Lore
Menaphite Pantheon

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva KuvaKuva



Yleistä tietoa Menaphite Pantheonista

Kuva

Menaphite Pantheon on aavikolla toimiva jumalista koostunut ryhmä, johon kuuluu kahdeksan jumalaa. Heistä pääjumalia ovat Tumeken ja Elidinis. Icthlarin ja Amascut, heidän lapsensa, eivät ole täysivahvuisia jumalia, vaan ovat puolijumalia. Loput Desert Pantheonin jäsenet, eli Het, Apmeken, Crondis ja Scabaras, ovat vielä sitäkin heikompia. Hekään eivät ole täysiä jumalia, ja ovat kaikista heikoin jumaluuden aste - osa kuolevaisistakin yltää heidän tasolleen. Heidän uskotaan olevan Tumekenin osia, jotka syntyivät hänen räjähdyksensä jälkeen - heidän tehtävänään on auttaa Tumekenia Kharidianin hallitsemisessa.

Menaphitet ovat Menaphite Pantheonin jumalia seuraava kansa.

Tumeken

Kuva

Perustietoa

Suuntaus: Aurinko ja valo
Sukupuoli: Mies
Jumaluusaste: 5
Eläinmuoto: Petolintu
Seuraajat: Kharidianin asukkaat
Tunnus:
Kuva

Yleistä

Tumeken saapui Gielinoriin toisen kauden alkupuolella ja valitsi nykyisen aavikon paikalla olleen alueen omakseen ja nimesi sen Kharidianiksi. Siellä hän tapasi Elidiniksen ja he rakastuivat toisiinsa. He saivat kaksi lasta: Icthlarinin ja Amascutin.

Kun mahjarratit siirtyivät Kharid-Zaros-sodan aikana Zaroksen puolella ja aloittivat suuren hyökkäyksen Kharidianiin, menaphitejoukoilla ei ollut mitään mahdollisuuksia voittaa heitä. Tällöin Tumeken tuli henkilökohtaisesti paikalle. Hän tiesi, että jos mahjarrateja ei pysäytettäisi, he valloittaisivat koko Kharidianin. Tumeken sanoi paikalla olleille menaphiteille, että heidän piti tehdä uhraus muiden Kharidianin asukkaiden puolesta. Tämän jälkeen hän nosti kätensä ilmaan, jolloin hänen ruumiinsa tuli yhä kirkkaammaksi, kunnes lopulta hän räjähti. Räjähdys tappoi suurimman osan mahjarrateista, mutta aavikoitti samalla Kharidianin melkein kokonaan. Tumekenin uhraus pysäytti Zaroksen joukkojen hyökkäykset, sillä aavikoitunut alue ei ollut valloittamisen arvoinen.

Tumekenin kohtaloa ei tiedetä tarkkaan. Uskotaan, että Tumeken hajosi neljään osaan räjähdettyään: Hetiin, Apmekeniin, Crondikseen ja Scabarasiin. Tälle ei kuitenkaan ole toistaiseksi varmoja todisteita. Menaphoslaiset uskovat, että Tumeken on vain nukkumassa. Menaphitet ovat kehitelleet tarinan, jonka mukaan Tumeken loi edellä mainitut neljä vähäisempää jumalaa unensa aikana. Tämän tarinan voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

Elidinis

Kuva

Perustietoa

Suuntaus: Hedelmällisyys ja kasvu
Sukupuoli: Nainen
Jumaluusaste: 5
Eläinmuoto: Virtahepo
Värit: Keltainen ja sininen
Seuraajat: Kharidianin asukkaat, erityisesti Nardahin asukkaat
Tunnus:
Kuva

Yleistä

Elidinis saapui Gielinoriin toisen kauden alkupuolella ja rakastui Tumekeniin ja sai hänen kanssaan kaksi lasta. Kharidianin läpi kulkeva Elid-joki on nimetty hänen mukaansa ja hän on myös todennäköisesti luonutkin sen. Hän on laittanut kolme henkeä pitämään huolta joesta.

Elidinis oli Saradominin ystävä jumalasotien aikana ja Saradoministiset velhot antoivat Elidiniksen seuraajille ystävyyden osoituksena golemeita, joista oli hyötyä sekä työnteossa että puolustuksessa.

Tarina Nardarinesta

"Nardarine oli kotoisin aavikosta pohjoiseen olevasta Saradomistisesta kaupungista. Se oli jumalasotien aikaa, jolloin Saradomistit ja Zamorakin seuraajat olivat sodassa keskenään. Useimmat ihmisasukkaat menehtyivät, mutta Nardarine älysi paeta ennen kuin taistelu ehti pahenemaan. Hän päätyi aavikolle ja oli yksin. Hän rukoili Saradominia, mutta Saradomin murehti taktisen aseman menetystä enemmän kuin yhden pienen ihmisen kohtaloa.

