Aktiviteetti
Pest Control

Tämä minigame on turvallinen, et menetä tavaroitasi jos kuolet

Esittely:

Pest Control on combat-skillien treenaamiseen perustuva minipeli. Yhteen erään mahtuu enintään 25 pelaajaa, joiden tehtävänä on tuhota neljä portaalia ja suojella Void Knightia portaaleista tulevilta pest-monstereilta.

Kuva

Sijainti:

Pest Control sijaitsee Void Knight Outpostilla, jonne pääsee Port Sarimista. Squire odottelee laivansa kanssa sataman länsiosassa, aivan The Lady Lumbridge -aluksen vieressä. Käytä "Travel" -toimintoa Squireen, päästäksesti Void Knight Outpostille. Vaihtoehtoisesti voit teleportata sinne suoraan Void Knight Sealilla, jonka voit saada tästä aktiviteetista.

Kuva

Vaaditut taidot:
Novice laituri: lvl 35
Intermediate laituri: lvl 70
Veteran laituri: lvl 100

Vaaditut tavarat:
  • Mahdollisimman hyvät suojat ja ase.

Pelin aloitus:

Pest Controllilla on kolme eri lauttaa, jokainen eritasoisia pelaajia varten. Korkeatasoisemmilla lautoilla on voimakkaampia vihollisia, mutta niillä saa myös enemmän pisteitä.
  • Novice, eli helppoon tasoon tarvitaan 50+ combat.
  • Intermediate, eli keskivaikeaan tasoon tarvitaan 100+ combat.
  • Veteran, eli vaikeaan tasoon tarvitaan 150+ combat.
Kun lautalla on vähintään viisi pelaajaa, peli alkaa automaattisesti kolmen minuutin odotuksen jälkeen. Jos lautalla on 25 pelaajaa tai enemmän, peli alkaa välittömästi.

Kuva

Pest Controllin pelialue

Oheisesta kartasta saat hieman esimakua pelialueesta. Karttaan on merkitty portaalien ja Void Knightin sijainti.

Kuva

Pelin pelaaminen:

Erä alkaa, kun lautta rantautuu saarelle. Squire hoputtaa pelaajia auttamaan Void Knightia. Pelin tavoitteena on tuhota portaalit, joista pestit tulevat. Tämä on mahdollista kahdella tavalla: tuhoamalla kaikki portaalit hyökkäämällä niihin tai pitämällä Void Knight elossa 20 minuutin ajan. Peli päättyy tappiollisesti, jos Void Knight kuolee ennen kuin jompi kumpi on tapahtunut.

Kuva

Portaalit

Portaaleja suojaa kilpi, joka tekee niistä immuuneja pelaajien hyökkäyksille. Tämän takia pelaajien pitää odottaa, että Void Knight ehtii poistamaan niiden suojauksen, yksi kerrallaan. Kun suojaus on poistettu, pelaajat pystyvät hyökkäämään portaalin kimppuun ja tuhoamaan sen.

Kuva

Chattiin tulee ilmoitus aina, kun kilpi on murrettu.

Kuva

Portaalit, niiden elämäpisteet, sijainti, sekä mahdollinen immuunisuus näkyvät ruudun vasemmassa yläkulmassa. Tumma ympyrä tarkoittaa kilpeä, punainen rasti tarkoittaa tuhottua portaalia ja värillinen ympyrä tarkoittaa haavoitettavaa portaalia.

Kuva

Void Knight

Myös Void Knightiä täytyy suojata. Hänen ympärilleen teleporttailee shiftereitä, jotka täytyy tappaa mahdollisimman nopeasti. Myös pestit, jotka pystyvät ampumaan kaukaa, koittavat tappaa Void Knightia.

Kuva

Vasemmassa yläkulmassa taas näkyy, kuinka paljon Void Knightillä on elämäpisteitä, kuinka paljon olet tehnyt damagea ja kuinka kauan erää on vielä jäljellä. Jos et saa tehtyä erän aikana yli 500 damagea, et saa palkintoja.

