähemmän kuin suoraan paahtamisessa käärmeistä välittämättä, koska käärmeen osuessa kohdalle kuluu sinulta enemmän aikaa kuin uurnaa tarkistaessasi. Tarkistaminen on myös ekonomiselta kannaltaan suositeltavampaa, sillä näin ruokaa kuluu vähemmän.

    The Grand Gold Chest

    Tämä arkku sijaitsee kammion keskellä olevalla alustalla. Arkusta voit saada Pharoah's Sceptren, jonka takia se kannattaa aina tyhjentää jopa huonoimmista kammioista (omani sain 4. kammiosta).

    Arkku saattaa myös sisältää myrkyllisiä Scrabbeja jotka tekevät nopeaa vahinkoa sinuun. Tämän takia kannattaa avata arkku aina viimeisenä jotteivat Scarabit riistä henkeäsi.

    Sargophagus

    Jokaisesta huoneesta löytyy hauta-arkku ja sen sisällä oikeastaan aina muumio, mutta ei koskaan arvokasta tavaraa (käytännössä hauta-arkusta voisi tulla Sceptre, mutta tämä on erittäin harvinaista). Ja mikä pahinta, kun viimein onnistut pakenemaan muumion kourista, se jää hortoilemaan hautakammioon muiden pelaajien kiusaksi. Lisäksi vielä hauta-arkun avaamisesta saa strenght experienceä eikä thieving.

    En siis todellakaan suosittele hauta-arkun avaamista.




    Strategiat:

    Thievingin treenaaminen

    Pyramid Plunder on ehdottomasti pelin paras tapa thieving experinceä kaikille niille, joilla on 61 tai parempi thieving. Tässä pari esimerkkiä:

  • Kammiossa 6 on mahdollista saada ~140k experienceä tunnissa.
  • Kammiossa 7 on mahdollista saada ~180k experienceä tunnissa.
  • Kammiossa 8 on mahdollista saada jopa ~230k experienceä tunnissa.

    Nämä ovat tietenkin pyöristeltyjä lukuja, mutta niiden sanoma tulee varmasti selville.

    Varustautuminen

    On erittäin suositeltavaa käyttää mahdollisimman kevyttä varustusta. Jokainen lisäkilo hidastaa juoksuenergian latautumista, joka luonnollisesti tarkoittaa tunnissa saatavan experiencemäärän vähenemistä.

    Oheiseen kuvaan on kuvattu optimaalinen varustus, jota tulisi käyttää tätä minipeliä pelatessa.

  • Boots of Lightness - Nämä saappaat vähentävät -X kiloa painoasi. Saat ne Temple of Ikov-questin aikana.
  • Spottier cape - Tämä viitta vähentää painoasi -X kiloa. Voidaan korvata spotted capella (kts. Hunter).
  • Ladattu amulet of glory - Ei paina mitään, ja pääset nopeasti teleporttaamaan pankille. Huom. Käytä vain Pharoah's Sceptren kanssa!
  • Pharoah's Sceptre - Tällä teleporttaamalla pääset nopeasti takaisin treenauksen pariin pankittetuasi. Huom. Käytä vain ladatun amulet of gloryn kanssa!
  • Hanskat - Ei varmaa hyötyä, muuta eivätpä ne mitään paina.

    Reppu kannattaa täyttää ainoastaan ruualla (mieluiten lobsters, monkfishes). Super-anti poison kannattaa ottaa myös joukkoon. Voit toki ottaa mukaasi 1-2 super energy potionia, mikäli agilitysi on kovin matala (sanotaan vaikka alle 60).

    Älä ota mukaasi mitään muuta.

    Expaaminen

    Jokainen pelaaja ymmärtää, että ei viidessä minuutissa voi millään ehtiä koko pyramidia tyhjentämään. Joten keskitytäänkin kahden parhaan kammion tyhjentämiseen joihin pääset.

    Kuvitellaan että pääset viidenteen hautakammioon (vaatii 61lvl thievingin).

    • Juokse läpi kahden ensimmäisen kammion.
    • Avaa kolmannen kammion kulta-arkku ja jatka eteenpäin.
    • Ala tyhjätä neljännen kammion uurnia, kunnes aikaa on noin puolet jäljellä (älä hätäänny vaikka et ehtisikään tyhjentämään kaikkia uurnia). Avaa kulta-arkku ja jatka viidenteen kammioon.
    • Nyt sinulla pitäisi olla tarpeeksi aikaa rosvota kaikki viidenne kammion uurnat. Vaikka kulta-arkun avaamisen jäkeen jäisi vielä aikaa, niin ÄLÄ avaa hauta-arkkua. Arkusta hyppäävä muumio on TODELLA ärsyttävä muita pelaajia kohtaan ja sieltä arkusta ei oikeastaan koskaan tulee mitään hyvää!


    Tällä taktiikalla sinun pitäisi saada mahdollisimman nopeaa thieving experienceä Pyramid Plunderista. Soveltaminen on sallittua ja lähes suositeltavaa. Jokainen löytää varmasti oman tyylinsä, mutta ainakin minä käytän edellä mainittua taktiikkaa kammioissa kuusi ja seitsemän.


    EXP taulukot:

    Alta löydät saatavat experiencet kussakin kammiossa. Huom. Sargophaguksen avaamisesta saat thievingin sijaan strenght experienceä.

    HautakammioUurnaUurnan tarkistaminen käärmeistäThe Grand Gold ChestStrenght EXP Sargophaguksen avaamisesta
    160304020
    2100605030
    31407010050
    420010014070
    5300150200100
    6450225300150
    7675337450225
    8825462550275


    Hyödyt ja palkinnot:

    Aarteiden varastamisesta saat pelin nopeinta thieving experienceä. Varastetut aarteet taasen voit käyttää joko Sceptren ladataamiseen tai voit myydä ne Simon Templetonille Agility Pyramidin lähistöllä.


    KuvaNimiHinta
    KuvaIvory Comb50
    KuvaPottery scarab75
    KuvaPottery statuette100
    KuvaStone seal150
    KuvaStone scarab175
    KuvaStone statuette200
    KuvaGold seal750
    KuvaGold scarab1000
    KuvaGold statuette1250


    Pharoah's Sceptre

    Maaginen sauva, jota kaikki tämän minipelin pelaajat havittelevat. Sauvalla on kolme teleportaatiokertaa, joidenka jälkeen se pitää ladata uudelleen antamalla ryötämiäsi aarteita takasin Guardian Mummylle.

    Sauvalla voi teleportata seuraaviin kohteisiin:

  • Jalsavrah = Pyramid Plunder
  • Jaleustrophos = Agility Pyramid
  • Jaldraocht = Desert Treasure pyramidi

    Tehnyt: Finwest, apuna Acorith. Muokkailua by Kuivahko. Uudet kuvat by Ärmätti.

    Kuva

    Muokattu viimeksi: 14:10 22.01.2012