Nardarine vaelteli aavikkojumalien alueelle ja Elidinis kuuli hänen rukouksensa. Hän sääli Nardarinea ja antoi hänelle vettä. "Oi suuri jumalatar", Nardarine huudahti. "En halua olla enää mukana jumalien sodissa, he ovat aiheuttaneet minulle jo tarpeeksi ongelmia. Haluan vain rauhallisen elämän jossain." Elidinis vastasi: "Toteutan toiveesi sillä ehdolla, että lupaat vannoa uskollisuutta ja kunnioitusta minua kohtaan ikuisesti. Teen näin myös kaikille jälkeläisillesi niin kauan kuin hekin vannovat uskollisuutta ja kunnioitusta minua kohtaan." Nardarine vastasi: "Jos annat minulle turvallisen kodin, jossa on ruokaa ja vettä, tekisin näin varmasti. Se on enemmän mitä kukaan jumala on tehnyt minulle."

Sitten Elidinis loi lähteen Nardarinen jalkojen juureen ja toi kiven hiekan alta, jotta hänellä olisi jotain johon rakentaa. Hän kutsui kameleita, joilla oli useita käyttötarkoituksia ja maistuivat herkullisilta kebabeissa. Sitten hän antoi patsaan itsestään, jota hän voisi palvoa. Nardarine rakensi kotinsa ja pian jumalasodista tuli lisää pakolaisia. Nardarine antoi heidän jäädä, kunhan he tekivät saman valan jonka hän oli tehnyt. Näin syntyi Nardahin kaupunki ja Nardarine eli loppuelämänsä luomassaan rauhallisuudessa."

Vala uskollisuudesta ja kunnioituksesta kulki Nardahissa sukupolvesta toiseen tuhansien vuosien ajan, mutta viidennellä kaudella se alkoi pikkuhiljaa unohtumaan ja ihmiset eivät kunnioittaneet Elidinistä yhtä paljoa. Vuonna 169 eräs Saradominin oppeja levittävä henkilö tuli Nardahiin ja käännytti heitä Saradomistisiksi. Hän ei kunnioittanut Elidinistä ollenkaan ja sai ihmiset jopa heittämään hänen patsaansa pois. Elid-joen henget suuttuivat tästä ja tappoivat hänet sekä lopettivat Nardahin vedentulon. Seikkailija sai selville mistä vedenpuute johtui ja sai Nardahin asukkaat takaisin vanhoille tavoilleen, jolloin henget antoivat vedentulon takaisin.

Icthlarin

Kuva

Perustietoa

Suuntaus: Kuolema
Sukupuoli: Mies
Jumaluusaste: 6
Eläinmuoto: Koira
Seuraajat: Kharidianin asukkaat, erityisesti Sophanem
Tunnus:
Kuva

Yleistä tietoa Icthlarinista

Icthlarin on kuoleman jumala ja yksi tärkeimmistä Menaphite Pantheonin jäsenistä. Hän syntyi Tumekenille ja Elidinikselle toisen kauden alkupuolella. Kun Tumeken ja Elidinis toivat aavikolle elämää, Icthlarinin tehtävänä oli huolehtia kuolleista. Hänen työnsä ei kuitenkaan ollut aiheuttaa kuolemaa, vaan huolehtia kuolleiden ihmisten sieluista ja viedä ne manalan läpi tuonpuoleiseen ikuiseen lepoon. Hän toimii tässä yhteistyössä Deathin kanssa, joka tuo sielut hänelle.

Toisella kaudella Kharidian oli oli sodassa Zaroksen kanssa ja häviämässä. Tällöin Icthlarin meni etsimään apua Gielinorin ulkopuolelta. Hän löysi mahjarratit Freneskae-planeetalta ja kutsui heidät Gielinoriin auttamaan sodassa. He suostuivat, ja heidän ansiotaan Icthlarin onnistui häätämään Zaroksen joukot Kharidianin pohjoisreunalle asti. Mahjarratit kiehtoivat Icthlarinia, koska he elivät kuoleman avulla - uhrasivat aina yhden omistaan tietyn ajan välein, jotta muut saisivat elää.

Mahjarratit toimivat Icthlarinin palvelijoina kuolevaisten keskuudessa. He tulivat paikallisille tunnetuiksi nimellä Ankarat Tuomitsijat (Stern Judges). Yksi näistä mahjarrateista oli Sliske. Sliske harjoitti nekromaniaa, jota Icthlarin ei sallinut. Sliske ei suostunut poistamaan epäkuolleita kätyreitään Icthlarinin pyynnöstä, jonka takia hän joutui tekemään sen väkisin. Heidän suhteensa olivat huonot tämän välikohtausken jälkeen vielä nykypäiväänkin asti.