Kuva

Pestit

Kuva Nimi Combat lvl Tietoa
Kuva Brawler 76, 96, 120, 140, 160 Brawlerit ovat voimakkaita meleen käyttäjiä, joiden lävitse ei voi juosta. Heikkous fire spellit.
Kuva Defiler 70, 90, 110, 130, 150 Defilerit käyttävät ranged-hyökkäyksiä. Ne pystyvät ampumaan hyvinkin kaukaa vihollistaan. Heikkous meleen stab-tyyli.
Kuva Ravager 52, 68, 84, 100, 116 Ravagereiden tehtävänä on tuhota portteja ja barrikaadeja, jotta muut pestit pääsevät niiden ohi. Heikkous water spellit.
Kuva Shifter 76, 84, 112, 134, 154 Shifterit pystyvät teleporttailemaan kohteidensa luo. Sen takia ne ovat yleensä ensimmäisenä Void Knightin kimpussa. Heikkous fire spellit.
Kuva Spinner 60, 74, 92, 110, 128 Spinnereiden tehtävänä on parantaa portaaleja, joten ne kannattaa tappaa aina ensin portaaleja tuhotessa. Jos portaalit hajoavat ja spinner on vielä elossa, lähellä olevat saavat myrkytyksen. Heikkous air spellit.
Kuva Splatter 60, 80, 100, 120, 140 Splattereiden erikoisuus on "itsetuho". Ne siis tappavat itsensä vaikkapa portin lähellä, jolloin portti hajoaa. Jos tapat splatterin, juokse välittömästi alta pois, sillä kuollessaan ne tekevät paljon damagea. Heikkous earth spellit.
Kuva Torcher 74, 86, 114, 136, 156 Torcherit käyttävät magic-hyökkäystä, ne ovat siis melkein samanlaisia kuin defilerit. Heikkous ranged tyylin heittoaseet

Strategiat:

Pest Controllissa on oikeastaan kaksi "pääryhmää", kummallakin oma tehtävä. Eli voit valita kumpaa teet, suojeletko Void Knightia, vai tuhoat portaaleja.

Jos suojaat Void Knightia, voit olla hänen lähellään ja tappaa kaikkia vihollisia, jotka hyökkäävät häntä.

Portaalien tuhoajat tuhoavat portaaleja. He voivat samalla koittaa estää pestejä pääsemästä portaalia kauemmas, jolloin suojaajilla ei ole niin paljoa työtä. Portaalit koitetaan tietenkin tuhota mahdollisimman nopeasti, jotta pestejä ei tulisi enempää ja peli päättyisi nopeammin.

Tärkeää muistettavaa
  • Tuhoa kaikki 4 portaalia mahdollisimman nopeasti.
  • Kuollessasi palaat veneelle, jolta voit juosta suoraan takaisin taistelemaan. Tästä syystä ruokaa ei välttämättä tarvitse.
  • Tee vähintään 500 damagea palkintojen vuoksi.
  • Sulje aina ovet. Voit myös korjata niitä, jos tahdot. Korjaamisesta saat 50 damage-pistettä.

Peliin liittyvät strategiat

• Portaalit

Tuhotkaa portaalit mahdollisimman nopeasti. Kun kaikki portaalit on tuhottu, erä loppuu.

• Void Knight

Jos Void Knight kuolee, peli on menetetty. Hänellä on suositeltavaa olla vähintään neljä (4) hyvätasoista suojaajaa. Jos tuntuu, että Void Knightia suojelee jo tarpeeksi moni, niin mene vaikkapa tappamaan Defilereita ja Torchereita porttien läheisyyteen.

• Pestit

Jos tapat riittävän määrän pestejä tai tuhoat portaaleita, Void Knightit palkitsevat sinut. Aluksi kannattaa ehkä tappaa muutama pest, jotta saisit tehtyä riittävästi damagea. Sen jälkeen vain portaalien kimppuun. Void Knightin suojelua ei silti saa unohtaa, ellet ole serverissä, jossa on paljon "hyviä pelaajia".

Pestejä tappaessa sinulla on pieni mahdollisuus saada ylimääräisiä commendationeja tai Void Knight sealeja.

• Portit ja barrikaadit

Jotkut pestit tuhoavat ja aukovat tietä muille pesteille. Porttien ja barrikaadien tehtävänä on suojella Void Knightia pesteiltä, mutta jos ne ovat rikki, pestit pääsevät vapaasti kulkemaan.

On kaksi vaihtoehtoa pysäyttää pestit:

Joko astut pestien eteen portin kohdalla, jolloin ne pysähtyvät taaksesi/eteesi jonoon. Sen jälkeen voit tappaa ne yksi kerrallaan. Toinen vaihtoehto on yrittää korjata portteja haloilla, joita saat saarella löytyvistä halkokasoista.

• Tornit

Torneista on hyvä ampua magicilla ja rangedilla. Vain Shifterit voivat teleportata torneihin, mutta niiden hoiteleminen ei varmasti ole ongelma. Defilerit ja torcherit voivat tosin tulittaa sinne, ja jos splatter pääsee tornin seinämään kiinni ja kuolee siinä, otat damagea.

Hyödyt ja palkinnot:

Aina kun voitat erän ja saat tehtyä sen aikana riittävästi damagea, saa commendations-pisteitä, joilla voi ostaa palkintoja. Pisteitä voi olla kerrallaan korkeintaan 1000.