Kun Icthlarin sai ajettua Zaroksen joukot Kharidianin pohjoisrajalle, mahjarratit pettivät hänet ja siirtyivät Zaroksen puolelle. He ajoivat menaphitet etelään suurella ylivoimalla. Zaroksen joukot pysähtyivät vasta sitten, kun Tumeken uhrasi itsensä ja aavikoitti samalla lähes koko Kharidianin. Icthlarin kertoi tämän jälkeen menaphiteille, että Tumeken oli vain vaipunut syvään uneen - tämän tiedon tarkkaa totuutta ei kuitenkaan tiedetä.

Icthlarin sisar Amascut oli näihin aikoihin tullut mahjarrateihin liittyvästä syystä hulluksi ja alkanut aiheuttamaan tuhoa, sekä fyysistä että henkistä. Hän ei halunnut vain tappaa ihmisiä, vaan tuhota jopa heidän sielunsa. Hän lähetti manalaan hirviöitä tuhoamaan sieluja ennen kuin ne pääsisivät tuonpuoleiseen. Icthlarinin täytyy suojella sieluja joka kerta, kun ne menevät manalan läpi tuonpuoleiseen. Hirviöiden takia se on paljon aikaa vievämpää, eikä hänellä ole sen takia aikaa keskittyä Kharidianin asukkaisiin tai pysäyttää siskoaan.

Vuonna 169 viidennettä kautta, Amascut oli hypnotisoinut Seikkailijan varastamaan ruukun, jonka avulla Amascut aikoi tuhota ylipappi Klenterin sielun. Icthlarin huomasi tämän ja vapautti Seikkailijan hypnoosista ja sai hänet korjaamaan virheensä.

Kuva

Kuudennella kaudella Icthlarin huomasi, että Death ei ollut hoitanut hommiaan - hän vaikutti kadonneen kokonaan. Ilman Deathia sielut eivät päässeet irti ruumiistaan, eikä Icthlarin pystynyt saattamaan niitä manalan läpi tuonpuoleiseen. Deathin apulaiset pystyivät myös hoitamaan Deathin hommia, mutta he olivat paljon hitaampia. Tämän takia Icthlarinin piti tulla maan päälle auttamaan heitä toimittamalla sielut heidän luokseen irrotettavaksi.

Kuva

Icthlarin aisti eräässä kuolemantapauksessa kuitenkin jotain poikkeavaa. Seikkailija olikin paikalla tutkimassa asiaa. Icthlarin tajusi Seikkailijan tutkimusten pohjalta, että Sliskellä täytyi olla osuus tässä - hän oli yrittänyt saada kääntämään jumalat toisiaan vastaan murhalla. Pian tämän jälkeen Slisken lähettämät epäkuolleet yllättivät heidät. He löysivät niiltä laatikon, jossa oli viesti Sliskeltä - kutsu hänen "suureen ylösnousemukseensa". Icthlarin ei luottanut Sliskeen, mutta viesti kertoi, että Sliske oli kidnapannut Deathin. Hänellä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin hyväksyä kutsu.

Kuva

Icthlarin saapui huoneeseen, jossa monet muut jumalat odottivat häntä. Icthlarin tajusi, että heidätkin oltiin manipuloitu tulemaan sinne. Hän yritti saada muut tajuamaan, että Sliske yrittää huijata ja manipuloida heitä, mutta he eivät kiinnittäneet hänen varoituksiinsa paljoa huomiota - he pitivät häntä paljon itseään alempiarvoisena.

Kuva

Sliske saapui pian ja otti häkissä olevan Deathin esille. Hän uhkasi tappaa hänet, jos joku jumalista yrittäisi kajota häneen. Sliske aloitti kilpailun, jossa eniten jumalia tappanut henkilö saisi Jasin kiven. Kukaan heistä ei kuitenkaan tarttunut syöttiin välittömästi, joten Sliske päätti tehdä ensimmäisen liikkeen tekemällä voimakkaan hyökkäyksen Icthlariniin ja vapauttamalla dragonkinin. Kun muut jumalat poistuivat paikalta, Icthlarin käytti suojaa suojatakseen itseään ja Seikkailijaa dragonkinin hyökkäyksiltä sillä välin, kun Seikkailija kävi avaamassa häkin. Dragonkinin hyökkäykset olivat hänelle kuitenkin liian voimakkaita, eikö hän pystynyt ylläpitämään suojaa kauaa. Death teleporttasi heidät pois juuri ajoissa.

Icthlarin palasi välikohtauksen jälkeen takaisin töihinsä manalaan.

Amascut

Kuva

Perustietoa

Suuntaus: Tuho (ennen jälleensyntyminen)
Muut nimitykset: Devourer, wanderer, Sumona
Sukupuoli: Nainen
Jumaluusaste: 6
Eläinmuoto: Leijona
Seuraajat: Pieni ryhmä Menaphiteja, Jabari
Tunnus:
Kuva

Yleistä

Amacut on Elidiniksen ja Tumekenin lapsi. Hän oli alkuaikoinaan jälleensyntymisen jumala. Silloin hän seisoi Icthlarinin rinnalla manalan porteilla ja tarjosi kaikista arvollisimmille mahdollisuuden jälleensyntyä tai jatkaa tuonpuoleiseen. Tämä kuitenkin muuttui mahjarratien saapumisen aikoihin.

Kun Kharidian oli sodassa Zaroksen kanssa, Amascut oli mennyt Icthlarinin kanssa Freneskaeen pyytämään mahjarrateilta apua. Siellä he pääsivät näkemään mahjarratien rituaalin, jossa he uhrasivat yhden omistaan. Amascut kauhistui tästä ja käveli heidän kylästään pois, kohti tulivuorta, jossa asui vanhin jumala Mah. Hieman sen jälkeen kun Amascut oli mennyt tulivuoreen, sieltä kuului voimakas karjaisu. Ei tiedetä tapahtuiko Amascutille jotain, mutta hänen luonteensa alkoi muuttumaan näihin aikoihin.

Amascutista tuli pikkuhiljaa tuhoisa ja hän alkoi tuhoamaan omia temppeleitään, sekä seuraajiaan. Amascutin viimeiset papittaret langettivat Amascutin päälle kirouksen, jonka takia Amascut ei enää pystyisi hallitsemaan toisia pitkiä aikoja, hänen nimensä unohdettaisiin eikä hän pystyisi enää saamaan uskollisia seuraajia. Amascut ei ole kuitenkaan täysin unohtunut, koska hänen pahat tekonsa muistetaan. Kostoksi tästä Amascut muutti kaikki papittaret omaksi muodokseen, eli kissoiksi. Icthlarin antoi näille kissoille kuolemattomuuden. Näillä kissoilla on vielä jonkin verran voimia jäljillä, jonka takia Amascut pelkää kissoja hyvin paljon.

Amascut ei tyydy pelkästään ihmisten tappamiseen, vaan hän haluaa tuhota heidän sielunsa ennen kuin he pääsevät tuonpuoleiseen. Tämän takia hän on kamppaillut usein Icthlarinin kanssa.

Vuoden 159 aikoihin viidettä kautta, Apmeken ja muut vähäisemmät jumalat toimivat yhdessä tuodakseen rauhan sotaiselle aavikolle. Amascut ei pitänyt tästä, koska ilman sotaa ei olisi tuhoakaan. Amascut kohtasi Apmekenin ja vei hänen aistinsa: kuulon, näön ja puheen. Hän muutti nämä aistit demonimaisiksi hirviöiksi ja lähetti ne tappamaan kaikki Apmekenia seuranneet apinat.

Kuva

Vuonna 169 Amascut kidnappasi Al Kharidin prinssin ja halusi lunnaaksi Kharid-ib-timantin. Seikkailija, Ozan ja Leela aikoivat vapauttaa hänet. Al Kharidin hallitsija käski, että timanttia ei saa missään nimessä antaa pois, vaikka kyse olisikin hänen poikansa hengestä. Kiellosta huolimatta Ozan ja Seikkailija varastivat timantin ja lähtivät toimittamaan sitä henkilölle, jonka he eivät tienneen olevan Amascut. Matkan aikana timantti puhui heille ja pyysi heitä viemään sen takaisin, mutta Seikkailija ja Ozan eivät välittäneet. Lopulta he saivat vaihdettua timantin Al Kharidin prinssiin Amascutin kanssa, jolloin hän paljasti henkilöllisyytensä ja poistui paikalta. Timantin voimista tai käyttötarkoituksesta ei ole tietoa.

Kuva

Myöhemmin Amascut hypnotisoi Seikkailijan varastamaan ylipappi Klenterin sisäelimet pyramidista, jotta hän ei pääsisi tuonpuoleiseen. Seikkailija onnistui tehtävässään, mutta sitten Icthlarin puuttui asiaan ja herätti hänet hypnoosista. Kun Seikkailija sai korjattua virheensä, Amascut oli jo löytänyt uuden seikkailijan tekemään täysin saman virheen kuin edellinen seikkailija, jolloin syntyy ikuinen taistelu Klenterin sielusta Amascutin ja Icthlarinin välillä.

Amascut sai hypnotisoitua Scabarasin ylipapin uskomaan, että ainoa tapa saavuttaa täydellinen eristäytyminen on tuhota kaikki muut. Tämän takia Scarabitet alkoivat hyökkäilemään Sophanemiin. Seikkailija lähettiin puhumaan hänelle järkeä ja hän onnistui siinä. Scabarasin ylipappi lupasi lopettaa hyökkäykset. Tämä aiheutti paljon vahinkoa scabariteille, koska he joutuivat rikkomaan tärkeintä sääntöään: eristäytyneisyyttä.