Pisteitä saat seuraavan listan mukaan:
  • Novice: 2 pistettä.
  • Intermediate: 3 pistettä.
  • Veteran: 4 pistettä.
Kun olet mielestäsi kerännyt sopivan määrän pisteitä, voit vaihtaa ne palkintoihin. Se onnistuu Void Knightien kautta, joita liikuskelee ympäri Outpostia. Käytä "Exchange" -toimintoa Void Knighteihin, jolloin aukeaa palkintovalikko.

Combat-taidot

Commendation-pisteillä voit saada xptä combat-taitoihin, jotka ovat 25+.
  • Saatu xp-määrä riippuu omasta levelistäsi ja valitsemastasi taidosta. Palkintonäytössä näkyy kuinka paljon xptä saat yhdellä pisteellä.
  • Jos käytät 10 pistettä kerralla skilleihin, saat 1% enemmän xptä.
  • Jos käytät 100 pistettä kerralla skilleihin, saat 10% enemmän xptä.
Void Knight armorit

Void Knight armourit ovat hybrid-varusteita, joiden ostaminen vaatii vähintään 42 attack, strength, ranged, magic, defence, constitution ja 22 prayer. Void-varusteiden statseja voi parantaa armour patcheilla, jolloin siitä tulee superior-versio. Yksi armour patch kuluu jokaiseen varusteeseen. Jos omistat koko armour-setin* sekä jonkun kypärän, saat niistä bonuksia eri taitoihin:
  • Void melee helm: +10% melee tarkkuuteen ja damageen.
  • Void mage helm: +30% magic tarkkuuteen ja damageen.
  • Void ranger helm: +10% ranged tarkkuuteen ja damageen.
* Settiin kuuluu kolme seuraavista: Void knight top, Void knight robe, Void knight gloves, Void knight deflector.

Jos pelaaja on saanut conquestissa vähintään 1250 rankingin, hän pystyy ostamaan Void knight deflectorin. Deflectioria ei pysty parantamaan armour patcheilla.

The Void Stares Back questin jälkeen on mahdollista saada elite void knight top ja elite void knight robe, joiden statsit ovat tavallisia versioita paremmat. Nämä voi saada puhumalla Commodore Tyrille, jos hänelle antaa kyseisen varusteen tavallisen version ja 100 pistettä varustetta kohden. Elite void knight roben saa The Void Stares Back questista ilmaiseksi. Armour patchit toimivat myös elite-versioihin.

The Void Stares Backin jälkeen on myös mahdollista ostaa Jessica's sword, joka on off-hand-versio Korasi's swordista.

Kuva Nimi Pistevaatimus
Kuva Void Knight mace 250
Kuva Void Knight top 250
Kuva Void Knight robe 250
Kuva Void Knight gloves 150
Kuva Void knight melee helm 200
Kuva Void knight mage helm 200
Kuva Void knight ranger helm 200
Kuva Void knight armour patch 200
Kuva Void Knight Deflector 250
(1250 conquest ranking)
Kuva Jessica's sword 350
(The Void Stares Back)

Void Knight sealit

Void sealit ovat melko hyvä ase pestejä vastaan. Sitä pidetään joko amuletin paikalla, tai inventoryssa. Kun se aktivoidaan pelissä "rub"-vaihtoehdolla, se aiheuttaa 800-1000 vahinkoa lähellä oleviin pesteihin. Sealia voi käyttää myös Void Knight Outpostiin teleporttaamiseen. Nämä molemmat toiminnot kuluttavat yhden latauksen. Sealeissa on 8 latausta. Kun kaikki lataukset on käytetty, seal tuhoutuu.

Kuva Nimi Pistevaatimus
Kuva Void seal 10

Paketit

Commendation pisteillä voi ostaa myös herb-, ore- ja seed-paketteja, joista saa satunnaisen määrän esineitä. Herb-paketti maksaa 30 pistetta, kun taas ore- ja seed-paketit maksavat 15 pistettä.

Charmit

Pisteillä voi myös ostaa Ravager-, Shifter-, Spinner- ja Torcher charmeja Summoningin kehitystä varten, 2 pistettä kappale. Näitä charmeja ei saa mistään muualta.

Hybrid-kengät

Jokaisen voitokkaan pelin jälkeen sinulla on pieni mahdollisuus saada lvl 85 hybrid-kengät, joita voit käyttää vain aktiviteeteissa. Voit valita joko battlemage, trickster tai vanguard. Mitä enemmän pelejä pelaat, sitä isompi todennäköisyys sinulla on saada nämä kengät. Keskimäärin ensimmäisten kenkien saaminen vaatii noin 500 voitokasta peliä.

Tehnyt: Napero, Yubel korjaili rakennetta. Uudet exp kaavakkeet by Rokkikenguru
Päivityksiä ja korjailua: Voya, Possu otti uudet kuvat
Kuva

Muokattu viimeksi: 22:25 22.09.2016