Amascut alkoi ärsyyntymään siitä, miten Seikkailija oli pilannut hänen suunnitelmansa, joten hän järjesti seikkailijalle ansan. Hän naamioitui Sumona-nimiseksi naiseksi ja kertoi Seikkailijalle että hänen "siskonsa" oli vangittuna kaivossa. Hän lupasi Seikkailijalle palkkion, jos onnistuisi. Seikkailija onnistui pääsemään tämän "siskon" (joka oli oikeasti Amascut) luokse ja huomasi, että häntä vartioi iso banshee ja muutama scabaritea. Amascut toivoi että banshee tappaisi Seikkailijan, mutta näin ei käynytkään. Amascut suuttui tästä niin paljon, että hän tappoi henkiin jääneet scabaritet ja jätti Seikkailijan ihmettelemään mitä oli tapahtunut.

Kun Seikkailija palasi Amascutin//Sumonan luokse, Amascut joutui pitämään lupauksensa ja palkitsemaan hänet. Hän alkoi antamaan Seikkailijalle slayer taskeja siinä toivossa, että Seikkailija joko kuolisi näiden aikana tai aiheuttaisi mahdollisimman paljon tuhoa. Seikkailija sai myöhemmin tietää Sumonan henkilöllisyyden, mutta hän unohtaa sen aina puhuessaan hänen kanssaan, Amascutin taikavoimien takia.

Amascutin voimat

Kuva

Amascut on hyvin taitava hypnotisoija ja pystyy hallitsemaan toisia taikuuden avulla. Tämä ei kuitenkaan toimi sellaisiin henkilöihin, jotka tietävät kuka hän on. Tämän takia Amascut ei pysty enää hypnotisoimaan Seikkailijaa. Eräs hänen toinen kykynsä on väliaikainen muistin tyhjennys. Joka kerta kun Seikkailija tulee hakemaan Amascutilta/Sumonalta slayer taskia, Amascut poistaa Seikkailijalta asiat jotka hän muistaa hänestä, jolloin Seikkailija ei kiinnitä Sumonaan erityistä huomiota ja ottaa slayer taskin rauhallisesti vastaan.

Amascutin voimien suuruudesta on vaikea sanoa, koska hänen kykyjenkäyttönsä on kohdistunut enimmäkseen hypnoosiin ja pieneen voimannäyttöön, kuten hiekkapyörremyrskyn luominen. Seuraajien puutteesta huolimatta hän on vähäisempiä jumalia voimakkaampi, koska hän pystyi viemään Apmekenilta hänen aistinsa. Hänen voimansa ei kuitenkaan riittänyt Apmekenin tappamiseen.

Het

Kuva

Perustietoa

Suuntaus: Terveys ja voima
Sukupuoli: Mies
Jumaluusaste: 7
Eläinmuoto: Ihminen
Seuraajat: Kharidianin asukkaat, enimmäkseen Al Kharid
Tunnus:
Kuva

Yleistä

Tarinan mukaan Het oli ennen jumalaksi tulemistaan ihminen, joka oli täydellisessä fyysisessä kunnossa. Tumeken teki hänestä jumalan, jotta hän olisi esimerkkinä ihmisille niin, että muutkin huolehtisivat fyysisestä terveydestään.

Het syntyi nykyisen Al Kharidin alueella, jonka takia hän on siellä hyvin suosittu jumala. Hän on yksi Menaphite Pantheonin suosituimmista jumalista, koska hyvin monet tavoittelevat fyysistä terveyttä ja voimaa. Het on erityisen suosittu sotilaiden ja johtajien keskuudessa.

Viimeaikoina Hetin vaikutus näyttää vähentyneen, joka näkyy mm. Sophanemin taudeissa. On mahdollista, että Amascut on tehnyt Hetille jotain samantapaista kuin Apmekenille, mutta tästä ei ole minkäänlaista varmuutta.

Apmeken

Kuva

Perustietoa

Suuntaus: Sosiaalisuus, ystävällisyys
Sukupuoli: Nainen
Jumaluusaste: 7
Eläinmuoto: Apina
Seuraajat: Kharidianin asukkaat (eniten Bedadin Campissa), kolme viisasta apinaa, Kharidianin apinat (ennen)
Tunnus:
Kuva

Yleistä

Tarinan mukaan Tumeken meni unensa aikana länteen, jossa hän kohtasi kaksi kiistelevää heimoa. Sitten Tumeken näki apinoita, jotka leikkivät, jakoivat ruokaa ja keskustelivat keskenään. Yksi näistä apinoista tuli Tumekenin hartioille ja Tumeken teki tästä apinasta jumalan, jotta hän näyttäisi ihmisille esimerkkiä yhteisöllisyyden iloista.

Apmeken on hyvin leikkisä, jekkuileva ja arvaamaton, mutta hän on siitä huolimatta hyvä ystävä, eikä jätä ystäväänsä pulaan. Hänen päänsä muuttuu hänen sen hetkisen luonteensa mukaan. Apinan pää on taidokas, simpanssi on viisas ja paviaani on hauska. Apmekenin ystävällinen ja hauska luonne on estänyt useita sotia ja lopettanut erimielisyyksiä.

Apmekenin katoaminen ja paluu

Satojen vuosien ajan Amascut oli pysytellyt Apmekenista erossa, koska hän piti häntä niin mitättömänä, ettei häneen tarvinnut kiinnittää huomiota. Amascut ei kuitenkaan tiennyt, että Apmeken ja muut vähäisemmät jumalat olivat hitaasti tuomassa rauhaa aavikolle.

Kuva

Tilanne muuttui vuonna 159 viidettä kautta kun Apmekenia seurannut Menaphoksen faarao sopi rauhan Al Kharidin kanssa pitkän sodan jälkeen. Amascut raivostui tästä, koska ilman sotaa ei olisi hänen haluamaansa tuhoa. Amascut meni Apmekenin perään ja he taistelivat. Apmeken ei ollut hyvä taistelija, jonka takia Amascut voitti. Amascut ei pystynyt tuhoamaan vähäisempää jumalaa, mutta hän kirosi hänet niin, että hän ei pystyisi enää kuulemaan, näkemään tai puhumaan.

Koska Apmekenilla oli hyvin läheinen yhteys Kharidianin apinoihin, kaikki siellä olevat apinat menettivät joko kuulonsa, näkönsä tai äänensä. Amascutille tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan hän muutti Apmekenin aistit demoneiksi ja lähetti heidät tappamaan kaikki apinat. Apinat eivät pärjänneet heille aistiensa puutteen takia. Heistä vain kolme selvisi hyvän yhteistyönsä ansiota. He pakenivat Ape Atollille ja jäivät sinne asumaan.

Apmekenin aistien katoaminen vaikutti myös muihin aavikon asukkaisiin. Koska hän oli menettänyt äänensä, hän ei voinut enää rauhoitella aavikon asukkaita, jonka takia he tulivat epäluuloisimmiksi ja taistelivat keskenään. Ilman Apmekenin tarkkailevaa katsetta aavikon asukkaat ottivat tukea pimeydestä, rikoksesta ja vihasta. Kuulonsa menettämisen takia Apmeken ei enää kyennyt kuulemaan aavikon asukkaiden ääniä ja he eristäytyivät toisistaan. Ihmiset eivät enää kuunnelleet toisiaan eivätkä enää näyttäneet armoa tai käyttäneet järkeä.

Kuulonsa ja näkönsä menettämisestä huolimatta Apmeken tunsi kun hänen rakkaat apinansa kuolivat demonien käsissä. Apmeken ei kestänyt sitä ja lopetti aavikon asukkaisiin keskittymisen.

Vuonna 169 viidettä kautta, muumiofaarao Senliten pyysi Seikkailijaa tuomaan apinat takaisin aavikolle. Seikkailija löysi kolme demonien hyökkäyksen selvinnyttä apinaa ja he pienen harkinnan jälkeen suostuivat palaamaan aavikolle. Seikkailija auttoi heitä perustamaan siirtokunnan aavikolle. Kun Seikkailija poistui vähäksi aikaa muualle ja palasi, hän huomasi siirtokunnan tuhoutuneen ja sai tietää että kolme apinaa oltiin kidnapattu. Seikkailija löysi nämä apinat ja tuhosi heitä vartioivat demonit, jotka olivat syyllisiä tuhoon. Aina kun Seikkailija tuhosi demonin, Apmeken sai yhden aisteistaan takaisin. Saatuaan kaikki aistinsa takaisin, Apmeken tuli kiittämään Seikkailijaa. Tämän jälkeen Apmeken alkoi taas hoitamaan velvollisuuksiaan jumalattarena ja yrittää palauttaa aavikon taas rauhalliseksi, vaikka se vaatisikin Amascutin uudelleenkohtaamisen.

Crondis

Kuva

Perustietoa

Suuntaus: Vaatimattomuus, ahkeruus ja neuvokkuus
Sukupuoli: Nainen
Jumaluusaste: 7
Eläinmuoto: Krokotiili
Seuraajat: Kharidianin asukkaat
Tunnus:
Kuva

Yleistä

Tarinan mukaan Tumeken meni unensa kolmantena päivänä itään Ullekin kaupunkiin. Ullekin kaupungissa hänelle pidettiin suuret juhlat, eikä kustannuksista piitattu. He tuhlasivat hyvin paljon ruokaa ja tekivät yli kymmenen kertaa niin ison nuotion mitä tavallinen ateria olisi tarvinnut. Tumeken ei halunnut katsoa tuota tuhlaavaisuutta ja lähti läheiselle suolle. Siellä hän näki krokotiilin, joka vaani saalistaan, kävi sen kimppuun, ja nautti työllä hankitusta saaliistaan. Tumeken päätti tehdä hänestä jumalan sen takia, että hän oli hyvin neuvokas ja metsästi vain oman tarpeensa mukaan. Hän toimisi esimerkkinä ihmisille, etteivät he alistuisi hemmottelemaan itseään liikaa ja käyttäisivät vain sen verran kuin oikeasti tarvitsevat.

Crondis on suosittu jumala erityisesti maanviljelijöiden ja metsästäjien keskuudessa, mutta on suuressa epäsuosiossa korkeampiarvoisten keskuudessa. Crondis yrittää tuoda neuvokkuutta ja vaatimattomuutta ihmisten keskelle, ja käyttää siihen välillä erikoisempiakin tapoja. Esimerkiksi jos sato on huonossa kunnossa hän saattaa pelastaa sen sadepilven avulla, mutta jos se on liian runsas, hän saattaa lähettää tuholaisia tuhoamaan satoa.

Scabaras

Kuva

Perustietoa

Suuntaus: Eristäytyneisyys
Sukupuoli: Mies
Jumaluusaste: 7
Eläinmuoto: Kuoriainen
Seuraajat: Scabaritet, scarabit, Kalphitet
Tunnus:
Kuva

Yleistä

Scabarasin synty
Scabarasin synnystä on olemassa kolme eri versiota. Ensimmäisen version mukaan Tumeken kulki unensa neljäntenä päivänä luolaan, joka oli kaukana muusta elämästä. Siellä hän näki kuoriaisen, joka poistui paikalta heti hänet nähdessään. Kuoriainen tuli pian takaisin, mutta poistui taas heti kun huomasi Tumekenin olevan vielä paikalla. Kolmannella kerralla Tumeken nappasi sen ja teki hänestä jumalan. Hänen tarkoituksensa oli olla varoittavana esimerkkinä ihmisille siitä, mikä heistä voisi tulla, jos he olisivat liian kauan eristyksissä.

Toisen version mukaan Tumeken näki unensa neljäntenä päivänä painajaisen. Siinä hän tunsi olonsa yksinäiseksi ja loi vahingossa Scabarasin.

Kolmas versio on Scabarasin seuraajien näkemys asiasta. Tämän version mukaan Tumeken loi unensa kolmena ensimmäisenä päivänä kolme jumalaa, mutta he kaikki olivat pettymyksiä hänelle. Tämän takia hän päätti luoda neljäntenä päivänä täydellisen jumalan johon hän oli itse tyytyväinen: Scabarasin.

Scabarasin historiaa
Scabaras oli toisella ja kolmannella kaudella arvostettu jumala, kuten muutkin Desert Pantheonin jäsenet. Hänen seuraajansa olivat syvällisiä ajattelijoita jotka viihtyvät eristyksissä muusta maailmasta, jolloin heidän ajatteluaan ei häiritä. Scabarasin seuraajien nykyinen olomuoto johtuu heidän useiden sukupolvien pituisesta uskollisuudesta Scabarasille.

Scabarasin suosio väheni kun hänet karkotettiin neljännen kauden alussa. Ei ole tarkkaa tietoa mitä tapahtui, mutta ilmeisesti Scabarasin seuraajat olivat kaivamassa tunnelia Elid-joen alapuolella. Erään toisen lähteen mukaan Scabaras julisti itsensä kaikkivaltiaaksi ja kielsi muiden jumalien seuraamisen, joka johti hänen karkottamiseensa. Myytin mukaan Scabaras vuoti ennen karkotustaan verta, joka muutti osan scabariteista kalphiteiksi.

Karkotuksestaan lähtien häntä ja hänen seuraajiaan ollaan alettu pitää - enemmän tai vähemmän - pahoina. On kuitenkin ollut useita viittauksia siitä, että nämä tarinat Scabaraksesta eivät välttämättä ole totta, vaan että joku olisi väärentänyt tietoja. On myöskin epäselvää miten Scabaras karkotettiin tai kuka sen teki. Karkotus ei välttämättä tarkoittanut Gielinorista karkottamista. Toisaalta Scabaras eristäytymisen jumalana voisi jopa pitää karkotuksestaan, mutta tästä ei ole mitään varmaa tietoa.

Scabaras nykypäivänä
Vuonna 169 viidettä kautta, Scabaras yritti estää Seikkailijaa ja Ozania tuomasta Kharid-ib-timanttia Amascutille. Hän loi heidän alapuolelleen juoksuhiekkaa ja käski kalphitea varastamaan timantin. Yrityksestään huolimatta Seikkailija ja Ozan saivat tuotua timantin Amascutille. Tämä osoittaa sen, että Scabaras pystyy karkotuksestaan huolimatta vaikuttamaan Gielinoriin ja on ilmeisesti Amascutia vastaan.

Kuva

Myöhemmin samana vuonna Scabarasin ylipappi sai näyn, jossa hän näki punapanssarisen naispuolisen henkilön (Amascut), jonka hän uskoi olevan Scabaras valepuvussa. Amascut onnistui pikkuhiljaa saamaan ylipapin hallintaansa ja sai hänet uskomaan että ainoa tapa saada täydellinen eristäytyneisyys muusta maailmasta on tuhota kaikki muut. Tällöin scabaritet tulivat esiin luolastaan ja asettivat ansoja sekä scarab-vartijan, ettei heitä häirittäisi. Kun he huomasivat scarab-vartijan kuolleen, he alkoivat suunnitella hyökkäystä Sophanemiin.

Ennen kuin scabaritet ehtivät aloittamaan isomman hyökkäyksen, Seikkailija pääsi Scabarasin ylipapin luo. Seikkailija huomasi hänen puhuvan oudosti ja tajusi Amascutin hallitsevan häntä. Seikkailija sai ylipapin hämmentymään, jolloin hän heräsi hypnoosista. Hän lupasi lopettaa hyökkäyksen.

Scabaritejen ja Sophanemin välikohtauksesta oli paljon suurempaa vahinkoa scabariteille kuin Sophanemille. Scabaritet ovat olleet vuosisatoja eristyksissä muusta maailmasta ja nyt he ovat rikkoneet tärkeintä sääntöään: eristäytyneisyyttä. Tämä välikohtaus sai useat scabaritet pysyvästi hulluiksi. Tämä oli luultavasti Amascutin alkuperäinen aikomus: heikentää Scabarasin seuraajia.

Scabarasin opetukset

Scabarasin seuraajat olivat toisen kauden aikana syviä ajattelijoita ja hyvin viisaita. He pohtivat kaikenlaisia asioita ja pääsivät erilaisiin johtopäätöksiin kun heillä ei ollut minkäänlaisia häiriötekijöitä. He puhdistavat mielensä ja ruumiinsa eristyksessä muista ja uskovat kaiken vuorovaikutuksen muiden kanssa saastuttavan heidän mielensä.

Scabaritet elävät suurimman osan ajastaan meditoiden. Scabaritet yleensä asuvat yksin maanalaisissa paikoissa täysin eristyksessä muista. On hyvin harvinaista että Scabarasin seuraajat olisivat kokoontuneet samalle alueelle, kuten Ullekin raunioissa asuvat scabaritet.

Koska scabaritet yrittävät välttää kaiken mahdollisen vuorovaikutuksen muiden - myös scabaritejen - kanssa, synnynnäisyys on hyvin vähäistä. Selviytyäkseen heidän pitää välillä valita joukoistaan ne, jotka ovat tämän uhrauksen valmiita tekemään.




Lähteet:
:
Desert Pantheon
BTS 56: Triskellion treasures (video)
Tumeken's dream (lore)
Osborne's Lore Campfire
Mod Edam @ forums (Seven tiers of Godhood 19.3.2013)
Senliten (NPC)
High priest of Icthlarin (NPC)
Icthlarin's little helper (quest)
Mahjarrat memories (miniquest)

Tumeken
Tumeken's dream (lore)
Mod Srowley (forums)
Mahjarrat Memories (miniquest)
Mod Jack @ twitter

Elidinis
Tumeken's dream (lore)
Mod Srowley (forums)
seinämaalaus Scabaras-patsashuoneessa
Spirits of the Elid (quest+NPC:t)
Elidinis robes+patsas
Sphinx (NPC)

Icthlarin
Postbag 9
Tumeken's dream (lore)
Icthlarin's little helper (quest)
Mahjarrat memories (quest)
Senliten (NPC)
Sphinx (NPC)
Neite (NPC)

Amascut
Tumeken's dream (lore)
Sphinx (NPC)
Neite (NPC)
Senliten (NPC)
Catolax (NPC)
Cat (NPC/lemmikki)
Sumona (NPC)
Stolen hearts (quest)
Diamond in the rough (quest)
Icthlarin's little helper (quest)
Dealing with Scabaras (quest)
Smoking kills (quest)
Do No Evil (quest)
The Feud (quest)
Mahjarrat memories (miniquest)
Scabarite research (kirja)

Apmeken
Tumeken's dream (lore)
Senliten (NPC)
Jex (NPC)
Sphinx (NPC)
Do No Evil (quest)
Diamond in the rough (quest)

Crondis
Tumeken's dream (lore)
Jex (NPC)
Diamond in the rough (quest)

Scabaras
Tumeken's dream (lore)
Mod Srowley (forums)
Museo (natural historian)
High priest of Icthlarin (NPC)
Senliten (NPC)
Jex (NPC)
Neite (NPC)
Icthlarin's little helper (quest)
Dealing with Scabaras (quest)
Diamond in the rough (quest)
Scabarite research (kirja)


Jos haluat lukea tietoa muista jumalista, kannattaa mennä jumalaoppaaseen.


Tehnyt: Voya
Ilmoita virheestä

Muokattu viimeksi: 17:39 21.02.2015